EXPLICA'NS LA TEVA HISTÒRIA

Quin tipus d'aliment o de plat menges més sovint?

A l'ARA preparem per a diumenge un dossier sobre el que mengem els catalans. Com és, realment, la nostra dieta en el dia a dia? Consumim la dieta mediterrània o ens n'hem allunyat? Hi ha noves tendències? Explica'ns com menges tu. Què menges més sovint? Pasta? Verdura? Entrepans? Carn? Peix? Tens un plat concret habitual? Ets addicte als arrebossats o a la pizza? Prens llet?

Les vostres històries:

  • Antoni Bermejo

    Esmorzar : torrada integral amb anxoves , tunyina o embotit,un quinto, una pesa de fruita i un cafè
    Dinar : llegum, verdura bullida o pasta i planxa (llom, pit de pollastre) , arròs a la casola , estofat de carn amb patates, etc. Un gotet de vi, aigua, cafè descafeïnat i una mica de xocolata negra.
    Sopar : peix fregit o la planxa amb amanida i fruita

  • rubi

    Per esmorzar una torradeta de arroç amb oli d'oliva, cuatre atmelles crues i suc de poma.
    Dinars, verdura al vapor, llegums, amanides, pasta sempre amb oli d'oliva verge de primera premsa.
    Poca carn (vedella i pollastre) i poc peix pel tema del mercuri.
    Sopar, generalment fruita i un bifidus. Si hi ha gana, pa amb tomacat i pernil ibèric, formatge, truita...
    Totes les verdures i la fruita comprades al pagès o de proximitat. Les carns ecològiques.
    Durant la temporada de bolets ens hem fem un fart de menjar i també molta carxofa.
    Molta aigua entre àpats
    Cero sucre.
    Vi i cervesa.
    El cap de setmana fem festa i mengem mès sofisticat.

  • Dani viga

    Ja veig que sóc el què pitjor menja... oh, que desgraciat sóc!

  • merce roige

    menjem molta verdura al dente, amanidas, peix blau, peix blanc, formatges,dos días a la setmana carn a la planxa o cuinada amb estofat, llegums per amanir, empedrats,i un día a la setmana un pastis de llimona o formatge o chocolate

  • Virtuts Luján

    Menjo molta fruita, diria que es el que no pot faltar mai a casa meva. El meuplat preferit és l'amanida combinada amb carn o peix a la planxa. Pasta i arròs un cop per setmana, verdura bullida o en puré. Ous . Trobo que consumeixo pocs llegums, sé que n'hauria d'augmentar el consum. Aigua, infusions, llet de civada , ocasionalment una copa de vi o una cervesa. Pa integral de forn no de panificadores industrials. Ah! I prefereixo el formatge al pernil salat.

  • Montserrat Gabarró Puiggarí

    Procuro menjar de tot, carn (vermella molt poca) força pollastre, llom, peix, ous, cereals, llegums, verdura, fruita, pasta i arròs, també pa i bec aigua, llet i una mica de vi a les menjades principals. Els diumenges i festes de guardar una mica de vermut i en ocasions especials bec cava. Menjo bastant a la planxa, però soc persona de guisats i cullera, encara que procuro dosificar-los.
    Sóc incapaç de fer dieta per que no estic acostumada a fer-ne. A part que soc molt anàrquica i incapaç d'organitzar i decidir que faré una setmana per endavant. Quan em llevo decideixo.
    El que és segur és que l'arròs o la fideuada és fan el diumenge i a casa cuino amb les receptes de l'àvia i de la mare, catalanes totes dues, si això és pot considerar dieta mediterrània...
    El que voldria remarcar que la dieta mediterrània no és només fruites, verdures, llegums i coses saníssimes, sinó que també en formen molts altres plats en que hi podem trobar nadant el colesterol, això si, per llepar-s'hi els dits.

