COM T'AFECTA LA ZONA DE BAIXES EMISSIONS DE BARCELONA?

Explica'ns si el veto als cotxes més contaminants alterarà la teva mobilitat diària

A partir de l'1 de gener, les restriccions als vehicles més contaminants estaran per primer cop en marxa a Barcelona i una petita part de municipis pròxims com l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Esplugues i Sant Adrià de Besòs. ¿Això alterarà la manera com et mous diàriament? ¿El teu cotxe és un dels afectats per la prohibició? ¿Optaràs per anar en transport públic o ja estàs pensant a renovar el vehicle perquè pugui circular sense restriccions? Preparem un dossier sobre els canvis en la mobilitat del 2020 i volem saber com afrontes el veto a una part del parc mòbil que entra i surt de la ciutat.

Nom o àlies:

Email:

La teva història:

* Queden 1200 caràcters

La teva imatge (opcional):

Navega

Arxiu en format .jpg, mida màxima 2 Mb.

Avís legal

Les vostres històries:

 • Lluís Parra Serra SERRA

  Trigare mitja hora més per anar a la residència per a gent gran de la meva mare amb bus. No podré anar pel matí a comprar a les grans superfícies. Jo estic jubilat però la meva dona no.

 • Carles

  En la meva familia (pares, germana, sogres i cunyats) de sis cotxes, cinc estan afectats.
  En el meu cas, utilitzo el cotxe uns 5000 km a l'any. Es un diesel del 2004 que està en perfectes condicions.

  Vull destacar que la contaminació d'un cotxe es el que contamina (real cada km) pels quilòmetres que fa a l'any.

  Per tant, un cotxe que contamini la meitat que el meu, hauria de poder fer el doble que el meu.
  La solució passa per implicar-nos tots.

  També cal dir que es mes contaminant comprar un cotxe nou que utilitzar el que ja tenim fins que mori de mort natural.
  Hi ha cotxes nous que contaminen mes CO2 que el meu cotxe (no així el NoX) No oblidem que el CO2 es el principal causant de l'escalfament global.

  Hauriem de tenir present sempre les R i sobretot l'ordre de les R

  Reduir
  Reutilitzar
  Reparar
  Reciclar

 • Teresa Lluís Salom

  Tot i que el nostre cotxe no està afectat, sempre hem utilitzat el transport públic i només el traiem del pàrquing per sortir de Barcelona. El que sí que ens afecta, és l'aire que respirem a l'Eixample que ben segur, ens aporta problemes seriosos de salut. Penso que aquestes restriccions seran del tot insuficients.

 • AGUSTI

  Crec que es una mesura discriminatoria.
  No han tingut en conte el kms i el dies que utilitzes el vehicle .
  Si no mes fas 50 kms a la setmana o 300 al mes,me penalitzant igual que un altre vehicle que far 3000 kms.
  Suposo que aquesta prohibicio de circular també anirà amb una baixada de l'impost de circulació..,oi?
  Una vergonya.

 • Àngel M.G.

  Per res, treballo a Montcada i Reixac i visc a Badalona, i a la capital vaig en transport públic o en moto (etiqueta verda). El que si he de remarcar la mala combinació que tinc per fer 13 kilómetres per anar a la feina he d'anar en transport privat donat que les combinacions son nefastes des de Barcelones al Vallès.

 • rai-21

  Aquest és el camí que hem de seguir, però hem de pensar en l´Àrea Metropolitana.
  La red ferroviària està pensada per anar al centre de Barcelona, no per moure`t per lÀrea Metropolitana dels voltants.
  Exemple, per anar de Sant Boí a Sant Cugat en transport públic has de pasar per Barcelona.

 • Manel Berché Tarín Tarín

  Jo fa dos anys vaig tenir que canviar el cotxe i vaig optar per un hibrid. Entenc que molts que no es poden permetro-s'ho estiguin emprenayts. Ara espero que totes aquestes furgos que pululen per tots els barris els dia dels trastos siguin retirades de la circulacio. A veure si l'Ajuntament es tant valent com ho es amb tots els que passen la ITV. I entenc totes les mesures que es prenen pero no es pot aplicar, per molt que estiguessim avisats, sense ajudes pel canvi de cotxe per part dels governs. Carregar sempre contra els ciutadans que compleixen porta inoxerablement a la desobediencia civil. Si no al temps....

 • Daniel Sospedra

  Jo no visc a Barcelona. Per raons de feina a vegades tinc que desplaçar-me a Barcelona, tinc una furgoneta que esta la limit de la data de matriculació. La metodologia per excloure els vehicles mes contaminans és poc seriosa si mes no fa un tuf a indústria de l'automòbil, el lògic és sigut etiquetar el vehicle pel nivell de contaminació es ha dir Euro 3 - 4 -5, etc, perquè ara com hem deia el mecànic hi han vehicles amb el mateix motor que la meva furgoneta matriculats anys després i aquest si tenen etiqueta ambiental.
  Jo estic d'acord amb què tots ens hem de sacrificar però resulta que si tens diners et pots comprar un SUV amb 200 CV et donen una etiqueta ECO i ja pots circular per Barcelona a totes hores i si analitzem segurament contamina meins que aquell que el treu un o dos dies per setmana.
  No veig una oferta de Park and Ride per absorbir un volum important de vehicles per tant crec que com sempre passa, fem les limitacions i que la gent s'espavili. Les lineas de FGC en horari punta plens com sardines , i REMFE no coment

 • Xavier Vilà Julvé

  Trobo lamentable i d'una barra aclaparadora la mesura que ha pres Barcelona i que segur que molt aviat molts altres ciutats s'hi afegiran igual de malament: Manresa, Granollers, Vic....
  1. Que contamina més una vespa que fa 1.5 km al dia per anar a treballar o un Porche Cayenne que serveix per anar a buscar els nens al cole? o un Prius que fa 400km al dia per Barcelona?
  2. Abans de crear un problema dona alternatives: on son el parkings dissuasius? on és la millora dels serveis públics de transport? vinc cada dia a Bcn amb tren R3 (voleu més comentaris?)
  3. Des de quan sabem que Barcelona tindrà aquest problema? què s'ha fet fins ara? Com sempre, per què no mirem a fora el que fan. Hi ha moltes alternatives millors.
  4. En un article aquest mateix diari ara explicava que els 15 vaixells més grans del món (molts venen a Bcn) contaminen el mateix que TOTS ELS COTXES DEL MÓN.
  Un creuer, cada dia, gasta com 77.000 llars d'energia. Amb un any pot tirar a l'atmosfera el mateix que ho fan 50 milions de cotxes. El combustible que gasta (una mena de gasoil) contamina 100 vegades més que el del cotxe. Voleu més informació?
  Conclusió... els pobres a pagar!!!

 • Ignasi Tort del Molino Del Molino

  A nosaltres no ens afecta doncs tenim un cotxe prou nou. I de fet estem totalment a favor de treure espai al cotxe.
  A casa estem molt conscienciats del problema de contaminació la emergència climàtica i ens agradaria agafar encara més el transport públic i anar en bicicleta però la ciutat està bloquejada pels cotxes i motos.
  Si els busos tinguessin més carrils bus prioritat i es fessin respectar més i els caps de setmana tinguessim més busos ho aprofitaríem més.
  També ens agradaria utilitzar més la bici però el fum, el soroll i , sobre tot, la perillositat de cotxes i motos ens impedeixen fer-ho regularment.
  Tampoc no entenc que no s'actui prioritariament en els vehicles de repartiment , busos i taxis que son els que més quilòmetres en fan i per tant on podem reduir radicalment la contaminació.

 • Joan Samsó Llenas

  Contamina mil vegades més la ciutat el podrimener moral i mental del seu govern que el meu pobre cotxe.

 • Elena

  Estic jubilada i utilitzo habitualment el transport públic. Confio en que la mesura millorarà la qualitat de l'aire ja que sóc asmàtica.
  Quan es controlaran i restingiran les emissions de les empreses (hotels, etc) i els creuers que contaminen moltíssim més?

 • Miquel

  Sóc usuari de transport públic des de fa més de 25 anys i l'utilitzo per entrar a la ciutat de Barcelona. Aquesta xarxa gairebé no ha estat millorada en aquests anys (p. e. Via única rodalies R3). La zona de baixes emissions provocarà un augment d'usuaris d'un transport públic que no està preparat. Primer s'hauria de millorar la xarxa de transports i després fer la restricció de vehicles. El que m'afectarà serà en que no podré pujar al tren per trobar-se col·lapsat.

 • Hèctor Garcia i Guillermo

  Tinc un cotxe antic amb poc kilometratge. No tinc calers per a compar-ne un de nou. Visc al prat de Llobregat. Em desplaço a diari per tota la zona metropolitana i perifèria de Barcelona (àmplia zona per qüestió de feina). No sé que acabaré fent. Tinc poques possibilitats; la iniciativa pel medi ambient és bona i necessària però afecta als de sempre, als pobres. Un creuer contamina el mateix que 35mil cotxes. I no para de crèixer el número i ampliacions del port a més de totes les multinacionals i un llarg etc. Una vergonya. Com sempre.
  Total... crec que hauré d'endeudar-me, encara més. NO HI HA DRET

 • cristina

  A casa tenim un cotxe vell amb pocs kms i l'utilitzem només per sortir de Barcelona i anar al poble, on no s'hi arriba de cap altra manera.

  Crec que haurien de tenir en compte els kms que fa el cotxe, el seu ús i donar ajudes per renovar-lo.
  Pels que van a treballar, no cal dir que la xarxa de transport públic, depèn d'on hagis d'anar és insuficient.

  Al·lucino amb la mesura de veritat.

 • Albert

  Discriminar les motos quan totes son de gasolina 95, ja és massa. I el pitjor de tot, es que la meva moto No serveix a Barcelona, pero si a Gava per etjemple... És molt discriminatori i més per la gent que vivim a Barcelona i ja paguem bastants impostos de més com per tenir que cambiar una moto que passa la ITV i contamina mil cops menys que un cotxe.... Molt indignat amb la Sra.Colau....

 • Toti Izquierdo

  Nosaltres tenim una furgoneta camper, una vw california del 1987. Som una família de 4 i la solem agafar algun cap de setmana i a les vacances per sortir de la ciutat, per ensenyar a les nostres filles, el més semblant a la la Llibertat. Vivim a hospitalet i un escàs kilòmetre de la ronda. La furgoneta podria ser modificada amb alguns filtres que estem disposats a instal·lar, ja que ens som conscients de la contaminació.
  En 1 any fem màxim de 10 a 20 kilòmetres a l'area restringida. Contaminem molt menys que un bus del aeroport menys que cualsevol taxi híbrid inclòs menys que els elèctrics ja que no són recarregats amb plaques solars. Menys que cualsevol vaixell del port i que cualsevol autocar que porta nenes i nens a veure els nostres meravellosos museus.
  Per què em voleu prohibir a mi el que vosaltres feu malament.

 • Bani

  1) visc a Barcelona i no uc més amb la contaminació de l'aire (problemes respiratoris que ja tenia que empitjoren dràsticament a la ciutat, és increible)
  2) estic a favor de qualsevol norma restrictiva del transport privat
  3) motos 50cc amb mescla oli-benzina FORA
  4) normes sobre vaixells
  5) control molt estricte sobre circulació real (soroll, velocitat, fums)
  6) la gent només llegeix els titulars i no sap que fins i tot amb un vehicle antic pot ciruclar un nombre de dies sense multa
  7) feia servir poc el meu cotxe (4-5000 km/any), el vaig vendre, ara en llogo un quan calgui, per hora o per dies. Estic pagant menys de la MEITAT delque pagava abans (aparcament, manteniment, benzina, devaluació)
  8) més protecció per a bicis, la faig servir cada dia però cal fer més (i amb una bici -especialment elèctrica, tot i que la meva és tradicional- vas més ràpid que en coche)
  9) estudiar noves formes de transport públic urbá i en general eines de mobilitat que ja s'han comentat aquí (aparcaments fora de Barcelona, etc.)

 • Jordi Aguayo Tarragó Tarragó

  M'he hagut de canviar el cotxe. Només per poder fer el trajecte de casa a la Ronda de dalt (1km) i el mateix de tornada si no faig el trajecte per Gran Via i Ronda del mig i d'allà fins a casa... No agafo el cotxe per circular per Barcelona. Així que no es tenen en compte l'ús ni el trajecte del cotxe. Tampoc li veig sentit que hi hagi una restricció horària i de dies. La contaminació en aquest cas no entén d'horaris, tanmateix és un nyap la mesura per any de matriculació. S'hauria de mirar les emissions de gasos a la ITV i restringir en base a aquest factor.

 • Pep BF

  Espero que la zbe faci que l'aire del meu entorn i de l'entorn de les escoles de Barcelona estigui menys contaminat. Espero que es redueixi el nombre de morts que genera la contaminació.
  Espero que la cosa vagi a més i en breu hi hagi un peatge d'entrada a la ciutat que redueixi més encara el trànsit i comencem a aprofitar l'espai de la ciutat per a les persones i no per a sofàs amb rodes.

 • Jordi Ballester

  Esta TMB / AMT preparada per assimilar els nous usuaris que tindran que deixar el seu cotxe vell?
  Com usuari del transport públic us dic que no

 • Esther gallego herrera

  Yo tengo una incapacidad total y con lo que me ha quedado no me puedo comprar ningún vehículo,es más tengo muchos médicos al cabo del mes,x que ahora me ha salido de todo y estoy llevando un control y necesito mi coche,x que además no puedo ir ni en metro ni en autobús X que tengo claustrofobia,no se como lo hare

 • Jordi

  Ahora voy a trabajar con una Vespa PX del año 1997, que está en perfecto estado, lamentablemente no podré ir con ella y debere comprarme una motocicleta nueva o ir en transporte público, lo que me conlleva un incremento de una media hora más de ida y otra media hora más de vuelta, es decir perder una hora al día gastarme dinero que no tengo.

 • Maite Guasch Caixalos

  Vic a uns 36 km de Barcelona. El transport públic surt un ull de la cara i mig runyo perquè és una zona 4. Me surt a conta anar en cotxe a la capital, trobar un parking públic i utilitzar el metro, però ara això com ho faré si no puc entrar ni al principi de la diagonal? Com podré baixar a la capital si me truen la T10? El transport públic és precari i no hi han suficient i molt car. Els meus cotxes de més de 20 anys són herència dels meu sogres, perquè maig de desfer d'ells si funcionen a la perfecció?? Si pasant la ITV ara mateix que han augmentat els barems de gasos ??? Perquè el que té 30 anys a pasat fa poc sense problemes!! Trobu que es discrimatiu aquesta normativa. Un cotxe de 100.000€ podrà entrar i els meus no, pobres no, rics si!!! Molt emprenyada!!! Sempre rebem els mateixos. Una vergonya!!!

 • Ramón

  En el meu cas, és un cotxe afectat per a dues famílies. Una família la dels meus pares, amb una persona amb alzheimer, una altra que li costa molt caminar i una altra amb minusvalidesa del 100%.

  Aquest cotxe l'utilitzo per a treballar cada dia, sortint de Sant Andreu a Cardedeu i des d'allí a obres per tota Catalunya. La zona de ZBE que m'afecta és de 2 Km, des del parquing fins a sortir de la ZBE. És a dir que només estic al dia 4 Km en aquesta zona.

  Per a arribar a Cardedeu amb cotxe ni trigo 20 minutos; el tren entre viatge i camí cap a l'estació és d'1 hora sempre que vagi bé.

  Però per a anar a les obres aquest mitjà de transport públic ni arriba.

  No arribo ni a fi de mes com per a permetre'm comprar-me un cotxe encara que sigui de segona mà.

  Solució, em foto, que em tirin al carrer i li demano almoina a aquest incompetent grup de alcadía.

 • Roger N

  La gent que tenim cotxes vells (que no contaminants) els tenim vells perque no podem o no volem comprar-ne un de nou, en el cas dels meus sogres amb la pensió que ténen ja em diràs si es podrá comprar un cotxe per anar a veure la familia. Segurament que qualsevol del SUV de fàbrica o dels que ja circulen amb el DIESELGATE contaminen més que un Peugeot 206 de l'any 2000 que circula una o dues vegades a la setmana. La contaminació s'ha de medir, no només a la ITV si no per kms reals. Perque totes aquestes mamis super modernes amb el tot terreny que esperen a les portes del cole de turno segurament fan aquest trajecte 4 vegades al dia, amb un consum exagerat de carburant.

  Tot això que pretén l'ajuntament és completament demagògic, ilegal i coharta les llibertats de les persones. Medim els fums reals o, com a Alemanya, obligueu a posar filtres anti particules, conversió a GLP o híbrid, que tampoc ens deixen.

  O directament que ataquin a l'arrel del problema: TERSA, el PORT de Barcelona o l'AEROPORT del Prat, inclús el transport públic com taxis i autobusos que circulen quasi les 24 hores del dia.

  No ataquem ni criminalitzem els ciutadans !!!

 • M.A. Talavera

  Deixaré aparcat un Nissan Micra que contamina menys que el diesel amb engaxina B amb el que entraré a partir d´ara. Em molesta molt que la hipocresia sigui la nota dominant d´aquesta llei, que no respecta els mes vulnerables.

 • Ignasi

  No és veto als cotxes més contaminants, és veto als coches més antics, que no sempre són els més contaminants. Això farà que no pugui marxar de vacances un dimecres laborable a les 15:00h, hauré d'esperar a les 20:00h. Tot és perquè els concessionaris venguin més cotxes, tot és favoritisme entre polítics i grans empreses. Primer, que els propis politics vagin en transport públic i no pas en cotxes oficials. És un veto a les famílies amb menys poder adquisitiu. No val que diguin "lloga un cotxe". Qui faci pocs km/any i no tingui distintiu li trenquen la vida. Volen acabar amb el món del motor. Això si, els polítics cobrant una fortuna i movent-se tots amb cotxes oficials. El meu vehicle dirà prou quan ell mateix ho digui, i no pas quan la Colau vulgui. És una mesura classista, discriminadora, i que no té ni cap ni peus. Creuers i avions sí que contaminen de debò, i per suposat la TERSA (que n'és propietària la Sra. Sanz, de l'Ajuntament. Tot és un negoci. I a sobre el canvi de tarifes del transport (qui talla el bacallà de AMB guanya 150.000€/any). Una vergonya tot plegat. Colau dimissió, Badia dimissió, Sanz dimissió. Ens han enganyat però ben enganyats...

 • Bernardo Blanco

  Tengo 56 años, una discapacidad del 47% vivo en Hospitalet y trabajo en San Boi, mi vehiculo es del año 1992, siempre revisado y mantenido en casa oficial, nunca una reparacion, pasa todas las itv...para ir al trabajo el transporte publico una hora casi si todo va bien y sentado un milagro, en mi coche 15 minutos y sentado, trabajo en un centro especial de empleo....con discapacidad mi sueldo es bajo pues solo trabajo 5 horas por mi minusvalia, conque m voy a cambiar el coche si apenas tengo para mantener este, no se si la gente con discapacidad tiene permiso para saltarse la normativa pero yo necesito el coche para ir a trabajar

 • José Luís Miñano Marin

  Vivo a 50km de Barcelona, bajaré e iré dando vueltas por las rondas hasta que me canse

 • Alberto naharro

  Vivo en Barcelona muy cerca de la ronda de dalt, pago mi impuesto de circulación en Bcn, mi vehículo pasa perfectamente la ITV y lo necesito para ir a sabadell a trabajar que entró muy temprano mi problema es a la hora de volver a casa , plegó a las 15:00 del trabajo y por lo visto no podré volver a casa hasta las 20:00 que me "permitan" salir de la ronda a casa .... Es surrealista.

 • Calin Pirau

  Jo em moc desde L'Hospitalet de Llobregat a Poblenou, i de Poblenou a Pedralbes a diari. Ara no em puc moure més, i hauré d'anar amb bicicleta 30km a diari.
  A mí tampoc m'agrada contaminar, però m'agradaria molt que em donin una altra alternativa que no sigui comprar-me un cotxe nou, com és per exemple l'instal·lació d'un filtre.

 • Sr. Ceba

  Mesura classista i excloent que no aprofundeix gens en el canvi de model de ciutat i de transport. Mesura que només incentiva un nou pla renove en comptes de prendre mesures amigables amb l'entorn de la ciutat que beneficiïn a tothom i no només responsabilitzin a un sector de la població.

  A més, conforme vius més lluny de la ciutat, pitjors combinacions trobes. Tot, acompanyat de la manca d'aparcaments a les afores que s'havien promès.

  La màxima del reutilitzar, reciclar, recuperar neutralitzada pels que més n'havien fet campanya anys enrere.

 • Jordi

  Vaig a treballar en bicicleta, pero tin un Seat Córdoba bencina de l'any 98 que faig servir un día a la semana per portar el meu fill a l'entrenament.

  L'haig de desballestar quan funciona perfectament?

  Que mesurin el meu cotxe a la ITV, y el comparin amb un tot terreny del 2006.

 • Alex Alex

  Son uns fills de puta impresentables. Em cago en tota la seua casta, perquè això son, casta. Merda de governants. Porqueria de transport públic, porqueria de tràfic, si de debò estiguessin interessats en reduïr la contaminació, començarien pel port i l'aeroport, fàbriques, etc., prendrien mesures a favor del transport públic (més barat i de millor qualitat i fariem servir menys el cotxe) en comptes d'anar tocant els pebrots als que tenim cotxes antics per gust o per necessitat y fel·lant al lobby automobil·lístic. Com era aquell anunci? "Abans de llençar-lo... fes-lo nou de nou!" Pues això... Tanta cotxefòbia per no res... La contaminació seguirà igual...

