EXPLICA'NS LA TEVA HISTÒRIA

Vius a l'exterior i tens problemes per votar el 27-S?

Més de 150.000 catalans residents a l'estranger es van quedar sense poder votar en les últimes eleccions al Parlament. Molts no van rebre a temps la documentació per exercir el dret a vot. Vius fora i t'estàs trobant amb dificultats administratives? Explica'ns la teva història. Volem fer un mapa de les ciutats on el procés és més difícil.

Nom:

Email:

La teva història:

* Queden 1200 caràcters

La teva imatge (opcional):

Navega

Arxiu en format .jpg, mida màxima 2 Mb.

Les vostres històries:

 • JasonMcKay

  wiki.

 • bonaventura homs

  hola, visc a prop de Boston MA. USA. estic incrit al consulat com a resident al USA. vaig rebre els paper per fer la sol.licitut de vot el dia 29 d'agost.l'ultim dia per fer la sol.licitut. vaig enviar-ho per fax pero mai vaig rebre les paperetes per votar.

 • bonaventura homs

  hola visc Prop de Boston Ma. USA. Estic registrat com a resident al consulat. em van arribar els papers per fer la sol.licitut de vot el dia 29 d'agost. l'ultim dia per fer la sol.licitut. vaig enviar-ho per fax. pero mai vaig rebre les paperetes per votar

 • Ruben Sanchez Nogales

  Bon dia, visc a Moscou. Avui pel mati he rebut l'esperada carta amb les paperetes per poder votar. Lamentablement avui es dissabte 26, l'ultim dia per poder votar al consulat espanyol va ser ahir, divendres 25. Gracies Espanya!!!

 • macari de golferichs

  Vaig seguir tots els procediments per demanar el vot, 15 dies abans de marxar cap a Londres.
  Van retrasar l'arribada del vot fins al punt de que quan va arribar a casa meva jo ja era a l'extranger. Al consulat a Londres em diuen que no tenen papeletes de vot i no poden fer res. Molt frustrant tot plegat.

 • Tocasons

  Sóc resident a Rio de Janeiro, Brasil. Estic enregistrat al consulat, al CERA, al PERE, i vaig sol.licitar els documents per a votar per correu fa més d'un mes. Però a data d'avui avui, termini per a votar per a correu, encara no m'han arribat els documents. Aparentment l'oficina del Cens Electoral va enviar els meus documents el dia 10, però cartes mai triguen tant com 12 dies en arribar. Això que ens fan és un atemptat a la democràcia. Hi hauria d'haver alguna alternativa, e.g., vot electrònic és la òbvia,però si això és massa modern, per què el consulat no proveeix els documents? Podem fer una reclamació oficial?

 • Jordi Piqué

  ESTIC INDIGNAT!! tots els problemes varen començar quan vaig demanar el vot i al dia següent em contesten que no els hi consto com inscrit en el CERA, quan el meu passaport esta segellat després de passar un mes per anar de chiapas a la ambaixada al DF. Un cop puc arreglar a través de trucades al INE i al GENCAT on els hi faig arribar la documentació conforme estic inscrit des de 2011 al CERA, entro dins dels que podem rebre el vot al estranger (No han estat gracies a les diligencies fetes al consolat que poques ganes van mostrar per fer el tràmit) A data d'ara darrer dia per poder enviar el vot per correu al DF encara no han arribat cap paper de cap partit per a poder votar!!! Hauriem de tenir alguna manera de poder reclamar o fer constar els nostres vots als milers de residents que ens treuen un dret constitucional, ells que tant s'agafen a la constitució per dir-nos que és el correcte i el que no!! Ja poden contar dos vots morals mes (el de la meva dona i el meu) als que surtin el dia 27 per a les llistes independentistes.

 • Jordi Valls

  Actualització: Vaig demanar un canvi d'adreça a l'ambaixada espanyola a Viena el mes de novembre passat. Em van dir que havien actualitzada sense problemes i el CERA també s'actualitzaria. Doncs si que van canviar l'adreça, però només el codi postal i no el carrer.... com no trobi les paperetes per l'oficina de correus de Graz no puc votar.

 • Jordi Valls

  Vaig fer la sol·licitud de vot a traves de l'INE amb el certificat digital. Les paperetes consten com enviades des de el dia 10 de setembre però jo no he rebut res. Les paperetes haurien de tardar entre 3 i 6 dies a arribar a Àustria. Havia votat altres vagades des d'on visc però aquesta vegada m'han sabotejat el vot. Molt enfadat. Salutacions des de Graz (Àustria)

 • lluket

  Hola, vivim a Leiden, Holanda. Vam fer les peticions per poder votar per correu i fins it tot vaig trucar a la delegació provincial de INE a Barcelona per assegurar que havien rebut els papers bé. Em van confirmar que era així, però estem a 2 dies de poder votar i encara no ens han arribat. A dia 21 de setembre no podrem votar a les eleccions més importants de les nostres vides. Estem molt tristos...

 • Meri Sikogua

  Visc a Bobigny (França)em vaig inscriure a l'ERTA dins del termini establert i encara no he rebut les paperetes...suposo que ja no podré votar i no hi ha cosa que m'indigni més que no poder exercir el meu dret a vot!!!!

 • Eduard Rene

  Hola, vivim a Nairobi (Kenya) i encara no hem rebut les paperetes. Els dies de la votació s'apropen (22-23-24 setembre). Normalment el correu triga entre 7 i 10 dies en arribar a casa.
  Donat el cas de no poder votar, sabeu si hi ha alguna manera de denunciar el fet de no poder exerxir el nostre DRET a vot?

 • Anna SdT

  Los Angeles, Califòrnia. Vaig anar al consolat a comprovar que estava ben registrada al CERA, vaig rebre la targeta censal de seguida, vaig pregar el vot correctament... Tot això era fa un mes, però les paperetes encara no han arribat. Estic nerviosa i preocupada.

 • Mireia Bufurull

  Hola! Visc a Alemanya i encara no he rebut les paperetes per poder votar, tot i que vaig fer la sol.licitud de vot dins els terminis establerts. Començo a estar molt preocupada i indignada.

 • argentinocatalãodelisboa

  Avui dia 17 m'han arribat per correu certificat les paperetes a Lisboa (imagino que la gent a les altres capitals europees deu rebre la documentació aquests dies també, sort als que esteu més lluny!).

 • Meritxell Ribé Seuba


  Hola, Som una família registrada com a CERA al Consulat de Houston, i tot i haver demanat a l'Oficina del Cens Electoral de Barcelona que ens enviessin la documentació per poder votar en les eleccions del 27S, no ha arribat res a dia 16 de setembre. L'Oficina del Cens Electoral de Barcelona tenen obert de 9 a 2pm, horaris poc compatibles amb els nostres. Sabeu sí hi ha problemes amb l'enviament de la documentació per poder votar per part de la OCE?

 • Cristina Melgar

  Vaig arribar a Sydney al maig i només arribar em vaig inscriure a la llista ERTA amb la previsió de poder votar en les properes eleccions. Vaig anar a solicitar el vot el passat 29 d'agost, ja que abans no em va ser possible. El 29 d'agost al consulat em van dir que havia estat inscrita al CERA (segons jo per error, segons ells perquè jo ho vaig demanar) i com que feia menys de tres mesos que m'hi havia inscrit, les dades no estaven actualitzades i el termini per demanar l'actualització havia acabat el 17 d'agost. Per tant no sortia al cens i això vol dir no poder votar. Al consulat em van dir que no podien passar-me de la llista CERA a l'ERTA, ja que el sistema ho impedeix.
  Com que jo estava segura que hi havia un error en la meva inscripció, vaig fer una queixa per escrit. En dos dies va trucar-me el cònsul d'Espanya a Sydney demanant-me molt amablement disculpes i informant-me que es tractava d'un error, que m'havien canviat de llista i que solicitaven el meu vot, enviant-lo a la junta electoral de Lleida amb una nota explicant els fets. És a dir, van fer les coses com cal!
  Ara em surt que les paperetes han estat enviades a Correus, i creuo els dits perquè arribin a temps!

 • Josep Feliu Michavila

  Visc a Yurimaguas, ciutat del nord-est del Perú. El 2012 no vaig poder votar degut que vaig rebre les paperetes i els sobres fora del termini.
  Aquesta vegada m'han denegat la sol•licitud de vot sense cap explicació. En el INE diu que vaig enviar la documentació el 05/08/15, que el dia 11/08/15 va ser denegada i que el 24/08/15 van enviar una carta certificada, que mai he rebut per més que insisteixo a correus. Tot són problemes per que no votem INDEPENDENCIA.
  Aquesta me la cobraré. Quan siguem independents seré el primer en renunciar a la nacionalitat espanyola. I si la independència va per llarg, em plantejaré de nacionalitzar-me peruà i renunciar a la espanyola. Crec que el meu pensament està prou clar, oi?

 • Alba Abelló

  El dia 24 d'agost vaig arribar a Copenhagen com a estudiant del programa Erasmus. Tan bon punt vaig poder instal·lar-me em vaig presentar a l’ambaixada espanyola (al cap de 3 dies) i vaig demanar que se m'enviessin les paperetes al lloc que serà casa meva durant els futurs sis mesos. Després d'omplir sis fulls amb les meves dades em van assegurar que al cap de pocs dies rebria tota la documentació per poder votar i que l'única cosa que hauria de fer després és presentar-me a l'oficina de correus de Copenhagen i enviar el vot.

  Al cap de 15 dies segueixo sense rebre res i cada vegada queda menys temps... Em pregunto si realment existeixen les paperetes o són només un mite.

 • Shaudin Melgar-Foraster

  Visc a Toronto (Canadà) des de fa 37 anys. Vaig fer tot el que havia de fer per votar el 27 de setembre, el vot més important de la meva vida, fins i tot amb una despesa considerable perquè la soŀlicitud de vot arribés amb totes les garanties a l'oficina del cens electoral (en el meu cas, Barcelona). Vaig poder comprobar que la meva soŀlicitud havia estat acceptada. Tot en ordre. Se'ns va dir que les paperetes per votar al consulat ens arribarien a partir del 7 d'agost. Hi havia temps fins els dies 23, 24 i 25 de setembre, quan hem d'anar a votar a l'urna del consulat. Però les paperetes no es van enviar. Han decidit que no ens les enviaran fins el 15 de setembre; per tant, les reberem just, just per votar o, possiblement, arribaran massa tard.

 • Arnaldeta de Caboet

  A tots aquells que estigueu al CERA i us hagi passat el plaç del 30 d´Agost. Hi ha una darrera oportunitat, sol.licitant el vot anticipat per correo des de una oficina de correus españols (es cert us heu de desplaçar on hagi una). Ho podeu per fins el 17 de Setembre i ho heu de fer personalment, des de una oficina de correus. Haureu d'indicar un domicili a Catalunya on algú pugui recollir l´autorització i les paperetes. Si no, ho haureu de recollir in-situ a l´oficina postal mes propera al domicili amb la notificació(hi uns teniu pocs dies!!). I llavors, per fi emetre el vot per correu certificat.
  A mi no m´ha passat el plaç. Vaig demanar el vot per internet i en la web en diuen que esta acceptat però no enviat. Però si a partir del 7 de setembre no m´arribes el vot sol.licitat, m´hauré de plantejar fer el que explico ...
  JO NO PENSO QUEDAR-ME SENSE VOTAR i si he de viatjar a demanar i fer el vot per correu , ho faré

 • Lluìs Blanquè Llobet-Montevideo-Uruguai

  Ja vaig enviar lo que demanaban als residents al exterior gràcies a la meva neta que va fer tot lo que calia. Encara no se si podré votar. Hi rebut un mail de voteexterior@assemblea. cat. Ara tinc que esperar a la meva neta altra vegada per entendre lo que volen. No se si ha sigut Madrid el que ha posat la nova manera de votar. L'última no vaig poguer votar per-que em van arribar tard els papers. Ara vull votar i si no ho puc fer estaré molt emprenyat.

 • Jaume Badrenas Buscart

  Pell de gallina i emoció de llegir tants catalans/es escampats pel món fent mans i mànigues per a votar!!
  Aquesta oportunitat només la tenim ara,aprofitem-la!
  Felicitats i molts ànims a tots!

  Desde Kerns,(prop de Lucerna) Suïssa.
  Inscrita fa una pila d'anys al CERA.
  En principi cap problema, amb la carta que envia el consulat i el codi secret per demanar el vot. El cas és que a la pàgina web on hi ha el formulariel. Està pensat pels passaports més moderns (El meu,no està caducat li falta 3anys encara) i allà on hi posa el num.identificador no hi cap el del meu passaport.
  Vaig passar-me tot un matí intentant desxifrar l'entrellat. Des del Consulat, van adonar-se que només és possible amb passaports nous o DNI(a Suïssa només ens renoven el passaport,com a resident a l'extranger)
  Vaig haver de demanar-ho per FAX, i en el formulari tampoc no hi havia suficient caselles.
  La meva mare posarà un ciri a la moreneta, esperem que vagi tot bé!
  Sort i ànims, un poble que es mou d'aquesta manera per la seva llibertat s'ho mereix!
  Visca Catalunya lliure
  Núria Trulls i Serra

 • Julia BS

  Jo de moment tot correcte. No he tingut cap problema i el consulat espanyol a Stutgart (Alemania) s'han portat molt correctes.
  A la web de l'INE:
  https://sede.ine.gob.es/ce-votoxcorreo/pages/presentacion/frmPresentacion.jsf
  pots consultar l'estat de la teva solicitud. La meva esta acceptada, pero posa "no enviada a correos". He trucat al numero facilitat i m'han dit que vol dir que encara no han enviat les paperetes. En principi ho enviaran abans del 7 de setembre. A veure si es veritat! De moment tinc esperança, encara que fins que no ho vegi....

 • Marta Muntasell

  Visc a Amsterdam i tambe em preocupava no poder rebre els papers a temps. La sorpresa va ser quan vaig rebre la famosa carta anunciant que tenia fins el dia 30 d'agost per entrar a la pagina web corresponent, utilitzar un codi CTT que em van facilitar i esperar a rebre les paperetes per poder votar. Diuen que han d'arribar abans del 7 de setembre.
  Fingers crossed!

 • polkamps

  Visc a Barcelona i el Govern ha convocat les eleccions en una data que és pont a Barcelona i rodalies per fomentar l'abstenció dels que som independentistes. Un punt negre en tota regla.

 • mcroig

  Visc a Anglaterra i només pots votar si estas inscrit al CERA, o a l'ERTA. El darrer dia per inscriure's era el 30 d'agost. A finals de Juliol donaven hora per mitjans de Setembre! Em fa moltíssima ràbia que m'hagin deixat sense votar. Ho haurien de fer molt més fàcil!

 • Àngel Llorent Parés

  Tinc la meva germana visquen temporalment a la Llombardia. Com el 27 no podria estar present a Catalunya va so-licitar el poder votar al Consolat espanyol a Milà. Després de tractar-la d'ignorant gairebé, li van etzibar que el Consolat no tenia per què tenir aquesta informació i no en tenien l'obligació de tenir-la. Que el Consolat estava per repatriar els/les ciutadans amb passaport espanyol i la descendència però no els conjugues tot i ser europeus (!) davant catàstrofes naturals com terratrèmols, aiguats, etc. i en cas de mort.
  No és la primera vegada que li negen l'ajut en qüestions de documentació oficial per altre tramitació. Realment et trobes venut davant aquesta gent amb el resultat que quan hi ha hagut el menester de quelcom o bé he anat jo mateix com a germà i representant legal o bé ella ha hagut de comprar un bitllet per venir... realment espantós la manca de protecció del que és suposa el teu estat.