  • Remei Gurt

    Dieta mediterranea fa molts anys

  • ANTONI Luis Reverter

    Pasta
    Verdura i llegums
    Carn
    Peix
    Formarge
    Civada i soja
    Ous

  • kimbover

    Verdura.
    Peix
    Pasta
    Fruita

  • PMC

    Faig un menú setmanal.
    Compleixo escrupolosament el 12/15% de proteïna, el 30/35% de greixos i el 50/60% de hidrats de carboni.
    Menú de 2200 kcal/dia.
    Menjo de tot. No bec: alcohol, cafès, begudes ensucrades. He substituït el pa per cereals integrals ( sense manipulació ).
    Poquissima sal (màxim 2g al dia).
    Bec de manera controlada 2.5 litres d'aigua calenta al dia ( infusions ) com a mínim.
    Productes consumits de mínima manipulació industrial. Res cuit a la paella. Sí a la brasa.
    Uns 50g de fibra diària.

  • Teresa Ferre

    Procuro menjar sa i ser creativa a la cuina.
    Menjo molta amanida i molt variada, amb un bon raig d'oli d'oliva. Practicament no menjo carn vermella. Molt peix, molt llegum, verdura i fruita.
    Pocs embotits , però si bon pernil !
    Plat estrella : els cargols.
    No gaire pa, només el dia que faig pa amb tomàquet i pernil.
    Em premio amb un bon vi i xocolata negra (entre 70 i 90% de cacao)
    Em freno amb el dolç.
    Debilitat : els polvorons.
    Tres o quatre cafès al dia.

  • kukuxu

    He eliminat el porc i els dolços industrials per complet.
    Vedella 1 cop al mes.

  • kukuxu

    7:30am llesca amb mel i cafè llet
    1pm amanida o sandwich o amanida + pollastre/ gall indi planxa
    7:30pm peix o petit guisat o amanida arròs..

    Fruita entre àpats.

  • Rosa Quer Hurtós

    M'agrada menjar bé i m'agrada cuinar. Faig una dieta mediterrània. Durant la setmana menjo i cuino tal i com cuinava la meva mare , tal i com menjavem a casa fa 20 anys.
    Pel matí sempre faig el meu cafè amb llet amb cereals o galetes Birba ivuna mica de fruita. Després cap a les 11 faig un petit entrepà i fruita.
    Per dinar faig un dia pasta o/i arròs , un parell de dies verdura de mongeta i pastanaga amb patata, un altre albergínies, amanida amb un tall de carn o peix, un peix a la cassola, llegum, escudella i carn d'olla. Tot plegat depèn del temps.
    Al vespre menjo poca cosa, amanida amb un tall de peix, verdura, sopa.
    El divendres o dissabte, de tant en tant mengem una bona pizza, frankfurt o hamburguesa amb els nens, però no sempre. És el poc que he introduit de diferent.
    Afegeixo que el cap de setmana amb temps cuino més cassola, un bon rostit de pollastre, fideuà, arròs a la cassola, canelons de peix, de carn i més coses.

  • pepa Balada

    Jo menjo basicament: pa amb tumaca i pernil per a desdijunar amb una taça de llet. Per a dinar arrós o gentilles, guisats etc. Per a sopar alguna verdura: baxoques, carxofes, primentó i esberginia, amanida i carn, peix ó ous. Iogourt i/o fruita

  • Anna de la Cruz

    M agrada la cuina, per tant intento que el menjar sigui equilibrat i alhora elaborat i atractiu.
    Esmorzar amb suc de taronja un mini entrepà de formatge fresc i cafè amb llet
    Dinar amanida/ verdura peça de peix o au o carn(poquets) i peça de fruita
    Sopar, crema de verdures ( carbassa, pastanaga, fonoll,...) caldo i ou, peix i peça de fruita.
    Tambe acostumo a fer per ex. Amanida i macarrons. / amanida i fideuà o arroc a la cassola. Intentar equilibrar la fibra , proteïnes etc.