 • Carlos

  Tengo dos coches afectados, un diesel y un gasolina que normalmente utiliza mi padre para llevar a mi madre al hospital,usted creen que mi padre con 89 años se va a comprar un coche nuevo ,?en fin creo que esta ley está muy mal hecha,y ya no digo de la cantidad de motos que la señora Colau se a cepillado,motos con muy pocos kilómetros,en fin aquí dejo mi comentario
  Saludos y suerte

 • Xavier

  Estic aturat des-de l´any 2009 i sense posibilitat de ser contractat mai mes per edat (49) i per problemes de salut, el meu UNIC sustent es la meva furgoneta que em va costar 2 milions de pesetes i em fa guanyar per poder tirar dia a dia. També m´afecta veure que una llei que S´APLICA AMB RETROACTIVITAT em demostra la falta de democracia i el poc respecte a la propietat privada que es té i a sobre CONTRA LA GENT MES SENSIBLE la mes pobre i sense capacitat de comprar altre vehicle per anar a la feina o ja com jó, trevallar. INCOHERENCIA ja que JO NO CONTAMINO, contamina el veicle que m´han venut i ha estat aprovat per industria, m´han cobrat im postos, ITV, etc. i si la ITV diu que SI passa la ITV, ¿perqué feu aixó? si volen NO contaminar, LIMITACIÓ PER MATRICULES PARELLS- SENARS i es quedaría a la meitat la contaminació (que no es res comparat amb els baixells. NO S´HA DE CONTAMINAR i si que els cotxes contaminen pero, fins hi tot la COLAU va reconeixer que amb aixó es guanyaba ben poc i que SERÁ SIMBOLICO APLICAR ESTO. Tampoc podré anar a veure a familiars a BCN ni a L´Hospitalet. TENIA ENTES QUE NO ES POT REGULAR AMB RETROACTIVITAT, pero aixó solament en democracia.

 • Melcior Beas

  El meu pare es depedent. He d' anar tots els dies a donar-li una ullada.
  Jo soc autonom i treballo fora de Barcelona.
  Tinc un diesel de Baix consum del 2005.
  Tots sabeu les despeses que comporta tenir una situacio aixi. M' es imposible canviar de vehicle.
  Tampoc puc viure fora de Barcelona o no sería la solucio ja que he d' anar a veure el meu pare.
  La restrincio em suposa sortir abans de les 7 de Barcelona i tornar despres de les 8. Es a dir no poder treballar i atendre a la nueva familia.

 • Pepito

  M he fet autonóm aquet any. He tingut que comprarme una furgo del 2003 per poder iniciar l activitat I ja m están fent la vida imposible. Les restricciones tenen que ser per la industria que fa la tecnología comtaminant no per els consumidors finals que no saben res de tot això. En fi, o m endeudó amb un cotxe nou, generan mes consumismo o m'en vaig de la ciutat.

 • Francisco Javier Gomez Gutierrez

  Esta historia sólo es para sacar dinero.
  Es orden del gobierno central.
  Está en bancarrota, no hay para las pensiones.
  No paran de pedir créditos para pagarlas.
  Después de rescatar bancos, eléctricas, autopistas, defensa y corrupción.
  Sin pensiones habría anarquía total.
  Quieren crear una cultura de compra de coche cada 10 años para poder pillar iva e impuesto de matriculación.
  Asimismo el ilegal impuesto de sucesiones que en EU es el único país en el que está.
  El coche es la segunda compra más grande.
  La cultura que se había creado de gente que se compraba un cochecito de 10 años, pagaba 50€ de cambio de nombre y 60€ de impuesto de circulación y el 70

 • Jordi Baiges Salsas

  Es un desastre. Esta mal fet. No es tenen en compte les emisions reals.
  De fet es una xapussa.
  La meva motocicleta contamina 0,03 g/km de NOX y 0,16 g/km de CO.
  COmpleix la normativa de sobres, però com es talla per any a la merda. Es una desgràcia.
  A londres, a la ULEZ (ZBE de londres) han montant unes estacions que certifiquen les teves emisions reals...
  Es nota que estem molt mes enredere....
  Es tot una farsa.

 • diego

  gracias por arruinarme el trabajo y por defecto
  la vida! vivo a 2 calles de la ronda y trabajo en Castelldefels
  años yendo a trabajar en mi moto que tanto cuido y mantengo..
  y de un dia para el otro es chatarra
  2 calles de la ronda! cuando tengo que hacer cosas en
  BCN uso el metro o camino pero ir a castelldefels cada dia??
  la verdad dan verguenza ... el tiempo y la historia los van a dejar como quienes son, unos dictadores incompetentes y ladrones por que esto es claramente para beneficiar bolsillos de la elite
  gracias

 • Manuel Oteros

  Tengo un vehículo del año 2003 en perfectísimo estado mecánico que utilizo puntualmente para llevar a mis hijos a Barcelona o bien a algún partido de futbol, no hago más de 5000 Km al año con él. El mismo modelo se dejó de comercializar en el año 2006 y resulta que quien tiene el del 2006 si que tiene etiqueta cuando mecánicamente es exactamente el mismo .. no tiene sentido. Además si se ha llegado a la conclusión que se necesita tener Euro4 que sentido tiene que no se permita adaptar el vehículo cuando técnicamente es trivial y muchísimo más económico que tener que comprar uno nuevo ??? .... eso no es trabajar hacia reducir las emisiones, claramente se pretende empujar la venta de coches e intereses cruzados, no me cabe en la cabeza que el fin de vida de mi coche sea la chatarra cuando está mejor cuidado que nunca y me hace el servicio que necesito. No puede ser que "nos vendan" que adaptar el coche es económicamente similar a comprar uno nuevo como vi el otro día en una entrevista .. es ridículo.

  Me gustaría saber cuando contaminan todos los vuelos del puente aéreo Barcelona - Madrid, seguramente reduciendo la mitad ya no haría falta ni siquiera hablar de este tema. INDIGNADO!!

 • Manuel Oteros

  Tengo un vehículo del año 2003 en perfectísimo estado mecánico que utilizo puntualmente para llevar a mis hijos a Barcelona o bien a algún partido de futbol, no hago más de 5000 Km al año con él. El mismo modelo se dejó de comercializar en el año 2006 y resulta que quien tiene el del 2006 si que tiene etiqueta cuando mecánicamente es exactamente el mismo .. no tiene sentido. Además si se ha llegado a la conclusión que se necesita tener Euro4 que sentido tiene que no se permita adaptar el vehículo cuando técnicamente es trivial y muchísimo más económico que tener que comprar uno nuevo ??? .... eso no es trabajar hacia reducir las emisiones, claramente se pretende empujar la venta de coches e intereses cruzados, no me cabe en la cabeza que el fin de vida de mi coche sea la chatarra cuando está mejor cuidado que nunca y me hace el servicio que necesito. No puede ser que "nos vendan" que adaptar el coche es económicamente similar a comprar uno nuevo como vi el otro día en una entrevista .. es ridículo.

  Me gustaría saber cuando contaminan todos los vuelos del puente aéreo Barcelona - Madrid, seguramente reduciendo la mitad ya no haría falta ni siquiera hablar de este tema. INDIGNADO!!

 • Arantza

  Estoy en el paro sin cobrar, tengo una Volkswagen de 1997 que funciona perfectamente, paso la itv en agosto, paga sus impuestos.
  Cuando la compre no tenia fecha de caducidad.
  En ella llevo a mi madre al medico cada dos por tres, esta convaleciente de un ictus , anda muy mal y pierde el equilibrio con facilidad.
  Evidentemente no tengo dinero para comprarme un vehículo.
  Que voy hacer a partir de ahora??
  Quien llevara a mis hijos a entrenar y a las competiciones?
  Su padre tiene una moto afectada también.
  Asi por las buenas me quedo sin vehiculo de transporte.
  Que bus , metro nos llevara a todos a trabajar en hora punta?
  Es verdad que la unica solución es comprar algo nuevo.
  No nos tomeis mas el pelo , con la contaminación, aqui hay muchos intereses encubiertos y solo paga el pato los mas pobres

 • María rosa centeno alsina

  El dimarts 16 vagi fer el trayecto castellbisbal-cc la maquinista a Barcelona. Vaig anar per la AP7 i la C58. Resultat: nomes circula en coches particulares. On estan les autobusos per unir poblaciones i polígons industriales del valles? On estan les aparcaments dissuasoris? MULTAR I PROHIBIR SI SABEM PERO NO ORGANITZAR.

 • Jessica alarcon

  Soy estudiante, uso el coche a diario para poder ir al instituto junto a mi hermana y mi pareja ya que sale más económico que comprarnos los 3 tarjetas de metro. En enero empezaré a estudiar por la mañana y hacer prácticas por la tarde con solo una hora de diferencia entre que salgo de un sitio y llego al otro.
  No uso el coche por capricho sino por necesidad somos 3!

 • Asociación MOTOR CLUB SEAT

  No creo que sea la mejor solución,y máxime,cuando todo este tipo de polución ... etc.se podría haber estudiando antes y no ahora, aquí te pillo y aquí mato.

  Espero,que todo esto se frene y no den problemas a la gente,que tiene pocos recursos económicos.


  Por cierto,solo al año, recorro unos 2.000km anuales

 • Martí

  Doncs si que afectarà a la meva mobilitat ja que visc a Sant Just i la fàbrica la tenim a Rubí a un polígon industrial, per tant vol dir que he d'agafar el bus a Sant Just ,baixar find a maria cristina (diagonal),agafar metro fins a Sants i alla agafar tren fins a Rubi i de l'estacio agafar un bus fins al polígon industrial.
  Això em suposa que si entro a les 7h. I tinc aproximadament 2h de trajectes més el cost afegit em tindria que aixecar a les 4h de la matinada anar corrent fins el primer bus i apartir d'aquí que sigue lo que deu vulgue .

 • Sebastian Fernandez folgar

  És una llàstima que es faci per any i no per contaminació. També veig molt injust que els aficionats al motor (que poques vegades els agafem) ens veiem afectats per aquesta injustícia. Suposo que és el millor que poden fer per canviar la flota, prohibir l'ús dels mes antics i fomentar el consumisme.
  Suposo que per a aquest sistema capitalista només contaminen els que consideren poc rendibles.

 • Yara López Méndez

  Yo sólo sé que no entiendo porque no puedo llevar el coche que me gusta modificado para que no contamine, estando segura que contamina muchísimo menos que coches deportivos, aviones, cruceros..
  Quieren que le gente de menos posibles no nos podamos permitir nisiquiera salir de Barcelona para ir a trabajar a montcada o similares. No lo entiendo

 • Marc

  Tinc quatre persones de més de 80 anys en la familia, que per motius laborals(dels meus pares/tiets) depenen de mi(tinc una jornada més adaptativa), tres d'elles amb movilitat reduida, dues de les quals viuen al barri d'horta. Per temes médics i de salut, soc jo el que les porta al metge, a fer-se proves a la Vall d'Hebron, a fer rehabilitació, etc amb el meu vehicle que tot just l'any que ve fará 20 anys(es tracta d'un benzina de dimensions modestes que no té distintiu). A dia d'avui m'es del tot impossible compaginar una futura vida amb la meva parella (lloguer) amb la compra/adquisició d'un vehicle nou perque tots dos tenim uns sous força modestos i tenim molt clar que priotitzem la cerca d'una llar per sobre del cotxe, llavors, em pot explicar el consistori, que redimonis haurán de fer els meus avis per acomplir les seves cites médiques? Haurem de pagar un taxi per dos viatges? Perque jo no puc dur-les en transport públic (a part que trigaria com el doble de temps en els desplaçament), es més després de pagar religiosament cada any un impost per circular(elevadísim pel vehicle que es)ara haig de desballestarlo tot i que compleix, i funciona perfectament? Estafen amb impunitat.

 • Xavi Pérez

  Tinc un ford focus de segona ma que funciona molt bé. L'agafe esporàdicament però no veig just que tan sols pugui agafar el cotxe 10 dies, pagant, i damunt em facin pagar l'impost municipal del cotxe. L'empremta ecològica de fabricar un nou cotxe i desfer-se del vell segur que és major que lo que jo pugui contaminar. Aquesta política és injusta, els que tenim cotxes antics no podem ser els culpables de tot. Molt injust e inclus podria ser il·legal.

 • Telan Colau

  Enga! A comprar coches nuevos, y a usar el Bicing de mi marido, que los políticos necesitamos pagar nuestros lujos y excesos!!!
  Plan renove a la fuerza para todos! Sin ayudas y sin razones!

 • Carmen

  Tengo un vehiculo diesel del 2005, con todas las revisiones oficiales e ITV pasadas sin problema, resido en Barcelona y para desplazarme a mi trabajo preciso del coche ya que hasta el mismo NO HAY NINGUN TRANSPORTE PUBLICO, renuncio a mi trabajo?

 • enrique lopez sanchez

  Tengo una Seat Alhambra del 2002 con 98000 kilómetros
  Soy autónomo y la utilizo tanto para trabajar como coche particular
  Como mucho de 8 a 10.000 kilómetros al año
  Cuando pasa el ITV hasta me llegaron a decir
  OSTRAS para los años que tiene esta entera
  Y gracias a la señora alcaldesa la tengo que abandonar y comprar otro coche que seguro tendrá el doble de kilómetros con la mitad de años
  Desde luego es un despropósito y nos dejan como ciudadanos de tercera categoría
  Creo que no se puede hacer a boleo para eso está la ITV si contamina lo arreglo o lo tiro pero no por la cara
  Cualquiera tiene más derecho que nosotros
  Una estafa en toda regla

 • Luis

  Per anar a la feina trigaré mitja hora més. Això és una hora al dia. 5 hores per setmana. A més a més per anar al poble a València no hi ha combinació amb transport públic així que he de sortir de la ciutat abans de les 7 del matí o pagar l’impost amb el qual el meu cotxe màgicament deixa de contaminar.
  Desde l’ajuntament saben de sobra que la classificació fets per la DGT no és real no està ben fets. Però s’ho passen tot per l’arc de triomf

 • Anna Cardus

  M'afecta i molt, el meu cotxe es un Ibiza del 2005 Diesel i no te pegatina pq segons les normes es un dels que contamina, jo visc a Premia de Mar i treballo a Bcn, el meu horari es de 14h a 22h, ara mateix el meu trajecte el faig en 25 minuts, sobretot m'afecta el temps d tornada a casa que haura de ser amb el tren, no en surt cap fins les 22:30 osigui que arribare a casa 1h i mitja mes tard pq ademes no visc al costat d l'estació, tinc uns 15 minuts caminan fins a casa, en definitiva molt malament tot, i comprar un cotxe nou impossible.

 • Antonio Alvarez

  Tengo targeta de mobilidad reducida, me la dio un juez médico por no poder subir es al eras ni poder andar muchos metros seguidos, me van a decir uds como me lo voy a montar para ir a bcn por las escaleras del metro de un lado para otro?
  Tengo pruebas, este año k viene en vall d' Hebron, cuando llegue no hace falta k me hagan las pruebas, llegaré ahogado cual es mi enfermedad, ya directamente el trasplante.
  Igualmente me van a prohibir ir a bcn aunk no tenga k ir al medico, no m puedo permitir coche con mi pensión ir lis 4 de mi familia a bcn en tren me será imposible, creo k no han tenido en cuenta a las clases más vulnerables no sólo los de movilidad reducida.

 • Mariano Guido

  Soy autónomo, voy a casa de los clientes en moto. Tendré que comprar otra porque a los lugares de Barcelona que voy o no llega el transporte público o tardaría el triple en llegar y eso afectaría mis ingresos :(
  Así que con respecto a la contaminación tengo una moto antigua que la uso no mucho pero cuando la necesito, bien mantenida y ahora a renovar el parque automotor porque los que necesitamos usar un vehículo para trabajar seguiremos contaminando...
  Lo único que cambia es el tipo de moto.

 • Lluis

  Visc a Barcelona pero treballo a un polígon fora de Barcelona per que el taller on estava a Barcelona a tingut que tancar per la llei mediambiental, me es imposible anar en transport públic, si s'aprova la llei em tindré que parar a una estació de servei fins que siguin les 20, pel matí si algun dia que tinc una incidència que hagi de sortir més tard no podré anar a treballar, al igual que si hi ha algun accident o retenció inesperada em podràn multar si no aconsegueixo sortir abans de las 8 de la zona ZBE

 • Manuel Gómez Figuerola

  Tinc una moto i un cotxe. El cotxe te etiqueta, la moto no. La moto la tinc desde els 19 anys. Em sembla fatal, tota la meva vida he cuidat tots els meus vehicles. I ara? Val la pena conservar i cuidar un vehicle? Estic molt en desacord amb aquesta mesura discriminatoria.

 • CCC

  A mi me afecta como a miles de personas, necesito mi vehículo para ir a trabajar, no abuso de él, como muchas personas, voy a trabajar, aparco, estoy 8 h y vuelvo. Esta ordenanza es totalmente injusta, y veo por ahí algunos que dicen que no les afecta porque tienen pegatina y les parece bien porque hay que reducir coches, pues son unos hipócritas, porque si tanto les preocupa la contaminación que aparquen sus coches con pegatinas que en muchos casos contaminan más que los que no la tienen. En 2018 solo dos estaciones superaron los 40 de Nox que es lo máximo permitido , como se ve en la foto que adjunto, por lo tanto no está justificado que sacrifiquen la economía de tantas familias. Lo que tienen que hacer estos políticos es ponerse a trabajar y viendo las zonas donde se concentra el problema, buscar alternativas y tomar medidas para que en esas zonas se mejore la calidad del aire. Están haciendo una campaña de marketing brutal, que no está basada en datos reales, os invito a que visiteis durante varios días la página de la calidad del aire de Europa y podréis valorar vosotros mismos. Todos sabemos que los coches contaminan por km recorrido y no por su edad

 • Juanjo Crespo Velasco

  Sóc un jubilat resident a BCN.

  Tinc una Autocaravana afectada que guardo en un pàrquing de la meva propietat.
  L'autocaravana no la faig servir per desplaçar-me per BCN ciutat, però necessito entrar i sortir amb ella.

  Donada la meva edat i la meva pensió no puc adquirir una autocaravana nova, a més que tampoc la necessito perquè la que tinc està molt poc usada. Quan treballava no vaig tenir temps de gaudir-la. Ara reivindico el meu temps d'oci, què també tenim dret després de tota una vida treballant.


  La meva autocaravana passa totes les ITVs favorablement. Estaria disposat a disminuir emissions d'escapament adaptant filtres, i fins i tot canviant el motor.

  No entenc com podran prohibir entrar i sortir del nostre domicili als que residim a BCN.

  Els polítics han de facilitar la vida als ciutadans, no complicarla.

  Espero que deixin d'inventar més prohibicions en nom de l'Ecologia i siguin realment ecològics: apliquin la norma de les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reparar. Reciclar també.

  Ajuntament i AMB: Consulteu i recordeu el significat de "Ecofascismo" (Wikipedia) per educar millor les seves idees i no caure en això.

 • J. David

  Trabajo en la Seat de Martorell. Vivo en Pubilla Casas. Mi contrato es temporal y trabajo únicamente 4 horas. No me es posible coger el transporte que pone a disposición la empresa. El coche solamente lo cojo para el trabajo, para el ocio tengo el de mi pareja. Simplemente por recorrer de Pubilla Casas al hotel Rey Juan Carlos (para coger la B-23) me van a hacer pedir un crédito de mas de 10.000€ para poder comprarme un coche que se ajuste a mis necesidades. Teniendo un trabajo temporal y de 4 horas no se como voy a poder pagar un crédito de tal cantidad. Lo mas seguro es que tenga que dejar el trabajo desgraciadamente. Soy muy consciente que hay que hacer algo por el medio ambiente, pero también tienes que ayudar a los ciudadanos que menos posibilidades tenemos. Tengo 21 años y me estás cortando las alas. Gracias por nada, Colau.

 • Emilio Villanueva Castro

  No alterarà la meva mobilitat diària perquè vaig en bicicleta a treballar.
  Ara bé, sí que m'afecta de ple perquè tinc una furgoneta camper, sí, una casa amb rodes, de l'any 97, que faig servir cada cap de setmana per sortir de la ciutat.
  Segons la il·luminada de la Colau i la resta del seu govern, si porto al desguàs la meva camper, que em canvien per un títol de transport públic que no val ni dos duros i no em serveix de res, estaré contribuint a un món millor. I una merda!
  Contribuir a un món millor seria gravar els cotxes d'acord amb les seves emissions reals, no per la seva edat, i deixar que els més contaminants puguin adaptar els motors amb filtres i altres tecnologies existents.

 • OLGA AGUAYO RODRIGUEZ

  Jo tinc un furgon per treballar que per 6 mesos no passa el tall tan lògic que han fet, hi han furgonetes amb motors molt anteriors que es van matricular al 2006 i aquestes no contaminen , no te sentit, estic totalment d'acord en que hem de cuidar el medi ambient i en buscar solucions com posar catalitzadors als vehicles contaminants com fan a Alemanya desde fa molts anys però aquí acaben ràpid, comprat un de nou, en el meu cas la inversió ha de ser d'uns 20.000 eu mínim , no puc, no tinc el negoci a Barcelona per tant no podré agafar feines a la ciutat si no trobo proveïdors que em puguin portar el material directament a la obra, i si arriba el moment en que no tinc més remei que demanar un prèstec i envolicar-me amb un altre vehícle, què compro??? està clar que d'aquí a 6 o 7 anys no em prohibiràn un altre cop circular amb ell?? Jo no ho tinc gens clar!!!