 • oriol noguera

  Em dic Oriol i visc a Taiwan. Aquí només hi ha una cambra de comerç (ni consulat ni ambaixada). Quan hi truco em diuen que no s'ocupen d'aquests temes...un pèl extrany oi?

 • miguelitos

  Visc a Barcelona i el Govern ha convocat les eleccions en una data que és pont a Barcelona i rodalies per fomentar l'abstenció dels que no són independentistes. Un punt negre en tota regla.

 • Josep Gomis

  Estic treballant a Togo. Aqui no hi ha ni ambaixada ni consulat, per tant és impossible aconseguir la documentació per a votar. Vindré a Catalunya a fer-ho. És massa important per a deixar-ho passar.

 • MarcR

  Des de Zürich de moment tot va sobre rodes. El mateix consulat envia una carta amb tota la informació i un codi secret per poder fer la sol.licitud de vot via internet i ara mateix puc veure l'estat de la meva sol.licitud, que m'han acceptat i certificat.

  Aquesta setmana comenc,aran a enviar les paperetes i a la segona setmana de setembre com a molt tard les haurem d'haver rebut. Llavors tens una setmana per enviar el teu vot a la teva demarcació provincial o tres dies abans de les eleccions podem votar presencialment al consulat. No has d'anar enviar papers amunt i avall. Ja aniré informant!

 • Quim

  Efectivament, des de la reforma de la llei electoral, el vot dels residentes de l'Estata Espanyol a Nicaragua ha caigut en picat. D'un 35% - 40% de partticipació abans del canvi de la llei, s'ha passata al 0% a les últimes eleccions autonòmiques de maig. De más de 700 residents amb dret a vot, cap va poder votar. Molts catalans dels 270 que vivim a Nicaragua ja hem sol.licitat la documentació per votar i hem comprobat, a la pàgina Web del Cens que la sol.licitut ha arribat. Ara falta que ens enviïn les paperetes a teps.
  Joaquim Rrabella Nicaragua

 • mitjamallol

  Visc a Alemanya. El 8 d'agost vaig fer la sol-licitud del vot per correu. A la pàgina web de l'institut nacional d'estadística la meva sol-licitut consta com a acceptada, però la documentació encara no ha estat enviada. Situació semblant a la de la Montse Escribano

 • weepo

  Jo ho tinc ben pelut per votar. Visc a Alemanya, a la regió de Turíngia. Em vaig inscriure el juny al CERA amb la mirada posada al 27S però quan aquest agost vaig trucar per comfirmar que constava al cens de l'ambaixada em van dir que jo estava inscrit des del 24 de juny i per a les eleccions s'utilitzava el cens vigent l'1 de juny. Per a rectificar-ho calia anar presencialment a Berlin entre el 10 i el 17 d'agost, però jo aquests dies, com la majoria de la gent, suoposo, era de vacances i ni tansols era a Alemanya. Vaig demanar de canviar temporalment el meu registre i d'inscriure'm a l'ERTA, que és un registre per a residents temporalment a l'estranger, però em van dir els del consulat que no era possible. Paradoxalment, si m'hagues inscrit directament a aquesta altra llista no hauria tingut cap problema ja que el termini no ha acabat fins avui (quasi 3 mesos després del CERA). M'encantaria venir el 27 però m'és materialment impossible ja que treballo tot el cap de setmana. Un vot perdut per a la independència... :-(

 • F.Xavier Gómez-Olivé

  Jo visc a Sudàfrica des de fa 10 anys. Aquest anys estaré als Estats Units amb la meva dona el periode per demanar el vot. La meva filla, que tambeé viu a Sudàfrica és a Catalunya tot el mes d'agost. Això podria ser un problema però com estem inscrits al CERA i ja vam votar les eleccions anteriors vaig pensar que ens en sortiriem aquest any. El problema ha vingut per la recepció del fax sol.licitant el vot a l'oficina del cens a Barcelona. Tant nosaltres com la nostra filla hem enviat els documents per fax vàries vegades en l'última setmana. He enviat emails per assegurar-me que els números eren correctes i he demanat al meu pare que truqui l'oficina. Tot sembla correcte però a l'oficina diuen que no han rebut els nostres fax. El nostre problema no és a les embaixades o consulats sinó en un fax a Barcelona que no rep els nostres documents. Interessant oi?

 • eduyardo

  Hola, el meu nom es Eduard i visc a la ciutat de Quito, Ecuador, on visc des de fa set anys.
  En anys anteriors he intentat votar i he tingut diferents dificultats per fer-ho, des de no arribar a temps les paperetes, fins a tenir dificultats per votar doncs havia de presentarme al consulat a Quito quan vivia fora de la ciutat.
  Enel sultims dos anys, des que va sortir la nova llei que treu la sanitat als espanyols que perduren mes de 90 dies a l'estranger, no esti registrat al consulat i intento evitar qualsevol relació amb l'estat per no perdre la residencia a Barcelona ni la targeta sanitària que em dona accés a la salut ambulatòria.
  En el meu cas, soc diabètic, i a l'equador no escobreixen les moltes despeses sanitàries que suposa tenir diabetis, així que aprofito un cop l'any quan viatgo a Barcelona per fer-me les proves de seguiment de la malaltia.
  Així que si he d'escollir prefereixo mantenir accès al meu dret a la salut que al meu dret a vot perexercir la meva ciutadania.

 • saramaria

  La meva neboda fa vacances al setembre, marxa de viatge a l'estranger sense lloc fixa, massa tard per rebre la documentació per correu a casa i massa mobilitat per donar un lloc on rebre-la...

 • Biblioteca Lacetània

  Per molts 'Erasmus' és massa aviat per poder votar per correu des de Catalunya i massa tard per fer-ho des del país de destí, això suposant que tinguin ambaixada a prop. I si no és massa tard, si que és molt just per afegir totes les complicacions administratives a l'esforç d'ubicació que representa arribar a un país nou.Els primers dies tothom va un xic despistat i atabalat, i requereix un sobreesforç i una dosi de conciència que no tothom té. El nostre fill ja té bitllet per venir a Catalunya el 27S des de Copenhague, però ens diu que entre els seus companys es perdran molts vots.

 • nerken

  Us admiro, i jo faria el mateix!! Intentar tornar a casa per votar si pogués!! A tots els que teniu problemes però, us aconsellaria jugar a la inversa!! Dir al consulat corresponent que voleu votar en contra de l'independència... De fer-ho així, segurament alguns de vosaltres no tindrieu tantes dificultats!! Es trist, però pot ser la manera...

 • joana

  Jo visc a Berlin i no podré votar: per fer-ho, m'hauria d'haver inscrit al CERA entre el 4 i el 17 d'Agost i presentar el padró de Berlin (l'anmeldung) no més antic de 3 mesos. Per aconseguir aquest paper cal demanar hora a l'ajuntament, i tarden unes 3 setmanes. Impossible!

 • montse escribano

  Els meus fills i jo estem inscrits al CERA. El 10 d'agost ja vam sol·licitar per via telemàtica el vot per correu. A 27 d'agost encara no ens ha arribat la documentació. Esperem...
  Montse amb Manuel i Luis, Rothenburg o.d.T. Baviera

 • til.ler

  El 27 m'enganxa en plena feinada i ja fa mesos que tinc marcat el dia,
  el 26 vol Lyon- Barcelona, el 28 torno per seguir pencant.
  Ni m'he plantejat fer la paperassa a l'embaixada,
  prefereixo gastar-me les peles i assegurar-ho.

 • jec08290

  a London si no estas registrat a l'embaixada, quan trucas per demanar hora, desde principis d'agost esta donant hora a mitjans de setembre; aixo fa que no hi hagi temps material per rebre la documentacio a temps per poder votar

 • josep maria castella estruch

  Yo visc a guissona i no tindre cap problema llastima q no mes pugui votar una vegada

 • Genis Brustenga

  Visc i treballo a la Baixa Saxònia (Alemanya) i no podré votar perquè no m'he pogut inscriure com a resident a l'estranger i ja no consto al cens del meu poble a Catalunya. No m'he pogut inscriure com a resident a l'estranger perquè el consulat espanyol més proper està a Hamburg (a 2 hores en cotxe d'on visc) i només obren entre setmana en horari laboral, moment en el qual jo i la majoria o la totalitat de les persones que treballen, no podem apropar-nos-hi. La solució obligava a agafar un dia de festa a la feina per això. No l'he agafat perquè no hem sembla just. Jo, ara, opto per intentar moure algun amic que no pensava votar, que em faci el favor de votar per mi...

 • Lluìs Blanquè Llobet-Montevideo-Uruguai

  El 23 vaig enviar el mail que em demanaban amb les meves dades, peró igualment dubto que m'arribin els papers per poder votar.

 • Pau Ortiz

  Em dic Pau Ortiz, entre el 8 de Setembre i el 8 d'Octubre estic fora per feina. Em sembla surrealista que finalment, quan puc votar per la independència, sigui el govern de Catalunya el que no em deixa...

 • gretapiga

  Moltes gràcies a tots aquells que feu mans i mànigues per votar i també aquells que us gasteu els diners i el temps per viatjar a Catalunya, tot i que realment penso que, aquest cop, s'ho val.

 • cp

  als Erasmus, el 27S ens hi juguem molt i tots els vots són necessaris. Si cal feu una col.lecta entre la familia per pagar-vos el bitllet. Heu de fer l'esforç de ser-hi i votar. Ens hi juguem el futur, us hi jugueu el vostre futur.

 • Carles Macaya

  Hi ha un grup d'intel·lectuals amics que s'han interessat molt pel que passa a Catalunya.
  Tots els dijous ens reunim en un cafè per parlar de temes d'actualitat i reflexionar una mica.
  Ells van voler testimoniar-me el seu suport. Us acompanyo una petita evidencia.

 • Carles Macaya

  Em dic Carles i visc des del 2005 a Chihuahua (Mèxic).
  La meva història és senzilla d'explicar.
  En els 10 anys que fa que visc aquí MAI, repeteixo MAI he pogut exercir el meu dret a vot.
  El primer que vaig fer és inscriurem al registre consular (a Chihuahua hi ha oficina consular i depenem del consolat de Monterrey). Aquesta inscripció va tarda gairebé un any i aquí em vaig perdre la primera votació.
  Les altres sempre, sempre he rebut les paperetes 1 o 2 dies després de què s'acabés el termini per poder-les enviar. Curiós molt curiós.
  Sempre he estat dels primers en solicitar el vot.

  Però ni així.

  Aquest cop he fet la sol·licitud per fax, des del 10 d'agost a les 12:40 PM (hora de Chihuahua), les 20:40 hora catalana.
  Veurem què passa. Us aniré informant.
  De moment no he rebut cap confirmació, ni cap trucada, ni cap correu electrònic.
  Us aniré informant.

 • ranna

  Hem dic Francesc i resideixo temporalment a Vancouver , Canada. Vaig consultar la web de l'embaixada espanyola de Toronto per informar-me de quines opcions tinc per votar i la veritat és que no m'en vaig sortir. La informació és confusa i està mig amagada.
  Donada aquesta situació vaig enviar varis emails i també vaig trucar-hi sense cap contestació fins que, al cap d'una setmana rebo un email d'una tal Monica R. i se m'adreca aixi: "Estimado Francisco ..." i hem diu que només puc votar en persona a l'emabaixada de Toronto, esvaint qualsevol possibilitat de votar desde consulat honorari de Vancouver, que seria lo més lògic.
  Amb aquest panorama tant penós he decidit de venir a votar a Catalunya, perquè la veritat és què, per fer 5 mil Km per anar a votar a Toronto , ja agafo i en faig 5 mil mes i vota a casa meva i no a una sucursal d'un Estat que no em representa i amb uns funcionaris que no saben fer res mes que traduir-me el meu nom a Francisco. Tot plegat , ben penós.

 • Anna Pujol

  Marxo a estudiar un Màster a Lugano (Suïssa) el dia 6 de Setembre i no seré a Catalunya el 27S.
  Si demano el vot per correu des de Catalunya, la documantació arribarà entre el 7 i el 20 de setembre per correu certificat. Per tant, no la podré rebre i ningú pot fer-ho en el meu lloc.
  Si demanés el vot per correu des de l'estranger, el termini s'acaba el 29 d'Agost i encara no seré allà.

  Per tant, tots aquells que marxem del 29 d'Agost al 7 de setembre no tenim opció per votar.
  Des del Departament de Governació m'ho han confirmat. A dia d'avui no en tenim cap possibilitat.

 • gemma

  A les illes Maurici, els catalans que han intentat fer els tràmits per poder votar s'han trobar que el cònsul no és a l'illa, ni hi serà a curt termini. Aparentment, sense la seva presència ni es poden iniciar els tràmits.

 • Josep de cal sastre

  A París al 2012 no em van arribar papers(MAI), a les europees vaig baixar a votar aquell cap de setmana, a les Municipals d' enguany nova actitud hostil al Consulat. S' ha acabat: tornaré a baixar a votar personalment.

 • WindHowler

  Jo visc vuit mesos l'any a Filipines. Aquesta vegada m'he curat en salut i hem vaig donar de baixa del Consulat a Manila per poder votar a Catalunya. Les ultimes dues eleccions mai he pogut votar. Els papers arriben tard, un desastre.

 • FrancescJ

  Felicitats per la tenacitat. Sou un exemple!

 • FrancescJ

  Felicitats per la tenacitat. Sou un exemple!

 • pobrecatalanet

  Jo estava a sudamèrica a les darreres eleccions al Parlament, i tot i que vaig iniciar els tràmits quan més aviat possible el sobre amb les paperetes va arribar massa tard i em vaig quedar sense poder votar. No crec que si ara estigués en la mateixa situació hauria millorat alguna cosa. Diguem que recollir el vot dels ciutadans no és una prioritat de l'estat espanyol.

 • Pinça

  De moment tot ok. Ja ens han enviat la carta per a confirmar que volem votar. Hem enviat la confirmaciò per internet i tenim el rebut. EeUu

 • Enric

  Doncs jo no hi tingut cap problema, jo visc a uns 25 km de Frankfurt hi escrit un Mail al Consolat espanyol i m’han enviat els papers i la informació necessària per envia a Barcelona
  Enric

 • freakcio

  Estic fent un viatge llarg per sudamerica canviant de pais. No podia fer vot per correu perque no podia rebre personalment el correu amb les paperetes a Catalunya i semblava que tampoc votar com a resident temporal perque no estava prou temps en una mateixa ciutat per demanar el vot i rebrel. Finalment he pogut registrarme al ERTA (resident temporal) al consulat de Buenos Aires, pero solicitar rebre les paperetes per correu a una adreça dun hotel on sere a Santa Cruz (Bolivia). Tant la gent dels consulats de Buenos Aires com de Santa Cruz i els de la Delegacio Electoral de Barcelona han respost amb molta flexibilitat i amabilitat. Haig de dir que a correus i a lANC, on vaig acudir en primera instancia per plantejar la meva situacio, tot i lamabilitat no van saber donarme aquesta opcio. Ha estat per la meva tenacitat aue he aconseguit ferho. Cal, es clar, veure pero que rebi correctament la documentacio per votar i tot passi com previst. No hi ha cap norma en contra del que he fet pero tampoc estar previst que es pugui fer, es trist que a Espanya no es contemplin altres opcions com delegar el vot o el vot online, com passa en altres països. Feu difusio daquesta opcio.