  • Anna de la Cruz

    M agrada la cuina, per tant intento que el menjar sigui equilibrat i alhora elaborat i atractiu.
    Esmorzar amb suc de taronja un mini entrepà de formatge fresc i cafè amb llet
    Dinar amanida/ verdura peça de peix o au o carn(poquets) i peça de fruita
    Sopar, crema de verdures ( carbassa, pastanaga, fonoll,...) caldo i ou, peix i peça de fruita.
    Tambe acostumo a fer per ex. Amanida i macarrons. / amanida i fideuà o arroc a la cassola. Intentar equilibrar la fibra , proteïnes etc.

  • Josepg

    8 suc de 2 taronges naturals
    9 mini entrepà amb oli i pernil dolç o salat
    2,30 1er. amanida, pasta o arròs
    2n. pollastre o porc o vadella
    postre una peça de fruita
    9 vespre 1er. verdura, llegums
    2n. peix, ous, cloquetes
    postre fruita
    11,30 vespre llet
    diumenge vespre torrades amb oli, pernil i formatge i una peça de fruita

  • Josepg

    8 suc de 2 taronges naturals
    9 mini entrepà amb oli i pernil dolç o salat
    2,30 1er. amanida, pasta o arròs
    2n. pollastre o porc o vadella
    postre una peça de fruita
    9 vespre 1er. verdura, llegums
    2n. peix, ous, cloquetes
    postre fruita
    11,30 vespre llet
    diumenge vespre torrades amb oli, pernil i formatge i una peça de fruita

  • Jordi

    8:00 Comencem el dia amb cafè amb llet i cereals
    9:30 Un entrepa (Mitja barra de 1/4) amb pernil, pernil dolç, formatge o tonyina
    14:30 Pasta, arròs, verdura o llegums i un tallet de uns 150g de vedella, pollastre conill o peix, fruita.
    18:00 Pa amb xocolata, dues galetetes o una peça de fruita.
    21:00 Amanida o sopa i peix, ous o pizza (diumenge pa torrat i embotit), fruita.
    23:00 Un te verd i a dormir.
    Aigua i vi .
    Més o menys això es el meu menú setmanal, alguns dies pot saltar tot pels aires per qualsevol celebració extraordinària o anual . ; )

  • sybil.la sublevata

    Porto tota la vida fent dieta per la meva tendencia a guanyar pes... o sigui que de dilluns a divendres faig molta bondat.
    Per esmorzar, un cafe amb llet desnatada i una galeta. A mig matí, fruita.
    Per dinar, entre setmana sempre verdura o amanida..a l'hivern molta coliflor o brocoli, a l'estiu molt gaspatxo., de segon pollastre o peix a la planxa i els caps de setmana llegum i arrós i peix de costa.
    Per sopar, sempre verdureta o amanida de tomaquet i formatge fresc o un te verd amb menta i unes galetes.
    Tota aquesta ortodòxia salta pels aires els caps de setmana, els dissabtes sempre sopo fora i diumenges per dinar menjars familiars amb entrants i plat contundent i postres dolços, pero per sopar fruita per desintoxicar!

  • Anna

    Hola,
    Per esmorzar prenc un cafè en llet i un petit entrepà de pernil dolç
    Per dinar verdura o amanida, carn . 2 dies només llegum, arròs o pasta.
    Per sopar, verdura o amanida. 2 dies ous, i tres peix. Els que queden prenc només verdura o amanida.

    A mig matí una peça de fruita i a mitja tarda, normalment un cafè en llet.

  • Begudina

    Esmorzar un entrepa sempre. De pernil
    dinar verdura o amanida i despres alguna cosa de tall. Dino a l'escola i no puec triar massa.
    Berenar : un petit entrepa amb pernil o formatge
    Sopar : Un iogurt amb nous o fruita confitada
    Més o menys es el que menjo més sovint. La verdura i les planxes es el que més m'agrada.