 • Joan Palomares

  Entro a treballar a les sis del matí en ZBE, vaig en moto que es del 2001 perque no hem puc comprar una de nova.
  No hem sembla be aquesta cacicada, ni tampoc que no Hi hagi ajudes per comprar un hipotetic vehícle que ves a saber quan limitaríen el seu ús.
  Senyors impulsors d,aquesta normativa rebin la meva mes enérgica repulsa.
  Paso de desqualificar oportunismes politics amb falsa etiqueta ecologica , segur Hi han perfides intencions .
  Nomes afegire una cosa més, la gent hauria de desobeir, que es el que feu propaganda .

 • Mekanre

  El meu cotxe de cada dia és un Renault 4. No vaig casi mai al centre de Barcelona amb ell, pero si vaig a treballar cada dia a Sabadell desde Hospitalet. Ara no ho podré fer i trigaré 1h.30min en fer un trajecte de 30 min.
  El meu cotxe és un clàssic del 87 que contmaina molt poc. És molt injust que es consideri contaminant per la seva edat.

  Fer servir mesures econòmiques per tractar temes mediambientals és hipocrita i poc responsable amb el medi ambient. Molts dels cotxes que si podràn circular ,perquè són nous, contaminen més que el meu cotxe.

  Estic d'acord en que s'ha de regular el trànsit per baixar la contaminació, pero amb criteris ambientals.

  Si volen prohibir els cotxes contaminants que ho facin en funció del que contaminen realment i no dels anys que tenen....

  Em sembla una mesura basada en l'economia i em fa molta pena que vingui d'un govern en teoria modern i d'esquerres....

 • Fernando Fernández

  Vivo en Sant Adriá de Besós y cada dia voy a trabajar a zona Franca. Mi trayecto es de unos 15 minutos en coche. Usando el transporte público tardaría más de hora y media.....si empiezo a las 6 de la mañana, a que hora tendría que salir de casa? No hay manera posible a no ser que sea con mi propio vehículo. Para ello utilizo mi motola cual me da la movilidad y agilidad que necesito para el trabajo. Pero tengo coche, y lo utilizo para llevar a mis hijos a extraescolares y traslados con ellos los fines de semana. No llego a hacer más de 5000 kms al año con mi coche ypasa todas las ITVs a la perfección y me van a prohibir utilizarlo por antiguo? Es que mi coche haciendo 5000 kms anuales contamina más que un taxi híbrido que hace 100000? Es que mi coche contamina más que un coche de gama alta con 8 cilindros y 300 cvs? Es una medida injusta y discriminatoria y que afecta sobre todo a la clase media baja trabajadora. De mientras, la actividad en el puerto ( considerada fuera de la ZBE) sigue su imparable ritmo, siendo el segundo puerto mercantil de Europa después de Génova y no digamos el aeropuerto sobrevolando aviones cada 5 minutos por nuestra ciudad....

 • Cris

  Invito a todas las personas afectadas que se unan a ASOCPARC, la Plataforma de Afectados por las Restricciones Circulatorias, representamos a todos los afectados, autónomos que sus vehículos es una herramienta más de su trabajo, asalariados que no pueden acudir a sus trabajos si les vetan su vehículo, familias a las que les es imposible cambiar de vehículo, propietarios de clásicos e históricos, residentes, jubilados, moteros... Todos tienen cabida, esta ordenanza está mal hecha y no soluciona el problema de contaminación, sólo perjudica a un gran número de personas. Las personas que están a favor de ella, deberían informarse y no creerse todo lo que les cuentan, hay medidas más eficaces para esta lucha y que no perjudican tanto a los ciudadanos. Nos venden que se lo imponen desde EUROPA, MENTIRA, ninguna ciudad de Europa es tan restrictiva, los residentes, las motos, y los vehículos de +30 están exentos, a los demás vehículos se les permite adaptarse mediante filtros antipartículas, catalizadores, simplemente instalándolo en talleres autorizados y pasando por ITV, aquí no nos dejan hacer nada de todo esto, por qué será???

 • Abel Fresno

  Bona tarda, sóc propietari d’un cotxe de 20 anys i una moto de 25. Amb la nova normativa de la ZBE es trenca el pilar fonamental de la sostenibilitat i cura del mediambient que no és cap altre que reutilitzar les coses tantes vegades com es pugui. Canviar un cotxe que funciona no és gens sostenible, t’obliga a adquirir un altre que s’ha manifacturat i en aquest procès s’ha contaminat de valent. El més sostenible és utilitzar el que sigui tantes vegades com sigui possible.
  La nova normativa penalitza els vehicles per matrícula i no per kilómetres recorreguts que seria el més lògic, un cotxe pel simple fet de tenir 20 anys no contamina més, tot depèn dels kilómetres que facis, jo que tinc un cotxe de 20 anys que no ha fet més de 1000km el darrer any estic vetat, però si em compro demà un cotxe de 400 CV i faig 100.000km no tinc cap penalització, no té cap sentit.
  Les motos son vehicles d’alta ocupació sempre i crec que haurien de quedar exclosos d’aquesta normativa.
  No veig que l’Ajuntament hagi canviat la seva flota de transport públic per autobusos elèctrics, ni que hagi punts de recàrrega a cada illa de cases que permetés endollar un vehicle elèctric.
  Podria seguir ......

 • Dori

  Si mi coche pasa la ITV porq no me dan la etiqueta? Quien me da el dinero para comprarme un coche nuevo? Trabajo en Rubi en un polígono industrial, tengo que ir en metro hasta los ferrocarriles y de los ferrocarriles al poligono solo puedo andando.
  Y cuanto dinero tengo gastarme cada día? Y a que hora tengo que levantarme para llegar a las 7 de la mañana? puedo ir en coche pero como vuelvo? Vivo a tan solo de la ronda de dalt no entiendo porque no puedo entrar.
  Y el impuesto de circulación.....pagaremos en proporción a las horas que podemos circular?
  Los días de huelga del transporte público vendrán a recogerme a mi casa para llevarme a trabajar? Porque mi empresa no va entender que no tenga medios para ir a trabajar y el ayuntamiento me pagará los días que me quiten del sueldo?
  Creo que es una norma que sirve exclusivamente para fomentar la compra de coches y recaudar dinero con las multas.
  Y así podría estar 3 días porque tengo infinidad de dudas y preguntas

 • Meritxell Seva

  Sóc una afectada. Autònoma. Hi haurà feines que no podré acceptar. Per què, com li vaig dir en una reunió a la Regidora Janet Sanz l'any passat, hi ha polígons on no arriba el transport públic, primer. I segon, no puc desplaçar-me en bicicleta, carregada, per carreteres perilloses i de nit. També li vaig exposar que estaven afavorint a les classes altes que es compren cotxes cars que contaminen més que el meu antic vehicle. Per què no mesuren emissions REALS? Per què llavors, els més afectats serien els rics. Els que van néixer dels desnonaments ara estan seguint les ordres del lobby de l'automòbil. Si realment vols lluitar contra la contaminació, fas mesures d'emissions reals de cada vehicle. Si de veritat et preocupa la contaminació, no mires cap a l'altre costat quan es parla de què un creuer contamina tant com un milió de cotxes. La postura està claríssima: els fabricants de cotxes han de VENDRE. A costa del petit, nosaltres.
  NO, no penso comprar cap cotxe nou. Si no donen cap solució, compraré un de segona mà que contamina més que el meu, però te l'etiqueta verda. Això és el que els preocupa la contaminació.

 • DANIEL MIHAI

  Vivo pegado a Ronda de Dalt. Trabajo en Sant Cugat, horario de 06:00h a 15:00h. Utilizo el coche solo para ir y volver del trabajo, y para salir en las afueras de Barcelona algun fin de semana (unos3 o 4 fines de semana al año). Mi coche es un diesel del año 1999 que en sus especificaciones pone unas emisiones de CO2 de 176gr/km. Aparte de esto, la ITV es testigo que mi coche recorre unos 6-8000km/año .
  Me dia ahora usted, sra. Ada Colau, como voy a ir y volver del trabajo ? Transporte publico? De acuerdo, siempre y cuando haya una conexion Barcelona - Sant Cugat a las 5 de la mañana !
  Y me explicara usted, sra. Colau, de donde ha sacado la teoria conforme mi coche contamina mas que uno actual, sabiendo que hay coches diesel hoy en dia contaminando el doble que el mio ?
  Llevo 25 años en Barcelona, la mitad de mi vida, trabajando, pagando mis impuestos sin permitirme el lujo de comprar un coche nuevo, nunca. Y ahora llega ud. y me quiere hechar directamente de Barcelona,
  Y como yo, hay muucha gente !
  ...verguenza deberia darle !
  Y

 • Cristi

  Esta ordenanza hace aguas por todos los lados, a quien en su sano juicio se le ocurre vetar a motos, siendo Barcelona la ciudad europea con más motos, de verdad prefieren que dejen sus motos aparcadas y entren en la ciudad con vehículos con etiqueta?? Son conscientes de que las motos evitan que haya más colapso y que si esas personas lo cambian por coches va a ser el caos??? Por qué hablamos de muchas miles. Y los talleres mecánicos de barrio, se han parado a pensar la cantidad de ellos que van a tener que cerrar?? porque los coches nuevos, que es lo que están incentivando, van a talleres oficiales para salvarguardar sus garantías. Han cerrado ya 30 talleres en la ciudad y otros han tenido pérdidas del 40

 • Gerardo Daniel Rodríguez Azambuya

  Estoy en el paro, desde hace año y medio y, con 59 años, es muy difícil conseguir trabajo, aunque tengo oficio y ganas
  No me corresponden las ayudas pues tengo aportados 10 años y el mínimo es 15 (hace 14 que tengo papeles).
  En mi humilde Ibiza del 2 000, me desplazo buscando trabajo ya que hay muchos lugares a los cuales no se accede por transporte público, o se demoran horas.
  Además tengo a mis hijos y nietos viviendo en Bcn. y, cuando me necesitan, les traslado ya que mis hijos no usan coche.Vivo en el Vallès Occidental.
  Sé que tod@s contaminamos, pero, por ser pobre me condenarán a perder las pocas opciones de vida que haya.
  Si bien entiendo que hay que luchar por el clima, considero que las medidas que tomará el Ayuntamiento de Barcelona, nos afectará, a los sin trabajo, mileuristas, etc. , de mala manera.
  Gracias y FELCES FIESTAS

 • Julio Moreno

  Vivó en Barcelona al lado de una parada de metro, pero voy todos los días a trabajar a L'Hospitalet, normalmente voy en moto y tardo unos 20 minutos, pero con la ley nueva tendría que ir en trasporte público y tardaría 1 hora
  Creo que me parece una aberración, el tiempo lo apobrecho como quiero yo no que me impongan pasarme lo de viaje de casa al trabajo y viceversa
  La moto la compré con mi sudor y esfuerzo y es de mi propiedad , no me parece bien que alguien me diga que no puedo utilizar
  No tienen derecho

 • DANIEL

  Me parece de una imbecilidad total prohibir que un coche circule por ser viejo !!! Sra. Colau, ha escuchado vd. alguna vez en la vida el termino "coche clasico" ? Todo lo que escucho de su boca y de los del ayuntamiento de Barcelona, son unas gillipolleces mas grandes que el universo ! Pero a que cabeza cuadrada se le ocurrio semejante MIERDA normativa ? Estamos viviendo una DICTADURA en la que la libertad esta afectada de la manera mas guarra posible ! O sea, a mi me prohibe circular con un coche de 25 años, pero ella misma ni se acerca a un autobus o a un metro, y luego me habla de Europa ?

  VAYASE, ADA COLAU ! VAYASE !!

 • Joan

  Vivo fuera de Barcelona y me indigna tener que pedir permiso para entrar como si fuese un delincuente. Tambuen para los residentes que no tienen un buen servicio público para ir a trabajar. Por no decir que desde los años 80 con las diversas cumbres que nunca llegan a nada y luego nos lo hacen pagar siempre a los mismos

 • José

  Bueno pues yo vivo en paseo San Juan y trabajo en sam Andres de la barca y claro por la mañana ningún problema ya que salgo sobre las seis y media de la mañana , pero por la tarde suelo acabar de seis a siete y tengo que entrar a barcelona para ir a mi casa , con este problema tendré que esperar para entrar hasta que sea el horario permitido para circular

 • Loli Pg

  Estic a min des de casa de poguer circular amb el meu cotxe per anar a la feina a la que trigo 7 minuts en cotxe i 55 en bus. a mes, no podré portar al meu fill als seus entrenaments 3 vegades per setmana ni sortir amb la meva caravana el dia i l'hora que jo vulgui, a mes, no tenim la possibilitat de comprar-ne un cotxe nou.

 • Carlor rafael

  Vivo en los encat barcelona, trabajo en samboy con un horario de 18:00 hasta las 02:00, no hay autobús a la hora de la salida hasta las 04:00 que pasa el primero, tengo un coche que me funciona bien no dispongo de recursos para cambiarmelo y mi esposa esta embarazada, solo lo uso para ir a trabajar y sin el no podría regresar a casa, tendría que buscar otro trabajo,el coche es gasolina del 1999.

 • Marc P.A.R.C /

  Es un crim el fet de no poder accedir als hospitals , centres de dia, metges,col.legis . Centres de visita obligada diaria per als afectats o els seus familiars que el fisic no els acompaña per utilitzar el trasport public o no tenen medis logistics.
  Si voleu prohibir algo feu com Madrid Central , heu de deixar el acces lliure a aquests centres..

  Esteu segregant la poblacio amb els que tenen dret i doners per poder adquirir un cotxe nou o els que no els tenen i es veuen obligats a disminuir la seva mobilitat.
  Un cotxe nou no es mes "net" que un de vell.

 • JOSE MANUEL DOMÍNGUEZ GONZÁLEZ

  Se cuestro al ciudadano a su libertad de movilidad, mal vendiedo su vehiculo y obligando a endeudarse si quieres tener libertad de movilidad. Si vives en Hospitalet no puedes salir a coger la ronda para salir de la ciudad ejemplo Martorell o acceder a Zona Franca y si sales antes de la limitación horaria después no puedes entrar si plegas a las 15,OO horas ¡que te tienes que esperar para poder entrar hasta las 20,00!! pero uno de Martorell si puede llegar a Zona Franca y salir cuado quiera y contaminar ,el de Hospitalet que hace menos km ,no puede ni salir del Parquik ,no es equivalente

 • Sebastià rodriguez felix

  Trigaré 1h més per trajecte, pasaré de 30 minuts a 1h30min, en total si el transport públic funciona sense talls(cosa que mai es així i sempre va saturat) perdre 2h10 minuts cada dia, a part de no poder marxar el divendres i tornar el dilluns i el cap de setmana que treballi i lliuri el dilluns i dimarts no podré marxar fora de BCN amb el meu vehicle que contamina menys que l''engany dels nous híbrids.
  La gran cargada de la Colau per les clases més desfavorides

 • Marc PARC

  Demanem la adaptacio dels cotxes mitjansant cagalotazsdor de la mateixa manera que es fa a la resta de Europa.

 • David Padilla

  Visc al cinturó metropolità, de moment puc circular amb el cotxe i amb el de la meva dona, pero ja no baixaré a Barcelona per res, ni per anar a les gran superficies, ni al cinema, ni a sopar. Vora la ciutat hi ha de tot, i encara podre anar amb el meu cotxe. Hem sap greu per la gent que segur, es quedara al atur. El transport public no es suficient, ni de cualitat, ni segur

 • Christian

  Pues yo soy un afectado más, y no de un vehiculo si no de 3 los cuales no me voy a deshacer de ellos. Un dato que quiero aportar es que trabajo como mecánico y aunque si es verdad que a algunos coches el paso de los años (18-25) les afecta mucho, quiero decir que la gran mayoria por no decir el 85-90

 • SalsaR

  Restringir circulación por contaminación pero sin medir contaminación. Alguien lo puede explicar?
  Se basan en normas de homologación Euro, (que tampoco cumplen en mediciones reales vs Teóricas, adjunto foto de Euro6). Son normas de homologación genéricas que no contemplan ni peso, tamaño, ocupación, uso, etc… Ni por supuesto la emisión contaminante de cada vehículo….Pero luego sin embargo SI SE RESTRINGE individualmente cada vehículo por la matricula. Y donde está la presunción de inocencia? Si la Administración me restringe el uso INDIVIDUAL, me ha de certificar, medir, comprobar que emito una contaminación. No puedo ser presuntamente culpable.
  No tiene ni pies ni cabeza.

 • Òscar

  Hola
  Tot just acabo de tenir el segon fill amb el esforç econòmic que suposa i tinc un cotxe vell però molt cuidat ja que necessito que duri molts anys ja que no tinc capacitat per comprar-ne un de nou, el faig servir ocasionalment i crec que aquesta mesura no es justa ja que no diferencia entre per contaminació sinó per poder adquisitiu ja que un SUV. Nou però de gran cubicatge contamina molt mes que el meu, corroborat a la ITV.
  I els avions, indústries i vaixells no contaminen?
  Crec que es una mesura arbitrària i gens quarentena afectan a la gent mes pobre ja que Ojala jo pogués tenir un cotxe últim model i tampoc han tingut en compte els cas de dieselgate que contaminen molt mes del que està descrit.
  I el transport públic no està preparat ni funciona 24h com seria necessari per poder moure’s jo per feina hi ha dies que surto a les 04:00h del mati, llavors que faig?
  En fi gràcies per deixar expressar la nostra opinió, cosa que l’ajuntament De manera dictatorial no ens permet ni ens vol sentir als milers d’afectats que hi haurà si això arriba a terme.
  Una salutacio

 • Oscar Garcia

  Per a mi, la Zona de Baixes Emissions és la història de la supèrbia del poder.

  Vaig assistir a una reunió amb la Janet Sanz en què intentàvem explicar-li els nostres motius. Vam descobrir que no volia escoltar, que tot estava donat i beneït i que els polítics que, en teoria, defensen els interessos de la gent de classe mitjana i baixa s'han venut als lobbies de l'automòbil.

  Això no va de contaminació, va de què et canviïs el cotxe. És igual el que contamini el teu vehicle, t'han etiquetat per l'edat. És com si diguessin que com els avis no són productius, cal eliminar-los. Així de bèstia és tot plegat. I, d'aquí a un any, quan es demostri que la mesura és absolutament inútil i contraproduent, molta gent ja s'haurà canviat el cotxe. Insisteixo, d'això es tracta, comprar. Només cal escoltar els anuncis amb què ens bombardegen les marques d'automoció, dia rere dia.

  Respecte a com m'afecta, si les manifestacions no aconsegueixen aturar aquest despropòsit, m'hauré de comprar un cotxe (de segona mà, evidentment) que contamini més que el que tinc, però amb etiqueta verda. Com us he dit, no va de contaminació, sinó de l'edat del vehicle. Ompliré BCN de gasos, però de gasos legals.

 • Jesus

  Me parece una ley injusta y recaudatoria
  Tengo un saxo del 97 que hace dos días ha pasado la ITV con 0 fallos y una scoopy 50 del 2001 que pasó la ITV en verano también con 0 fallos .Vivo en Barcelona y trabajo en montada i reixac .Los dos vehículos que tengo están afectados y pago religiosamente ITV impuestos ,taller para que estén en perfecto estado
  Si no puedo circular la señora Ada Colau me pagará los impuestos ,seguros etc etc?
  Esta señora se ha Colau con esta ley

 • Carlos

  Yo estoy de acuerdo con que si se sacan los coches de barcelona hacerlos ya con todos,yo hace añor que voy en bicicleta a todos lado por barcelona y veo a demasiada gente que van en su todo terreno,a llevar los niños al cole a a recogerlos,a estos no les dicen nada,y yo que no tengo ni para gasolina que solo tengo mi coche para ir al trabajo no lo podré usar hago 32km sinco días a la semana,si pudiera ir en bici iría o si hubiera transportes público a la hora que salgo del trabajo lo usaría salgo a las 02:00 de la madrugada y el primer bus que pasa es a las 4:30,debieran de poner parking a las afueras para dejar el coche y cojer bicis para barcelona, pero todas las personas.

 • Cristina C

  Tengo 46 años, toda la vida me ha gustado el mundo camper, empecé con una tienda, después con una furgo muy básica y por fin a principios de 2016 pude hacer realidad mi sueño de comprar una furgo del año 97 más equipada y con más posibilidades debido al crecimiento de la familia. Como no me podía permitir una más nueva, tuve que invertir en quitarle óxidos y dejarla nueva, la compré con la intención de hacerle todo poco a poco porque sería para toda la vida y resulta que a finales del mismo año que la compré se empezó a hablar del tema de restricciones, aun la estoy pagando hasta mayo de 2020. Por qué me permitieron comprarla si pensaban prohibirla antes de que la hubiera amortizado? Nos ha costado mucho sacrifico a mi familia sacarla adelante, es el único vehículo que tenemos, mi marido no tiene ni carnet, es usuario de transporte público, me parece injusto que todo nuestro sacrificio, y la inversión que hicimos en ella para adaptarla, pretendan que sea en vano. No me piden un cambio de hábitos, me piden un cambio de estilo de vida y es totalmente discriminatorio que cualquier otro ciudadano del mismo estado que nosotros pueda circular, todos debemos tener los mismos derechos

 • Oscar Cuevas

  Jo visc a sant Adria i tinc el meu primer cotxe desde fa 15 anys y va com un rellotge. Treballo a ripollet i amb les vostres restriccions no podría anar amb cotxe a treballar. Penséu que anire amb transport public? En quin mom vivim..