 • xarli

  Jo visc a Bristol i de moment m'han arribat els impresos per registrar-te al CERA on-line, ara toca esperar que més endavant m'arribin els papers per votar per correu.

 • Mercè Casas

  Les passades eleccions generals em trobava vivint temporalment a TOronto (Canada) i vaig intentar votar via el vot ERTA. Vaig fer tots els tramits a temps pero em van arribar les paperetes despres de les eleccions (dins un sobre on NO hi constava CAP data, aixi no podia provar de cap manera que ho vaig rebre tard). Aquest any, curiosament torno a estar a Toronto i vull votar al 27S. Fa un any que visc aqui i l'any passat vaig entregar els papers per inscriure'm al Consulat i al CERA/PERE. LA setmana passada va sortir la llista de la gent que esta al CERA del Consulat i jo no hi era, tot i que els del consulat em van assegurar que tota la documentacio esta en regla. Aixi doncs, no vaig tenir mes remei que fer una reclamacio per aque m'incloguin al CERA (i solicitar el vot) i esperar que aquest cop la gestio sigui mes eficac (o be el Consulat no va enviar els papers correctament o be els del cens de Barcelona han perdut papers, qui sap). I jo no soc la unica, ja he conegut 3 persones en una situacio molt semblant aqui Toronto, que van inscriures teoricament al CERA i despres no estan a la llista. Ja m'agradara veure si al final hi acabo sent i si m'arriben les paperetes a temps.

 • MDM

  El meu fill viu a Bali, Indonèsia i ja m'ha dit que ho té molt complicat per a poder votar. La setmana passada va anar a renovar els visats a Singapur que li donen a Denpasar just un dia abans, l'ambaixada de Jakarta NS/NC... i al consolat de Denpasar és difícil trobar-hi algú. Seguirem provant tots els recursos però ens ho posen molt malament.

 • horaci Garcia Marti

  S'oc resident a Dakar, Senegal des del 2008. Oficialment a l'ambaixada espanyola, tinc tots els papers en ordre des del 2009. Mai he pogut votar a unes eleccions. Tot i que estic a la llistes que l'ambaixada publica abans de les eleccions, la butlleta que t'envien a casa no arriva mai a temps. La darrera, 5 mesos mes tard. Quan vaig demanar personalment de recollir-la jo mateix, em van assegurar que no es podien saltar el protocol i que de ben segur m'arrivaria. Tot i que vaig pujar a bcn el 9-N passat, aquest 27-S, no podré fer el mateix. Així que de nou, no podré exercir'e el meu deure.

 • Sergi Rubio i Evangelio

  Jo visc a Londres i aprofitant que he vingut de vacances, he sol.licitat el vot per correu. Em va atendre un home molt amable que em va ajudar a omplir el formulari, però que em va dir que no començarien a enviar les paperetes fins al 7 de setembre, quan ja seré a Londres altra vegada...de manera que si vull votar hauré de venir expressament perquè es veu que no poden enviar-ho a l'estranger...he hagut de donar l'adreça de mon pare. Vaig enviar sol.licitud el 13 d'agost. No és un procés gairé àgil ni flexible que diguem.
  Per votar desde allà, no n'hi ha prou en anar al consulat. Has d'anar al consulat, fer cua per que et donin uns impresos per omplir, et demanen que portis fotos de carnet, perquè es veu que no tenen càmares digitals...jo visc a la perifèria de Londres, el consulat no es que em quedi aprop precisament, i moure's per Londres no és barat tampoc. Fer cua per que et diguin que has de tornar a fer cua, una per entrar al consulat i una altra per a poder donar els impresos...es molt feixuc haver de fer tantes gestions per poder votar. Vull votar per la independència del meu país però no crec que pugui vèncer aquest mur burocràtic.
  Pel 9N ni va haver prou amb el dni...

 • Quim

  Vivim a Managua. A Nicaragua hi han uns 1.700 residents de l'estat espanyol, 260 d'ells catalans, d'origen o nascuts a aquí. Podem votar unas 200. El percentatge de vot abans de la rfeforma electoral (la del "vot robat") estava entre el 35% i el 40 %. Ara ha baixat al 5%.
  Cal assenyalar que a leas autonòmiques de maig, amb més de 700 electors, vam batre el record del món amb 0 votants.
  Hem fet campanya entre els catalans per sol.licitar lo abans possible la documentació i papereteas per votar. La majoria ja ho han fet. Ara a esperar que arribin les paperetes
  Joaquim Rabella

 • Eduard Crosas

  Avui me n'he anat tot content cap al consulat de Bergen, quan he arribat allà estava dins d'un edifici, crec ke nomès hi treballa una persona, la qual m'ha atès en anglès (no m'ha quedat clar si parlava espanyol o no). Li he demanat els papers per l'ERTA i me'ls ha donat, però no ens hem entès del tot i he trucat a l'embaixada d'Oslo després. Allà m'han dit que si vull votar haig d'anar a Oslo abans del 29 a buscar un paper presencialment... Uns 700 quilòmetres de res amb cotxe.
  Lògicament no crec que pugui anar a Oslo...

 • Arnaldeta de Caboet

  Des d'Andorra per la proximitat, les coses poden ser o semblar un xic mes fàcils. Si mes no, com darrera opció en un salt de cotxe podem anar a qualsevol oficina de correus espanyols (a La Seu i Andorra hi han)per sol.licitar el vot o per sol.licitar votar per correu.

  El cas es que estant inscrit al CERA en les darreres eleccions al Parlament Europeu vaig sol.licitar el vot per correu i afortunadament tot va arribar a temps per votar al consolat sense cap problema.

  Un consell, aquestes votacions introdueixen un canvi(i crec que millora):
  Si esteu al CERA, i al domicili estranger ja heu rebut la notificació de l'Oficina del Cens, veureu que ara es pot sol·licitar el vot per internet fins el 29 d´Agost amb certificat digital, DNI electrònic o la clau CTT que us indican la notificació.
  L´adreça per fer la sol.licitud es: https://sede.ine.gob.es/Solicitud_voto_CERA

  Així, si voteu des de l´estranger, aquesta opció hauria de ser mes ràpida, però compte, això es només per sol·licitar el vot, dons la resposta continua sent per correu postal!

  Altrament, si esteu a Catalunya al Setembre considereu l'opció del vot per correu tradicional.
  Ànims, no us dormiu i a votar !!*!!

 • Carla Ejarque Caldés

  Fa una setmana vaig anar a correus tota il·lusionada per votar i vaig tornar a casa decebuda al anar-me'n amb les mans buides...Marxo el 30 d'Agost d'Erasmus a Budapest i sóc d'aquelles persones que es troben en l'interval (del 30 d'agost al 7 de setembre) de temps sense cap solució per poder votar des de l’estranger. Per votar des del consolat a Budapest tinc temps d’inscriure’m del 4 d’Agost al 29 d’Agost presencialment i per poder votar per correu certificat hauria d’estar els dies previs al 27S. L’única solució que tinc és agafar un vol i venir. Molts dels meus amics que marxen d'Erasmus es troben en la mateixa situació...

 • Núria Colomiès

  Hola, fa molts anys que visc a França i he pogut anar veien com s'han anat compliquant les coses per poder votar any rera any. Els meus fills i jo fem part des catalans a l'estranger que no vam poder votar a les ultimes autonomiques.
  Enguany, he probat de demanar el vot pel 27 per Internet, pero el buscador no reconeix l'adreça especificada. Ademès, les explicacions sobre la manera de procedir, no sé si les heu vistes, pero son bastant incomprensibles. Estaria bé que utilitzesin un llenguatge més planer. Aixi que faig la sol.licitut per correu (i per fax, per si de cas. Esperant que rebrem els papers per votar a temps (i no l'endemà de la data limit per enviar el vot com va passar l'ultima vegada). Cordialment, Nuria (perdoneu per la manca d'accents que no existeixen en el clauer francés)

 • Pak R

  10 anys resident a Indonèsia. Inscrit al CERA, i he intentat votar en totes les eleccions.
  MAI, repeteixo MAI he rebut la documentació a temps, encara que envii la eptició de vot rogat via DHL el primer dia possible). Això si, ho seguirem provant!!!

 • nuria27

  Fa cosa d'un any que visc a Alemanya i, després d'haver sentit i llegit infinites dificultats per votar des de l'exterior, faré el mateix que ja vaig fer el 9N: volar cap a Catalunya i assegurar-me que puc votar. Cada vot compta! :)

 • monsamga

  Doncs aquí, a Luanda (Angola), ja ens han dit els de l'ambaixada espanyola que tenim tantes possibilitats que ens arribin les paperetes com de sentir en Rajoy cridar "Visca Catalunya Lliure!" (no amb aquestes paraules, però el sentit era claríssim). De totes maneres, a les darreres autonòmiques vivíem a França, els papers van arribar, vam anar al consulat a votar, però després el nostre vot no sortia a la llista de votants residents a l'exterior del meu municipi.
  Tenim MOLTA pressa!

 • Josep Gomis

  Estic treballant a Togo des de fa un any. Aqui no hi ha embaixada ni consulat espanyol. He decidit desplaçar-me a Barcelona per votar ja que és impossible poder fer la tramitació per internet sense presentar-me personalment a alguna ambaixada d'algun dels països veins.

 • Elvin_Jones

  Després de llegir històries de catalans al Perú, Canadà, EEUU, Aràbia Saudí, Tailàndia, República Dominicana del Congo, etc. se'm fa molt petit explicar-vos que jo em vaig quedar sense poder votar a Amsterdam, ciutat on visc des de fa quatre anys i que està "aquí al costat". O, ben mirat, aquesta proximitat geogràfica evidencia encara més la incompetència (si evitem pensar directament en manipulacions) de les ambaixades i els consolats espanyols repartits arreu. Vaig sol·licitar el vot per correu a l'ambaixada espanyola als Països Baixos, situada a Amsterdam mateix, i mai no em va arribar res. Davant la possibilitat que això es pugui tornar a repetir, aquest cop volaré cap a Catalunya per anar a votar personalment a Reus, com ja vaig fer-ho pel 9N. Sort a tots i a votar!!!

 • Jaume Ríos

  La meva filla viu per un any a Vancouver, Canadà. Ha intentat posar-se en contacte amb la Consul Honorària d'Espanya a Vancouves, fins i tot vam anar a la porta de casa seva però no ha rebut resposta. El Consolat més proper està a Toronto, a uns 4000km. No sap què més fer per poder votar el proper dia 27 de setembre.

 • Otger Campas Rigau

  Hola a tothom. En aquests moments visc a Santa Barbara, California, però abans he viscut a Boston i a Paris. El totes les eleccions he tingut problemes per votar a les embaixades espanyols. A les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, vaig anar al consulat espanyol a Los Angeles. Allà vaig fer els tràmits per rebre la documentació del vot per correu. Al consulat em va dir que potser no podria votar perque sovint les paperetes arriven després de les eleccions. Vaig demanar-los que, en el cas que no hagués rebut les paperetes per correu 3 dies abans de les eleccions, si podia anular la petició de vot des de l'estranger i anar a Catalunya a votar on normalment estic empadronat. La resposta va ser una mofa, prenent-me per boig perque volia anar de California a Catalunya per votar (com que volo molt sovint, aixo a mi no em molestava pas) - els vaig respondre, satiricament, que jo era molt democrata. La resposta va ser que no. Doncs be, no vaig poder votar perque les paperetes em van arribar un mes despres de les eleccions. Per aixo, aquest cop ja tinc el bitllet d'avio per venir a votar a Catalunya. Recomano als catalanes/ns a l'estranger que si poden vagin a votar a Catalunya.

 • 6Q, II*II

  La meva filla gran marxa demà, un any cap als EE.UU. Per temes de dates no ha pogut votar per correu per risc de no rebre la dcumentació a temps.
  Ara l'unica cosa que pot fer (i farà) els pròxims dies, és anar al consulat d'Espanya a Houston i votar allà. (si la deixen!!)
  Tècnicament, sap com fer-ho, ja veurem com li va....

 • minijonathan

  Soc resident a Sydney, Austràlia, des de fa 4 anys. Mai he pogut votar. He enviat la solicitud per votar, però no sóc gaire optimista. El que puc dir és que finalment he convençut al meu pare per votar, ell era un abstencionista. Salut.

 • polsila

  Llegint alguns dels comentaris aquí escrits, els que vivim a algun país de la Unió Europea com jo, sembla que encara ho tenim fàcil.
  Des d'aquí vull enviar tot el meu respecta per tots els catalans i catalanes que fan quilòmetres, perden dies de feina i es gasten un dineral per poder votar, la qual cosa és el nostre dret.
  Jo ploro, sobretot des de fa 3 anys, l'onze de setembre per no poder ser als carrers demostrant que jo també vull un país lliure i independent. Visca Catalunya lliure.

 • lucerna

  Ja he demanat el vot per Internet, bè,una amiga meva m'ho ha fet doncs jo amb l'ordinador sòc una inutil i ella m'ho ha fet. Si ens arriben les paperetes anirem les dues a votar pesonalment a Zürich, doncs no m'enfio d'enviar-ho per correo al consolat! El meu marit ès suìs i es pose les mans al cap desprès de veure tot el que ens fan fer per poguer votar. En bes de facilitarnos les coses ens les fan mès dificiles.Salut i independència! Ara ès l'hora!!!

 • Josep Feliu Michavila

  Visc a Yurimaguas, una petita ciutat de la selva nord-oriental del Perú a més de 1500 qm. de Lima. Com podeu imaginar el correu va fatal, per dir vos que no hi ha carter i he d’anar a l’oficina de correus a veure si tinc carta, cada dos per tres. Ah! I tinc l’orgull de tenir la única bústia que hi ha a la ciutat (no val per a res) i com que no saben per que serveix, els rebuts de l’aigua i llum que reparteixen a mà, ho tiren per sota la porta.
  Jo vaig ser un dels 150.000 que no va arribar a temps a votar al Parlament de Catalunya les últimes eleccions.
  Estic apuntat en el CERA (Cens Electoral de Residents Absents del Ministeri d’Exteriors espanyol), en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior de la Generalitat, a Catalans al Món, i també a la ANC; rebo, al meu correu, el diari ARA, i, a més a més, cada dia miro per internet el Telenotícies Vespre, que per a mi és a l’hora de dinar. Com podeu veure, estic informat del que volen que sapiguem. Una altra cosa és la realitat.
  Tinc previst anar a Lima a només per a votar directament al Consolat (hi aniré amb la samarreta de Ara és l’hora, jajajaja).

 • Alfons Vinent

  Hola Jo estic inscrit al PERE pero a Qatar i ara visc a l'Aràbia Saudi. El problema es que ara estic a UK i no arribo a l'Aràbia Saudi fins el dia 1 de setembre i ja no tindré temps de demanar res. Tenia la idea de desplaçar-me fins a Qatar només per votar pero tampoc no se si em deixarien, pq no se si fan alguna comprovació de que efectivament vius al país. Ho tinc fotut.