  • crapness

    Aquestes preguntes/iniciatives que formuleu a vegades estan molt bé. Tot i així, per la manera com les feu concloc que o bé no us interessen gaire les respostes, o bé teniu molt de temps i recursos per a analitzar-les. M'explico, si en comptes de formular això en format Bíblia féssiu un formulari on introduïssis el que menges i el que no a les seves caselles corresponents, en poc temps ens podríeu retornar la informació recollida en una sèrie de gràfics, infografies, etc. I si segreguéssiu les dades per edats, sexe, localització ja seria la bomba. Jo estaria molt interessat en veure els resultats tant d'aquesta com altres temàtiques i vosaltres tindríeu un material original i exclusiu que seria d'interès per molts lectors i subscriptors.

  • RICARD

    Per cert, m'he oblidat de comentar que, vagi on vagi a comprar, els aliments més habituals que acostumo a ingerir (fent cas de les etiquetes dels envasadors i fabricants) son uns aliments que comenten per "E" i que tenen a continuació uns números. A vegades fins i tot just al costat ho tradueixen en lletres, pero de lo llargs que son, fan mandra de llegir.

  • RICARD

    Fa dos anys vaig pendre la desició de deixar de ingerir llet o el que la industria alimentària anomena làctics (els anomenen així principalment per a fer veure que son super variats i super bons, quan no son res més que un regiment de articles processats, envassats i barrejats de mil maneres diferents, els quals els ingredients principals son: llet, sucre, greix i aditius).
    Reservo la ingesta de llet per a circumstàncies inevitables com per exemple pizzes, pastissos, menjars precuinats o algun talladet que em pugui pendre molt de tant en tant.
    Es ARA que puc dir que la meva dieta es d'allò que en diuen VARIADA. He substituit les racions de llet, iogurts, formatges, nates i desmes lleterades per altres aliments com fruites, verdures, hortalises i begudes vegetals. M'he aprimat 6 kilos seguint els mateixos costums i, el mes important de tot, he pogut deixar de pendre les ditxoses pastilletes per la hipercol.lesterolèmia (ja no tinc aquesta afecció).
    Per tant, no menjo cap aliment mes sovint que altre, potser l'arròs que m'agrada o el café (un cada dia).

  • Montse

    Esmorzar: 4 galetes, llesca de pa amb tomàquet amb pernil dolç/salat/formatge, fruita
    Dinar: un parell o tres de cops a la setmana llegums, un o dos dies pasta, un o dos dies verdura. De tall, porc, pollastre, vedella, peix blau (escrit de més a menys). Postres: fruita i fruits secs (avellanes, ametlles, nous i festucs.
    Sopar: dos cops a la setmana peix blanc/blau i dos cops a la setmana truita de patata/carbassó. Pure de verdura, amanida. Al cap de setmana, pa amb tomaquet amb embotit (pernil dolç/salat, fuet, formatge)

  • PMB

    Quan em llevo menjo un iogurt amb cereals, al cap d'una hora un entrepà petit amb pernil o formatge, al cap de dues hores una peça petita de fruita. Per dinar verdures o amanida amb una patata petita al forn o un grapat d'arròs o de pasta integral o de llegum i carn (normalment de pollastre) o peix a la planxa o al forn. Cap a les 5 una peça de fruita i cap a les 7 un iogurt o 3 tortes d'arròs amb 3 nous. Per sopar sopa o amanida o verdura a la planxa o bullida amb peix o truita. El plat que menjo mes sovint es l'amanida. No prenc llet, la substitueixo per iogurt i formatge. Els caps de setmana faig menys bondat. De tan en tan menjo arròs a la cassola o calamars a la romana que m'agraden molt.

  • Núria Juncadella Roig

    A les vuit del matí un got d'aigua tèbia amb mitxa llimona escurraguda. A continuació un batut de poma, pastanaga, remolatxa, un plàtan i un kiwi i una taronja escurreguda.Tot iaxò peces petites, tot batut és exquisit. A mig mati cafè emb llet sense sucre una madelena petita i xocolata negra.
    Per dinar, 1/2 h. abans una fruita; després: una bona amanida variada o verdura bullida, tant pot ser mongeta tendra, com col i patata, de segon: un bistec o peix fregit, també m'agrada truita amb patates o truita amb albergínia, postre, un flam o crema.
    Per sopar, si tinc puré de verdura en menjo, però si no en tinc de fet, menjo formatge, pernil país o llangonissa amb una mica de pa i una fruit. Ous ferrats mai, amb truita o durs.