 • Nelson

  De un trayecto de casa a mi trabajo que en coche puede ser entre 15 - 20min, tengo que coger un transporte publico nefasto que hace que se alargue mi recorrido en 50min o mas.

  Esta bien que se intente cuidar el medio ambiente, pero esta medida no busca eso, busca que la gente se compre un vehiculo nuevo, animando asi el consumismo; hacen que los culpables de la contaminacion sean los vehiculo antiguos que mucha gente tiene seguramente porque no puede permitirse uno nuevo.

  Colau, imagino lo mucho que te habran agradecido los concesionarios. Esta medida perjudica directamente a la gente pobre y te haces la vista gorda cuando se trata de cruceros o industrias, que son los que realmente contaminan mas. Haber empezado por ahi, pero es mas facil y te interesa mas ir a por el pobre.

 • Annabet

  Visc fora de Barcelona. I també hi treballo. Baixo a Barcelona de tant en tant. De vegades a fer una gestió urgent en la que els horaris del transport públic - rodalies són insuficients, de vegades a visitar la meva mare octogenària, i també portar el cotxe a revisar i reparar ja que el meu mecànic és el meu germà. La restricció implica que només podré visitar la família a l'hora de sopar o en festiu i per reparar-revisar el meu cotxe, el mecànic haurà d'esperar a tancar 1h més tard.
  No podré fer una gestió en llocs oficials a l'hora de dinar (Muface) ja que només obren al matí i jo estic treballant. I no tinc permís laboral per fer-les en horari laboral. (I el tren triga massa)
  No aniré a cap centre comercial barceloní entre setmana ja que no puc pujar al tren carregada.

  Els cotxes vells no són els únics culpables de la contaminació , ni tan sols els principals responsables. Peró són el "chivo espiatorio"
  Els.cotxells vells tendeixen a desaparéixer poc a poc, per obsolescència; no cal "prohibir-los" de cop. Les persones que tenim cotxe vell amb ITV al dia podem fer-ho per molts motius: sentimental, practicitat, economia... és més ecològic reparar que llençar i comprar.

 • Carles Valls Martínez

  Aquesta proposta de lley es una farsa! A la actualitat hi ha cotxes que emeten més CO2 i més NOx que alguns cotxes sense distintiu! A la actualitat existeixen empreses com “O3 Protégelo” de Sant Feliu de Llobregat que han dissenyat filtres catalitzadors que han conseguit reduir un 30% les emissions dels vehícles de gasolina com dels diésel i tot per un mòdic preu que oscil.la entre els 145€ i els 240€ en funciónde la cilindrada del vehícle a modificar.
  Totes les proves realitzades amb aquests tests están sent certificades per empreses de renom com Applus, però está clar que al Ajuntament de Barcelona i als fabricants d’me vehícles no els interesa aquesta solució!
  Us recordem que ser ecológic es no canviar el cotxe cada 4-5 anys i sobretot siguem conscients que el cotxe eléctric és una altre farsa, ja que la electricitat d’on prové? Que farem dintre de 10 anys amb totes les bateries d’aquets cotxes? Sabeu que el liti es molt contaminant? Sabeu que No hi ha suficients materies primeres al món per a fabricar bateries per a tothom?

  REFLEXIONEM SI US PLAU!

 • Mike

  Esta es una medida totalmente arbitraria e injusta xq como siempre sólo recae sobre los hombros de los más humildes,si tienes poder adquisitivo puedes seguir contaminando, deberían mirar un poco lo que se hace en el resto de Europa ,la responsabilidad de no contaminar tiene que ser transversal , independientemente del vehículo que lleves ,si cumples con la normativa puedes circular ,eres libre de hacer las reformas necesarias para ello.
  Esta medida es mediocre ,poco elaborada,muy poco estudiada ,han puesto el carro delante de lo bueyes, primero hay que mejorar muchísimo el transporte público desde el extrarradio , combinaciónes , frecuencia, precio,etc.
  Ayudas a las rentas bajas para renovar los vehículos x otros menos contaminantes,la gente no se cambia el coche xq no puede ,no xq no quiera.
  Y ahora explicaré mi caso 53 años parado , tengo una Camper del 2002 el único vehículo que me puedo permitir ,la utilizo cuando tengo trabajos esporádicos,y como única forma de diversión que me queda,con un cierto valor económico x sus características , que pretenden que achatarre ,cn el perjuicio patrimonial que eso supone,una expropiación encubierta, q atenta contra la propiedad privada.

 • Gere Fernandez

  hay una publicación en internet de que un tramo de la 245 será carril bus y carril bici,así que los que tienen coche con etiqueta tambien acabaran afectados,esto solo es para recaudar y hacer que la gente se vea obligada a usar el transporte publico ( de algún sitio teneis que sacar el dinero que estais malversando)lo de la 245 es cortar la libertad de movimiento de los ciudadanos haciendoles depender de los horarios y limitaciones por los trayectos de los buses.
  Un vehiculo particular de uso diario no suele estar mas de 1,30 -2 horas al dia en funcionamiento,si los responsables del control del trafico incluyendo el tema regulacion de semaforos hiciesen bien su trabajo,mientras que un crucero tiene que estar todo el dia con los motores encendidos,lo vuestro solo es afán recaudatorio para intentar recuperar el malgasto de dinero público que estais llevando a cabo regalando dinerito a vuestros amiguetes.
  Estos que dicen que tienen problemas respiratorios por los vehiculos,que sepais que hay un informe de la ue de hace unos años donde muestran que un cigarro es mas perjudicial que el co2 de un vehiculo

 • Marc

  No podre baixar a barcelona si la meva parella li fa falta que la porti a treballa a barcelona .
  Tampoc a veure la seva familia

 • 2T racer

  Hace 3 años compre la moto que siempre soñé y que poco a poco voy restaurando, ahora por culpa de una normativa sin sentido no podré salir libremente cuando quiera con mi moto.

  Además sin olvidar que podrían mirarse sitios como por ejemplo la Ronda de Dalt en hora punta la cantidad de CO2 que emite por los ridículos límites de velocidad.

  Creo que deberían hacer lo mismo que en Alemania de poner un filtro y un catalizador a los vehículos afectados ya que muchos sea la razón que sea no pueden o no quieren cambiar su vehículo, está demostrado que esto es consumismo puro y duro porque lo que realmente más contamina ( barcos y aviones) nadie dice nada porque sueltan dinerito

 • Miki

  Quan plegui d'estudiar a les 19:45 aprox no podré anar a treballar perque entro a les 20:00 aprox. a sabadell. Si vaig amb transport públic no arribo a temps. Tot i que la meva moto es del 2002, porta el mateix motor que la del 2003, però està matriculada al 2002 i no puc entrar a ZBE.

 • Pepo

  Del Penedès a l'escola, altura de la maquinista en transport públic hi ha al voltant d'una hora i mitja. En transport privat menys d'una hora segur. Som 3 nois que compartim cotxe pel simple fet de estalviar-nos tant de temps cada dia. El cotxe que fem servir és un diesel del 2002 i ara ens toca fer un cop de cap i canviar de cotxe (sóc el propietari i conductor del cotxe). Estem totalment en contra d'aquestes mesures a les afores de Barcelona, cuan només trepitjem 500 metres de ZBE.

 • Francisco Rondon

  Cada vez voy menos a Barcelona, estoy cansado de tener que pagarlo todo a precio de oro y de guiri siempre que voy allí, zonas verdes y azules, multas hasta por respirar y ahora esto, y encima quieren poner peaje por entrar, cuando yo lo único que necesito es poder llegar a la playa desde la salida de Marina hasta la barceloneta un par de veces al mes, y ya tampoco podré hacerlo, con una furgoneta Diesel del 2003 que contamina menos que muchos coches nuevos, y con la cual no haría más de 50 kms al año por la
  Zona de bajas emisiones, no es justo que yo tenga que pagar por lo que contaminan otros que cada día van a Barcelona en coche, por culpa de unos cuantos pagamos todos, si tan preocupados están por la contaminación que nos dejen modificar los motores como en otros países de Europa, porque no lo hacen? Si mi vehículo pasa la ITV es que puede circular, sino para que la quiero? Medida totalmente injusta y discriminatoria, una chapuza.

 • Merce

  Gasolina del 1999 i circulació de 5000 km l’any. Només el faig servir per anar a veure els pares a un poble de Terol, sense possibilitat de transport públic allà i no tinc economia per llogar-ne un pels dies que m’hi estic ni per canviar-me el cotxe. Com faig per veure’ls? Son grans i em necessiten!!

 • Monica

  Soc treballadora en regim d'autonoms, la meva base es a la zona Portuaria esportiva de Barcelona, pero treballo principalment per tot el litoral catala. Pr anar a la meva base tinc que recorre apenas 3 Km pero la zona afectada. El meu vehicle es eina indispensable com ho es una clau anglesa o un taladre electric. El meu nivell de facturacio es molt inestable. Hi han messos que no hi arribo a cobrir gastos. No tinc propietats, visc a un poblet del Baix Lobregat. Ara hem diuen que el meu cehicle i molts com ell, son els maxims responsables del mal aire de la ciutat. Be, llavors VOLEM ALTERNATIVAS. Volem adaptarnos a normativa com molts ciutadans europeus. Molts no podem cambiar de vehicle facilment. El que tenim funciona per que l hem de cambiar si el podem adaptar? No es just que es carregui tot el pes sobre las persones amb rendes mes baixes. Una ZBE te que se funcional, lo que han creat ara es un NYAP xapucer. Esperem una micade seny.....

 • Pol

  Tinc 20 anys, a mi no m'afecta la nova llei de zbe ja que porto una moto posterior al 2003. Pero considero que aquesta no es la manera de treballar. Per començar un dels punts es que al final es la persona sense diners la que es queda sense cotxe ja que la persona amb diners se'l canviara (cosa que tambe contamina) altrament per molt que el cotxe sigui posterior a cert any no significa que no contamini. Un benzina de 70cv com el del meu amic no podra entrar a barcelona quan les seves emisions son minimes pero un 4x4 que contamina 10 vegades mes si per ser de un any diferent... Els creuers que contaminen una barbaritat tampoc els treuran, al final tot son diners i es una pena fer les coses aixi de malament. El que s'hauria de fer es incentivar les practiques que siguin menys contaminants com el fet de tenir plaques solars (treure impost sobre el sol), contractacio de energies renovables per la distribucio de energia privada, us de cotxes electrics ... En comptes de penar a la gent que no es pot canviar el cotxe.
  En comptes de prohibir, incentiveu l'us del transport public i milloreulo, oferint u transport public de qualitat, i que faci us de energies renovables.

 • Pablo fuentes

  Mi coche no tiene fecha de caducidad cuando lo compre.Contamina menos que muchos nuevos.buscamos cuidar el.medio ambiente!No?Si tiramos los.coches y compramos nuevos.eso es contaminar!!Si aprovechamos lo que tenemos se llama reciclar no tirar !!!oH solo vale para cuando queremos!!!Hipócritas!!!! CONSUMISMO diría yo.Tranquilos gastare mi dinero fuera de Barcelona!Pero yo no tiro mis Coches asin de sencillo.Adios Barcelona

 • Manuel Amigó López López

  Només agafo el cotxe 2 dies a la setmana per anar a recollir les meves netes a l'escola en Premià de Mar, i sempre torno després de les 20h,el motiu és ajudar a la meva filla i gaudir de elles, al any no pasó de 6000km,i en la ITV dona un o, 27, meins que molts cotxes nous.
  Sóm pensionistes i considero un atracament i apropiació del meu patrimoni i que ens afecta moltíssim amb la mobilitat, la meva dona té 3 hernies discal i els trens de rodalies són una vergonya.
  He presentat al·legacions al Ayto de BCN.

 • Jordi xxxx

  Ibiza del 2005, finals, però model del 2006. Com que està matriculat a finals del 2005 no pot circular, el mateix cotxe matriculat 27 dies més tard pot fer-ho. Repeteixo el mateix cotxe. Coherència?

 • Manolo Barranco

  Vivo en el barrio de la Marina y trabajo en el Hospital Quiron. Mi horario es hasta las diez de la noche, entro a las dos del medidia. A pesar de que puedo ir en transporte público, resulta muy inseguro el viaje de vuelta en metro sobre las once de la noche. Pago 50€ el parking para empleados, y el trayecto lo hago por la ronda de dalt, y tan solo circulo fuera de la ronda entre el trayecto de ida y vuelta no llega a un kilómetro y medio No es una cuestión de tiempo, es una cuestión de inseguridad, pues alguna vez he pasado un mal rato. Además le añado la situación económica, pues con mi salario no puedo permitirme un coche nuevo, cuando el que tengo está en perfecto estado y sin fallos en la revisión ITV
  Me perece una medida muy radical e injusta, tan solo afecta a los mas desfavorecidos económicamente hablando.

 • Victor

  Ens afecta a casa de manera greu.
  Els nostres vehicles son de 1999 benzina i de 2003 dièsel.
  Hem d'anar a treballar a Cerdanyola i voltants i els mantenim en perfecte estat mecànic perque a més ens els apreciem.
  Hem nego a creure que un vehicle híbrid o amb enganxina C nou i que rodi més que els nostres cotxes (5000km anuals cada un), contamini menys que els nostres rodant per exemple 20.000km a l'any.
  O sense anar més lluny, vehicles V8 nous de trinca "no són contaminants", pero el Golf Gti de 1988 que també tenim i que només roda 1000km cada any, el perjudicial és el Golf?

  Això no s'ho creu ningú.

  Feu les coses bé, tots volem un món ecològic i ben net, però aquestes solucions no són les encertades.

  Una regulació per kilometratge (registrat per la itv) faria més efecte i fer pagar més a qui més rodi i "més contamini" per aquesta raó.

  Siguem justos. Fem l'ecologia ben feta i com toca.

 • Juli Ortega

  Esto es indignante, todo esto de la contaminación es puro postureo porque si hicieran balanza se darían cuenta de que los cruceros que llegan al puerto de Barcelona contaminan más del triple de lo que contaminan los coches, pero claro que cada uno tenga su coche no da dinero... Por desgracia me veo afectado por esta medida, pero doy gracias a que tengo muchas más opciones de transporte en mi día a día

 • Neus

  Trabajo en zona franca y vivo en Poblenou. En tte.publico tengo que hacer 2 transbordos y coger 3 lineas de metro, tardando algo mas de una hora y viajando de pie y hacinada. Tengo una discapacidad del 47% en gran parte por la espalda. Ir en metro me supone sufrir unos dolores brutales llegando a tener q abandonar el conboy para poder sentarme en el anden un rato y no tengo dinero para comprarme otro coche. Mi coche a pesar de ser viejo funciona perfectamente y me ahorra dolores y malestar. Lo necesito.

 • Jessica Rosa

  Hola, tengo un León del 2004 diésel que me queréis vetar porque según vosotros contamina. En cambio el touareg del 2006 con pegatina B, ese si que puede entrar a Barcelona y alrededores aunque contamine más que mi León o mi 600. Creo que esto sólo para sacar dinero, y que la gente compre coche y así decís que se ha movido la economía y a parte de eso para recaudar. Y por el otro lado, me vais a explicar que vais hacer con los millones de baterías de los coches eléctricos cuando se rompan? Ya que la duración de dichas es muy corta. Lo dicho, SÓLO QUEREIS RECAUDAR!!!!!

 • Maria Luisa Vera

  Es VERGONZOSO lo que la Colau se ha sacado de la manga
  Tengo a mi padre con una discapacidad del 85% reconocida y soy la que atiende a sus necesidades, llevarlo al médico, reabilitacion, etc el coche es el mío particular sin pegatina, ahora que hago?
  Tengo que llevar a mi nieta dos veces en semana a Badalona, como lo.hago?
  Estoy jubilada y no puedo comprarme un vehículo nuevo...
  Siempre perjudicando a los más pobres y desfavorecidos es una VERGÜENZA menuda panda de miserables que nos gobiernan

 • Ash

  No podré anar a treballar des de gracia a zona franca, tampoc puc permetre comprar-me un nou vehicle cobrant 800€ al mes. La meva moto actual te un valor de 2500€ que anirà a la basura segon aquesta normativa absurda e injusta!

 • Manuel Sorroche Hernández

  Voy en moto normalmente a trabajar y tengo un vehículo por si llueve.
  Ahora cuando llueva pues no podré ir.
  De todas formas contar mi historia en este periódico que no deja de ser parte de la propaganda catanazi no creo que sirva de mucho.
  Podemos, esquerra, psoe......solo utilizan el odio para tapar sus robos y medios como este subvencionados por ellos les dais cobertura
  Haré un pantallazo y veremos si lo publicais.
  Yo lo haré en Facebook

 • Montse Cosiales

  Tinc un coche del 98 pero está súper ben cuida't. Pràcticament no s, utilitza excepte quan per necessitats metges, portar a la mare i nens de tant en tant. Ens obligaran a agafar taxi. Per cert, si no ens desfem dels cotxes quin fia podrem anar al taller? Hi han tallers que obrin a las 20h?

 • A por la kolgau

  Hay que ir a muerte a por la meona. Que me explique cómo llevo a mis padres de 90 años al médico etc o acaso me pondré un chófer la perra está? Eh si tú perra podemita, cáncer de España. A ver si pilla una buena delresion. Y sufre como sufrimos los demás su nefasta gestión.

 • Jessica Rosa

  Otra cosa, que vais hacer con los barcos y los aviones que hoy en día contamina más que todos nuestros vehiculos vetados? Y a los que llevan coches de 300 cv de 100000 euros también los vais a vetar por la contaminación? Y añado, cuando vais a cambiar la flota de autobuses que vas detrás de ellos por Barcelona y tienes que cerrar ventanillas y aire del coche porque no se puede respirar.... sin contar la flota del ayuntamiento que deja que desear. Lo dicho, SOLO ES UN AFAN RECAUDATORIO Y NO PARA REDUCIR LA CONTAMINACIÓN ... sino se dejaría hacer las modificaciones en los vehículos contaminantes para que las emisiones de CO2 fueran menores y contribuir con el medio ambiente. Gracias

 • toni gonzalez

  Medida discriminatoria que no se basa en contaminación real, ya que hay coches que aunque tengan normativa(euro) antigua son poco contaminantes, por otro lado yo no utilizo el coche por ciudad y esto de poder salir del parking es secuestro, si me quiero ir fuera no puedo? Los residentes tendrían que poder circular por su zona y los clásicos tendrían que estar exentos!! Medida discriminatoria que solo deja opción a comprar un coche nuevo, aunque hagas 5000km al año y no circules por Ciudad...

 • toni gonzalez

  Medida discriminatoria que no se basa en contaminación real, ya que hay coches que aunque tengan normativa(euro) antigua son poco contaminantes, por otro lado yo no utilizo el coche por ciudad y esto de poder salir del parking es secuestro, si me quiero ir fuera no puedo? Los residentes tendrían que poder circular por su zona y los clásicos tendrían que estar exentos!! Medida discriminatoria que solo deja opción a comprar un coche nuevo, aunque hagas 5000km al año y no circules por Ciudad...

 • Marti Millanes

  El primer, dir que estic d'acord en que cal reduir la contaminació a Barcelona. Però dit això les coses s'han de fer bé, i aquesta normativa està feta amb els peus. Si realment el que es vol és millorar la qualitat de l'aire cal mesurar la contaminació real dels vehícles i això no és pot fer per matrícules ni per etiquetes de la DGT. Un 4x4 o un SUV de 4000 cm3 del 2019 contamina molt més que un utilitari de 1000 cm3 de 1990. Per tant això és el que caldria tenir en compte a l'hora de establir limitacions. És el que es fa a la majoria de ciutats europees. I en segon terme, però no menys important, també caldria respectar als residents. Això també és com es fa a altres ciutats. No pot ser que l'esforç sempre caigui a sobre dels més dèbils socialment i/o econòmicament. I els ciutadans de Barcelona ja estan sent expulsats de la seva ciutat pel preu de l'habitatge i els fons voltors i només ens falta que el nostre ajuntament en posi més pressió. Potser és el que volen? Fer-nos fora?

 • Miquel

  Soy autónomo, uso mi vehículo para trabajar. Hago entregas a clientes en Barcelona y barcelonés. Esta medida me afecta de lleno. No tengo acceso a crédito y tampoco me puedo permitir comprarme un coche. Vivo en un loft sin ventanas porque no me llega para pagar un piso decente. Pago un montón de impuestos por todas partes, el coche está al día de revisiones. Con esta medida cómo voy a hacer las entregas de pedidos? Renuncie a ayudas del gobierno para buscarme la vida y seguir avanzando, el transporte no me soluciona el problema. Yo me he comprado mi coche legalmente. La ITV me dice mi coche es apto para la circulación? Que datos tiene el ayuntamiento para decir que contamina más que otro?

 • Miguel

  Jo li canviaré el cotxe al meu pare és un cotxe més gran més passat el qual li falla el catalitzador però passar la ITV, treu un fum negre i que consumeix mes o menys el doble que el meu, però el meu és del 2003
  Felicitats Barcelona veureu un cotxe traient fum negre pel tub d'escapament.

 • Mònica

  Cada dia faig un curt trajecte que en cotxe són 10 minuts, i ara amb aquesta absurda i discriminatoria normativa tardaré 30 o 40 minuts perque a Barcelona el transport públic no arriba a tot arreu i funciona de pena!!
  Vergonya d'Ajuntament!!!