 • Anna Subarroca Admetlla

  Bones!
  Resident a Alemanya, registrada al CERA des del 9 de juny de 2015 al Consolat d'Stuttgart, no consto al CERA. Hauria d'haver fet una reclamació. La cosa es complica perquè al setembre seré a Brasil. A Alemanya no tindria temps de rebre els papers. Per sort arribo a Brasil un dia abans de que s'acabi el temps per inscriure'm com a no resident i ho provaré...
  Ens ho posen molt complicat.
  Fa pudor que els registres del març / juny de 2015 encara no sortim a les llistes. Quan de temps necessiten per actualitzar el CERA? Tan complicat és?

 • Marc Camacho Cateura

  A tots els que tingueu problemes, quan aneu a l'ambaixaxa espanyola i us comencin a ficar problemes, digueu-los que està en joc l'unitat d'Espanya. No falla ;)

 • roger cònsul porredon

  No deixeu escapar l’oportunitat de formar part de la història.

  Xènia i Marta

 • roger cònsul porredon

  Podríem repetir-vos les inacabables excuses en aquest escrit, però la veritat és que la calor és insuportable  i no pretenem fer bullir la sang a ningú. El nostre únic pretext, el nostre únic objectiu, el que realment ens ha empès a encendre l’ordinador i escriure, és demanar a tots aquells catalans i catalanes que a diferència de nosaltres el 27S podran votar, que no deixin passar l’oportunitat. No volem convèncer a ningú pel SÍ, no és una qüestió de política. És una qüestió de dret, un dret que a nosaltres ens ha estat negat malgrat viure en el que suposadament és una democràcia.

  Ja ha estat prou difícil arribar fins aquí. En aquestes eleccions està en joc el futur del nostre país i, per tant, tots nosaltres tenim la responsabilitat de construir la Catalunya que volem. Sigui quin sigui el resultat de les eleccions, el que és segur és que hi haurà un canvi, probablement el més important en els últims tres segles, i només depèn de nosaltres. Homes, dones, grans i joves, tots estem cridats a les urnes. Aneu-hi. Per vosaltres mateixos i pel futur de tots.

  Si us plau, catalans i catalanes, no us faci mandra. Sortiu a votar el 27 de setembre. Catalunya és el país de tots i s’ho merei

 • roger cònsul porredon

  Hola, bon dia! O tarda, o nit, millor dit. Som la Xènia i la Marta, catalanes residents  a Gifu, Japó, des de fa un mes i mig. Vam venir aquí per estudis , endutes per la passió d’aprendre japonès i conviure amb una gent i una cultura totalment diferents a la nostra. Malgrat tot, dins del cor som i serem sempre catalanes, és per això que, tot i haver deixat enrere les nostres famílies i amics pel que serà una temporada prou llarga, continuem tenint present el nostre país, Catalunya, i el seu futur.

  Avui, dimarts 11 d’agost del 2015, malgrat la xafogor, ens hem llevat amb la determinació d’anar al consolat d’Espanya a Nagoya, la ciutat que ens cau més a prop, però després de diverses complicacions per a poder contactar-hi (el número de telèfon de la pàgina oficial era incorrecte), ens han dirigit a l’ambaixada d’Espanya a Tòquio, amb un número de telèfon que també ha estat excessivament i sospitosa difícil de trobar. Després de passar-nos d’una persona a l’altra, música, i altre cop a la persona anterior, quan finalment ens han atès amb una brusquedat innecessària, ha estat per donar-nos llargues. Podríem repetir-vos les inacabables excuses en aquest escrit, però la veritat és que

 • Algú com tu

  L'altre dia vaig trobar-me amb això. Potser a algú li serveix:

  "La Marea Granate crea una guía para votar el 27S ante la 'desinformación' oficial"

  http://www.elboletin.com/nacional/120558/marea-granate-voto-rogado-cera-censo-27s.html

 • Algú com tu

  No us hi esforceu. El Govern espanyol sap ben bé que a l'estranger, hi ha una majoria de vots en contra dels seus interessos.

 • Núria Sabé

  Visc a la Rep. Democràtica del Congo, a Kikwit. El problema en aquest pais és que el correu postal normal no funciona. Amb la qual cosa és gaire bé impossible rebre les paperetes. A l'ambaixada m'han dit que fins ara mai ningu ha pogut votar. He canviat la meva adressa per intentar rebre les paperetes à Kinshasa, la capital, en una "boite postale" privada. A veure si funcionarà...Es la primera vegada que voto aqui. El segon problema és que no hi ha linia telefonica: nomes funcionen els mobils. Aixo vol dir que si vull enviar la sol.licitud de vot per fax, com em demanen, és impossible. Avui a l'Ambaixada m'han fet un certificat demamant que pugui enviar la sol.licitud per mail, a l'oficina de la Via Laietana. Espero que m'ho enviïn el més ràpid possible...
  Un tercer problema observat: en el site mail que s'ofereix per enviar la sol.licitud per via telemàtica, la possibilitat de fer-ho amn el DNI no funciona.
  Darrer problema: si les paperetes arriben a temps, s'han de posar a la urna de l'ambaixada amb un matasegell de Correus! Pero no estic segura que aixo sera possible... i en tot cas complica les coses. Sense comptar en el viatge de Kikwit a Kinshasa... Vet aqui.

 • David Pons ||*|| (Makati, Filipines)

  Residint a Krabi, Tailàndia, i estant inscrit al CERA, fent els tràmits tant ràpid com vaig poder, vaig rebre les paperetes 15 dies després de les eleccions, fora de plaç, evidentment...
  Ara resideixo a Manila, Filipines, a 500m del Consolat. Estic inscrit al CERA, vaig sol.licitar el vot el dia 4 d'agost. Sé que difícilment podré votar...

 • Emma Lozano

  Visc a la Guyane Française, i estic inscrit al CERA des de fa més de tres anys. Per les últimes eleccions, vaig rebre la documentació el mateix dia de la votació, tard. Però vaig envia la butlleta de totes maneres... Fa un mes em vaig informar sobre els tràmits per votar aquest cop i justament aquesta setmana he rebut el formulari per demanar exercir el meu vot. Espero que les butlletes arribin a temps aquest cop!

 • Clara Martí Aguilar

  Jo marxo a la India quasi tot el mes de setembre. Em trobo que només podria exercir el meu dret a vot per correu, però la documentació es comença a enviar el 7 de setembre, a pocs dies de que marxi. Aquesta documentació l'has de rebre personalment a casa, i em temo que a la que arribi jo ja no hi seré. Així doncs, o tinc sort i aquesta documentació arriba els primers dies o no podré votar. A més, el termini per votar és fins el 23 de setembre, data en que encara no hauré tornat.
  El que no se és si es pot firmar una autorització perquè algun familiar meu reculli la documentació.

 • Ineta

  Vaig intentar enviar la sol·licitud del vot per fax des de Sydney a la oficina del cens electoral de Barcelona durant 2 dies però no funcionava. Vaig acabar-ho fent per correu certificat, per tant pagant, perquè no podia esperar mes. Les últimes votacions no vaig poder votar perquè les paperetes van arribar un dia mes tard i us asseguro que el correu australià funciona molt be.

 • Lluìs Blanquè Llobet-Montevideo-Uruguai

  Jo vaig ser un del que no van rebre els papers. Aixó em va donar molta "rabia".
  Demá aniré al consulat espanyol per veure com faig. He rebut el paper d'inscripció i m'han dit que en puc anotar al consulat. Veurem!

 • Araceli Palau

  Hola, Residim des de fa poc a Trondheim, Noruega I per tal de poder fer la Reclamacio de Suplica del vot des de l'estranger, ens hem de desplacar a l'ambaixada a Oslo en persona doncs no ho podem fer al Consulat de Trondheim! Seran 1000 km en cotxe pero els farem amb molta il.lusio tot i les pegues de l'ambaixada! Oslo ves que venim!!

 • Gener Montserrat

  Hola,
  Estic inscrita al CERA, però he canviat d'adreça i volia enviar per fax l'imprès amb el canvi.
  El fax del consolat de Paris no funciona i al telèfon només hi ha un contestador que no agafa missatges.
  He tingut de recórrer a l'empresa UPS per què els meus papers arribin abans del dia 17 d'agost (dissabte i diumenge tancat) a Paris!
  Cal que els catalans residents a l'estranger tinguem molt clar que volem votar!!!

 • Anna Marrodán Pellicer

  Som un grup de catalans que estem treballant a diverses illes de les Açores. Des d’un principi varem voler participar en el vot del 27-S, però en cap moment varem arribar a pensar que ens suposaria tanta complicació. No
  estem inscrits a l’ERTA i, per tramitar tota la paperassa corresponent, hem d’anar fins al continent (Lisboa o Porto), ja que cap de les illes té ambaixada.. La problemàtica són els vols, que suposen un cost bastant elevat per a tots plegats, així com la incompatibilitat amb l’horari de feina. Finalment, la conclusió que hem tret és que volem votar, però no ens serà possible fer-ho.

 • Josep Maria Quesada Pujol

  Eldia 10 d'agost han sortit les llistes del cens per anar a votar el 27 de setembre.
  El meu nebot des de l'1 de setembre serà a Itàlia per fer un Erasmus.
  Per votar per correu a l'oficina de Correus li han dit que s'hi hauria de personar entre el 7 i el 20 de setembre, dates en què és a Itàlia.
  D'altra banda, no ho podrà fer via consulat des d'Itàlia perquè aquesta possibilitat, segons li han dit a l'INE (Institut Nacional d'Estadística), finalitza el 29 d'agost, data en què encara és a Catalunya.
  El resum és que no podrà votar. És una situació en què es trobaran força estudiants d'Erasmus.

 • Daniel Bas

  Fa 8 anys que visc a Alemanya, els primers 2 anys a Berlin i des de fa 6 a prop de Munic. He pogut votar sempre sense cap problema, però l'any passat just abans del 9N vaig comprobar al CERA que algú havia canviat l'adressa i hi constava l'adressa del meu primer pis a Berlin, vaig posar-me en contacte amb el consulat de Munic i al cap d'uns dies em van dir que a l'agost jo havia enviat una carta signada al consulat de Berlin sol.licitant el canvi de domicili...evidentment aquesta carta no ha aparegut mai. Amb una adressa equivocada mai hagués rebut la documentació pertinent per votar. Potser només és un exemple d'incompetència dels consulats espanyols, però després de tots els mails, trucades i visites al consulat tinc la sensació de que no sóc l'únic al que li ha passat. Aquest any, vaig comprobar-ho tot abans de la convocatòria i ja he rebut la documentació pertinent.

 • banoa

  Visc a Calgary des de 2012 i no he pogut votar en cap de les eleccions anteriors tot i estar inscrita al CERA des de la primera setmana d'arribar a Canada. Cada vegada que hi ha eleccions he enviat la sol.licitud de vot durant els primers dies que es pot fer (fins ara nomes es podia sol.licitar per fax o correu postal...) i tot i que tenen un mes per enviar-te les paperetes a casa, curiosament han arribat sempre un parell de dies despres que finalitzes el termini per votar per correu. Llavors amb sort, l'unica opcio que queda es anar a votar presencialment al Consolat mes proper que es el de Toronto, pero es clar, el tinc a 3300km, unes 4h d'avio i C$600 el bitllet. Aquest any he enviat la sol.licitud de vot el dia 5 d'Agost i hi ha temps de votar per correu fins el 22 de setembre... Veurem quan si aquest any arriben les paperetes a temps.

 • Raskolnikov

  Resideixo a Polònia. Estic inscrit a CERA desde fa anys. Visc a 500 Km de Varsòvia, pel que anar a votar a l'Ambaixada surt car...Pero en principi no hi hauria problema sempre que es cumplís la normativa. Tant a les eleccions del 2010 com les 2012 vaig cumplir els requisits: demanar el vot mitjançant el document especial que em va enviar l'Ambaixada (és curiós que aquest document sempre arriba, i ademés, a temps...). Després, un cop iniciada la campanya, l'Ambaixada havia d'enviar les paperetes per votar. El 2010 van arribar tres dies després de les votacions a Catalunya. El 2012 ja no van arribar mai.
  El 2010 vaig trucar l'Ambaixada i em va dir que ells ja les havien rebut tard. El 2012 em van dir que "eso es imposible, las enviamos todas". Si jo fós l'únic cas, els hi donaria el benefici del dubte. El problema és que només un dels catalans que conec a Polònia les va rebre a temps (i en conec un quants...). Tota la resta o les va rebre tard, o mai.
  Aquest any, de moment, he rebut el document de sol.licitut del vot. Però aquest sempre arriba. Ja pateixo…

 • Neus Sanchez

  No han pensat en els que marxem a viure a l'estranger durant les dates de finals d'agost i principis de setembre?
  Em trobo amb aquest problema, ja que el meu vol surt el 28 d'agost direcció Gales, i no em dona temps d'arribar a l'embaixada a Londres per demanar la residencia temporal (termini màxim que ens donen és el 29 d'agost) i poder exercir el meu dret a vot.
  L'altre opció podria ser demanar el vot ara per correus, però la documentació només te la poden enviar per carta certificada i no pot ser una direcció de l'estranger. Aquesta documentació es pot sol.licitar ara per Correus, però es començara a enviar a partir del 7 de setembre... Dates que ja no estare a Catalunya i per tant no podre firmar el certificat...
  L'unica opció que em queda és pagar un avió per venir a votar, opció que no em puc plantejar pels alts preus d'aquelles dates.
  No sóc l'unica que es troba amb aquest problema, de les meves amistats 3 persones més estan igual... I si anem sumant som una bona colla de vots perduts...

 • Catalunya Terra Ferma

  Correu electrònic i sms certificat molt més economic que un burofax, i amb el mateix valor legal. (Segur que hi ha més empreses, però feu-hi una ullada a "lleida.net"), Una carta certificada a Veneçuela vol dir 30€ mínim, vol dir temps d´espera i posar-se d´acord amb l´entrega i com visc a un condomini no deixen el correu als vigilants sinó que haig d´anar a l´oficinia i a vegades el sobre el té el que reparteix... i es perden dies pel mig... gràcies.

 • Catalunya Terra Ferma

  Crec que per evitar això justament aquesta idea estalviaria diners, temps, males passades a la cua dels consolats espanyols i esperes infinites de les empreses de correu urgent que diuen una hora i no son puntuals: millor solució pel vot des de l´estranger
  correu certificat x internet + ràpid i barat i és legal davant els jutjats
  estalvia cues d´immigració als consulats i és molt més econòmic que un correu certifciat en paper val 30€ cap a Veneçuela aquest x internet val 3-5€ i és legal davant els jutjats exemple "lleida.net Reflexionem-hi si us plau si és legal ens estalviarem diners temps i treball i no és el vot electrònic que no és vàlid per la constitució espanyola és simplement l´enviament del material s´ha de computar després imprimint-ho i davant notari o jutje té validesa legal

 • mireia corella

  A martinica no hi ha consulat, només un consul honorific que no crec que faci res... Per tant no puc votar :(

 • Jordi M Llaquet Saiz

  Quan les darreres municipals vivia a Texas. Em vaig inscriure al consulat espanyol a Houston com a transeünt, no com a resident, per conservar l'empadronament a Catalunya i poder votar a les municipals, i dintre de termini vaig sol.licitar presencialment al consulat votar. D'entrada em negaven la possibilitat de votar, però finalment em van fer omplir un formulari i em van dir que ja m'arribaria per correu, o no, textualment, la documentació per votar per correu. Mai no ens va arribar, ni a la meva parella ni a mi, aquesta documentació. I... vam ser tan babaus que vam sortir del consulat sense cap còpia de la sol.licitud feta. Impossible reclamar. Vam perdre un dia de treball, vam fer 500 milles, i no vam poder votar!