  • Congost

    Sóc vegetarià estricte des de l'adolescència. En els darrers anys intento no menjar cap làctic ni ous, com a mínim alguns cops a la setmana. Voldria ser vegà, que en la meva opinió, és la dieta més respectuosa amb el meu cos, els animals i el medi que ens envolta. També he reduït dràsticament el consum de sucres afegits, i bec alcohol ocasionalment i de manera social. No m'he sentit més bé en ma vida, i ja tinc una edat!

  • jmj

    Sempre he menjat de tot, però des de fa un any he fet alguns canvis introduint més fruita i verdura al meva dieta.
    Continuo menjant de tot però cada vegada menys carn, sobretot carn vermella. He augmentat el consum de carns blanques i intento menjar més verdures i llegums.
    He introduït aliments com la quinoa, el cus-cus, la xia, el bimi,....que han estat una meravellosa sorpresa.
    No prenc llet però si molts iogurts i formatge.
    Intento menjar peix unes tres vegades a la setmana, combinant el peix blau i el blanc.
    Bec alcohol (principalment vi) de manera moderada, intento no beure'n durant l'àpat i fer una copeta al final del mateix.
    En definitiva, menjo de tot i no segueixo cap dieta estricta.

  • mafope

    Jo ho peso tot perquè sóc molt golafre. Quan no pesava els aliments mai no sabia si li havia posat un plat molt gran a la meva filla o molt petit. Si em semblava massa gran, me l'acabava jo, però al cap d'una estona em preocupava que m'hagués deixat endur per la golafreria.

    Esmorzar: Llet desnatada amb cereals (menys de 60g tot i que la porció suggerida per la marca és de 30g) i una fruita.

    Dinar:Tall: 50g per pers. Un cop a la setmana és vedella, però mengem sobretot pollastre i porc; també peix, però menys i algun cop mengem ous o formatge com a tall.
    Hidrats de carboni: entre 50 i 80 g de pasta o arròs. De patates, poques (qüestió de gust). Moniato un cop per setmana. Verdura i fruites no falten mai. Llegums: en mengem o com a verdura o com a hidr de carb. Si vaig a comprar amb la meva filla li dic que sempre hi ha d'haver tall, hidr de carb, verdura i fruita.

    Plats habituals: arròs a la caçola, macarrons, llenties estofades, pebrot escalivat i combinacions d'ingredients frescos i poc elaborats.

    Sopar (més processats): pa amb tomàquet + salmó/pernil/formatge/frankfurt/peix + amanida +fruita. Un dia per pizza.
    Beguda: aigua
    Jo menjo xocolata d'amagat, però ho sap tothom.

  • Maricel Barcelona.

    Jo no menjo carn, ni sucres ni aliments processats. Així que la meva alimentació es basa sobretot en verdures, hortalisses,fruita, peix blau, ous i alguns lactics desnatats.

  • malixot

    Jo sóc vegetariana, menjo moltes verdures i fruites, adoro els llegums i la xocolata negra, poca pasta, una mica de pa, proteïna vegetal . Intento consumir productes ecològics i de proximitat, sóc d'una cooperativa de consum, encara que tinc les meves contradiccions i també consumeixo productes "no gaire sans" de tant en tant: patates xips, dolços. No estic obsessionada amb el menjar. No em cal un gran tiberi, amb una bona llesca de pa amb oli i sal i un tall de formatge bo ja sóc feliç... ah i acompanyat d'una copa de vi negre!