 • Ei POiNT

  un altre cop més l'administració es ceba en l'ós més desafavorits, aquells q no poden defensar-se i amb un silogisme legal conclou sense proves científiques q l'ós cotxes sense etiqueta són altament contaminants
  amb aquesta acció i a part d la perdis patrimonial, la administració ens estigmatitza i ens etiqueta davant d tothom com a contaminadors
  Si d veuràs hi ha un problema d contaminació, això ho ha d suportar tothom inclosos l'ós q cada dia fent més de 20mil km s l'any ens envaeixen a BCN i no tan sols ls q tenim cura d ls nostres vehicles i no participem de consumisme desaforat q ms proposen ls fabricants, q X cert varen falsificar ls dades dels seus vehicles d gama alta x cumplir amb la reglamentació oi...?
  es bn cert q a diferència ls cotxes vells no estan afectats d l'obsolescència programada q si tenen l'ós nous
  és això el q vol la administració actuant...?
  amb aquesta acció em considero segrestada la meva mobilitat i tb assenyalat x part d l'administració com a contaminador i víctima d l'aplicació d'1 mesura i efectiva q apart d fins recaptatoris no declarats palesa la finalitat propagandística d'1 mesura exemplar davant la EEC x a dir q fan algo

 • Ei POiNT

  un altre cop més l'administració es ceba en l'ós més desafavorits, aquells q no poden defensar-se i amb un silogisme legal conclou sense proves científiques q l'ós cotxes sense etiqueta són altament contaminants
  amb aquesta acció i a part d la perdis patrimonial, la administració ens estigmatitza i ens etiqueta davant d tothom com a contaminadors
  Si d veuràs hi ha un problema d contaminació, això ho ha d suportar tothom inclosos l'ós q cada dia fent més de 20mil km s l'any ens envaeixen a BCN i no tan sols ls q tenim cura d ls nostres vehicles i no participem de consumisme desaforat q ms proposen ls fabricants, q X cert varen falsificar ls dades dels seus vehicles d gama alta x cumplir amb la reglamentació oi...?
  es bn cert q a diferència ls cotxes vells no estan afectats d l'obsolescència programada q si tenen l'ós nous
  és això el q vol la administració actuant...?
  amb aquesta acció em considero segrestada la meva mobilitat i tb assenyalat x part d l'administració com a contaminador i víctima d l'aplicació d'1 mesura i efectiva q apart d fins recaptatoris no declarats palesa la finalitat propagandística d'1 mesura exemplar davant la EEC x a dir q fan algo

 • Luisa Rapun

  Nosotros tenemos un coche antiguo solo lo usamos cuando salimos de Barcelona de vacaciones o alguna escapada de 4 dias, lo que quiere decir que tendre que salir antes de las 7 o llegar despues de las 8 si salimos en dias de diario , de mi casa a las Rondas hay 6 minutos me parece vergonzoso que por ese trayecto me tenga que comprar un coche nuevo, para moverme por Barcelona uso transporte publico, y no creo que mi coche en esos 6 minutos contamine tanto

 • RaimonGS

  Visc a 200 metres d'una entrada / sortida de la Ronda Litoral i no puc sortir de casa per anar fora de Barcelona ni entrar venint de fora de Barcelona, ​​tot i no circular mai per dins de Barcelona.
  Un fart de riure, escolti.

 • Jordi querol

  Solo se piensa en recaudar y recaudar los que vivimos en barcelona que hacemos si entramos a currar alas 5 y plegamos alas 14h nos esperamos alas 20h para ir para casa o que hacemos sr colau con tus mierdas de medidas que solo jodes alos currantes porque el que conduce un v8 ese como tiene pegatina no contamina el del currante si que listos soy panda de inctos .

 • Pau

  Uitilitzo el cotxe poques vegades al mes alguns mesos no faig ni 300km amb ell pero resulta que es un cotxe molt contaminant i no pot circular en canvi un BMW X6 amb etiqueta eco que emet casi 350 g CO2 km circula cada dia per barcelona i no te cap restricció sino que ademes reb bonificacions del 50% en zona blava, aixó no es llogic per un costat es tindria que fer un estudi de quants cotxes sense distintiu circlulen per barcelona diariamient i despres veure quins recorrecuts fant a part de que es tindrien que mesurar les seves emisions reals a la ITV que per algo esta.
  Per mi de forma diaria el cotxe no es necesari em desplaço amb moto per Barcelona pero si he de portar als meus avis o a la meva mare al metge es completament necesari per la seva situació o la del hospital, el poder circular 10 dias al any pagant 2€ i avisant-ho amb antelacio ja em sembla una ridiculesa i una vergonya.

 • Mª Dolores Delgado Quintero

  El veto a los coches alegando que son altamente contaminantes sólo por su matrícula, es como si decidieran derribar todas los edificios antiguos por no cumplir con las normas energéticas actuales y todos los afectados tuvieran que cambiar de domicilio por este motivo. Una aberración, verdad? Pues esto pasa con este tema. Es preferible que sigan como hasta ahora. Veto los días de alta contaminación (que por cierto en 2019 solo han habido dos alertas ). O matrículas pares e impares. Mi vehículo tiene 31 años, bien cuidado y en perfectas condiciones. Según la ITV no tiene ningún defecto. Y es el único que tengo. Tengo 67 años, ninguna pensión, ningún derecho mas que a la seguridad social. Ahora me siento completamente traicionada al quererme quitar lo único que me queda y que me hace feliz. Salir con mi coche NO CONTAMINANTE, porque a nadie se le ha ocurrido verificarlo de manera efectiva y real. Un poco más de eficiencia y menos dictadura

 • Assumpta Rodriguez Serra

  Tenim un cotxe diésel del desembre del 2005.
  I sense possibilitat de renovar-lo. Quan anem a Barcelona ja fem sevir el transport públic. Però és insuficient. No arriba a tot arreu i ja sabem com funciona.
  Abans d'una normativa com aquesta s'ha de millorar els serveis públics.
  A més no son els cotxes els que més contaminen. Cal més determinació i control a empreses, port, aeroport....

 • Jordi

  Jo tinc un Citroen 2cv de 602cc el qual no te enganxina per poder circular per zona baixes emissions . Em tocarà anar a BCN amb un vehicle q em deixaran , es un 1400cc q contamina molt mes ,pero te enganxina . Aquets polítics quant diners s’enbutxaquen ? O es per ignorància ? no em crec q siguin tant burros . Com sempre , sortiran guanyant els q mes contaminen , els poderosos, els q porten grans cilindrades i cremen mes benzina . Porto aprox 40anys amb el meu “dos cavalls “ pasa ITV sense defectes , pero es molt contaminant . Els hammer , Ferrari , BMW , etc de grans cilindrades son de pedals ? Aquets si poden circular , quina vergonya de polítics !

 • Manuel Serrano Caso

  Sóc propietari d'un cotxe classic, de gairebé 50 anys. està matriculat com Històric i la poliza d'l'assegurança limita el quilometratge anual. Òbviament no vull ficar-lo al trànsit urbà; però necessito portar-ho a tallers especialitzats; i la normativa m'ho impedirà, encara que només recorri uns 100 km a l'any en aquesta zona prohibida; en hores de baixa intensitat de trànsit. En altres ciutats d'Europa, hi ha una excepcionalitat per a cotxes amb més de 40 anys, com els entranyables SEAT 600.

 • Raul

  DGT va etiquetar els vehicles en funció de la norma Euro que es varen homologar (les marques van adaptar els softwares dels cotxes a aquestes proves) i en cap cas es miren les emissions reals individualitzades per vehicle. Com els experts han demostrat, hi han molts vehicles nous que emiteixen més del doble que vehicles més antics ara prohibits per la ZBE.

  Totes les principals marques d'automòbils, estan fent publicitat amb la zona de baixes emissions (no et quedis fora, canbia el teu vehicle, etc etc) es algun dels missatges que mostren als ciutadans.

  En cap cas, l'ajuntament de Barcelona ha centrat la prioritat en promocionar el transport públic i altres medis de transport que facin reduir el transport privat a la ciutat.

  Es una norma miserable, injusta, anti demócrata, que crea diferències socials, i que crea desigualtat en la societat. No es valora ni és promociona la persona que cuida el seu vehicle per què fa un ús responsable de ell, i fa ús del transport públic sempre que pot. L'ajuntament de Barcelona valora la persona que consumeix, que canvia el seu vehicle com més aviat millor.

  Consumir no és cuidar el medi ambient.

 • Carlos

  Mi opinión es que tengo tres coches y con ninguno de los tres puedo circular si económicamente ya no voy bien de por si ya lo que me faltaba, y después de sumar los kilómetros que hago con los tres coches no supero más de 5000 km al año por qué razón me tengo que comprar un coche nuevo. Sois unos....... me abstengo de decir lo que opino

 • Pau Domenech

  Tinc tres vehicles afectats, una VW CAlifornia, una històrica moto BMW i un cotxe. La moto la faig servir cada dia i l'hauré de canviar. Visc a escasos 200m de la ronda però no podré entrar ni sortir, patiré la contaminació de tot tipus de vehicles passant al costat de casa meva, inclosos camions i jo no puc adaptar els meus vehicles fer fer els 200 metres que em permetin sortir de la ciutat. Furgoneta i cotxe mai els faig servir per dins la ciutat i per aquells 200m no els podré utilitzar.

  Estic totalment d'acord en aplicar mesures contra la contaminació però aquesta normativa és injusta i ineficaç. Una prohibició total per circular a la ciutat, per exemple, seria molt més just i eficaç (això si, deixant sortir i entrar als veïns!!) Tal i com està plantejat és una mesura absurda i discriminatoria.

 • Pol

  A tots els que encara us moveu en cotxe per la ciutat:

  Feu el ridícul. Anar en cotxe pel centre de Barcelona és de masoca. Aparcar es un malson, hi ha embusos, us jugueu la vostra vida i la dels altres, etc. Cada vegada que m'he d'aturar a un semàfor, us miro passar en bandada tots apretats i tocant el claxon i penso que s'ha d'estar tarat per seguir apostant per una mobilitataixí al centre de les ciutats.

  Ara és el moment de deixar de ferel ridícul. Us recordo l'existencia de la T-VERDA: 3 anys de transport public gratuit, 6 zones, si doneu de baixa i desballesteu un vehicle amb etiqueta ambiental. Venga va, foteu la maquina aquesta a la deixalla i no us queixeu tant.

  link x més info:

  https://www.amb.cat/web/amb/seu-electronica/tramits/detall/-/tramit/targeta-t-verda/6546634/11696

 • Al.lean Olko

  com a votant de la CUP em sento traït i enganyat...!..!
  veient el q volen proposar i amb ls arguments q hi diuen em pregunto
  on és la ètica en la aplicació de les decisions vers la ciutadania que emanen des de l'administració de proximitat oi...?
  en què es diferencia aquest modus d'actuar des del Consistori vers la forma en què actuen altres figures mundials en boca d tots plegats i que demostri i demostrem quan des de les administracions s'actua d'una manera supercabslistica vers l'ós ciutadans, dic ciutadans i no súbdits, o és així com realment ens considereu oi...?
  i si després de quasi o més de tres anys heu a arribat a conformar aquesta proposta basada en una lectura totalment esbiaixada de la normativa per a poder justificar el que fareu deixa ben clar la vostre ineptitud en afrontar el problema tan greu si és que realment ho és o és que hi han altres efectes que podríem anomenar com a "colaterals" oi...?
  és ben cert que per apaivagar els malsons que us arriben de la vella Europa heu caigut en lo fàcil que es presentar una "enlluernadora" actuació que a ulss dels vostres "inquisidors tingui l'aparença d'exemplar oi...?
  un cop queda demostrat que los més febles són els dolent

 • Ada

  Una estafa que limitin poder circular lliurement en tota una ciutat i que els barcelonins ho consenteixin. Aniré a Barcelona el mínim possible.

  Certs sectors de la política no els hi agrada gens el cotxe, símbol de capitalisme i llibertat. Així que treuen a la gent el poc que els queda i els transformen a tots en clase obrera amb els desplaçaments controlats pel govern.

 • Daniel

  Nosaltres tenim un cotxe de dinou anys, ens movem per la ciutat en transport public, unicament agafem el cotxe el divendres per la tarda per sortir de Barcelona, veig una incongruencia que no et deixin treure el cotxe del parking per poder sortir de Barcelona, en canvi et permeten passar-te el dia donant voltes per les Rondes. En resum un cotxe que a passat totes les ITV sense defectes, desvallestal i comprat un cotxe nou.

 • Marta

  La normativa ZBE es una auténtica vergüenza. Como es posible que a los residentes de Bcn no se nos deje circular, prisioneros en nuestro propio parking???
  Sólo queréis la renovación de la flota automovilística, queréis el IVA y el impuesto de matriculación de un coche nuevo. No os dais cuenta que estáis arruinando la economía de miles y miles de familias catalanas. Ésto es un gobierno de izquierdas????
  Si os interesara la ecología, dejarías y permitiriáis la instalación de filtros de particulares en todo tipo de vehículos???
  Por qué sólo para furgonetas y vehículos comerciales???
  Si mi problema de "contaminación" tiene solución por qué no se me deja arreglarlo????
  Por qué disparáis primero a las clases trabajadoras? Por qué no empezáis con el puerto, seguís con el aeropuerto, calderas de gasoil, incineradoras, textil, comentáis el turismo de proximidad???
  No tenéis vergüenza, no hay un sistema de transporte público eficaz y eficiente. Hay gente de BCN que tiene el trabajo en municipios dónde no llega el metro y pierde 1'5h para ir a trabajar, cuando en coche son 15min
  Es una expropiación de la propiedad porque el horario es tan amplio que dejáis el derecho al uso vacío de contendio

 • Joan

  Aquesta ordenança esta mal feta i nomes perjudica a la gent humilt que no es pot permetre comprar un cotxe nou. I els lloguers pujant, sense fer res...
  Per altre banda, on esta el increment de transport public, a on els punts de carrega de cotxes electric? S'ha gastat el presupost fent Belens horrorosos???
  La setmana pasada vaig rebre 2 multes per circular a un tram de les Rondes a 76 km/h, eren del Agost i no les han enviat fins ara perque no coincidis amb la epoca de eleccions.Vergonya!!
  Avans estaba orgullos de Barcelona, ara hem fa fastic trepitxar per tot arreu cacas de gos i lo bruta que esta, gracies Colau, t'estas carregant Barcelona...

 • Roger Serrano

  Doncs a mi molt malament... em moc en bici per BCN i la furgoneta sol l'utilitzo per sortir i entrar a la ciutat. Es una camper que funciona be i porta totes les revisions al dia. No tenim diners per cambiar-la. Ara amb la nena petita pitjor, no podem sortir divendres ja que fer-ho a les 20h és un trasbals per ella, ja que és l'hora de les seves rutines. A part, si un dia es posa malalta de sobte, no puc utilitzar la furgo per anar a l'hospital, com demano el permís?s'hauria de deixar adaptar el vehicle per tal de contaminar menys (cosa amb la que estic d'acord) en comptes de fer-ho en funció de l'any de matriculació. Els avions, els creuers, els busos antics de BCN no contaminen? ho fan i molt més que els usuaris, primer retalla d'on més contaminants venent i després actua als particulars que molts no es canvien de cotxe pq no poden econòmicament.Ara comencen a dir que certs vehicles (flotes de missatgers i camions) podrán posar filtres de partícules i pq els particulars com jo no?? Els cotxes elèctrics porten bateries, i per la fabricació d'aquestes tb es contamina molt, a part, s'han de carregar, i tampoc es que tinguem energies renovables per fer-ho. S'hauria de fer diferent.

 • Pablo Salcedo

  No podré usar mi moto. Tendré que tirarla a un vertedero siendo que funciona perfectamente y ha pasado correctamente todas las ITVS.
  Que sean más severos en la revisión de ITVS o no jodan la vida a los pobres usuarios que no disponemos de dinero para cambiar de coche o moto.
  Es una medida que solo mira a la gente con poder adquisitivo alto.
  Muchas gracias,

 • JOAQUIM TEIXIDO CARBONELL

  Respecte els cotxes històrics serà l'única ciutat europea que no respecta la història. Una veritable manca de sensibilitat i cultura el no fer una excepció per aquests vehicles. Pronostico que els vindran a comprar d'altres parts d'Europa o Amèrica amb preus rebentats i se'n aprofitaran.
  I tot per culpa d'una normativa que no té en compte la cultura i la història i farà que molts propietaris els posin a la venda.
  Aquests vehicles degut a la seva poca utilització NO contaminen i a més estan molt ben mantinguts.
  Em sento impotent davant d'aquest despropòsit i d'aquesta manca de cultura !!!
  No tinc paraules per descriure-ho.

 • Carles

  Visc a Badalona i treballo a BCN a 10km de casa. Per anar a la feina, sempre utilitzo la bici per anar i tornar. Hem veig obligat a anar en moto només un dia a la setmana perquè torno a casa des de BCN, més enllà de les 12h de la nit; a aquesta hora ja no hi ha metro i l’alternativa per tornar amb transport públic m’ocuparia aprox. una 1:15h (davant els 20 minuts que trigo en moto). Utilitzo la moto el menys possible, totes les ITV ok, però lamentablement es va matricular una setmana abans de 2003, per la qual cosa està afectada per aquest nyap discrimatori i classista anomenat ZBE. Per acabar-ho d’arrodonir la T-10 desapareix i, o bé faig el guiri pagant més per una T-Casual o una T-familiar (pago el mateix per 2 viatges menys).
  És evident que tot això no va de contaminació, i més quan no es té en compte factors com les emissions reals de gasos contaminants dels vehicles, el kilometratge/any, els filtres antipartícules que si es permeten a camions i autocars, per no parlar de la zona exclosa (port i zona franca).

 • Manel

  Obligar a consumir no soluciona res.

  Aprovareu una de les lleis més injustes que s'han aprovat a l'ajuntament de Barcelona.

  Per què voleu mirar només al passar i no us centreu en fer que la gent es mogui amb transport públic?

  Els cotxes nous són els més contaminants que mai s'han fabricat, si mirem tot el seu cicles de vida. La majoria de components es fabriquen a països on el medi ambient no importa gens, duren molt pocs anys, i a més a més, són 'tanques' al costat dels cotxes més antics (el doble de voluminosos, el doble de pes, el triple de neumàtics, etc etc).

  No us doneu compte que aquesta no és la solució? Que empitjorareu el canvi climàtic creant aquesta necessitat de consum? Que Barcelona continuarà estan igual de saturada? Tan curts sou els polítics de l'ajuntament? No m'ho puc creure, de veritat.

 • Claudia

  Visc a Barcelona i treballo fora de la ciutat. Als dies normals, estimo més agafar el transport públic, però puntualment agafo el cotxe per visites de feina. El meu cotxe era un diesel de 1999 que m'anava molt bé pels caps de setmana. Però veient que necessitava una nova reparació (que la faria!) i l'entrada de la nova llei, hem decidit donar de baixa el cotxe. M'organitzaré per anar sempre amb transport públic, o si no, compartir cotxe. Si veiem que necessitem un cotxe a casa, buscarem un de segona mà que puguem comprar. Penso que la ZBE és molt important per reduir la contaminació. Estimo més respirar millor on visc o treballo que anar amb cotxe.

 • Alma Olko

  com a votant d'ERC m sentiré traïda i enganyada si ERC s'apunta al carro que BCNn comú i PSC volen implantar a la ciutat amb lo dels cotxes q anomenen "contaminants"
  m poden explicar quins són l'ós motius q els durien a donar llum verda s una proposta que ni el mateix Maquiavel gosaria plantejar...?
  al darrera no hi ha cap base científica que ho avali sinó una espècie de sinapsis de preceptes normatius que combinats d'aquesta manera serveixen per donar cobertura tècnica a una proposta de ciència ficció que ni els mateixos integrants de la COP25 han esmentat
  ja q fixeu-se bé,BCN és l'única mettopoli del planeta on lo CO2 no es lo problema sinó que ho és allò que en tot lo planeta ni s'esmenta i que es coneix com l'òxid nítric bn (NOX per les seves sigles en angles)
  O sigui q a BCN no hi ha cap mena de problema amb allò que tan preocupa s tot el planeta i en canvi si que es problema allò q a tot el planeta ho tenen controlat oi...?
  potser w seria qüestió de que preguntessin s tot el món com s'ho fan per tenir sota control al NOX i de pas w aprofitin la cimera per a explicar la gran conquesta mediambiental q s'ha aconseguit a BCN amb lo CO2 oi...?
  com és que ho mostrem a tot lo món

 • Alma Olko

  com a votant d'ERC m sentiré traïda i enganyada si ERC s'apunta al carro que BCNn comú i PSC volen implantar a la ciutat amb lo dels cotxes q anomenen "contaminants"
  m poden explicar quins són l'ós motius q els durien a donar llum verda s una proposta que ni el mateix Maquiavel gosaria plantejar...?
  al darrera no hi ha cap base científica que ho avali sinó una espècie de sinapsis de preceptes normatius que combinats d'aquesta manera serveixen per donar cobertura tècnica a una proposta de ciència ficció que ni els mateixos integrants de la COP25 han esmentat
  ja q fixeu-se bé,BCN és l'única mettopoli del planeta on lo CO2 no es lo problema sinó que ho és allò que en tot lo planeta ni s'esmenta i que es coneix com l'òxid nítric bn (NOX per les seves sigles en angles)
  O sigui q a BCN no hi ha cap mena de problema amb allò que tan preocupa s tot el planeta i en canvi si que es problema allò q a tot el planeta ho tenen controlat oi...?
  potser w seria qüestió de que preguntessin s tot el món com s'ho fan per tenir sota control al NOX i de pas w aprofitin la cimera per a explicar la gran conquesta mediambiental q s'ha aconseguit a BCN amb lo CO2 oi...?
  com és que ho mostrem a tot lo món

 • satance

  Un cotxe avançat al seu temps de la marca Volvo, fabricat l'any 1996, amb motor d'alumini, alimentat de benzina sense plom, catalitzador, sonda Lambda per auto-regular la combustió, no tindrà permís de circular per la ciutat, perquè s'aplicarà una legislació que sols tindrà en compta la data de matriculació.
  Es cert que considerar casos particulars "tornaria boig a l'administrador". Sols caldria que les estacions ITV controlessin allò que es pecat expulsar pels tubs d'escapament. Donat que cada any els ciutadans responsables passem controls, seria molt fàcil de fer. On està el problema? i podria haver una industria subsidiaria que es dediqués a resoldre els excesos, ajustant o acoplan filtres.
  És que ben bé sembla que no és massa important el que s'expulsa, el problema és un altre, n'hi ha masses cotxes. Aquest filtre del CO2 o del NOx o de les PPM que han inventat és més fàcil de manegar. En aquest darrer paràmetre entren també el desgast de les rodes, que acaba produint pols, com si els cotxes just matriculats no pateixin desgast. Compten que el poble no serà capaç de substituir els seus cotxes antics per nous. Quin ensurt es portarien si tothom afectat es passes al elèctric!

