EXPLICA'NS LA TEVA HISTÒRIA

Fas 18 anys aquest 2018?

Volem saber com és la teva vida. Com et diverteixes? Quines sèries mires? Quin és l’últim lloc on has anat de viatge? Quina és la teva xarxa social preferida? Com veus el teu futur? Què et preocupa? Per quines causes et mobilitzes? Quin és el teu menjar preferit? Com són els teus amics? A qui demanes consell? Treballes? Què vols estudiar? En quin mitjà de transport et desplaces? Com et mantens en forma? Com t’informes del que passa al món? Per què és especial fer 18 anys?

Ens ho vols explicar? Escriu-nos aquí mateix o grava un vídeo responent a alguna d’aquestes preguntes i envia'ns-ho: només els has de pujar a YouTube i posar-ne l'enllaç en aquest formulari.

Nom:

Email:

La teva història:

* Queden 1200 caràcters

La teva imatge (opcional):

Navega

Arxiu en format .jpg, mida màxima 2 Mb.

Les vostres històries:

 • Iain

  Des que vaig saber que havia estat acceptada a la universitat tot va començar a avançar de forma molt ràpida.
  showbox apk

 • Alba Sapena Molina

  Ei! Sóc l'Alba, i des de fa no res dintre dels adjectius que em defineixen es troba "estudiant de primer curs d'Història a la UdL". La veritat es que la meva trajectòria no és la típica de "faig el que havia somiat des de petita", si més no és un conjunt de circumstàncies de la vida que van donar mil tombs i em van fer acabar aqui. Des del Setembre he pogut plenar l'Instagram, la meva xarxa social preferida, de fotos amb els meus nous amics i companys. De la gent que va marxar a Barcelona sempre me'n enrecordo, i de tant en tant quedem per fer un beure, ja que els amics de veritat són lliçons i somriures. Passions? La música d'autor i Netflix. L'últim lloc on vaig anar de viatge va ser al poble de la meva àvia, una de les meves persones preferides. La veritat es que no sé ben bé on seré dins de un temps, però el que si sé és que m'agradaria que fos al voltant dels que m'estimo i defensant les meves causes estrella: els refugiats i la salut mental. Crec que no acabem de voler mirar a la cara aquests problemes que afecten dia a dia a la nostra societat, i vull lluitar per treure benes dels ulls. Finalment, crec que l'especial de fer 18 anys és el fet de que ja pots votar.

 • Enric Galli Bea

  Hola, sóc l'Enric i he vingut des d'Arenys de Mar, Alt Maresme, a Lleida per estudiar Comunicació i Periodisme Audiovisuals. La veritat és que de moment no em penedeixo de res, Lleida és una ciutat universitària i encantadora. Vaig elegir aquesta carrera perquè a part que els audiovisuals em fascinen, és un mitjà per entrar amb contacte amb la gent i de certa manera conscienciar la societat per canviar-la ja que actualment estem retrocedint a passos de gegant amb victòries electorals com la de Brasil. Confio en un canvi que ens beneficiï a totes, en una societat més oberta que es basi en valors inclusius i que estigui decidida a escoltar i deconstruir-se pels col·lectius que encara avui en dia han de lluitar pels seus drets. La diversitat és riquesa, la diversitat és drets humans i per tant no podem prescindir d'ella.

 • Marina pe

  Aquest any he començat Periodisme a la universitat i de moment va molt bé, però cada dia veig més difícil el meu futur. Veig que no és una professió molt agraïda i sembla que no sempre podré dir tot el que penso. Em diverteixo estant amb els meus amics, mirant series i pel•lícules, llegint, anant al teatre,... Em considero una persona inquieta i per això ja fa temps que em vaig organitzar i em vaig implicar en la política dins l'àmbit que em pertoca, el juvenil. Em mobilitzo per tot allò que crec que no puc passar per alt, i són moltes coses.
  La meva xarxa social preferida és Instagram, tot i que l'hauria d'aparcar una mica perquè em treu molt de temps. Cada dia estic pendent de les notícies, llegeixo el diari i escolto la ràdio, així em mantenc informada. Encara no treballo però estic buscant feina. L'últim lloc on he anat de viatge és Itàlia, el meu menjar preferit són les patates fregides i els croissants. Em transporto sempre en transport públic. La persona en la que més recorro quan necessito un consell és la meva mare, tot i que sempre puc contar amb els meus amics. Per mi és important fer 18 perquè crec que és un canvi d'etapa, seré l'única responsable de mi mateixa,...