  • jordimatalaranya

    Per esmorzar (dos quarts de vuit) dues torrades de pa normal amb confitura i de tant en tant amb mel, acompanyat d'un vol de llet amb poc cafè, i finalment el suc d'una taronja. Per esperar el dinar i a mig matí, una fruita (poma/pera o fruita del temps). Per dinar (entre una i dos quarts de dues) de primer, sovint verdura acompanyada amb amanida (escarola, enciam, pebrot, ceba, cogombres, carrota, api etc. no sempre els mateixos ingredients ) , també algún dia ho intercalo amb pasta, macarrons, fideus. etc. De segon peix o carn blanca un cop a la setmana un bon bistec de cavall a la paella amb all i julivert . Els dijous , obligat arròs a la cassola. Postres o un iogurt. o fruita, o un parell de galetes. El sopar, sobre les vuit del vespre, no menjo gaire, sovint restes del dinar, o be embotit o formatge, o sardines fregides o també en alguna ocasió sardines de llauna. També algún ou ferrat o truita. Sempre pa de farina normal, n'hi faig passar molt sobre tot si menjo cigrons, mongetes, mongets, etc. . No bereno.
    Per beure generalment aigua de l'aixeta , a excepció de dissabtes i diumenges que m'agrada encetar una bona ampolla de vi, normalment negre.

  • mare

    És important combinar els aliments, per tant, en la meva dieta hi ha verdures bullides o fresques, carn en moderació, peix, llegums, molta friuta, làctics en moderació, fruits secs i, sobretot, aigua.

  • ncr1976

    Doncs sóc vegetariana: per esmorzar menjo fruita i cerals amb liquat d'arròs, torredetes d'arròs amb tahin, amb l'alvocat,... avegades només fruita amb fruits secs. A mig mati fruita, per dinar verdura amb algun cereal o llegum, per sopar doncs ara a l'hivern crema de verdures, sopes,... i a l'estiu amanides.
    Els caps de setmana mengem arròs o fideus a la cassola, de tant en tant pizza que la fem a casa,... Els nens mengen el mateix que jo, tot i que l'hora de dinar, dinen a l'escola, a ells els hi afegeixo alguna cosa de peix o carn a la planxa o passat per farina.
    Els pastissos, madalenes, yogurts, galetes,... que mengem normalment els fem a casa els caps de setmana.
    Pa a cada àpat ah!!! i xocolata negre cada dia!!!, cervesa de tant en tant.

    No menjo cap substitut de la proteïna animal, tipus tofu, temphe,..., però menjo molts fruits secs i llegums. Em faig anàlisis cada any i sempre em surt tot bé.

    Oli d'oliva i utilizo més herbes i especies que sal.

  • Genzo2

    Els que més....Làctics, pasta, pernil, patata, pollastre, llegums i purés de verdures. (de mes a menys)

  • Somriure del mediterrani

    Menjo verdures al vapor, i amanides tall o peix a la planxa o una mica enfarinat i fregit amb poc oli, truita o ous durs cada setmana , quinoa, arròs integral, pasta d'arròs o blat de moro. Pizza de blat de moro un cop a la setmana. Fruita variada i una poma cada dia, una mica de xocolata cada setmana i gairebé no prenc làctics, de tant en tant una mica de formatge de cabra o d'ovella . Per esmorzar: pa -sense gluten- amb tomàquet, un cafè amb beguda d'arròs i un roïbos. Menjo pernil salat o pit de gall dindi un parell de cops a la setmana. A mig matí una infusió de iogui tea sense teïna i una fruita. M'encanta posar alfàbrega i herbes fresques a tots els plats que puc...i m'agraden molt les olives arbequines !

  • Angels Gamisans Belver

    Per estmortzar dues peces de fruita i un café amb llet d'avena i pa amb tomaquet amb pernil o firtmdtge.
    Per dinar normalment mengem verdura quasi cada dia, mongete tendra, broquil amb patates o sigrons i tall a la planxa, pollastre, conill brasa, i cada 15 dies bistec vedella, amanides tambe bastant..per sopar sopa i peix, truites, tomaquet amanit o esparregs, verdura tipo bledes, no menjo massa iogurts peró si els de cabra..llet de vaca res.