 • salva_

  Soc jubilat i disposo d'una segona residència a la que, per anar'hi, em cal el cotxe.
  El meu cotxe, que es va matricular al 1996, es molt avnaçat pel seu temps, un Volvo que ja portava airbags, motor d'alumini. funciona amb benzina 95, portava catalitzador i sonda Lambda. No sembla que llavors hagués cap directiva a la que demanar adhesió per compliment.
  En consequència és del grup que avui l'ajuntament de Barcelona considera CONTAMINANT.
  No els importa si passa l'ITV amb 0% en emisions CO2.
  La nova normativa que no segueix els requeriments de la DGT per circular, sols te en compta que la DGT no pot classificar-lo en cap dels calaixos que algú ha preparat per tal que els fabricants ordenin els seus models en virtud d'unes proves a les que no semblen haver sosmés el meu model de l'any 1996.
  Tampoc sembla que esté disponible el recurs de afegir els filtres adequads que permetèssin corretgir hipotètiques mancances.
  Hauré de conformarme a esa graciosa concessió que em fa l'administració de treure'l en cap de setmana o amb nocturnitat (per no ser vist ? o perquè les càmeres de vigilancia no veuen de nit?). Els permisos graciosos pagats de 10 sortides l'any no resolen el meu problema.

 • Cesc

  Quan prohibiu un creuer al port de Barcelona, en tornem a parlar. Quan la major font de contaminació continua cada dia foten merda i merda al nostre aire, i al nostre mar, no es pot parlar de que treure de la carretera els cotxes més vell, que són els que menys circulen habitualment per la ciutat, solucionarà res.

  Grupo Volkswagen paga un 3% al govern? Crec que com cada vegada més gent diu, algo hi ha, només cal veure el domini de la seva web de vehicles de segona mà i la publicitat que fan gràcies al l'ajuntament de Barcelona.

 • Cesc

  Quan prohibiu un creuer al port de Barcelona, en tornem a parlar. Quan la major font de contaminació continua cada dia foten merda i merda al nostre aire, i al nostre mar, no es pot parlar de que treure de la carretera els cotxes més vell, que són els que menys circulen habitualment per la ciutat, solucionarà res.

  Grupo Volkswagen paga un 3% al govern? Crec que com cada vegada més gent diu, algo hi ha, només cal veure el domini de la seva web de vehicles de segona mà i la publicitat que fan gràcies al l'ajuntament de Barcelona.

 • Jordi

  Els quilòmetres anuals dona igual, no? No contamina lo mateix qui va en cotxe nou tot el dia per ciutat sense trepitjar el transport públic, que qui fa un ús responsable del vehicle privat, i lògicament, li dura i el conserva lo millor posible.

  Prou polítiques d'ultra dreta a l'ajuntament de Barcelona. Mireu ja pel medi ambient i per la seva població. Vasta ja de generar terror per crear consum.

 • Elena Fernández

  Es una medida discriminatoria.Mi hijo no podra ir a trabajar.Vive en Via Favencia y trabaja en Santa Perpetua(Poligono remoto).Entra a las 3 de la madrugada y sale 11 de la mañana.Mi marido es autonomo, tiene camión propio sin pegatina también .La edad de mi marido es de 61 años, como haran ambos para trabajar??.Necesidad o capricho??
  Es triste no poder ir a trabajar,

 • María Isabel Fuentes

  Vivo en Vilanova i la Geltrú, y por temas de salud he de bajar a Bcn de vez en cuando. Voy a hospitales tipo San Juan de Dios, Teknon, que están en zonas muy mal comunicadas, la combinación de transporte público es horrible.
  Mi coche es un Diesel del 2004, así que ya no podré ir a Bcn con él, tal y como estaba haciendo.
  Comprarme un coche es impensable, bajo ningún concepto. E ir en transporte público es inhumano y más dependiendo del estado de salud del momento.
  No sé qué haremos, necesitamos soluciones.

  Encuentro esta ley totalmente injusta, que beneficia a la gente de dinero que no tienen problemas de cambiarse de coche y encima se van a encontrar Bcn sin tráfico. Si querían hacer una medida justa, deberían prohibir circular matrículas pares/impares en días alternos, por lo menos así perjudicaría a ricos y pobres por igual.

  Además, no hay seguridad jurídica en este país. Cuando me compré mi coche diesel apenas hace 15 años, te vendían que el diesel era lo mejor del mundo y que al gastar poco, contaminaba menos. Ahora, cuando todavía no ha finalizado su vida útil, me cambian las reglas del juego y resulta que no, que el diesel es lo peor!! Cualquiera se compra un coche nuevo!!

 • Cul de sac

  Tinc moto antiga, Honda 250 del 1993.
  No l’utilitzo per anar a tot arreu però uns 3 dies per setmana si. No penso comprar una moto nova, no canviaré els meus hàbits, només els horaris. Ara sortiré de 20:00 a 07:00 i els caps de setmana. Contaminaré el mateix però en un altre horari. Fins que el transport públic de l’àrea metropolitana no funcioni bé, tot és inútil.
  La indústria, els creuers i els transports de productes comprats per internet contaminen més que nosaltres.
  L’aposta de l’ajuntament pel canvi climàtic és insuficient i només carrega contra el ciutadà que arriba a final de mes justet, justet...com sempre!
  La millor manera de reciclar és allargar un producte al màxim! Jo encara utilitzo coses de fa més de 50 anys

 • Angel

  Utilizo mi vehículo para ir a trabajar de Pg. Maragall a zal. Barcelona. A partir de enero que estará prohibido circular de 7a20horas.lo tendré muy mal para ir al trabajo. Allí no va el. Metro ni Bus. Tengo horarios mañana tarde-noche. Podré ir a trabajar pero no podré volver. Llevo ya 41,años cotizando (trabajando). Yo no puedo, mi economía no me lo permite (comprar un vehículo nuevo ). Yo esperaba poder ir a trabajar con mi coche. Que me lo compre con mi esfuerzo y lo compre diésel. Pues era lo que recomendaban. Ahora me prohíben utilizarlo a horas que me hacen falta. Solo voi y vengo de casa al trabajo y del trabajo a casa. Que puedo hacer, que me jubilen ya. Me ponen transporte público que pueda utilizar a las 4,de la madrugada. Aunque abrirán la línea 9,por zona Franca, no podría ir pues el metro está cerrado no abre hasta las 5, no me daría tiempo, eso si lo hubiera si el metro funcionará. Es de locos a partir de las 8 tarde noche y puedo coger el coche y dar vueltas por Barcelona, mi ciudad. Hasta las 7, de la mañana. Y no soy yo solo en están circunstancias hay muchas personas, paso itv, pago, impuesto pago. Y no puedo circular. Que tenemos que hacer. Que solución hay.

 • Jordi Puente De Palma

  Tinc un Astra benzina, 1998, 86.000 km. La meva dona ha quedat quasi cega en pocs anys: sap anar pel carrer ni tan sols acompanyada. Té una discapacitat del 80%, sense barem d'immobilitat. L'agafem una hora cada dos dies. Anem un dia per setmana a dunar un cop de mà als fills; recolllir nens del cole, donar dinars, etc. La filla a Gràcia, un fill a Sant Boi i un altre a Viladecans. Estem a 500 metres de la Ronda de Dalt. Tinc 80 anys i bones condicions físiques i mentals per conduir, Sé que qualsevol dia puc agafar algo o que no em renovin el carnet (em queden 4.5 anys). He intentat totes les sortides per tal de mantenir aquest cotxe, al menys fins el 100.000 km. Fins i tot he tractat d'instal·lar GLP o GNL per convertir-lo en "quasi eco". Però els Euro 1 ho tenen prohibit. Així que, tirant de reconets i amb alguna ajuda exterior m'he comprat un cotxe nou i he passat l'Opel a un fill meu a prop de Girona. Ho sento, però seguiré contaminant amb benzina perquè els "llestos" de l'Administració no volen el meu cotxe: volen fer-me gastar diners.

 • Angel

  Me afecta y mucho, quiero que alguien me diga como puedo ir a trabajar con horarios de mañana, tarde-noche. Mi ruta. De Pg. Maragall a ZAL Barcelona. No hay posibilidades de ir en Metro no lo hay, ni bus, y si hubiera metro tampoco me daría tiempo el. Metro abre a las 5,iria justo. Que medida tan injusta, siempre afecta a las personas más humildes,
  Es abusivo, absurdo a la vez. En el horario que me hace falta un trayecto no podría hacerlo. Podría ir pero no volver, a partir de las 20horas ya podré salir a quemar gasolina. Solo quiero ir a trabajar y que llegue el día de poder jubilarme y dejaré de usar coche. Paso Itv pago, impuesto circulación Pago, me persigue la Fatalidad, están creando mucho malestar y somos muchos. Los afectados. Que solución nos da el ajuntament, que compremos Un vehículo, que cojamos taxi, que si Cobras menos de 8000€te dejan que circles que considerados. Y yo digo en que Mundo viven nuestros políticos, que pasada, que se creen que se puede vivir ganando ese importe. Exijo solución, solo quiero trabajar cinco años y poder jubilarme. Y no puedo comprarme otro y además el. Mio funciona muy bien

 • Ibrahim

  Hola.

  Una vergonya restringir la nostre llibertat a circular per Barcelona. Un atac a les nostres llibertats.

  Treballo en un polígon industrial y haig d'utilitzar el meu cotxe, el qual és un dièsel del 2000... m'heu fotut la vida. És un cotxe amb un valor sentimental enorme, me'l va regalar el meu pare. Mai ha fallat, funciona perfectament i puc anar a treballar.

  Però ara tinc prohibit circular de 7 a 20:00? Però es que teniu empatia?

  Moltes gràcies per carregar-vos la nostra llibertat de circulació.

 • alberto ballesteros

  Podre anar a treballar a viladecavalls pel mati pero no podre tornar a Bcn, fins les 20:00h perdent molt de temps per que hi ha molt mala combinacio amb transport public i pasaria d' anar en mitja hora a 1h i mitja. A casa tenim 2 cotxes i el que te Etiqueta el voliem canviar x k esta mes tronat, pero haurem de fer el contrari canviar el Diesel . No em sembla just que si un cotxe passa la ITV no pugui circular per una ciutat per que diuem que contamina. Fer un cotxe nou o electric contamina mes. S ha de Reduir la contaminacio pero perque no comencem pels creuers? No pensen en el ciutata sino els turistes. Un negoci pur. S'ha de Reciclar mes, Reutilitzar i reparar lo vell (Vida util) i no comprar i gastar x gastar, consumir... sols pensen en renovar la flota automovilistica pero no pas en Reciclar i la petjada Ecologica sera mes gran. Hi han cotxes nous amb etiqueta que contaminem mes C O2 que el meu diesel i consumeixem mes. La prohibicio per no tenir pegatina DGT no es justa si passo I T V i pago tots els impostos pertinents, rs discriminatoria e Ilegal

 • alberto ballesteros

  Podre anar a treballar a viladecavalls pel mati pero no podre tornar a Bcn, fins les 20:00h perdent molt de temps per que hi ha molt mala combinacio amb transport public i pasaria d' anar en mitja hora a 1h i mitja. A casa tenim 2 cotxes i el que te Etiqueta el voliem canviar x k esta mes tronat, pero haurem de fer el contrari canviar el Diesel . No em sembla just que si un cotxe passa la ITV no pugui circular per una ciutat per que diuem que contamina. Fer un cotxe nou o electric contamina mes. S ha de Reduir la contaminacio pero perque no comencem pels creuers? No pensen en el ciutata sino els turistes. Un negoci pur. S'ha de Reciclar mes, Reutilitzar i reparar lo vell (Vida util) i no comprar i gastar x gastar, consumir... sols pensen en renovar la flota automovilistica pero no pas en Reciclar i la petjada Ecologica sera mes gran. Hi han cotxes nous amb etiqueta que contaminem mes C O2 que el meu diesel i consumeixem mes. La prohibicio per no tenir pegatina DGT no es justa si passo I T V i pago tots els impostos pertinents, rs discriminatoria e Ilegal

 • alberto ballesteros

  Podre anar a treballar a viladecavalls pel mati pero no podre tornar a Bcn, fins les 20:00h perdent molt de temps per que hi ha molt mala combinacio amb transport public i pasaria d' anar en mitja hora a 1h i mitja. A casa tenim 2 cotxes i el que te Etiqueta el voliem canviar x k esta mes tronat, pero haurem de fer el contrari canviar el Diesel . No em sembla just que si un cotxe passa la ITV no pugui circular per una ciutat per que diuem que contamina. Fer un cotxe nou o electric contamina mes. S ha de Reduir la contaminacio pero perque no comencem pels creuers? No pensen en el ciutata sino els turistes. Un negoci pur. S'ha de Reciclar mes, Reutilitzar i reparar lo vell (Vida util) i no comprar i gastar x gastar, consumir... sols pensen en renovar la flota automovilistica pero no pas en Reciclar i la petjada Ecologica sera mes gran. Hi han cotxes nous amb etiqueta que contaminem mes C O2 que el meu diesel i consumeixem mes. La prohibicio per no tenir pegatina DGT no es justa si passo I T V i pago tots els impostos pertinents, rs discriminatoria e Ilegal

 • María Ángeles I.G

  Tengo una furgoneta autocaravana del 87 y una moto del 2000. Ambos vehículos afectados. La moto la uso para desplazarme por la ciudad porque en el transporte público he sido víctima de robos, acoso, he presenciado peleas, borrachos vomitando, hay cucarachas, está sucio, y es imposible usarlo en hora punta. Me da la sensación que al final va a pasar algo gordo, porque si aumenta el número de usuarios, el transporte público NO ESTÁ PREPARADO PARA SOPORTARLO. Al final habrá desgracias, lo tengo clarísimo. Ustedes los políticos LADRONES no lo ven porque no cogen transporte público, pero todo este parche que ni por asomo cuela como medida ecológica les va a petar en la cara. La gente sólo tiene que darse cuenta de una cosa, simplemente con quedarse en casa porque NO PUEDE LLEGAR AL TRABAJO las empresas van a presionar, Y MUCHO, para que dejéis de hacer las cosas de ésta manera. Porque si realmente TODO EL MUNDO lo hace, no solamente cuatro gatos sino MILES DE PERSONAS todos esos puestos de trabajo se habrán perdido por vuestra culpa y realmente habría un colapso a nivel económico que se iba a ir todo al traste

 • Juan Ramón

  Yo tengo un megane del 2000 k funciona de maravilla que solo lo utilizo para llevar extintores a los clientes y a partir de enero como llevo los extintores, en el metro? O la Colau me proporcionará otro?

 • Jordi Pou

  Disfruteu-lo votat

 • Pablo Lázaro

  ¿Quieren una medida que reduzca la contaminación? Prohiban circular al taxi sin ocupantes. Todo el que no esté ocupado, en la base esperando a una llamada.
  Esta medida no busca reducir la contaminación, porque para ello hay otras medidas más efectivas: Un gran barco contamina como 5 millones de coches (dato científico, no exagerado), nadie circula cada día con un Seat 1430... ergo el ataque al coche viejo es injustificado.
  Tampoco es una medida impuesta por la Unión Europea, que solo nos obliga a bajar la contaminación, no a prohibir los coches. Es más, en todo 2019, hasta ayer no habían episodios de alta contaminación en Barcelona.
  El objeto de esta medida es cambiar el modo de vida de los ciudadanos. Acabar con la clase media, que tiene su coche y su parking en el trabajo, y se siente un poquito mejor por no tener que coger el autobús maloliente y abarrotado cada día. Y eso es algo malo para nuestra alcaldía Podemita. Nadie, para Colau, puede sentirse clase media, porque la clase media no vota a Podemos. Solo los que creen que no pueden estar mucho peor, votan a esta patulea de incompetentes.

 • Stainless

  Llegais tarde para quejaros. Estas restricciones se aprobaron hace ya algunos años y a nadie le importó un bledo. Seguid votando a inútiles para que manejen vuestras tristes vidas al servicio de la plutocracia comunista. Disfrutad de lo votado... no aprendeis!

 • Pablo

  Tengo un coche con 20 años y sólo tiene 130 mil km prq lo utilizó solo uno dos veces por semana, recorridos muy cortos , si lo hago en transporte publico tardo tres veces mas....mi pregunta es contamino yo mucho haciendo 1000 km al año? O contamina mas el q hace muchos km aún q tenga un coche con pegatina? Por favor resolver me esta duda, quien es el que contamina mas? .......y ya no digo nada de aeropuerto, si alguna vez han estado en la T1 para dejar un familiar seguro han olido lo q desprende un avión a la hora de despegar......no es igualdad de condiciones para todo el mundo, esta ordenanza es un atropello a nuestros derechos.

 • Nomad

  Pues a mi la idea me parece perfecta.

  Hay que usar más el transporte público, y caminar, en lugar de dar 40 vueltas buscando apartamento, soltando su humo.

  La media es estupenda, muchos se alarman ahora, pero cuando vean el cambio llevado a la práctica, entenderán que es una buena medida.

  Alguien digo que es una medida que obliga a cambiar de coche en plena crisis, precisamente por eso, porque pocos cambiaran de coche, se verá el resultado, menos humos, menos ruido, será perfecto.

  Felicitaciones por la medida.

 • Pepe pepon

  Me toca los cojones pagar impuesto de circulación y que se restrinja mi capacidad de circulación.

 • Carles

  Es un disparate de normativa y por lo tanto debe ser retirada.

  Cualquier restricción al libre uso del transporte privado, tanto en cuanto es una restricción en la libertad de uso y desplazamiento elegible por cada individuo, debe ser restringido solo en base a razones plenamente profesionales, puntuales, justificables y proporcionales. Esta medida ni se basa en mediciones puntuales de contaminación que supere valores dañinos en un momento x, ni por lo tanto se puede justificar el 71

 • David

  Tan solo se trata de una medida recaudatoria. El medio ambiente es simplemente una excusa barata aprovechando que está de moda. ¿En qué medida es ecológico comprar un coche nuevo? Hay que poner en marcha una planta de montaje, montarlo en el barco o tren que lo va a transportar. Todo eso es gasto energético y por lo tanto contaminación.

  Por mi parte no, no me gastaré el dinero en un nuevo coche. Suficiente ha ordeñado ya el ayuntamiento a mi coche viejo (sin derecho a etiqueta), como para encima desembolsar una suma considerable de dinero en uno nuevo. Mi coche ya no paga impuestos en Barcelona, me lo he llevado al pueblo de mis padres. Que chupen la sangre a otro. Tampoco usaré el transporte público, no quiero dar un céntimo más de lo necesario a esta administración que mira más por las élites capitalistas que por el ciudadano de a pie.

 • Joel

  No puedo coger un trabajo que me ofrecian en Barcelona porque mi coche no puede entrar pese a ser de enero del 2000 y gasolina...
  Yo pago mi impuesto como todos los demás y no puedo ir a donde yo quiera con mi coche?
  Es injusto e innecesario joder a la clase trabajadora
  Si tengo este coche es porque no quiero embargarme con una letra como tantos catalanes...prefiero vivir dentro de mis posiblidades,no lo que pretendéis vosotros

 • Carmelo Cruz

  Tinc un Seat Altea de 2004 que cumpleix normativa EURO4 i per tant hauria de tenir etiqueta groga. Però com han tallat pels anys i no pel que realment s'ha de mirar, que és la normativa que cumpleix el motor, NO tinc dret a entrar!

 • Alfredo Lopez Perez

  Si tan bueno es el transporte publico, por que no elimináis los coches oficiales?

  O tenéis alguna escusa para no hacerlo?

  CUALQUIER EXCUSA que se os ocurra para no eliminar coches oficiales, son tan validas para vosotros como para nosotros...