 • bonaventura homs

  hola, visc a prop de Boston MA. USA. estic incrit al consulat com a resident al USA. vaig rebre els paper per fer la sol.licitut de vot el dia 29 d'agost.l'ultim dia per fer la sol.licitut. vaig enviar-ho per fax pero mai vaig rebre les paperetes per votar.

 • bonaventura homs

  hola visc Prop de Boston Ma. USA. Estic registrat com a resident al consulat. em van arribar els papers per fer la sol.licitut de vot el dia 29 d'agost. l'ultim dia per fer la sol.licitut. vaig enviar-ho per fax. pero mai vaig rebre les paperetes per votar

 • Ruben Sanchez Nogales

  Bon dia, visc a Moscou. Avui pel mati he rebut l'esperada carta amb les paperetes per poder votar. Lamentablement avui es dissabte 26, l'ultim dia per poder votar al consulat espanyol va ser ahir, divendres 25. Gracies Espanya!!!

 • macari de golferichs

  Vaig seguir tots els procediments per demanar el vot, 15 dies abans de marxar cap a Londres.
  Van retrasar l'arribada del vot fins al punt de que quan va arribar a casa meva jo ja era a l'extranger. Al consulat a Londres em diuen que no tenen papeletes de vot i no poden fer res. Molt frustrant tot plegat.

 • Tocasons

  Sóc resident a Rio de Janeiro, Brasil. Estic enregistrat al consulat, al CERA, al PERE, i vaig sol.licitar els documents per a votar per correu fa més d'un mes. Però a data d'avui avui, termini per a votar per a correu, encara no m'han arribat els documents. Aparentment l'oficina del Cens Electoral va enviar els meus documents el dia 10, però cartes mai triguen tant com 12 dies en arribar. Això que ens fan és un atemptat a la democràcia. Hi hauria d'haver alguna alternativa, e.g., vot electrònic és la òbvia,però si això és massa modern, per què el consulat no proveeix els documents? Podem fer una reclamació oficial?

 • Jordi Piqué

  ESTIC INDIGNAT!! tots els problemes varen començar quan vaig demanar el vot i al dia següent em contesten que no els hi consto com inscrit en el CERA, quan el meu passaport esta segellat després de passar un mes per anar de chiapas a la ambaixada al DF. Un cop puc arreglar a través de trucades al INE i al GENCAT on els hi faig arribar la documentació conforme estic inscrit des de 2011 al CERA, entro dins dels que podem rebre el vot al estranger (No han estat gracies a les diligencies fetes al consolat que poques ganes van mostrar per fer el tràmit) A data d'ara darrer dia per poder enviar el vot per correu al DF encara no han arribat cap paper de cap partit per a poder votar!!! Hauriem de tenir alguna manera de poder reclamar o fer constar els nostres vots als milers de residents que ens treuen un dret constitucional, ells que tant s'agafen a la constitució per dir-nos que és el correcte i el que no!! Ja poden contar dos vots morals mes (el de la meva dona i el meu) als que surtin el dia 27 per a les llistes independentistes.

 • Jordi Valls

  Actualització: Vaig demanar un canvi d'adreça a l'ambaixada espanyola a Viena el mes de novembre passat. Em van dir que havien actualitzada sense problemes i el CERA també s'actualitzaria. Doncs si que van canviar l'adreça, però només el codi postal i no el carrer.... com no trobi les paperetes per l'oficina de correus de Graz no puc votar.

 • Jordi Valls

  Vaig fer la sol·licitud de vot a traves de l'INE amb el certificat digital. Les paperetes consten com enviades des de el dia 10 de setembre però jo no he rebut res. Les paperetes haurien de tardar entre 3 i 6 dies a arribar a Àustria. Havia votat altres vagades des d'on visc però aquesta vegada m'han sabotejat el vot. Molt enfadat. Salutacions des de Graz (Àustria)

 • lluket

  Hola, vivim a Leiden, Holanda. Vam fer les peticions per poder votar per correu i fins it tot vaig trucar a la delegació provincial de INE a Barcelona per assegurar que havien rebut els papers bé. Em van confirmar que era així, però estem a 2 dies de poder votar i encara no ens han arribat. A dia 21 de setembre no podrem votar a les eleccions més importants de les nostres vides. Estem molt tristos...

 • Meri Sikogua

  Visc a Bobigny (França)em vaig inscriure a l'ERTA dins del termini establert i encara no he rebut les paperetes...suposo que ja no podré votar i no hi ha cosa que m'indigni més que no poder exercir el meu dret a vot!!!!

 • Eduard Rene

  Hola, vivim a Nairobi (Kenya) i encara no hem rebut les paperetes. Els dies de la votació s'apropen (22-23-24 setembre). Normalment el correu triga entre 7 i 10 dies en arribar a casa.
  Donat el cas de no poder votar, sabeu si hi ha alguna manera de denunciar el fet de no poder exerxir el nostre DRET a vot?

 • Anna SdT

  Los Angeles, Califòrnia. Vaig anar al consolat a comprovar que estava ben registrada al CERA, vaig rebre la targeta censal de seguida, vaig pregar el vot correctament... Tot això era fa un mes, però les paperetes encara no han arribat. Estic nerviosa i preocupada.

 • Mireia Bufurull

  Hola! Visc a Alemanya i encara no he rebut les paperetes per poder votar, tot i que vaig fer la sol.licitud de vot dins els terminis establerts. Començo a estar molt preocupada i indignada.

 • argentinocatalãodelisboa

  Avui dia 17 m'han arribat per correu certificat les paperetes a Lisboa (imagino que la gent a les altres capitals europees deu rebre la documentació aquests dies també, sort als que esteu més lluny!).

 • Meritxell Ribé Seuba


  Hola, Som una família registrada com a CERA al Consulat de Houston, i tot i haver demanat a l'Oficina del Cens Electoral de Barcelona que ens enviessin la documentació per poder votar en les eleccions del 27S, no ha arribat res a dia 16 de setembre. L'Oficina del Cens Electoral de Barcelona tenen obert de 9 a 2pm, horaris poc compatibles amb els nostres. Sabeu sí hi ha problemes amb l'enviament de la documentació per poder votar per part de la OCE?

 • Cristina Melgar

  Vaig arribar a Sydney al maig i només arribar em vaig inscriure a la llista ERTA amb la previsió de poder votar en les properes eleccions. Vaig anar a solicitar el vot el passat 29 d'agost, ja que abans no em va ser possible. El 29 d'agost al consulat em van dir que havia estat inscrita al CERA (segons jo per error, segons ells perquè jo ho vaig demanar) i com que feia menys de tres mesos que m'hi havia inscrit, les dades no estaven actualitzades i el termini per demanar l'actualització havia acabat el 17 d'agost. Per tant no sortia al cens i això vol dir no poder votar. Al consulat em van dir que no podien passar-me de la llista CERA a l'ERTA, ja que el sistema ho impedeix.
  Com que jo estava segura que hi havia un error en la meva inscripció, vaig fer una queixa per escrit. En dos dies va trucar-me el cònsul d'Espanya a Sydney demanant-me molt amablement disculpes i informant-me que es tractava d'un error, que m'havien canviat de llista i que solicitaven el meu vot, enviant-lo a la junta electoral de Lleida amb una nota explicant els fets. És a dir, van fer les coses com cal!
  Ara em surt que les paperetes han estat enviades a Correus, i creuo els dits perquè arribin a temps!

 • Josep Feliu Michavila

  Visc a Yurimaguas, ciutat del nord-est del Perú. El 2012 no vaig poder votar degut que vaig rebre les paperetes i els sobres fora del termini.
  Aquesta vegada m'han denegat la sol•licitud de vot sense cap explicació. En el INE diu que vaig enviar la documentació el 05/08/15, que el dia 11/08/15 va ser denegada i que el 24/08/15 van enviar una carta certificada, que mai he rebut per més que insisteixo a correus. Tot són problemes per que no votem INDEPENDENCIA.
  Aquesta me la cobraré. Quan siguem independents seré el primer en renunciar a la nacionalitat espanyola. I si la independència va per llarg, em plantejaré de nacionalitzar-me peruà i renunciar a la espanyola. Crec que el meu pensament està prou clar, oi?

 • Alba Abelló

  El dia 24 d'agost vaig arribar a Copenhagen com a estudiant del programa Erasmus. Tan bon punt vaig poder instal·lar-me em vaig presentar a l’ambaixada espanyola (al cap de 3 dies) i vaig demanar que se m'enviessin les paperetes al lloc que serà casa meva durant els futurs sis mesos. Després d'omplir sis fulls amb les meves dades em van assegurar que al cap de pocs dies rebria tota la documentació per poder votar i que l'única cosa que hauria de fer després és presentar-me a l'oficina de correus de Copenhagen i enviar el vot.

  Al cap de 15 dies segueixo sense rebre res i cada vegada queda menys temps... Em pregunto si realment existeixen les paperetes o són només un mite.

 • Shaudin Melgar-Foraster

  Visc a Toronto (Canadà) des de fa 37 anys. Vaig fer tot el que havia de fer per votar el 27 de setembre, el vot més important de la meva vida, fins i tot amb una despesa considerable perquè la soŀlicitud de vot arribés amb totes les garanties a l'oficina del cens electoral (en el meu cas, Barcelona). Vaig poder comprobar que la meva soŀlicitud havia estat acceptada. Tot en ordre. Se'ns va dir que les paperetes per votar al consulat ens arribarien a partir del 7 d'agost. Hi havia temps fins els dies 23, 24 i 25 de setembre, quan hem d'anar a votar a l'urna del consulat. Però les paperetes no es van enviar. Han decidit que no ens les enviaran fins el 15 de setembre; per tant, les reberem just, just per votar o, possiblement, arribaran massa tard.

 • Arnaldeta de Caboet

  A tots aquells que estigueu al CERA i us hagi passat el plaç del 30 d´Agost. Hi ha una darrera oportunitat, sol.licitant el vot anticipat per correo des de una oficina de correus españols (es cert us heu de desplaçar on hagi una). Ho podeu per fins el 17 de Setembre i ho heu de fer personalment, des de una oficina de correus. Haureu d'indicar un domicili a Catalunya on algú pugui recollir l´autorització i les paperetes. Si no, ho haureu de recollir in-situ a l´oficina postal mes propera al domicili amb la notificació(hi uns teniu pocs dies!!). I llavors, per fi emetre el vot per correu certificat.
  A mi no m´ha passat el plaç. Vaig demanar el vot per internet i en la web en diuen que esta acceptat però no enviat. Però si a partir del 7 de setembre no m´arribes el vot sol.licitat, m´hauré de plantejar fer el que explico ...
  JO NO PENSO QUEDAR-ME SENSE VOTAR i si he de viatjar a demanar i fer el vot per correu , ho faré

 • Lluìs Blanquè Llobet-Montevideo-Uruguai

  Ja vaig enviar lo que demanaban als residents al exterior gràcies a la meva neta que va fer tot lo que calia. Encara no se si podré votar. Hi rebut un mail de voteexterior@assemblea. cat. Ara tinc que esperar a la meva neta altra vegada per entendre lo que volen. No se si ha sigut Madrid el que ha posat la nova manera de votar. L'última no vaig poguer votar per-que em van arribar tard els papers. Ara vull votar i si no ho puc fer estaré molt emprenyat.

 • Jaume Badrenas Buscart

  Pell de gallina i emoció de llegir tants catalans/es escampats pel món fent mans i mànigues per a votar!!
  Aquesta oportunitat només la tenim ara,aprofitem-la!
  Felicitats i molts ànims a tots!

  Desde Kerns,(prop de Lucerna) Suïssa.
  Inscrita fa una pila d'anys al CERA.
  En principi cap problema, amb la carta que envia el consulat i el codi secret per demanar el vot. El cas és que a la pàgina web on hi ha el formulariel. Està pensat pels passaports més moderns (El meu,no està caducat li falta 3anys encara) i allà on hi posa el num.identificador no hi cap el del meu passaport.
  Vaig passar-me tot un matí intentant desxifrar l'entrellat. Des del Consulat, van adonar-se que només és possible amb passaports nous o DNI(a Suïssa només ens renoven el passaport,com a resident a l'extranger)
  Vaig haver de demanar-ho per FAX, i en el formulari tampoc no hi havia suficient caselles.
  La meva mare posarà un ciri a la moreneta, esperem que vagi tot bé!
  Sort i ànims, un poble que es mou d'aquesta manera per la seva llibertat s'ho mereix!
  Visca Catalunya lliure
  Núria Trulls i Serra

 • Julia BS

  Jo de moment tot correcte. No he tingut cap problema i el consulat espanyol a Stutgart (Alemania) s'han portat molt correctes.
  A la web de l'INE:
  https://sede.ine.gob.es/ce-votoxcorreo/pages/presentacion/frmPresentacion.jsf
  pots consultar l'estat de la teva solicitud. La meva esta acceptada, pero posa "no enviada a correos". He trucat al numero facilitat i m'han dit que vol dir que encara no han enviat les paperetes. En principi ho enviaran abans del 7 de setembre. A veure si es veritat! De moment tinc esperança, encara que fins que no ho vegi....

 • Marta Muntasell

  Visc a Amsterdam i tambe em preocupava no poder rebre els papers a temps. La sorpresa va ser quan vaig rebre la famosa carta anunciant que tenia fins el dia 30 d'agost per entrar a la pagina web corresponent, utilitzar un codi CTT que em van facilitar i esperar a rebre les paperetes per poder votar. Diuen que han d'arribar abans del 7 de setembre.
  Fingers crossed!

 • polkamps

  Visc a Barcelona i el Govern ha convocat les eleccions en una data que és pont a Barcelona i rodalies per fomentar l'abstenció dels que som independentistes. Un punt negre en tota regla.

 • mcroig

  Visc a Anglaterra i només pots votar si estas inscrit al CERA, o a l'ERTA. El darrer dia per inscriure's era el 30 d'agost. A finals de Juliol donaven hora per mitjans de Setembre! Em fa moltíssima ràbia que m'hagin deixat sense votar. Ho haurien de fer molt més fàcil!

 • Àngel Llorent Parés

  Tinc la meva germana visquen temporalment a la Llombardia. Com el 27 no podria estar present a Catalunya va so-licitar el poder votar al Consolat espanyol a Milà. Després de tractar-la d'ignorant gairebé, li van etzibar que el Consolat no tenia per què tenir aquesta informació i no en tenien l'obligació de tenir-la. Que el Consolat estava per repatriar els/les ciutadans amb passaport espanyol i la descendència però no els conjugues tot i ser europeus (!) davant catàstrofes naturals com terratrèmols, aiguats, etc. i en cas de mort.
  No és la primera vegada que li negen l'ajut en qüestions de documentació oficial per altre tramitació. Realment et trobes venut davant aquesta gent amb el resultat que quan hi ha hagut el menester de quelcom o bé he anat jo mateix com a germà i representant legal o bé ella ha hagut de comprar un bitllet per venir... realment espantós la manca de protecció del que és suposa el teu estat.