  • Joanka

    Quan em llevo a les 7, una infusió d'herbes (salvia romana, farigola, flor d'arç blanc, maria lluisa..) i un gra d'all xafat sense mastegar (per el colesterol, es molt eficient)
    Cap a les 9 una llesca torrada de pa integral d'espelta i ametlles crues amb pela.
    Per dinar verdura o llegums amb peix, de postres un iogurt natural sense sucre i un cafè.
    Per sopar, 3 dies menjo un ou ferrat amb patates o una truita amb pa amb tomàquet i amanida.
    Els caps de setmana m'agrade cuinar com abans, (platillo, rap amb patates, aros a la caçola, peix al forn...) i bon vi.
    Tinc hort, totes les verdures son de collita propia, tambe tinc gallines i crio pollastres.

  • Teresa Ras

    Esmorzo dos gots d'aigua,... Taronge , prunes, yogourt amb cereals i dues nous. Un Te verd una càpsula d'Arros vermell 2 culleradetes Lecitina de soja (pel colesterol)

    A mitg mati un cafè amb una pastilla de xocolate negre

    Dinar Fabes estofades o, mongeta tendra amb patate, o crema de porros, o puré de patata amb crostons de pa torrat,o amanide amb una mica de tot o sopa d'escudella carn dos dies semana o peix dos dies o ous ,fruita i un cafè descafeïnat , a mitja tarde una poma i una infusió .

    Sopar truita a la francesa amb dues torradetes de pa sucat amb tomàquet o amb pernil o formatge un yogourt o fruita o flam un roibos

  • Madovi

    A casa sempre mengem verdura cuita i planxa duariament tambe verdura crua i fruita. Un cop a la setmana llegum i un altre pasta o arròs
    Principalment mongeta tendra, broquil, xampinyons, pastanagues, pebrot, alberginia, ceba, enciam, tomàquet. Taronges, kiwis, plàtans.
    Peix salmó, rap, emperador, bacallà. Musclos i gambes
    Carn de vedella, pollastre, conill i llom també salsitges i hamburgueses però sense greix.
    Ous un parell d cops a la setmana
    Llet i iougurts
    Entrepans per esmorzar de pernil tan dolç com serrà
    Bebem vi en porró i molta aigua

  • llanternó

    Menjo de tot sense abusar de res i faig 5 àpats al dia. Del que menjo més és verdura, tota mena de verdura, si pot ser del temps. Llegums, dues o tres vegades per setmana, empedrat de bacallà on hi poso mongetes seques. De proteïna animal només en menjo per dinar, per sopar: peix o una truita d'un ou o dos acompanyat amb verdura bullida o sopa o puré de verdures. Dues o tres peces de fruita al dia, també del temps. Per esmorzar, un entrepà de pa amb tomàquet i pernil dolç o gall d'indi o pa amb oli i xocolata, acompanyat amb un cafè. Fideus, una vegada a la setmana, i arròs dues vegades a la setmana. Quan faig arròs és plat únic, pot ser arròs a la cassola clàssic, arròs de bacallà o arròs a l'estil xinès, en què el barrejo amb trossets de verdura i de pollastre o bé salsitxa o bé carn magra de porc. De postres faig una peça de fruita o un iogurt o fruita seca, que també menjo enter àpats (un grapat). De llet (amb cola-cao) en prenc de tant en tant, quan em ve de gust i m'hi suco una llesca de pa. No menjo galetes ni productes industrials. No menjo sucre sinó stevia. Amb el dinar o sopar sempre una llesca de pa. I vi o cervesa.

  • rmbp

    Menjo carn un o dos cops per setmana, peix casi mai, només als restaurants. Normalment menjo amanides amb llegum, arròs o quinoa . Ara al hivern sopes de verdures. Fruita cada dia o tres cops per dia . Molt poc pa, per esmorzar menjo farinetes de civada. De tan en tan un iogurt. També he deixat els formatges per un tema de cost. No compro embotits, algun fuet pels diumenges. Un cop per setmana faig un pastís . Prenc vi, una ampolla per setmana.