  Personalmente necesito mi vehículo por si alguien en casa necesita ir a médicos y demás (tampoco es que necesite dar explicaciones), tengo coche por que quiero, apenas hago 1000km año, se supone me tengo que comprar coche nuevo? para que, para que en 10 años o menos tenga que tirarlo con 8000 o 9000km, estamos locos? O es que ahora no puedo tener vehículo propio por culpa de 4 mamarrachos?

 • Jordi

  En el meu cas ni el meu cotxe, benzina 1998 (en perfecte estat, ITV sense defectes i 160 mil km), ni la meva motocicleta compleixen emisions. Tots dos paguen impost de circulació a Bcn i passen itv sense defectes. Tot i estar al corrent de tot i no fer mes de 10mil km entre els dos a l'any, no podré ni marxar de cap de setmana un divendres per la tarda.
  Aquesta mesura desproporcionada i mal focalitzada només perjudica a qui no es pot permetre canviar de vehicle. I als que fent un esforç mantenim i cuidem els vehicles i cal recordar paguem el mateix que qualsevol vehicle que si podrà circular, ens fem fotre i passem a estar vigilats, controlats i sancionats.

  Només cal parar a pensar el cost ecològic que suposa desballestar dos vehicles (en correcte estat d'us i manteniment), la fabricació i posada en us de substituts "ecològics" per a suplir-los. No cal fer molts calculs per a veure el disbarat que suposa.
  El meu cotxe vell i ecologicament perniciós, actualment consumeix menys que qualsevol SUV de dues tones amb rodes de 20 polzades i 4 metres de llargada. Que algú m'expliqui en que ajudo al planeta....

 • INDIGNAT i CABREJAT

  TOTHOM QUE ESTIGUI EN CONTRA D' AQUESTA ORDENANÇA, MANIFESTACIÓ DEMÀ DIVENDRES 20/12/2019, A PARTIR DE LES 09:00,PLAÇA SANT JAUME DAVANT L' AJUNTAMENT. A LES 10:00 ES DEBATRÀ EN EL PLE DE L' AJUNTAMENT SI S'APROBA O NO LA ORDENANÇA. TOTES I TOTS UNITS/UNIDES!!!

 • INDIGNAT I CABREJAT

  Tothom que estigui en contra d' aquesta ordenança, manifestació demà divendres 20/12/2019, a partir de les 09:00,plaça Sant Jaume davant l' Ajuntament. A les 10:00 es debatrà en el ple de l' Ajuntament si s'aproba o no la Ordenança. Totes i tots units/unides!!!

  Todo el mundo que esté en contra de esta ordenanza, manifestación mañana viernes 20/12/2019, a partir de las 09:00, Plaça Sant Jaume enfrente el Ayuntamiento. A las 10:00 se debate en el pleno del Ayuntamiento si se aprueba o no la Ordenanza. Todos y todas juntos. a decir la nuestra!!!

 • Perez

  Consumir no es hacer bien por el medio ambiente.

  Sois unos mentirosos, egoístas, malas personas. El daño que vais a hacer con esta ley es incalculable.

 • I un be negre amb potes roses

  1)- ¿El teu cotxe és un dels afectats per la prohibició? = Sí. / 2)- ¿Això alterarà la manera com et mous diàriament? = Sí. Visc dins l’àrea ZBE per lo que el meu cotxe queda bloquejat. Jo em desplaço a peu o amb transport públic per BCN però faig sortides puntuals a fora, coses que ara no podré fer. / 3)- ¿Optaràs per anar en transport públic?: Si és per dins de la ciutat, sí. Si és per sortir de BCN, depèn de la destinació, la durada, la combinació, etc, però sempre i quan JO VULGUI FER-HO lliurement i no pas per obligació... / 4)- ¿Ja estàs pensant a renovar el vehicle perquè pugui circular sense restriccions? : No. La renovació del meu vehicle és una opció i una decisió personal meva i no una obligació imposada. Si ARA contamina és perquè ARA s'han canviat les mesuraments i les normes, cosa que és il·legal. / 5)- Volem saber com afrontes el veto a una part del parc mòbil que entra i surt de la ciutat: En el meu cas NO PUC sortir de BCN i NI PUC tornar. ¿ Que com ho afronto?: Havent donat instruccions al meu advocat per iniciar accions legals contra la ZBE tant punt s’aprovi, tant a nivell personal com a nivell col·lectiu

 • Roberto

  Es trata d'una mesura discriminatoria. Si el que es vol es lluitar contra les emisions de CO2, no té CAP sentit prohibir l'entrada en funció de l'any de matriculació del cotxe i deixar totalment de banda les emisions que pugui tindre. Ara, deixaré de poder anar a Barcelona amb un cotxe que emet 99 CO2/km li donareu etiqueta a un cotxe que emet 270 CO2/km.

  Bravo ajuntament, els hi ha quedat una estupenda campanya de marketing, a veure quan començeu a prendre mesures de debó i os atreviu a frenar l'arribada de vaixells i avions, els veritables contaminants. Esperem que no trigueu massa en anar-vos.

 • Pere Serra

  Molts dels qui tenim un cotxe antic, és perquè l'utilitzem esporàdicament i, per tant, contaminem molt poc. Doncs en aquests casos ens obliguen a vendre el cotxe, que anirà a contaminar a pocs km de Barcelona, i qui pugui comprarà un cotxe nou amb l'increment de la petjada de carboni que suposa.

  Perquè no obligueu que tots els taxis siguin 100% electrics? Ells si que estan rodant 24h al dia en molts casos.

  Al col.lectiu dels taxistes si que els hi teniu por i no els voleu emprenyar, veritat?

 • John Salchichon

  Solo os interesa el dinero. A destruir negocios que van relacionados con el mundo del automovil. Gente al paro. Que ya hay 4M.
  Subida de impuesto a los que no tienen pegatina. Subida de combustible . Subida de precios en mercados. Al final pringamos todos por LA PUTA MODA DE LOS SUV +GRETA + ECOLOGETAS.

 • Jose Luis Molpeceres Muñoz

  Vivim al costat de La Campana (el cotxe dorm a garatge) i tenim un apartament a Castelldefels, tots dos hi som jubilats, d'acord amb la nova directiva no podrem anar i tornar al apartament ni enlloc doncs hem de sortir de Barcelona pasant per la Gran Via Corts Catalanes i per l'Hospitalet fins al Prat ,el meu cotxe es diesel i pasa la ITV cada any sense defectes.
  Com molta mes gent no tinc ni necesitat ni ganas de cambiar de cotxe per que cuatre iluminats (que es mouen en cotxe oficial amb conductor) despres de una nit de borratxera hagin decidit posarse d'acordamb el lobby del fabricants de cotxes per donar sortida al stocks.
  Jo soc partidari del transport public i per BCN ciutat ens movem amb ell i nomes fem servir el cotxe puntualment. Si la xarxa de transport public fos mes eficient no dubtaria en deixar de utilitzar el cotxe per la ciutat.
  Si no podem circular per BCN, s' ens anulara el Impost de Circulació i el deixarem de pagar?. Quina ment il-luminada (despres d'un peta) pensa que amb 10 dias l'any hi ha prou per resoldre emergencies.
  Com podrem circular disabtes i diumenges , ens dedicaren a voltar per la ciutat amb el cotxe comtaminant tot lo que hem contaminat mai.

 • Francesc Roma Millan

  Espero veure'm afectat positivament per la ZBE de Barcelona. Treballo a la capital hi hi vaig en tren de Rodalies RENFE. Podré respirar a la ciutat amb menys contaminació doncs els nivells actuals són molt perillosos. Crec que és un bon primer pas. Cal reduir molt més encara l'ús del vehicle privat. Ara només espero noves inversions en RODALIES, en línea 9 de metro i en més busos i personal per treballar-hi.

 • sergio pla

  Tengo una moto del año 87 , la cual he restaurado y que tiene un interés histórico (en el país no hay más de seis ejemplares), pasa la ITV, sin problemas y paga todos los impuestos , es el único vehículo que tengo para ir a trabajar a las 05:15 cada mañana, y digo ir, porque "volver" a mi casa no puedo hacerlo salvo que después de trabajar me espere siete horas para regresar a mi domicilio. Véanlo de otra forma, yo he reciclado un vehículo, con lo cual me habría comprado en estos años dos vehículos hubiera contaminado mucho más. Pueden verlo desde varias perspectivas más, por ejemplo pueden demostrar fehacientemente que esta motocicleta contamina más que un todo terreno de matricula nueva?, no verdad? ... la medida es del todo discriminatoria. Quieren rebajar los días de contaminación alta el 50

 • Javier DC

  La nova normativa de ZBE m'afecta molt negativament: treballo en una zona d’accés on no arriba el transport públic. Només circulo 1,5 quilòmetres dins la ZBE però no puc deixar el cotxe a fora.

  No puc anar a treballar en bicicleta o caminant perquè no hi ha voreres i el gran volum de trànsit que hi ha és de camions. A més, treballo per torns -entro a treballar a dos quarts de sis del matí -, així que no tinc cap altra alternativa que canviar de cotxe.

  Tinc un cotxe de 70 CV Dièsel de l'any 2004. Per emissions és molt similar a un nou d’avui.

  La ZBE és totalment insuficient i ineficient per reduir el trànsit a la ciutat però a les famílies que ens afecta és desoladora, amb un dany irreparable ja que has de canviar de cotxe fent un esforç en molts casos inassumible. Els RESIDENTS estem condemnats. Els vehicles que ja estan empadronats dins de la ZBE s’haurien d’autoritzar i en uns anys anar renovant la flota.

  L'ajuntament de Barcelona només pensa en gent rica (si et pots canviar de cotxe no t'afecta la ZBE i els peatges), turistes (vénen en creuer, contaminen i marxen), empreses grans amb possibilitat de renovar els seus vehicles però no en els seus ciutadans de rendes mitjanes

 • VICENS OLIVÉ

  Totalment d,acord que hem de pendre mesures contra la contaminació de les ciutats, però no crec que sigui a través de mesures que sols afectin a uns pocs i/o a les rentes més baixes.
  Jo tinc una furgo VW camper de l,any 96. Segons el tècnic de la darrera ITV "contamina menos que tú y yo".
  Li faig pocs km. a l'any i m'agradaria conservar-la fins que ella mateixa digui "prou". No que una llei que beneficia la compra de cotxes nous mani sobre les persones que no volem canviar el vehicle.
  -Com seria el fer que TOTS els vehicles tinguessin uns filtres extres per compensar les emissions?
  -I sí TOTS els vehicles paguessin els impostos ecològics en funció dels km. recorreguts a l'any? (doncs és molt fàcil augmentar impostos a tothom de forma igualitària, però no és gens just).
  I sí en comptes d,anar vers la bogeria d,anar produint més i més cotxes, sense saber mai quan arribarem a l,esgotament dels recursos naturals, fem una política ben ecològica d,aprofitar molt ben aprofitats tots els vehicles que ja tenim potenciant l'us raonable dels mateixos?
  I si finalment aconseguim que les ciutats siguin per les persones i serveis necessaris i no pels vehicles (per molt elèctrics que siguin)?

 • Edgard Singla

  Tinc un cotxe de 26 anys que passa ITV sense defectes i no ho faig servir sempre, al any faig menys de 1000km. No tinc calés suficients per un cotxe nou.. y per menys de 1000km al any no faig cap mal .

 • Visirbcn

  Hola tengo un coche un Seat León del 2005 y vivo en Barcelona le hago apenas unos 10.000 km si llega al año , si restringir el uso de mi coche sirviera para algo pues no tendría más remedio que claudicar, pero el caso es que no es así mientras mi vehículo no puede circular ,vemos Barcelona inundada de 4 por 4 con mucha más cilindrada que mi coche y que por supuesto que contamina más que el mío .. ,medida auténticamente clasista la que nos imponen ,que por supuesto no va a servir para nada .Por cierto yo adquirí mi vehículo en el 2006 y no se me advertido que en el 2020 tendría prohibido su uso por tanto nos veremos en los tribunales al no tener previsto ni una mínima compensación, adeu pijoprogres. PSC y Bcn en Comu.

 • Enric Baguena

  Tinc un vehicle de benzina de 1995 en perfecte estat, restaurat y que passa la ITV sense defecte.

  El meu cotxe complex la normativa alemana, belga etc.. amb enganxina verda Euro2.

  No puc circular a Barcelona pq la DGT ha fet un mal etiquetarte, la normativa está mal plantejada.
  Entenc la finalitat pero son males firmes.
  Sra Colau, la enganxina no te res a veure amb les emissions del meu cotxe.

  Visc a Sitges, ara baixaré a Tarragona de compres y a fer gestions.
  Per cert, Tb enpdronaré el meu cotxe a la segona residencia fora de Catalnya, gracies al nou impost del Sr. torra.

  Gracies, cada vegada es més clar que viure a Catalunya te més inconvenients que beneficis.

 • Sandra

  Mi pareja se compra un Suv actual con motor muy potente que contamina como 4 veces más que mi Nissan Micra de 1999.

  Para ir a mi trabajo no tengo medio de transporte no hay ni bus ni metro.

  Si la Colau me puede dar un trabajo en el ayuntamiento de Barcelona estaré agradecida.

 • Héctor

  Una vergüenza. No puedo permitirme gastarme 20.000 euros que no tengo, en un coche que no me hace falta, y no me gusta, solo porque el mio "contamina" y "es viejo". Soy un currante que ahora mismo tiene otras prioridades, y mi situación ahora mismo no es la mejor en el mercado laboral. En vez de ayudarnos a conseguir un piso inaccesible hoy por hoy, nos aprietan forzandonos a comprar coches nuevos, a ser posible eléctricos, cuando aún eso está en pañales. Se han parado a valorar la de mecánicos que se verían afectados? Van a subvencionar el coche eléctrico? O lo van a hacer viable acaso? Se han dado cuanta de que eso de que el diesel tiene los días contados afecta a los concesionarios?

  Las emisiones bajarán solas cuando se encuentre una solución, y prohibiendo de buenas a primeras no va a solucionar nada. Es un tiro en el pie.

 • Gustavo

  Trabajo en Collserola y necesito el coche si o si. Me parece una medida injusta para los que trabajamos y no nos podemos permitir cambiar de coche. Que pasará? Yo tendré qje seguir utilizándolo si o si.

  Y si nos prohiben circular que nos descuenten un % en el caro impuesto de circulación.

 • Miquel Martínez

  Un señor con un Cayenne que gasta 30 litros a los 100 en ciudad, podrá circular. El generador diésel de un transatlantico, podrá seguir echando humo. La gente humilde, que es la que en teoría defiende este gobierno, y que necesita su coche o furgoneta, y no la pueden cambiar, pues nada, que apechuguen.
  Esta es una medida RIDICULA, como los carriles bici mal planificados de los que ha inundado la ciudad, y sólo contribuyen a incrementar la contaminación, por las retenciones que provocan.
  Si quieren mejorar el aire de las ciudades, que promuevan el uso de mejores filtros y tecnologías en los coches, barcos, sistemas de generación de energía, impliquense con la industria para ser más eficientes desde ya, y no toquen la propiedad privada de la gente. Eso es sagrado. Además de ayudar a revertir el cambio climático y mejora del aire, generarán puestos de trabajo, y economía.
  Este ecofascismo, es para asustarse. Cuando pienso como crucificaron al pobre Jordi Hereu por la consulta de la Diagonal, y medidas tan importantes como esta, se aprueban sin consultar a los ciudadanos, me entran escalofríos...
  Pero bueno, disfruten lo votado (por segunda vez)

 • Alfonso

  Me parece nefasta esta medida, los barcos, transatlánticos, cruceros etc.. que llegan al puerto de barcelona contaminan muchísimo más, y necesitamos de medio de transporte para desplazarnos, las tarifas del tren cada vez suben más y depende del desplazamiento ocupas más de 1h menos en tu propio coche que en transporte público.
  Hay otras medidas de implantación para mejorar el aire que se respira en barcelona, y contrarrestar el co2 y los Nox que no la de prohibir la circulacion de los coches o paga peajes, ya hay suficiente con tener que pagar impuesto de circulación y además zona azul/verde para poder aparcar, y esta medida es como si de una dictadura se tratase, como siempre para robar al ciudadano, bajando los sueldos, incrementando impuestos, añadiendo otros nuevos y cada vez menos capacidad de renovar el coche y aún así ya ni te dejan poder utilizarlo para ir a trabajar una vergüenza!!

 • Cavallino

  Una medida puramente recaudatoria. Si tengo un coche legal con ITV pasada, seguro y demás, Y PAGO IMPUESTO DE CIRCULACIÓN, no entiendo cosas así, Me gustaría saber si han pensado en cuánto contamina, por ejemplo, todo el tráfico del Aeropuero del Prat

  Y, por otro lado, las zonas de bajas emisiones no son blindadas. ¿De qué vale que el centro de Barcelona sea declarado bajas emisiones si en el resto del mundo se sigue contaminando indiscriminadamente? ¿Acaso tenéis aire blindado?

  No soy catalán ni resido en Barcelona, pero esto me parece una auténtica tomadura de pelo.

  Colau, no todo el mundo puede comprarse un coche porque, a diferencia de ti, no se lo puede permitir.

  ¿Para cuándo una normativa de emisiones correcta?

 • jorge

  Yo soy autónomo y trabajo principalmente con un despacho en casa pero puntualmente tengo que desplazarme para realizar alguna visita profesional. Estas visitas pueden encadenarse fuera de la AMB y dentro del interior de la ZBE, y necesito el coche para poder atender las visitas. No dispongo de coche con etiqueta ambiental. Realizo muy pocos kms al mes dentro de la ZBE y no me planteo cambiarme el vehículo.
  ¿quien contamina más el que usa un vehículo que no tiene etiqueta ambiental una vez a la semana o quien usa un vehículo diariamente para desplazarse por la ciudad? No hablemos de las furgonetas de reparto, taxis, buses, aeropuerto, puerto, gran industria, etc. Para variar las persones con pocos recursos son los que pagaran los parches de la administración, con una chapuza de ordenanza. El gobierno municipal está criminalizando los vehículos con motores anteriores a las homologaciones Euro4-Diesel o Euro3-gasolina, calculando de esta forma eliminar del derecho a circular a unos 150.000 vehículos.
  La clasificación de los vehículos en que se basa la ordenanza es un fraude conocido que nada tiene que ver con las emisiones reales que emiten los vehículos. El ciclo de homologación NED

 • jorge

  [2/3] El ciclo de homologación NEDC (New European Driving Cycle) se diseñó cuando los coches europeos eran más ligeros y menos potentes y no representa una conducción real. La brecha entre las cifras homologadas de consumos y las reales aumentaron de un 8% en 2001 a un 21% en 2012 y a un 40% en 2014. Hay estudios que lo demuestran. Y un aumento de emisiones de CO2 está correlacionado directamente con el consumo de combustible. Se calcula que menos de la mitad de las reducciones de emisiones de CO2 sobre el papel se traducen en reducciones reales. Mientras que las cifras oficiales homologadas dicen que se redujeron las emisiones de CO2 de 170 g/km en 2001 a 123 g/km en 2014 (una reducción del 27%), los estudios sobre emisiones reales van de 184 g/km en 2001 a 168 g/km en 2014 (un 8

 • jorge

  [3/3] Hasta el 1/9/2018 la homologación de los coches nuevos por parte de los fabricantes se ha realizado en base al ciclo NEDC. Hasta las nuevas pruebas WLTP (World Harmonized Light-duty Vehicle Test Procedure) y RDE (pruebas reales en carretera) no se han homologado coches con emisiones más reales, pero en el que todavía estamos en un periodo transitorio para alcanzar los objetivos del Euro6d
  Con la ZBE solo parece imponerse un Plan Renove forzado de vehículos, o condenar a quien no puede renovar el vehículo (no porque no quiera estrenar vehículo sino porque no puedo permíteselo). Pongamos que los afectados acaban comprándose un coche con derecho a circular, entonces tenemos una medida poco eficaz. Es de un gran cinismo y poca moral que el gobierno municipal reconozca que la medida es insuficiente pero promueva una enorme campaña publicitaria en que afirma que el 1/1/2020 "Comencem a respirar tranquil", "Adeu als mals fums", etc.
  No soy de las personas más afectadas pero perjudicar solamente a quien tiene pocos recursos es de una gran injusticia social. El gobierno municipal ha perdido mi apoyo.

 • Robin

  Tinc un petit 'hobby', una petita col-lecció de motocicletes. Un somni d'infancia fet 'realitat' tot i que ara ha esdevingut un malson. Hi he invertit molts esforços així com tots els meus estalvis. Sóc el primer en voler adaptar els meus vehicles ja que disposem en l'actualitat de catalitzadors (filtres de particules) ultra eficients o d'adaptacions a combustibles menys contaminants, però en comptes de donar-nos alternatives per conservar els nostres vehicles i drets (ja adquirits), l'ajuntament que representa els ciutadans de Barcelona ha decidit retirar les llibertats 'garantides' a una part d'aquesta ciutadania. Perdoneu però això son mesures impositives típiques d'estats totalitaris. Hi ha una vulneració fonamental de drets que té com a raó de ser un mercantilisme pervers, agressiu i repressiu. En els meus 36 anys de vida a la ciutat comtal mai habia viscut aquest nivell de repressió, imposició i persecussió. És la hipocresia total que s'ha endut per devant aquesta ciutat que fora en un passat refugi de veritable llibertat i convivència.

 • Lluís

  Impost als pobres. El qui tingui diners es comprarà un cotxe nou (que contaminarà una mica menys del que ho fa actualment). El qui no en tingui s'haurà de fotre i perdre més temps i diners agafant el TP i havent de jubilar un cotxe perfectament útil.