 • oriol noguera

  Em dic Oriol i visc a Taiwan. Aquí només hi ha una cambra de comerç (ni consulat ni ambaixada). Quan hi truco em diuen que no s'ocupen d'aquests temes...un pèl extrany oi?

 • miguelitos

  Visc a Barcelona i el Govern ha convocat les eleccions en una data que és pont a Barcelona i rodalies per fomentar l'abstenció dels que no són independentistes. Un punt negre en tota regla.

 • Josep Gomis

  Estic treballant a Togo. Aqui no hi ha ni ambaixada ni consulat, per tant és impossible aconseguir la documentació per a votar. Vindré a Catalunya a fer-ho. És massa important per a deixar-ho passar.

 • MarcR

  Des de Zürich de moment tot va sobre rodes. El mateix consulat envia una carta amb tota la informació i un codi secret per poder fer la sol.licitud de vot via internet i ara mateix puc veure l'estat de la meva sol.licitud, que m'han acceptat i certificat.

  Aquesta setmana comenc,aran a enviar les paperetes i a la segona setmana de setembre com a molt tard les haurem d'haver rebut. Llavors tens una setmana per enviar el teu vot a la teva demarcació provincial o tres dies abans de les eleccions podem votar presencialment al consulat. No has d'anar enviar papers amunt i avall. Ja aniré informant!

 • Quim

  Efectivament, des de la reforma de la llei electoral, el vot dels residentes de l'Estata Espanyol a Nicaragua ha caigut en picat. D'un 35% - 40% de partticipació abans del canvi de la llei, s'ha passata al 0% a les últimes eleccions autonòmiques de maig. De más de 700 residents amb dret a vot, cap va poder votar. Molts catalans dels 270 que vivim a Nicaragua ja hem sol.licitat la documentació per votar i hem comprobat, a la pàgina Web del Cens que la sol.licitut ha arribat. Ara falta que ens enviïn les paperetes a teps.
  Joaquim Rrabella Nicaragua

 • mitjamallol

  Visc a Alemanya. El 8 d'agost vaig fer la sol-licitud del vot per correu. A la pàgina web de l'institut nacional d'estadística la meva sol-licitut consta com a acceptada, però la documentació encara no ha estat enviada. Situació semblant a la de la Montse Escribano

 • weepo

  Jo ho tinc ben pelut per votar. Visc a Alemanya, a la regió de Turíngia. Em vaig inscriure el juny al CERA amb la mirada posada al 27S però quan aquest agost vaig trucar per comfirmar que constava al cens de l'ambaixada em van dir que jo estava inscrit des del 24 de juny i per a les eleccions s'utilitzava el cens vigent l'1 de juny. Per a rectificar-ho calia anar presencialment a Berlin entre el 10 i el 17 d'agost, però jo aquests dies, com la majoria de la gent, suoposo, era de vacances i ni tansols era a Alemanya. Vaig demanar de canviar temporalment el meu registre i d'inscriure'm a l'ERTA, que és un registre per a residents temporalment a l'estranger, però em van dir els del consulat que no era possible. Paradoxalment, si m'hagues inscrit directament a aquesta altra llista no hauria tingut cap problema ja que el termini no ha acabat fins avui (quasi 3 mesos després del CERA). M'encantaria venir el 27 però m'és materialment impossible ja que treballo tot el cap de setmana. Un vot perdut per a la independència... :-(

 • F.Xavier Gómez-Olivé

  Jo visc a Sudàfrica des de fa 10 anys. Aquest anys estaré als Estats Units amb la meva dona el periode per demanar el vot. La meva filla, que tambeé viu a Sudàfrica és a Catalunya tot el mes d'agost. Això podria ser un problema però com estem inscrits al CERA i ja vam votar les eleccions anteriors vaig pensar que ens en sortiriem aquest any. El problema ha vingut per la recepció del fax sol.licitant el vot a l'oficina del cens a Barcelona. Tant nosaltres com la nostra filla hem enviat els documents per fax vàries vegades en l'última setmana. He enviat emails per assegurar-me que els números eren correctes i he demanat al meu pare que truqui l'oficina. Tot sembla correcte però a l'oficina diuen que no han rebut els nostres fax. El nostre problema no és a les embaixades o consulats sinó en un fax a Barcelona que no rep els nostres documents. Interessant oi?

 • eduyardo

  Hola, el meu nom es Eduard i visc a la ciutat de Quito, Ecuador, on visc des de fa set anys.
  En anys anteriors he intentat votar i he tingut diferents dificultats per fer-ho, des de no arribar a temps les paperetes, fins a tenir dificultats per votar doncs havia de presentarme al consulat a Quito quan vivia fora de la ciutat.
  Enel sultims dos anys, des que va sortir la nova llei que treu la sanitat als espanyols que perduren mes de 90 dies a l'estranger, no esti registrat al consulat i intento evitar qualsevol relació amb l'estat per no perdre la residencia a Barcelona ni la targeta sanitària que em dona accés a la salut ambulatòria.
  En el meu cas, soc diabètic, i a l'equador no escobreixen les moltes despeses sanitàries que suposa tenir diabetis, així que aprofito un cop l'any quan viatgo a Barcelona per fer-me les proves de seguiment de la malaltia.
  Així que si he d'escollir prefereixo mantenir accès al meu dret a la salut que al meu dret a vot perexercir la meva ciutadania.

 • saramaria

  La meva neboda fa vacances al setembre, marxa de viatge a l'estranger sense lloc fixa, massa tard per rebre la documentació per correu a casa i massa mobilitat per donar un lloc on rebre-la...

 • Biblioteca Lacetània

  Per molts 'Erasmus' és massa aviat per poder votar per correu des de Catalunya i massa tard per fer-ho des del país de destí, això suposant que tinguin ambaixada a prop. I si no és massa tard, si que és molt just per afegir totes les complicacions administratives a l'esforç d'ubicació que representa arribar a un país nou.Els primers dies tothom va un xic despistat i atabalat, i requereix un sobreesforç i una dosi de conciència que no tothom té. El nostre fill ja té bitllet per venir a Catalunya el 27S des de Copenhague, però ens diu que entre els seus companys es perdran molts vots.

 • nerken

  Us admiro, i jo faria el mateix!! Intentar tornar a casa per votar si pogués!! A tots els que teniu problemes però, us aconsellaria jugar a la inversa!! Dir al consulat corresponent que voleu votar en contra de l'independència... De fer-ho així, segurament alguns de vosaltres no tindrieu tantes dificultats!! Es trist, però pot ser la manera...

 • joana

  Jo visc a Berlin i no podré votar: per fer-ho, m'hauria d'haver inscrit al CERA entre el 4 i el 17 d'Agost i presentar el padró de Berlin (l'anmeldung) no més antic de 3 mesos. Per aconseguir aquest paper cal demanar hora a l'ajuntament, i tarden unes 3 setmanes. Impossible!

 • montse escribano

  Els meus fills i jo estem inscrits al CERA. El 10 d'agost ja vam sol·licitar per via telemàtica el vot per correu. A 27 d'agost encara no ens ha arribat la documentació. Esperem...
  Montse amb Manuel i Luis, Rothenburg o.d.T. Baviera

 • til.ler

  El 27 m'enganxa en plena feinada i ja fa mesos que tinc marcat el dia,
  el 26 vol Lyon- Barcelona, el 28 torno per seguir pencant.
  Ni m'he plantejat fer la paperassa a l'embaixada,
  prefereixo gastar-me les peles i assegurar-ho.

 • jec08290

  a London si no estas registrat a l'embaixada, quan trucas per demanar hora, desde principis d'agost esta donant hora a mitjans de setembre; aixo fa que no hi hagi temps material per rebre la documentacio a temps per poder votar

 • josep maria castella estruch

  Yo visc a guissona i no tindre cap problema llastima q no mes pugui votar una vegada

 • Genis Brustenga

  Visc i treballo a la Baixa Saxònia (Alemanya) i no podré votar perquè no m'he pogut inscriure com a resident a l'estranger i ja no consto al cens del meu poble a Catalunya. No m'he pogut inscriure com a resident a l'estranger perquè el consulat espanyol més proper està a Hamburg (a 2 hores en cotxe d'on visc) i només obren entre setmana en horari laboral, moment en el qual jo i la majoria o la totalitat de les persones que treballen, no podem apropar-nos-hi. La solució obligava a agafar un dia de festa a la feina per això. No l'he agafat perquè no hem sembla just. Jo, ara, opto per intentar moure algun amic que no pensava votar, que em faci el favor de votar per mi...

 • Lluìs Blanquè Llobet-Montevideo-Uruguai

  El 23 vaig enviar el mail que em demanaban amb les meves dades, peró igualment dubto que m'arribin els papers per poder votar.

 • Pau Ortiz

  Em dic Pau Ortiz, entre el 8 de Setembre i el 8 d'Octubre estic fora per feina. Em sembla surrealista que finalment, quan puc votar per la independència, sigui el govern de Catalunya el que no em deixa...

 • gretapiga

  Moltes gràcies a tots aquells que feu mans i mànigues per votar i també aquells que us gasteu els diners i el temps per viatjar a Catalunya, tot i que realment penso que, aquest cop, s'ho val.

 • cp

  als Erasmus, el 27S ens hi juguem molt i tots els vots són necessaris. Si cal feu una col.lecta entre la familia per pagar-vos el bitllet. Heu de fer l'esforç de ser-hi i votar. Ens hi juguem el futur, us hi jugueu el vostre futur.

 • Carles Macaya

  Hi ha un grup d'intel·lectuals amics que s'han interessat molt pel que passa a Catalunya.
  Tots els dijous ens reunim en un cafè per parlar de temes d'actualitat i reflexionar una mica.
  Ells van voler testimoniar-me el seu suport. Us acompanyo una petita evidencia.

 • Carles Macaya

  Em dic Carles i visc des del 2005 a Chihuahua (Mèxic).
  La meva història és senzilla d'explicar.
  En els 10 anys que fa que visc aquí MAI, repeteixo MAI he pogut exercir el meu dret a vot.
  El primer que vaig fer és inscriurem al registre consular (a Chihuahua hi ha oficina consular i depenem del consolat de Monterrey). Aquesta inscripció va tarda gairebé un any i aquí em vaig perdre la primera votació.
  Les altres sempre, sempre he rebut les paperetes 1 o 2 dies després de què s'acabés el termini per poder-les enviar. Curiós molt curiós.
  Sempre he estat dels primers en solicitar el vot.

  Però ni així.

  Aquest cop he fet la sol·licitud per fax, des del 10 d'agost a les 12:40 PM (hora de Chihuahua), les 20:40 hora catalana.
  Veurem què passa. Us aniré informant.
  De moment no he rebut cap confirmació, ni cap trucada, ni cap correu electrònic.
  Us aniré informant.

 • ranna

  Hem dic Francesc i resideixo temporalment a Vancouver , Canada. Vaig consultar la web de l'embaixada espanyola de Toronto per informar-me de quines opcions tinc per votar i la veritat és que no m'en vaig sortir. La informació és confusa i està mig amagada.
  Donada aquesta situació vaig enviar varis emails i també vaig trucar-hi sense cap contestació fins que, al cap d'una setmana rebo un email d'una tal Monica R. i se m'adreca aixi: "Estimado Francisco ..." i hem diu que només puc votar en persona a l'emabaixada de Toronto, esvaint qualsevol possibilitat de votar desde consulat honorari de Vancouver, que seria lo més lògic.
  Amb aquest panorama tant penós he decidit de venir a votar a Catalunya, perquè la veritat és què, per fer 5 mil Km per anar a votar a Toronto , ja agafo i en faig 5 mil mes i vota a casa meva i no a una sucursal d'un Estat que no em representa i amb uns funcionaris que no saben fer res mes que traduir-me el meu nom a Francisco. Tot plegat , ben penós.

 • Anna Pujol

  Marxo a estudiar un Màster a Lugano (Suïssa) el dia 6 de Setembre i no seré a Catalunya el 27S.
  Si demano el vot per correu des de Catalunya, la documantació arribarà entre el 7 i el 20 de setembre per correu certificat. Per tant, no la podré rebre i ningú pot fer-ho en el meu lloc.
  Si demanés el vot per correu des de l'estranger, el termini s'acaba el 29 d'Agost i encara no seré allà.

  Per tant, tots aquells que marxem del 29 d'Agost al 7 de setembre no tenim opció per votar.
  Des del Departament de Governació m'ho han confirmat. A dia d'avui no en tenim cap possibilitat.

 • gemma

  A les illes Maurici, els catalans que han intentat fer els tràmits per poder votar s'han trobar que el cònsul no és a l'illa, ni hi serà a curt termini. Aparentment, sense la seva presència ni es poden iniciar els tràmits.

 • Josep de cal sastre

  A París al 2012 no em van arribar papers(MAI), a les europees vaig baixar a votar aquell cap de setmana, a les Municipals d' enguany nova actitud hostil al Consulat. S' ha acabat: tornaré a baixar a votar personalment.

 • WindHowler

  Jo visc vuit mesos l'any a Filipines. Aquesta vegada m'he curat en salut i hem vaig donar de baixa del Consulat a Manila per poder votar a Catalunya. Les ultimes dues eleccions mai he pogut votar. Els papers arriben tard, un desastre.

 • FrancescJ

  Felicitats per la tenacitat. Sou un exemple!

 • FrancescJ

  Felicitats per la tenacitat. Sou un exemple!

 • pobrecatalanet

  Jo estava a sudamèrica a les darreres eleccions al Parlament, i tot i que vaig iniciar els tràmits quan més aviat possible el sobre amb les paperetes va arribar massa tard i em vaig quedar sense poder votar. No crec que si ara estigués en la mateixa situació hauria millorat alguna cosa. Diguem que recollir el vot dels ciutadans no és una prioritat de l'estat espanyol.

 • Pinça

  De moment tot ok. Ja ens han enviat la carta per a confirmar que volem votar. Hem enviat la confirmaciò per internet i tenim el rebut. EeUu

 • Enric

  Doncs jo no hi tingut cap problema, jo visc a uns 25 km de Frankfurt hi escrit un Mail al Consolat espanyol i m’han enviat els papers i la informació necessària per envia a Barcelona
  Enric

 • freakcio

  Estic fent un viatge llarg per sudamerica canviant de pais. No podia fer vot per correu perque no podia rebre personalment el correu amb les paperetes a Catalunya i semblava que tampoc votar com a resident temporal perque no estava prou temps en una mateixa ciutat per demanar el vot i rebrel. Finalment he pogut registrarme al ERTA (resident temporal) al consulat de Buenos Aires, pero solicitar rebre les paperetes per correu a una adreça dun hotel on sere a Santa Cruz (Bolivia). Tant la gent dels consulats de Buenos Aires com de Santa Cruz i els de la Delegacio Electoral de Barcelona han respost amb molta flexibilitat i amabilitat. Haig de dir que a correus i a lANC, on vaig acudir en primera instancia per plantejar la meva situacio, tot i lamabilitat no van saber donarme aquesta opcio. Ha estat per la meva tenacitat aue he aconseguit ferho. Cal, es clar, veure pero que rebi correctament la documentacio per votar i tot passi com previst. No hi ha cap norma en contra del que he fet pero tampoc estar previst que es pugui fer, es trist que a Espanya no es contemplin altres opcions com delegar el vot o el vot online, com passa en altres països. Feu difusio daquesta opcio.