 • Adrià Tersa

  Sóc estudiant de la doble titulació en Administració i Direcció d'Empreses i Turisme a la UdL. La meva passió han estat les llengües, viatjar i l'empresa, i la UdL m'ha permés englobar-ho tot en un sol centre.
  Durant els últims anys he treballat en diferents posicions que m'han permés, no només crèixer com a persona, sinó també a formar-me com a perosna. En general he tingut una experiència (perosnal, laboral i acadèmica) que m'ha permés obrir els ulls a nous móns. Paral·lelament, cal dir que viatjar és una experiència enriquidora, la qual, en el meu cas, m'ha marcat un estil de vida i pensament. Això m'ha portat a participar en diferents activitats, conèixer gent de tot el món i apreciar allò que realment importa.

 • Elisabet Riera Folch

  Hola, el meu nom és Elisabet Riera, vaig fer els 18 anys el passat abril i aquest 12 de setembre vaig començar a estudiar el doble grau de veterinària i producció animal a la Universitat de Lleida (UdL), un somni que he tingut tota la vida.
  Realment quan va començar el 2018 ja sabia que seria un any ple d’emocions.
  Molts dels viatges que havia iniciat feia temps arribaven a la seva fi, altres de nous s’obrien al meu davant... però ni de prop pensava que seria tant intens com ha estat.

  Des que vaig saber que havia estat acceptada a la universitat tot va començar a avançar de forma molt ràpida i de cop i volta em vaig trobar vivint fora de la casa on he estat tota la vida, en una ciutat desconeguda on no coneixia a ningú. Però lluny d’estar espantada, em sentia més motivada i viva que mai! Per fi el meu somni es començava a fer real! Tinc al meu abast convertir-me en veterinària!
  A tot aquest fet es suma que al ja tenir 18 anys ja m’he pogut començar a treure el carnet de cotxe, poder sortir amb els amics a fer una cervesa tranquil·lament, etc.
  Han estat i encara són moltes emocions que han vingut de cop i no me’n vull perdre cap!! Vull viure els meus 18 anys i tots els que els

 • Pau Mateo Serra

  Hola! Sóc el Pau, un jove de 18 anys que estudia Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Em diverteix jugar a bàsquet i llegir, encara que no trobo massa temps per fer aixó últim.
  No sóc molt serièfil, però miro a vegades Netflix. M’agraden les series com Narcos o Homeland.
  L’ultim lloc on vaig anar de vacances va ser a Nova York, i va ser el meu regal dels 18.
  Veig el meu futur incert, sobretot perquè no hi penso massa. M’agrada creure que el que faig pot ser útil per la societat i és per això en part que estudio el que estudio.
  Em mobilitzo sobretot en temes socials i a favor del moviment independentista, ja que considero què es la millor opció per mi i els meus veïns. Crec en les causes justes i aquesta ho és.
  Els meus amics intento que suguin diferents a mi, perquè m’aporten moltes coses i em fan qüestionar-me el que dono per cert. Crec que en la diversitat hi ha la sabiduria.
  Els 18 anys son importants per dos motius; pots entrar a discoteques (el més important) i et converteixes en membre actiu de la societat. Totes les teves accións tenen conseqüències, ja pots votar i anar a la presó, beure alcohol i conduir. Els 18 són per gaudir.

 • Roger Simona Guillo

  M'agrada molt quedar amb els meus amics per anar a sopar, fer activitats, practicar diferents esports i sobretot gaudir de la vida. Em considero una persona inquieta amb ganes de fer coses sempre. M'agrada també molt viatjar i veure mon, m'agrada la xarxa social twitter i soc un amant del bàsquet

 • Maria Lahoz

  M'encanta la música, tant escoltar-la com tocar-la amb el piano o la guitarra. Miro sèries americanes en versió original. L'últim lloc on he viatjat és a Catalunya: acabat el batxillerat, estudio el primer any de la carrera a l'estranger. Visc sola, així que també treballo. Veig el meu futur simple, dins del capitalisme però encara amb més desigualtat econòmica, treballant, estudiant un màster, vivint amb algú o potser sola, i a prop de la meva família, que la trobo a faltar. Crec que els amics que he fet els últims anys de la meva vida els conservaré durant molt temps. Fa dos anys vaig esborrar-me les xarxes socials: considero que en molts casos se'n fa un mal ús, esdevé més una preocupació que una diversió, i crec que són una eina per exposar al món no res més que una aparença de nosaltres, en lloc d'una realitat. Si he de demanar un consell de debò, recorro als pares. M'informo del que passa al món gràcies a diaris internacionals com la BBC, The Guardian o Al Jazeera, per tenir una visió més global. Fer 18 anys és especial perquè es comença a veure el món des d'uns altres ulls, uns ulls més grans però petits encara. Uf, aquest exercici ha estat més profund del que m'esperava.