  Això sí, la zona verda la seguiran pagant els cotxes que estiguin segrestats per aquesta mesura, oi?

  Gràcies per discriminar als qui menys tenen.

 • M. Dolors

  Esto de inutilizar los coches que funcionan, que pagas la itv, el impuesto de circulación, y lo que te impongan, no tiene nombre. Yo vivo en el Valles oriental y bajo en mi coche cada día, salgo de la ronda en s. Adriá del besos(afectado tmb) y una vez allí lo aparco y cojo el bus,para ir al trabajo. Pues bien, ahora cuando salga de la ronda, que? Me van a hacer una fotito y me van a multar? Si cuando salgo de la ronda recorro unos quinientos metros para aparcar. Y dicen que esto afecta a la gente pudiente ja. No se, pero yo no soy pudiente, ya que no me puedo permitir el Lujo de cambiarme el coche.

 • Marc

  La medida no me afecta directamente (tengo etiqueta C), pero es una medida totalmente fuera de lugar.

  Atacando directamente a la población obrera, prohibiendo y interponiendo más impuestos de por medio como si fuese una especie de "castigo" a los más contaminantes y "premiando" a los supuestos ecológicos que funcionan por electricidad.
  Coches eléctricos que no contaminan directamente la ciudad, pero parece que la electricidad se produce por algún efecto "mágico" que no contamina (las centrales nucleares deben ser ecológicas imagino) y la fabricación y reciclaje de baterías también es ecológico según parece.
  Conozco algunas personas que utilizan el vehículo prácticamente dos veces al año para ir de vacaciones a lugares que en transporte alternativo (tren, etc) tardarían un día en llegar, además de quedarse sin transporte en el lugar de destino. Con el coche supone un viaje de 3-4h.

  Que contamina más ése vehículo del año 1999 que hace 2.000km anuales o uno etiqueta C que circula 20.000km anuales?

  En resumen, estoy decepcionado con ésta medida y ésto es sólo el principio.

 • Joaquim

  Estic d'acord en la mesura sempre que s'apliqui a tota la ciutat (zona portuaria inclosa).
  ja tinc clar que arribaré a la feina super d'hora i tornaré més tard (amb sort veure com s'adorm el meu fill)

  només demanaria que es pogues circular els divendres a partir de les 14:00-15:00 PM.

  lo de que només afecta als rics, es una tonteria com una casa de pagés, jo sóc clase mitja baixa (no tinc dret a cap ajuda de cap tipus en res) i arribo just a fi de mes. ara m'haig de comprar un cotxe?

 • Jordi Marti

  Tinc un Mercedes del 1992. Funciona be i pasa les ITV. Ara el tinc que cambiar. Axo suposa un gasto extraordinari.

 • Daniel Fernandez

  Soy "pobre", una persona humilde, con un trabajo normal y tengo un coche del año 1997. Pero no porque me guste contaminar. Más me gustaría poder comprarme un híbrido/eléctrico.

  ¿Algún voluntario del gobierno para costearmelo?

  Me sorprende que sean los gobiernos de izquierdas lo que impulsan estas medidas que afectan al "currito" medio. Será que no se pueden impulsar medidas anticontaminación a grandes empresas...

 • Elber Galarga

  A chuparla payasos.

 • Jordi Gabarró i Sust

  Encara que puc entendre el bon proposit, no crec que influeixi a la qualitat final de l'aire. A les carrers veig poquissims cotxes sense etiqueta ecològica

 • Cris

  Utilizo el coche para ir a hospitalet ( a 2 calles de la A2), vivo fuera de barcelona y es mi único medio de transporte ya que a según que horas no tengo medios para regresar a casa.

 • Juan García

  Es una vergüenza siempre el pobre pueblo puteado hasta cuando , he leído un comentario muy afortunado de otra persona y es cuando vayamos a votar poner en los sobres al político los envíos que nos amenazan con las denuncias para que se den por enterado y el voto sea nulo , que dejen de jugar con los más deviles del pueblo , los ricos llevan cochazos de gran cilindradas y estos sí que contaminan
  Estos políticos no nos representan al pueblo llano y se lo tenemos que hacer llegar .Ellos con sus grandes sueldos pueden cambiarse el coche cada año si quieren , el que no tenga coche oficial que se lo pagamos el pueblo
  Poco nivel político

 • Miquel Ribera

  Som una parella de fora de Barcelona (Vallès Oriental) però hi anem tot sovint, a ciutat.
  Cap problema, de moment: tenim (necessitem, perquè el transport públic fora de Barcelona pràcticament no existeix) dos cotxes híbrids.
  Bon Any Nou a tothom.

 • Ramon Jordana de Simon

  La restricció és absolutament discriminatòria i absurda, no penalitza qui contamina, sinó qui té un cotxe antic. Sembla una mesura promoguda pels fabricants de cotxes. Espero que apareguin demandes col·lectves contra la mesura, per no respectar-se la igualtat de drets entre ciutadans. I que baixin l'impost de circulació per tots aquells als qui no se'ls permet circular amb el seu cotxe el 80

 • Helena

  TInc vehicle 2004 en bon estat és dièsel.
  Baixo a Barcelona malauradamet per qüestions de salut crónica.
  Que haig de fer venir en taxi?
  El transport públic no em soluciona el problema . Visc a l'Anoia. FCG. Horaris incompatibles . Sanitat pública . HVH.
  Entre visitar a la família i els metges vinc + de 30 vegades a BCN.
  Quin desastre.... cal trobar solucions al respecte i aquesta no és comprar un altre vehicle.
  Us podria explicar més històries però són massa personals i estic molt cremada .....

 • jaume molist altarriba

  no es gaire res mes que una cabronada per a moltisima gent que no te diners, i an personas que no poden arribar bé a la feina ó per etxemple no poden caminar i el trenc o autubus obliga a fer molt de trajecta i moltas horas perdudas , pot resulta un astres i mes malaltias, també una mes rruinosa vida la contaminació be de moltas mes bandes, i no dels pobres, els rics contaminan 10 vegades mes, penso que aixó es un enganya pobres, com tot i tota la merda de vida imposada per tota una mafia de mala gent nomes mirant de omplir boxaca. bé els esperts dirian molt mes,yo mateix amb deixo de dir molt mes........

 • Josep

  Cambiarem un Seat Ibiza que fa mes de 1000Km amb un dipósit de 45 litres, que ja no pot circular per zona de baixes emisions, per un Porche Cayenne Hybrid, que te una autonomía de eléctric de uns 40 Km i no fa , mes de 300 km amb un dipósit de gaire be 60 litres de gasolina degut als prop de 400 cv que té, però com es nou te etiqueta de ECO...
  Be, com sempre a pagar el "Pato" la clase mitja i pobre, no entenc com no ús cau la cara de vergonya, i deprés dieu que es per la contaminació, però es la formula perfecta per incrementar ingresos, al menys de moment es veu així.
  Aneu apretant, a veure on arribem

 • Xavier Cruzado

  Per variar, veus que la gent, els mateixos que viuen a Barcelona o bé persones que viuen fora però han de venir a treballar a la ciutat, es queixen de forma egoista i sense pensar ni un minut, en el món que deixaran als seus fills i néts. Podem arribar a ser tan negacionistes, davant un fenomen, que potser forma part dels cicles de la terra, però que l'acció de l'home l'està accelerant?

  Ben ve, només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona, i és que quan no comencem a patir en les mateixes carns, els efectes, no només del canvi climàtic i l'augment de temperatures, sinó les conseqüències d'això, com l'augment de malalties fins ara erradicades, morts sobtades i una onada migratòria brutal, deguda a què part de la terra ja és inhabitable, i que segurament portarà cada vegada més tensions socials, sinó lluites directes pel control de l'aigua.

  Ai barcelonins... i egocèntrics... desperteu!, perque la bombolla segura i l'oasi en el qual viviu, està a punt de desaparèixer!

 • marcelo esquius

  He de jubilar el meu cotxe i ara no puc comprar un altre , i el necessito per treballar com a minim un dia o dos a la setmana. Es poc normal que els autobusos ( ni el 10

 • Luis Martin

  Per anar des de ciutat vella fins a les Corts, en escoter trigo 20 ', ara tinc dues opcions o vaig en cotxe i contamino i consum bastant mes o bus, en bus 1 hora.
  Després de dir-nos que aquestes mesures estaven previstes des de feia molts anys, resulta que no han tingut temps de condicionar el transport públic. Tot molt irresponsable.

 • Nuria Barcelona

  Som una parella que ens movem amb trasport públic. Tenim un cotxe que ens facilita marxar de Barcelona 1-2 caps de setmana al mes. Ara ens quedem sense.. i tot i que treballem tots dos, Barcelona s’està tornant un lloc difícil per viure-hi. La compra d’un cotxe és un repte econòmic que no podem assumir ja que ja tenim el del lloguer. Comparteixo 100 per cent la idea però l’execució em sembla descriminatòria i que sempre afecta als mateixos... a la classe treballadora.

 • Collserola

  Visc a Cerdanyola i treballo al barri d’Horta. Em trobo que la linea d’autobus que va per Collserola (Cerdanyola, Horta, Vall d’Hebron, Lesseps) només fa tres viatges al dia.
  Difícilment serveix per poder anar a la feina.
  No entenc com no s’augmenta la freqüència dels viatges (p.e. cada hora) doncs ofertant tres viatges al dia es quasi impossible poder utilitzar aquesta linea.
  Si deixem el cotxe a casa, cal un transport públic de veritat.

 • Carles Portavella

  Per mourem ràpid per Barcelona vaig amb una Scoopy clàssica 75 que gasta 5€ a la setmana.ara ja no podré fer-ho i en comptes dels 20 minuts tindré que agafar el cotxe, amb distintiu verd, però gastant 60€ setmanals i amb 15 minuts mes per trajecte. La ciutat patirà amb mes trànsit . Es una ordenació que en el meu cas l’objectiu lloable de reduir la contaminació portarà un augment.

  No entenc, apart, com no s’ha fet per emissions (via la ITB) i no per matrícula.... el mateix motor, pot o no circular segons l’any?

  I tampoc no entenc que no tinguem ajudes per comprar una moto nova. 50

 • Xavier Huguet

  Considero que Barcelona és una de les ciutats més congestionades i amb menys pulmons verds d'Europa. Les restriccions imposades als vehicles més contaminants són insuficients. Cal prendre mesures decidides per impulsar el transport públic -finalittzació de la línia 9 de metro, impuls a rodalies-, i fomentar tecnologies més netes, per exemple instal.lant borns elèctrics de recàrrega per tot arreu, obligar els taxis (ni una sola licència més per a un taxi nou dièsel) i furgonetes de distribució a utilitzar motors elèctrics o almenys híbrids.

  Cal també electrificar de manaera urgent els molls del port per als vaixells.

  Barcelona pateix uns nivells de contaminació atmosfèrica per òxids de nitrògen i micropartícules (dièsel) i de contaminació acústica (motos, en particular) absolutament inacceptables.

 • Francisco Hernández Bonilla

  Si un utilizas un vehículo como herramienta de trabajo y se supone que estás toda la jornada dando vueltas por Barcelona ,debería de tener una subvención para comprar un vehículo que no contamine y obligar al propietario a hacer ese cambio.
  Si tienes un coche que está bien cuidado y con pocos Km, se le debería de dar la oportunidad de instalar unos filtros especiales , que ya llevan instalado los nuevos coches que salen de fábrica.
  Hay un tipo de moto,que contamina más que un 4x4. Con este tipo de vehículo ,transito es muy benévolo .
  Si es cierto que el servicio a domicilio ha aumentado y mucho.
  LA AUTO COMPLACENCIA MATA.

 • Xavier Alert

  Visc fora de Barcelona, tinc habitatge i parking a BCN , m'estic plantejant empadronar-me on visc i deixar d'anar a la City com no sigui absolutament imprescindible. El meu cotxe es de benzina, injecció i catalitzat, però anterior al 2000, Ara es donen compte de lo malament que han fet tot plegat. Hages estat molt més fàcil exigir un certificat a la ITV . He provat de anar en tren a BCN, però la fiabilitat es nul·la, i un cop ets a BCN el transport públic esta col·lapsat a les hores punta.
  Els meus fills han abandonat també la ciutat. Ens estan expulsant de casa nostre, fan les coses tard i malament. Fa anys vaig ser dels primers en anar el bicicleta per la ciutat i vaig tenir que abandonar la idea sobre tot per la perillositat ( tinc i vaig en moto des de els 16 anys).
  Qui contamina més a BCN ?
  Aeroport, vaixells recreatius (creuers), industries properes del àrea metropolitana.
  I dels vehicles: camions, autobusos, i vehicles dièsel antics.
  Però han anat per la via fàcil, matricula i any de matriculació dels cotxes, atacant sobre tot al particular que no te medi de defensar-se.
  Indignant, molt indignat. Et produeix una molt gran sensació de indefensió .

 • Xavi Torrents

  Contaminen molt més els vaixells del port de Barcelona i els avions que tots els cotxes junts. Però, clar, el turisme deixa molts diners a Barna. També contaminen molt els aires condicionats d'empreses, oficines i d'hospitals, i d'això no se'n parla gens. Una altre qüestió són les xifres de morts per contaminació. M'agradaria que expliquessin com saben que es per contaminació de l'aire i no del tabac, la mala vida, els problemes propis de salut, genètics, etc de cada un ? Fan la autòpsia a tos els morts i miren els pulmons? Crec que el nombre de morts que donen no són reals, són inflats a consciencia per a influir a la ciutadania. Haurien d'explicar molt bé aquests anàlisis.

 • Monica

  Nosaltres tenim un cotxe i una moto que no entren dins els límits establerts per l'Ajuntament. La moto, la meva moto de tota la vida, la meva companya de batalles i viatges, la vaig haver de dur a desballestar, amb una ENORME tristesa. Ara estem mirant què fer amb el cotxe, el necessitem però no ens podem permetre comprar-ne un altre. Entenc la proposta de regular la contaminació, però aquesta em sembla una mesura classista i segregadora.

 • JordiP

  Enhorabona, Ada. Has vençut. El meu Opel de 1998 Euro era massa contaminant per a circular per Barcelona, dius. Previsiblement, era el meu darrer cotxe. Amb 87.000 km, podia treure'l més suc fins la fi del meu carnet de conduir (dos, tres, cinc anys?). Però la meva dona, amb un 80

 • José Portell Muñoz Muñoz

  I els filtres per no contaminar,no mes serveixen per furgonetes i camions. Suspitos que no se apliqui tambe als turismes.

 • Jordi Marti

  Tinc un Mercedes classe C del 1992, que funciona be i el tinc que canviar.
  Crec que limitar els cotxes pel any de matricula es un error. Tindria que ser per la medició dels contaminants, en la ITV.
  Un cotxe nou, fabricat i emmagatzemat fins la venda, pot ser apta o no apta per haver-se matriculat un temps mes tard o mes aviat.

 • Motorista

  Haig de fer un trajecte urbà mal comunicat. Si vull anar ràpid no puc fer anar la moto perquè és vella però sí el tot terreny dièsel, que sí que té etiqueta. Quants viatges podria fer en moto per cada viatge que faig en cotxe contaminant el mateix?

 • ANTÒNIA REMOLINS ISANT

  La meva història no és del dia a dia a Barcelona, però hi he d'anar de tant en tant. Visc a la Terra Ferma, el meu company està malalt i, de tant en tant, hem d'anar a Barcelona per qüestions mèdiques no per tractament( que estaríem exempts). No n'hi ha prou amb que ens haguem de desplaçar amb el nostre vehicle perquè no ens correspon ambulància i, per horaris, no hi ha combina de transport públic , que haguem de pagar aparcament i ara a més només podrem anar-hi 10 vegades i pagant!. Què car és viure a comarques!!! Què injust!!, Jo he de perdre tot un dia de feina, agafar el cotxe, pagar aparcament i ara pagar i pensar en demanar el permís per poder anar al metge o a fer proves mèdiques!! Quina vergonya!!!
  De fet la vergonya no s'acaba aquí, si per casualitat hi puc anar amb transport públic el nou sistema de targetes "ens beneficia" del tot!! VERGONYA!

 • Pep

  Suposo que a la llarga, amb més fluïdesa de trànsit cada dia que vaig a Barcelona des de Corbera amb el meu cotxe elèctric. És insuficient la mesura però un bon pas. Falta el carril bus VAO a la B23 i que facin complir el límit de velocitat a la zona 80, alhora que eliminin la indicació d'on són els radars. És una vergonya que jo en respecti el límit sense contaminar i la majoria el sobrepassin, això sí , frenant miserablement quan arriben els radars i després accelerant. Fot molt perquè és molt egoista. Vol dir que se't refot contaminar l'aire que respirem tots.

 • Gerry Dsi

  Quant a mobilitat, de moment no m afceta en res. Vinc a la ciutat en transport públic. Els trens van igual de malament i amb la mateixa gent al desembre que ara al gener, però suposo que es aviat per avaluar-ho. El que si que es percep es que no hi ha més freqüències de pas (parlo de Renfe), cap rebaixa de preu,.. tot igual, o sigui que cap incentiu .a l 'us del transport públic. Quant a aire que respirem? Difícil percebre cap diferencia, suposo que ja ens ho diran els que ho mesuren.

 • Alfons Fornells

  Visc a pagès i per tant tinc un tot 4x4 diesel en perfecte estat i robust en tots els aspectes imprescindible per a treballar i afrontar els durs terrenys extrems. Mirant el mercat nou he d'anar a petar a un altre 4x4 diesel de més de 35.000eu però menys robust en tots els sentits. Pels meus ingressos de pagès ni tan sols puc arribar a plantejar-me cambiar-lo. Es poden comptar amb les mans les vegades que he baixat a bcn a veure la mare pero ara té 86 anys i tard o d'hora hauré de baixar a veure-la i per anar-hi hauré de fer 35 min de cotxe per agafar un tren que'm tardará 1.½ h fins a Bcn i uns 20 min més de bús més esperes. 5,½ h quan amb el cotxe tardo 1,½ h. Quina mena de polítics es creuen que tenen el dret per robarnos el nostre temps i alterar tot el nostre modus vivendus i subsistència? Encara diuen que castigarán més tan l'impost com el diesel ja prou castigats, apart de discriminar saltant-se totes les lleis i drets de igualtats i oportunitats dins els tractats de drets humans. Només reclamo als escura butxaques políticas racionals responsables amb sentit comú i cura de les persones alhora de governar ja què el nostre dia a dia depèn del seu seny i bon fer.

 • JORDINA ORCAJO

  Tenim un cotxe vell pero que ens funciona molt bé per al que l"utilitzem. El tenim aparcat a un parking a l'eixample. Prop d'on vivim.
  L"utilitzem només per sortir de Barcelona els caps de setmana, i no tots, per anar a veure la familia al Montsià i per a anar a esquiar al Pallars. Entre setmana utilitzem sempre el transport public i moto.

  Durant aquest any les sortides de cap de setmana han hagut de començar a les 20.00h del vespre, que es quan el cotxe pot sortir de Barcelona i no a les 15.00h com abans.

  El proxim any haurem de comprar un cotxe nou per tenir-lo tancat al parking la majoria dels dies de l'any. O buscar-mos un parking fora de les rondes... i passejar-mos per Barcelona amb l'equipatge

 • Lluis

  El meu cotxe, per estar matriculat al novembre del 2005 no té enganxina, ara bé el mateix cotxe matriculat al gener del 2006 disposa d'enganxina i te dret a circular.

  ABSURD!

 • Nathalie Bofarull Briand

  Si tinguissim una xarxa de transport públic més eficient potser no caldria implementar mesures tant dràstiques.

  Els q vivim a fora de l’àrea metropolitana de Barcelona i treballem a Barcelona, el transport públic és molt deficient

 • Isidre

  Visc fora de Barcelona, i anar-hi amb cotxe es absurd amb el transport públic que hi ha.
  Aviat, ho serà una mica més.
  L'aire està igual de contaminat (ja que la mesura és insuficient) i jo vaig en metro i caminant igual que abans.
  ZBE, rellevància zero.

 • Fernando Folch Blanch Blanch

  El port de Barcelona ( Zonaa de els ferris,Balearia,Transmediterranea,etc) esta permesa a vehiculs sense distintiu,es ha dir no esta prohibida
  a els que no tenen distintiu de ninguna clase

 • Evilla

  Ho trobo tan injust! Realment la Colau ha pensat bé aquesta mida? És concient del mal que està fent a tants ciutadans. Jo no tinc clar si s'ha fet per ajudar als empresaris o per donar una imatge de Barcelona compromesa amb el medi ambient tant de moda!! És pot tenir una ciutat respectuosa amb el medi ambient sense prendre aquesta mida tan classista i injusta. Teniu moltíssimes persones compentents a l'abast per buscar solucions al respecte, no cal ser tant poc considerats amb persones que tenen una història i o situació al darrera però com que tenen un cotxe matriculat abans de la data decidida per ells, doncs ja no compten per res. M'agradaria tenir l'oportunitat de veure a la Colau i explicar- li el greu que en sap tot això, i que malament ho ha fet.

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Lalit

  view more more view read more click more view link click here
  Sexologist in delhi sex specialist doctor in Delhi sex treatment in Delhi sexologist docotr in Delhi sexologist in noida sexologist in gurugoan sexologist in ghaziabad sexologist in faridabad

 • Ghup

  thank you so much

 • Kiipop

  thank you so much

 • Kiipop

  thank you so much

 • Kiipop

  thank you so much thank you so much thank you so much thank you so much thank