  • BonaNena

    Menjo el pa integral d'espelta, kamut, etc amb l'entrepà de mig matí. Per dinar pasta integral amb verdures i tonyina, i per sopar m'encanta la verdura bullida i variant-ne el tipus, amb un bon raig d'oli de Les Garrigues. Hi afegeixo un ou dur i no sempre em menjo el rovell. Els meus plats preferits són el peix fregit, les carxofes estofades i la truita de patates. Una copeta de vi amb el sopar. Els diumenges arròs de peix. Al restaurant carn a la brasa.

  • voraviu

    Fa temps que no bec llet (de cap tipus), quasi tampoc formatge. Menjo iogurs, això sí.
    Fruita i verdura diàriament. També pa per esmorzar (integral, de fajol, de blat de moro, de kamut i també del clàssic de pagès. Sempre comprat a la fleca!)
    Força peix i menys carn que anys enrere ( de vermella, molt poca). Ous, també.
    Bec força infusions: tes i herbes diverses. Mai cafè. Alcohol, en comptades ocasions. Aigua.
    Quasi mai pasta i, si és el cas, també pasta d'arròs, de fajol, etc.
    Arrebossats, pràcticament mai i pizza, tampoc.
    Menjo fruits secs, llegums i, de tant en tant, quinoa.
    El meu punt feble: sóc llaminera i encara tinc massa dependència de les galetes o la coca de forner i la xocolata; això sí: ben negra (mínim, 70% cacau).
    Un detall de no re: l'edat; ja passo dels 50!

  • justalafusta

    Amanides de tot tipus. Tomàquet. Formatge. Olives i oli d'oliva . Pernil, llonganissa, fuet, bull. Mongetes tendres, bròquil, espinacs. Cigrons i llenties, arròs. Pasta. Escalivada, carbassons. Truites de verdures i hortalisses. Bacallà. Sípia, arrossos i fideuà. Algunes incorporacions de plats que no es feien a casa quan era petita: cus cus, curry, sushi, salmó. No gaires. Xocolata negra, molt negra.

  • lulu

    Cafè amb llet i mini de formatge o de pernil dolç a diari per esmorzar
    A mig mati un altre cafè amb llet o iogurt o peça de fruita
    Dinar i sopar:
    amanida de tomàquet, mozzarella i alvocat molt sovint
    escalivada molt sovint
    verdures al vapor
    espinacs o bledes amb cigrons o mongetes
    alguna sopa amb cabell d'àngel
    vedella un cop per setmana
    pollastre mes de tres
    3 ous setmanals en truita o durs
    peix blau i blanc al vapor o planxa u ofegat al vi, més de tres cops
    rarament croquetes o peixet fregit
    nous, ametlles i codony
    Oli d'oliva verge extra a tot inclús per fregir
    Llet desnatada calci
    kefir
    Aigua
    Ocasionalment cava
    Llaunes de espàrrecs, carxofes, sardines, de verat, de tonyina i dauets de pernil i tomàquet fregit eco, i arròs i quinoa precuinats, per tenir a mà.
    Molt de tant en tant m'ho salto tot i prenc xocolata, fuet, pastis de formatge, formatge de Parma i el que no menjo habitualment.
    Quan venen nens a casa menjo macarrons espaguetis etc.
    Des que sóc celíaca ni una pizza, que m'encanten

  • Carme Segura Capellades

    Menjo verdura i fruita diàriament.
    Ous, vedella, pollastre, conill i peix dos o tres cops a la setmana.
    Bec aigua, infusions i cafè amb llet per esmorzar.
    Darrerament he incorporat quinoa, algues, bulgur, bròquil i nous aliments que abans no menjava.
    No acostumo a menjar fregits ni rebossats però m'agraden molt. Acostumo a fer bullits, planxa i saltejats de verdures.
    Sempre faig servir oli d'oliva.
    Quan haig de prendre alcohol prenc una o dues copes de cava.
    No som conscients de la importància de l'alimentació fins que no tenim un problema.
    Hauria d'haver més conciènciació des de joves.