 • xarli

  Jo visc a Bristol i de moment m'han arribat els impresos per registrar-te al CERA on-line, ara toca esperar que més endavant m'arribin els papers per votar per correu.

 • Mercè Casas

  Les passades eleccions generals em trobava vivint temporalment a TOronto (Canada) i vaig intentar votar via el vot ERTA. Vaig fer tots els tramits a temps pero em van arribar les paperetes despres de les eleccions (dins un sobre on NO hi constava CAP data, aixi no podia provar de cap manera que ho vaig rebre tard). Aquest any, curiosament torno a estar a Toronto i vull votar al 27S. Fa un any que visc aqui i l'any passat vaig entregar els papers per inscriure'm al Consulat i al CERA/PERE. LA setmana passada va sortir la llista de la gent que esta al CERA del Consulat i jo no hi era, tot i que els del consulat em van assegurar que tota la documentacio esta en regla. Aixi doncs, no vaig tenir mes remei que fer una reclamacio per aque m'incloguin al CERA (i solicitar el vot) i esperar que aquest cop la gestio sigui mes eficac (o be el Consulat no va enviar els papers correctament o be els del cens de Barcelona han perdut papers, qui sap). I jo no soc la unica, ja he conegut 3 persones en una situacio molt semblant aqui Toronto, que van inscriures teoricament al CERA i despres no estan a la llista. Ja m'agradara veure si al final hi acabo sent i si m'arriben les paperetes a temps.

 • MDM

  El meu fill viu a Bali, Indonèsia i ja m'ha dit que ho té molt complicat per a poder votar. La setmana passada va anar a renovar els visats a Singapur que li donen a Denpasar just un dia abans, l'ambaixada de Jakarta NS/NC... i al consolat de Denpasar és difícil trobar-hi algú. Seguirem provant tots els recursos però ens ho posen molt malament.

 • horaci Garcia Marti

  S'oc resident a Dakar, Senegal des del 2008. Oficialment a l'ambaixada espanyola, tinc tots els papers en ordre des del 2009. Mai he pogut votar a unes eleccions. Tot i que estic a la llistes que l'ambaixada publica abans de les eleccions, la butlleta que t'envien a casa no arriva mai a temps. La darrera, 5 mesos mes tard. Quan vaig demanar personalment de recollir-la jo mateix, em van assegurar que no es podien saltar el protocol i que de ben segur m'arrivaria. Tot i que vaig pujar a bcn el 9-N passat, aquest 27-S, no podré fer el mateix. Així que de nou, no podré exercir'e el meu deure.

 • Sergi Rubio i Evangelio

  Jo visc a Londres i aprofitant que he vingut de vacances, he sol.licitat el vot per correu. Em va atendre un home molt amable que em va ajudar a omplir el formulari, però que em va dir que no començarien a enviar les paperetes fins al 7 de setembre, quan ja seré a Londres altra vegada...de manera que si vull votar hauré de venir expressament perquè es veu que no poden enviar-ho a l'estranger...he hagut de donar l'adreça de mon pare. Vaig enviar sol.licitud el 13 d'agost. No és un procés gairé àgil ni flexible que diguem.
  Per votar desde allà, no n'hi ha prou en anar al consulat. Has d'anar al consulat, fer cua per que et donin uns impresos per omplir, et demanen que portis fotos de carnet, perquè es veu que no tenen càmares digitals...jo visc a la perifèria de Londres, el consulat no es que em quedi aprop precisament, i moure's per Londres no és barat tampoc. Fer cua per que et diguin que has de tornar a fer cua, una per entrar al consulat i una altra per a poder donar els impresos...es molt feixuc haver de fer tantes gestions per poder votar. Vull votar per la independència del meu país però no crec que pugui vèncer aquest mur burocràtic.
  Pel 9N ni va haver prou amb el dni...

 • Quim

  Vivim a Managua. A Nicaragua hi han uns 1.700 residents de l'estat espanyol, 260 d'ells catalans, d'origen o nascuts a aquí. Podem votar unas 200. El percentatge de vot abans de la rfeforma electoral (la del "vot robat") estava entre el 35% i el 40 %. Ara ha baixat al 5%.
  Cal assenyalar que a leas autonòmiques de maig, amb més de 700 electors, vam batre el record del món amb 0 votants.
  Hem fet campanya entre els catalans per sol.licitar lo abans possible la documentació i papereteas per votar. La majoria ja ho han fet. Ara a esperar que arribin les paperetes
  Joaquim Rabella

 • Eduard Crosas

  Avui me n'he anat tot content cap al consulat de Bergen, quan he arribat allà estava dins d'un edifici, crec ke nomès hi treballa una persona, la qual m'ha atès en anglès (no m'ha quedat clar si parlava espanyol o no). Li he demanat els papers per l'ERTA i me'ls ha donat, però no ens hem entès del tot i he trucat a l'embaixada d'Oslo després. Allà m'han dit que si vull votar haig d'anar a Oslo abans del 29 a buscar un paper presencialment... Uns 700 quilòmetres de res amb cotxe.
  Lògicament no crec que pugui anar a Oslo...

 • Arnaldeta de Caboet

  Des d'Andorra per la proximitat, les coses poden ser o semblar un xic mes fàcils. Si mes no, com darrera opció en un salt de cotxe podem anar a qualsevol oficina de correus espanyols (a La Seu i Andorra hi han)per sol.licitar el vot o per sol.licitar votar per correu.

  El cas es que estant inscrit al CERA en les darreres eleccions al Parlament Europeu vaig sol.licitar el vot per correu i afortunadament tot va arribar a temps per votar al consolat sense cap problema.

  Un consell, aquestes votacions introdueixen un canvi(i crec que millora):
  Si esteu al CERA, i al domicili estranger ja heu rebut la notificació de l'Oficina del Cens, veureu que ara es pot sol·licitar el vot per internet fins el 29 d´Agost amb certificat digital, DNI electrònic o la clau CTT que us indican la notificació.
  L´adreça per fer la sol.licitud es: https://sede.ine.gob.es/Solicitud_voto_CERA

  Així, si voteu des de l´estranger, aquesta opció hauria de ser mes ràpida, però compte, això es només per sol·licitar el vot, dons la resposta continua sent per correu postal!

  Altrament, si esteu a Catalunya al Setembre considereu l'opció del vot per correu tradicional.
  Ànims, no us dormiu i a votar !!*!!

 • Carla Ejarque Caldés

  Fa una setmana vaig anar a correus tota il·lusionada per votar i vaig tornar a casa decebuda al anar-me'n amb les mans buides...Marxo el 30 d'Agost d'Erasmus a Budapest i sóc d'aquelles persones que es troben en l'interval (del 30 d'agost al 7 de setembre) de temps sense cap solució per poder votar des de l’estranger. Per votar des del consolat a Budapest tinc temps d’inscriure’m del 4 d’Agost al 29 d’Agost presencialment i per poder votar per correu certificat hauria d’estar els dies previs al 27S. L’única solució que tinc és agafar un vol i venir. Molts dels meus amics que marxen d'Erasmus es troben en la mateixa situació...

 • Núria Colomiès

  Hola, fa molts anys que visc a França i he pogut anar veien com s'han anat compliquant les coses per poder votar any rera any. Els meus fills i jo fem part des catalans a l'estranger que no vam poder votar a les ultimes autonomiques.
  Enguany, he probat de demanar el vot pel 27 per Internet, pero el buscador no reconeix l'adreça especificada. Ademès, les explicacions sobre la manera de procedir, no sé si les heu vistes, pero son bastant incomprensibles. Estaria bé que utilitzesin un llenguatge més planer. Aixi que faig la sol.licitut per correu (i per fax, per si de cas. Esperant que rebrem els papers per votar a temps (i no l'endemà de la data limit per enviar el vot com va passar l'ultima vegada). Cordialment, Nuria (perdoneu per la manca d'accents que no existeixen en el clauer francés)

 • Pak R

  10 anys resident a Indonèsia. Inscrit al CERA, i he intentat votar en totes les eleccions.
  MAI, repeteixo MAI he rebut la documentació a temps, encara que envii la eptició de vot rogat via DHL el primer dia possible). Això si, ho seguirem provant!!!

 • nuria27

  Fa cosa d'un any que visc a Alemanya i, després d'haver sentit i llegit infinites dificultats per votar des de l'exterior, faré el mateix que ja vaig fer el 9N: volar cap a Catalunya i assegurar-me que puc votar. Cada vot compta! :)

 • monsamga

  Doncs aquí, a Luanda (Angola), ja ens han dit els de l'ambaixada espanyola que tenim tantes possibilitats que ens arribin les paperetes com de sentir en Rajoy cridar "Visca Catalunya Lliure!" (no amb aquestes paraules, però el sentit era claríssim). De totes maneres, a les darreres autonòmiques vivíem a França, els papers van arribar, vam anar al consulat a votar, però després el nostre vot no sortia a la llista de votants residents a l'exterior del meu municipi.
  Tenim MOLTA pressa!

 • Josep Gomis

  Estic treballant a Togo des de fa un any. Aqui no hi ha embaixada ni consulat espanyol. He decidit desplaçar-me a Barcelona per votar ja que és impossible poder fer la tramitació per internet sense presentar-me personalment a alguna ambaixada d'algun dels països veins.

 • Elvin_Jones

  Després de llegir històries de catalans al Perú, Canadà, EEUU, Aràbia Saudí, Tailàndia, República Dominicana del Congo, etc. se'm fa molt petit explicar-vos que jo em vaig quedar sense poder votar a Amsterdam, ciutat on visc des de fa quatre anys i que està "aquí al costat". O, ben mirat, aquesta proximitat geogràfica evidencia encara més la incompetència (si evitem pensar directament en manipulacions) de les ambaixades i els consolats espanyols repartits arreu. Vaig sol·licitar el vot per correu a l'ambaixada espanyola als Països Baixos, situada a Amsterdam mateix, i mai no em va arribar res. Davant la possibilitat que això es pugui tornar a repetir, aquest cop volaré cap a Catalunya per anar a votar personalment a Reus, com ja vaig fer-ho pel 9N. Sort a tots i a votar!!!

 • Jaume Ríos

  La meva filla viu per un any a Vancouver, Canadà. Ha intentat posar-se en contacte amb la Consul Honorària d'Espanya a Vancouves, fins i tot vam anar a la porta de casa seva però no ha rebut resposta. El Consolat més proper està a Toronto, a uns 4000km. No sap què més fer per poder votar el proper dia 27 de setembre.

 • Otger Campas Rigau

  Hola a tothom. En aquests moments visc a Santa Barbara, California, però abans he viscut a Boston i a Paris. El totes les eleccions he tingut problemes per votar a les embaixades espanyols. A les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, vaig anar al consulat espanyol a Los Angeles. Allà vaig fer els tràmits per rebre la documentació del vot per correu. Al consulat em va dir que potser no podria votar perque sovint les paperetes arriven després de les eleccions. Vaig demanar-los que, en el cas que no hagués rebut les paperetes per correu 3 dies abans de les eleccions, si podia anular la petició de vot des de l'estranger i anar a Catalunya a votar on normalment estic empadronat. La resposta va ser una mofa, prenent-me per boig perque volia anar de California a Catalunya per votar (com que volo molt sovint, aixo a mi no em molestava pas) - els vaig respondre, satiricament, que jo era molt democrata. La resposta va ser que no. Doncs be, no vaig poder votar perque les paperetes em van arribar un mes despres de les eleccions. Per aixo, aquest cop ja tinc el bitllet d'avio per venir a votar a Catalunya. Recomano als catalanes/ns a l'estranger que si poden vagin a votar a Catalunya.

 • 6Q, II*II

  La meva filla gran marxa demà, un any cap als EE.UU. Per temes de dates no ha pogut votar per correu per risc de no rebre la dcumentació a temps.
  Ara l'unica cosa que pot fer (i farà) els pròxims dies, és anar al consulat d'Espanya a Houston i votar allà. (si la deixen!!)
  Tècnicament, sap com fer-ho, ja veurem com li va....

 • minijonathan

  Soc resident a Sydney, Austràlia, des de fa 4 anys. Mai he pogut votar. He enviat la solicitud per votar, però no sóc gaire optimista. El que puc dir és que finalment he convençut al meu pare per votar, ell era un abstencionista. Salut.

 • polsila

  Llegint alguns dels comentaris aquí escrits, els que vivim a algun país de la Unió Europea com jo, sembla que encara ho tenim fàcil.
  Des d'aquí vull enviar tot el meu respecta per tots els catalans i catalanes que fan quilòmetres, perden dies de feina i es gasten un dineral per poder votar, la qual cosa és el nostre dret.
  Jo ploro, sobretot des de fa 3 anys, l'onze de setembre per no poder ser als carrers demostrant que jo també vull un país lliure i independent. Visca Catalunya lliure.

 • lucerna

  Ja he demanat el vot per Internet, bè,una amiga meva m'ho ha fet doncs jo amb l'ordinador sòc una inutil i ella m'ho ha fet. Si ens arriben les paperetes anirem les dues a votar pesonalment a Zürich, doncs no m'enfio d'enviar-ho per correo al consolat! El meu marit ès suìs i es pose les mans al cap desprès de veure tot el que ens fan fer per poguer votar. En bes de facilitarnos les coses ens les fan mès dificiles.Salut i independència! Ara ès l'hora!!!

 • Josep Feliu Michavila

  Visc a Yurimaguas, una petita ciutat de la selva nord-oriental del Perú a més de 1500 qm. de Lima. Com podeu imaginar el correu va fatal, per dir vos que no hi ha carter i he d’anar a l’oficina de correus a veure si tinc carta, cada dos per tres. Ah! I tinc l’orgull de tenir la única bústia que hi ha a la ciutat (no val per a res) i com que no saben per que serveix, els rebuts de l’aigua i llum que reparteixen a mà, ho tiren per sota la porta.
  Jo vaig ser un dels 150.000 que no va arribar a temps a votar al Parlament de Catalunya les últimes eleccions.
  Estic apuntat en el CERA (Cens Electoral de Residents Absents del Ministeri d’Exteriors espanyol), en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior de la Generalitat, a Catalans al Món, i també a la ANC; rebo, al meu correu, el diari ARA, i, a més a més, cada dia miro per internet el Telenotícies Vespre, que per a mi és a l’hora de dinar. Com podeu veure, estic informat del que volen que sapiguem. Una altra cosa és la realitat.
  Tinc previst anar a Lima a només per a votar directament al Consolat (hi aniré amb la samarreta de Ara és l’hora, jajajaja).

 • Alfons Vinent

  Hola Jo estic inscrit al PERE pero a Qatar i ara visc a l'Aràbia Saudi. El problema es que ara estic a UK i no arribo a l'Aràbia Saudi fins el dia 1 de setembre i ja no tindré temps de demanar res. Tenia la idea de desplaçar-me fins a Qatar només per votar pero tampoc no se si em deixarien, pq no se si fan alguna comprovació de que efectivament vius al país. Ho tinc fotut.

 • Anna Subarroca Admetlla

  Bones!
  Resident a Alemanya, registrada al CERA des del 9 de juny de 2015 al Consolat d'Stuttgart, no consto al CERA. Hauria d'haver fet una reclamació. La cosa es complica perquè al setembre seré a Brasil. A Alemanya no tindria temps de rebre els papers. Per sort arribo a Brasil un dia abans de que s'acabi el temps per inscriure'm com a no resident i ho provaré...
  Ens ho posen molt complicat.
  Fa pudor que els registres del març / juny de 2015 encara no sortim a les llistes. Quan de temps necessiten per actualitzar el CERA? Tan complicat és?