 • Pau Sauri Soriano

  M'agrada molt gaudir de la companyia dels meus amics, algun joc de cartes, el fifa, un partit del Barça Etc. També, tant jo com les meves companyies, ens crida el fet de sortir de festa fins a altes hores de la matinada ballant sense límits. En termes com la música, series o pel·lícules estic bastant influenciat pels meus pares i la seva joventut, sóc fan de Queen, Friends, plats bruts, l'escurçó negre, però si hagués d'escollir una sèrie actual,seria Vikings. Relacionat amb la meva última resposta, el meu últim viatge fou a Noruega on vaig visitar molts museus relacionats amb els vikings i la seva història, si algú hi vol anar, per a mi, la millor ciutat és Bergen. La meva xarxa social preferida és instagram perquè em permet explotar la meva passió per a les fotografies. El futur, desgraciadament, el veig molt negre, ja que, crec que vivim en una societat molt egoista la qual mira cap a un altre canto quan veu un problema pel simple fet que no els afecta a ells. En relació amb el futur jo estic estudiant periodisme i també em preocupa el prestigi que tenen avui en dia i l'ús que els hi donen als mitjans de comunicació. Em mobilitzo per tot el que és injust, segons el que jo crec.

 • monton

  M’encanta escoltar música, pop-rock català, castellà i anglès. Adoro llegir i mirar series, sobretot si tenen relació amb crims o moda. L’últim lloc on he anat de viatge ha estat Nissa, a França amb la meva familia. Em passo moltes hores a instagram i a pinterest. En un futur em veig disfrutant de viatjar per la feina de periodisme i ficada en el món de la moda, amb la mevaparella i bons amics. En definitiva, feliç com ara o més si es pot. Ara em preocupa la meva economia i la politica catalana. Em mobilitzo a favor de la democràcia, dels drets de les dones i dels estudiants. El meu menjar preferit son els espaguettis i el salmó al forn. Els meus amics són divertits, comprensius i molt bona gent. Me’ls estimo. Demano consell al Pol, als pares i als amics amb més confiança. Treballo fent classes particulars i estudio Periodisme. Em desplaço amb tren, fgc, metro i bus (transport públic com a mode de vida). Em mantinc en forma fent transbordos i pujant sempre totes les escales de casa, de la uni... m’informo del que passa al món a través de la ràdio, nació digital, tv3/3.24, ara online i a vegades twitter. Perquè passes a ser reconegut legalment adult i EM FA MOLTA IL•LUSIÓ.

 • Clara Taltavull Pons

  Hem diverteixo anant d'exxcursió , llegit llibres de misteri i amor, viatjant, anar al cinema, fer fotos i quedar amb les amigues.
  Sempre acabo les sèries ràpid perquè m’enganxen i tinc temps, hi ha Netflix n'hi ha tantes que m'agraden que intento veure-les totes.
  La meva xarxa social preferida és instagram, perquè hem serveix d'inspiració como per crear looks tant com per crear fotos a partir d’una foto, i després la part de traveling que veig llocs que mai hem guere imaginat que estiguessin i m’incita a tenir mes ganes de viatjar.
  Hem preocupa no trobar feina per tot l'any perquè al meu poble els nois i noies de la meva edat paren d'estudiar molt d'hora i no hi ha feina per tothom, sobretot a l'hivern.
  M'encantaria estudiar alguna cosa relacionada amb el món de la moda com ara disseny i també fer alguna cosa de marketing digital.
  M'informo del que passa al món perquè llegeixo el diari ara i després hem llegeixo la Elle i Vogue.
  Per mi és especial fer 18 anys perquè ja no ets cap nena. Tens moltes responsabilitats, més reptes que afrontar i prendre decisions molt importants.

 • Víctor Martí

  Aquest any han canviat innumerables aspectes de la meva vida. Per començar, he acabat el batxillerat, el que per molts sembla impossible quan estan dins pero finalment tothom s’ho treu. He pogut entrar on volia, Economia en anglés a la UAB, i no m’en arrepenteixo gens. Per altre costat, he conegut molta gent nova, tant a la universitat com de fora, he començat a treballar i he fet voluntariats. Crec que el pas a ser una persona adulta ha generat una responsabilitat en mi per posar-me les piles i començar a fer que valgui la pena tot el que faig, tant per a mi com per la resta.