 • Marc Camacho Cateura

  A tots els que tingueu problemes, quan aneu a l'ambaixaxa espanyola i us comencin a ficar problemes, digueu-los que està en joc l'unitat d'Espanya. No falla ;)

 • roger cònsul porredon

  No deixeu escapar l’oportunitat de formar part de la història.

  Xènia i Marta

 • roger cònsul porredon

  Podríem repetir-vos les inacabables excuses en aquest escrit, però la veritat és que la calor és insuportable  i no pretenem fer bullir la sang a ningú. El nostre únic pretext, el nostre únic objectiu, el que realment ens ha empès a encendre l’ordinador i escriure, és demanar a tots aquells catalans i catalanes que a diferència de nosaltres el 27S podran votar, que no deixin passar l’oportunitat. No volem convèncer a ningú pel SÍ, no és una qüestió de política. És una qüestió de dret, un dret que a nosaltres ens ha estat negat malgrat viure en el que suposadament és una democràcia.

  Ja ha estat prou difícil arribar fins aquí. En aquestes eleccions està en joc el futur del nostre país i, per tant, tots nosaltres tenim la responsabilitat de construir la Catalunya que volem. Sigui quin sigui el resultat de les eleccions, el que és segur és que hi haurà un canvi, probablement el més important en els últims tres segles, i només depèn de nosaltres. Homes, dones, grans i joves, tots estem cridats a les urnes. Aneu-hi. Per vosaltres mateixos i pel futur de tots.

  Si us plau, catalans i catalanes, no us faci mandra. Sortiu a votar el 27 de setembre. Catalunya és el país de tots i s’ho merei

 • roger cònsul porredon

  Hola, bon dia! O tarda, o nit, millor dit. Som la Xènia i la Marta, catalanes residents  a Gifu, Japó, des de fa un mes i mig. Vam venir aquí per estudis , endutes per la passió d’aprendre japonès i conviure amb una gent i una cultura totalment diferents a la nostra. Malgrat tot, dins del cor som i serem sempre catalanes, és per això que, tot i haver deixat enrere les nostres famílies i amics pel que serà una temporada prou llarga, continuem tenint present el nostre país, Catalunya, i el seu futur.

  Avui, dimarts 11 d’agost del 2015, malgrat la xafogor, ens hem llevat amb la determinació d’anar al consolat d’Espanya a Nagoya, la ciutat que ens cau més a prop, però després de diverses complicacions per a poder contactar-hi (el número de telèfon de la pàgina oficial era incorrecte), ens han dirigit a l’ambaixada d’Espanya a Tòquio, amb un número de telèfon que també ha estat excessivament i sospitosa difícil de trobar. Després de passar-nos d’una persona a l’altra, música, i altre cop a la persona anterior, quan finalment ens han atès amb una brusquedat innecessària, ha estat per donar-nos llargues. Podríem repetir-vos les inacabables excuses en aquest escrit, però la veritat és que

 • Algú com tu

  L'altre dia vaig trobar-me amb això. Potser a algú li serveix:

  "La Marea Granate crea una guía para votar el 27S ante la 'desinformación' oficial"

  http://www.elboletin.com/nacional/120558/marea-granate-voto-rogado-cera-censo-27s.html

 • Algú com tu

  No us hi esforceu. El Govern espanyol sap ben bé que a l'estranger, hi ha una majoria de vots en contra dels seus interessos.

 • Núria Sabé

  Visc a la Rep. Democràtica del Congo, a Kikwit. El problema en aquest pais és que el correu postal normal no funciona. Amb la qual cosa és gaire bé impossible rebre les paperetes. A l'ambaixada m'han dit que fins ara mai ningu ha pogut votar. He canviat la meva adressa per intentar rebre les paperetes à Kinshasa, la capital, en una "boite postale" privada. A veure si funcionarà...Es la primera vegada que voto aqui. El segon problema és que no hi ha linia telefonica: nomes funcionen els mobils. Aixo vol dir que si vull enviar la sol.licitud de vot per fax, com em demanen, és impossible. Avui a l'Ambaixada m'han fet un certificat demamant que pugui enviar la sol.licitud per mail, a l'oficina de la Via Laietana. Espero que m'ho enviïn el més ràpid possible...
  Un tercer problema observat: en el site mail que s'ofereix per enviar la sol.licitud per via telemàtica, la possibilitat de fer-ho amn el DNI no funciona.
  Darrer problema: si les paperetes arriben a temps, s'han de posar a la urna de l'ambaixada amb un matasegell de Correus! Pero no estic segura que aixo sera possible... i en tot cas complica les coses. Sense comptar en el viatge de Kikwit a Kinshasa... Vet aqui.

 • David Pons ||*|| (Makati, Filipines)

  Residint a Krabi, Tailàndia, i estant inscrit al CERA, fent els tràmits tant ràpid com vaig poder, vaig rebre les paperetes 15 dies després de les eleccions, fora de plaç, evidentment...
  Ara resideixo a Manila, Filipines, a 500m del Consolat. Estic inscrit al CERA, vaig sol.licitar el vot el dia 4 d'agost. Sé que difícilment podré votar...

 • Emma Lozano

  Visc a la Guyane Française, i estic inscrit al CERA des de fa més de tres anys. Per les últimes eleccions, vaig rebre la documentació el mateix dia de la votació, tard. Però vaig envia la butlleta de totes maneres... Fa un mes em vaig informar sobre els tràmits per votar aquest cop i justament aquesta setmana he rebut el formulari per demanar exercir el meu vot. Espero que les butlletes arribin a temps aquest cop!

 • Clara Martí Aguilar

  Jo marxo a la India quasi tot el mes de setembre. Em trobo que només podria exercir el meu dret a vot per correu, però la documentació es comença a enviar el 7 de setembre, a pocs dies de que marxi. Aquesta documentació l'has de rebre personalment a casa, i em temo que a la que arribi jo ja no hi seré. Així doncs, o tinc sort i aquesta documentació arriba els primers dies o no podré votar. A més, el termini per votar és fins el 23 de setembre, data en que encara no hauré tornat.
  El que no se és si es pot firmar una autorització perquè algun familiar meu reculli la documentació.

 • Ineta

  Vaig intentar enviar la sol·licitud del vot per fax des de Sydney a la oficina del cens electoral de Barcelona durant 2 dies però no funcionava. Vaig acabar-ho fent per correu certificat, per tant pagant, perquè no podia esperar mes. Les últimes votacions no vaig poder votar perquè les paperetes van arribar un dia mes tard i us asseguro que el correu australià funciona molt be.

 • Lluìs Blanquè Llobet-Montevideo-Uruguai

  Jo vaig ser un del que no van rebre els papers. Aixó em va donar molta "rabia".
  Demá aniré al consulat espanyol per veure com faig. He rebut el paper d'inscripció i m'han dit que en puc anotar al consulat. Veurem!

 • Araceli Palau

  Hola, Residim des de fa poc a Trondheim, Noruega I per tal de poder fer la Reclamacio de Suplica del vot des de l'estranger, ens hem de desplacar a l'ambaixada a Oslo en persona doncs no ho podem fer al Consulat de Trondheim! Seran 1000 km en cotxe pero els farem amb molta il.lusio tot i les pegues de l'ambaixada! Oslo ves que venim!!

 • Gener Montserrat

  Hola,
  Estic inscrita al CERA, però he canviat d'adreça i volia enviar per fax l'imprès amb el canvi.
  El fax del consolat de Paris no funciona i al telèfon només hi ha un contestador que no agafa missatges.
  He tingut de recórrer a l'empresa UPS per què els meus papers arribin abans del dia 17 d'agost (dissabte i diumenge tancat) a Paris!
  Cal que els catalans residents a l'estranger tinguem molt clar que volem votar!!!

 • Anna Marrodán Pellicer

  Som un grup de catalans que estem treballant a diverses illes de les Açores. Des d’un principi varem voler participar en el vot del 27-S, però en cap moment varem arribar a pensar que ens suposaria tanta complicació. No
  estem inscrits a l’ERTA i, per tramitar tota la paperassa corresponent, hem d’anar fins al continent (Lisboa o Porto), ja que cap de les illes té ambaixada.. La problemàtica són els vols, que suposen un cost bastant elevat per a tots plegats, així com la incompatibilitat amb l’horari de feina. Finalment, la conclusió que hem tret és que volem votar, però no ens serà possible fer-ho.

 • Josep Maria Quesada Pujol

  Eldia 10 d'agost han sortit les llistes del cens per anar a votar el 27 de setembre.
  El meu nebot des de l'1 de setembre serà a Itàlia per fer un Erasmus.
  Per votar per correu a l'oficina de Correus li han dit que s'hi hauria de personar entre el 7 i el 20 de setembre, dates en què és a Itàlia.
  D'altra banda, no ho podrà fer via consulat des d'Itàlia perquè aquesta possibilitat, segons li han dit a l'INE (Institut Nacional d'Estadística), finalitza el 29 d'agost, data en què encara és a Catalunya.
  El resum és que no podrà votar. És una situació en què es trobaran força estudiants d'Erasmus.

 • Daniel Bas

  Fa 8 anys que visc a Alemanya, els primers 2 anys a Berlin i des de fa 6 a prop de Munic. He pogut votar sempre sense cap problema, però l'any passat just abans del 9N vaig comprobar al CERA que algú havia canviat l'adressa i hi constava l'adressa del meu primer pis a Berlin, vaig posar-me en contacte amb el consulat de Munic i al cap d'uns dies em van dir que a l'agost jo havia enviat una carta signada al consulat de Berlin sol.licitant el canvi de domicili...evidentment aquesta carta no ha aparegut mai. Amb una adressa equivocada mai hagués rebut la documentació pertinent per votar. Potser només és un exemple d'incompetència dels consulats espanyols, però després de tots els mails, trucades i visites al consulat tinc la sensació de que no sóc l'únic al que li ha passat. Aquest any, vaig comprobar-ho tot abans de la convocatòria i ja he rebut la documentació pertinent.

 • banoa

  Visc a Calgary des de 2012 i no he pogut votar en cap de les eleccions anteriors tot i estar inscrita al CERA des de la primera setmana d'arribar a Canada. Cada vegada que hi ha eleccions he enviat la sol.licitud de vot durant els primers dies que es pot fer (fins ara nomes es podia sol.licitar per fax o correu postal...) i tot i que tenen un mes per enviar-te les paperetes a casa, curiosament han arribat sempre un parell de dies despres que finalitzes el termini per votar per correu. Llavors amb sort, l'unica opcio que queda es anar a votar presencialment al Consolat mes proper que es el de Toronto, pero es clar, el tinc a 3300km, unes 4h d'avio i C$600 el bitllet. Aquest any he enviat la sol.licitud de vot el dia 5 d'Agost i hi ha temps de votar per correu fins el 22 de setembre... Veurem quan si aquest any arriben les paperetes a temps.

 • Raskolnikov

  Resideixo a Polònia. Estic inscrit a CERA desde fa anys. Visc a 500 Km de Varsòvia, pel que anar a votar a l'Ambaixada surt car...Pero en principi no hi hauria problema sempre que es cumplís la normativa. Tant a les eleccions del 2010 com les 2012 vaig cumplir els requisits: demanar el vot mitjançant el document especial que em va enviar l'Ambaixada (és curiós que aquest document sempre arriba, i ademés, a temps...). Després, un cop iniciada la campanya, l'Ambaixada havia d'enviar les paperetes per votar. El 2010 van arribar tres dies després de les votacions a Catalunya. El 2012 ja no van arribar mai.
  El 2010 vaig trucar l'Ambaixada i em va dir que ells ja les havien rebut tard. El 2012 em van dir que "eso es imposible, las enviamos todas". Si jo fós l'únic cas, els hi donaria el benefici del dubte. El problema és que només un dels catalans que conec a Polònia les va rebre a temps (i en conec un quants...). Tota la resta o les va rebre tard, o mai.
  Aquest any, de moment, he rebut el document de sol.licitut del vot. Però aquest sempre arriba. Ja pateixo…

 • Neus Sanchez

  No han pensat en els que marxem a viure a l'estranger durant les dates de finals d'agost i principis de setembre?
  Em trobo amb aquest problema, ja que el meu vol surt el 28 d'agost direcció Gales, i no em dona temps d'arribar a l'embaixada a Londres per demanar la residencia temporal (termini màxim que ens donen és el 29 d'agost) i poder exercir el meu dret a vot.
  L'altre opció podria ser demanar el vot ara per correus, però la documentació només te la poden enviar per carta certificada i no pot ser una direcció de l'estranger. Aquesta documentació es pot sol.licitar ara per Correus, però es començara a enviar a partir del 7 de setembre... Dates que ja no estare a Catalunya i per tant no podre firmar el certificat...
  L'unica opció que em queda és pagar un avió per venir a votar, opció que no em puc plantejar pels alts preus d'aquelles dates.
  No sóc l'unica que es troba amb aquest problema, de les meves amistats 3 persones més estan igual... I si anem sumant som una bona colla de vots perduts...

 • Catalunya Terra Ferma

  Correu electrònic i sms certificat molt més economic que un burofax, i amb el mateix valor legal. (Segur que hi ha més empreses, però feu-hi una ullada a "lleida.net"), Una carta certificada a Veneçuela vol dir 30€ mínim, vol dir temps d´espera i posar-se d´acord amb l´entrega i com visc a un condomini no deixen el correu als vigilants sinó que haig d´anar a l´oficinia i a vegades el sobre el té el que reparteix... i es perden dies pel mig... gràcies.

 • Catalunya Terra Ferma

  Crec que per evitar això justament aquesta idea estalviaria diners, temps, males passades a la cua dels consolats espanyols i esperes infinites de les empreses de correu urgent que diuen una hora i no son puntuals: millor solució pel vot des de l´estranger
  correu certificat x internet + ràpid i barat i és legal davant els jutjats
  estalvia cues d´immigració als consulats i és molt més econòmic que un correu certifciat en paper val 30€ cap a Veneçuela aquest x internet val 3-5€ i és legal davant els jutjats exemple "lleida.net Reflexionem-hi si us plau si és legal ens estalviarem diners temps i treball i no és el vot electrònic que no és vàlid per la constitució espanyola és simplement l´enviament del material s´ha de computar després imprimint-ho i davant notari o jutje té validesa legal

 • mireia corella

  A martinica no hi ha consulat, només un consul honorific que no crec que faci res... Per tant no puc votar :(

 • Jordi M Llaquet Saiz

  Quan les darreres municipals vivia a Texas. Em vaig inscriure al consulat espanyol a Houston com a transeünt, no com a resident, per conservar l'empadronament a Catalunya i poder votar a les municipals, i dintre de termini vaig sol.licitar presencialment al consulat votar. D'entrada em negaven la possibilitat de votar, però finalment em van fer omplir un formulari i em van dir que ja m'arribaria per correu, o no, textualment, la documentació per votar per correu. Mai no ens va arribar, ni a la meva parella ni a mi, aquesta documentació. I... vam ser tan babaus que vam sortir del consulat sense cap còpia de la sol.licitud feta. Impossible reclamar. Vam perdre un dia de treball, vam fer 500 milles, i no vam poder votar!