Fas la selectivitat aquest any? Com t'estàs preparant?

A l'ARA busquem persones que aquests dies s'estan preparant per fer les Proves d'Accés a la Universitat

Uns 35.000 alumnes s'examinaran la setmana que ve de la selectivitat. A l'ARA busquem persones que aquests dies s'estan preparant per fer les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Quantes hores al dia estudieu? I què feu per descansar: esport, escoltar música, anar al cinema? Quin examen preocupa més? Quina nota has de treure per entrar a la carrera que vols? Expliqueu-nos la vostra història!

Nom o àlies:

Email:

La teva història:

* Queden 1200 caràcters

La teva imatge (opcional):

Navega

Arxiu en format .jpg, mida màxima 2 Mb.

Les vostres històries:

 • Núria

  El batxillerat no ha estat feina fàcil però l'he superat amb èxit. I ara no sé ben bé com encarar la selectivitat. S'acosta l'estiu, els dies d'anar a la platja, quedar amb els amics... I això es nota en la concentració i les ganes d'estudi. Al mateix temps pateixo per entrar a la carrera, necessito més d'un 12, i l'examen que més hores de son em treu és mates (i història també té un paper prou important), després de veure les reaccions del País Valencià, tinc uns nervis... Estic concentrant l'estudi durant l'horari lectiu, de les 8 a les 3 del matí, i així anar més alliberada per les tardes i poder anar a córrer, nedar o llegir una estona. No sé si aquest mètode resultarà efectiu, però a una setmana vista de la selectivitat els nervis i l'estrès encara no m'estan passant factura!

 • Júlia

  Hola!
  Soc la Júlia i he estat alumna de La Salle Tarragona. He cursat el Batxillerat social i vull estudiar Publicitat i Relacions Públiques, si és possible a la UPF.
  Aquests darrers dies he estat preparant-me per la Selectivitat. No sabria dir les hores exactes que hi dedico però cada dia de 8 a 13 hores repassem a l'escola i després m'hi estic totes les tardes . Crec que és molt important una bona organització amb un mes d'antelació. Fer-se un calendari i saber els continguts de cada assignatura és molt important. Tot i així al passar de l'estudi d'una assignatura a una altra, és important fer descansos. Anar a la piscina vint minuts o agafar el mòbil una estona... tot i que no sigui la millor opció.

  Els exàmens que més em preocupen són castellà, per la dificultat de les lectures obligatòries d'aquest curs, i economia per la probable durada de la prova. Tots els companys de classe estan força angoixats igual que jo i és per això que aquests dies estem tots més nerviosos que habitualment.

  Per entrar a la universitat necessito un 11,5 i crec que és tot un repte però espero aconseguir-ho!

  Ànims a tothom!

 • Clàudia

  Hola!

  Soc la Clàudia i he estat alumna de La Salle Tarragona. He fet el batxillerat de ciències socials i vull estudiar periodisme a la URV.

  Quantes hores estic dedicant a l'estudi per la selectivitat? Vaig cada dia al col·legi a preparar les diferents matèries i quan acabo vaig un parell o tres d'hores a la biblioteca. Intento anar-hi totes les hores possibles per repassar el que hem fet el darrer curs. A l'hora de distreure'm intento desconnectar anant a la platja i caminar mentre escolto música. M'ajuda a concentrar-me millor quan torno a posar-me davant dels llibres.

  Les assignatures que més em preocupen són castellà i filosofia. Castellà per la dificultat que per mi tenen les lectures obligatòries i filosofia, tot i que m'agrada molt la matèria, cal aprofundir adequadament en l'estudi i comprensió de cada autor.

  La nota a la qual necessito arribar és un 9.2 i encara que pot ser difícil tinc molta confiança en aconseguir-ho.

  És un repte però tinc el convenciment que tindré la satisfacció d'haver-me esforçat per una cosa que realment m'agrada.

  Molta sort a tots i a totes a la selectivitat!

 • Vicki Viana Calvo

  Hola! Soc la Vicki.

  Soc alumna del col·legi La Salle de Tarragona i he estat estudiant Ciències de la Naturalesa i la Salut, però en el meu cas, el grau que vull estudiar no té res a veure amb aquest àmbit de coneixement. Vull estudiar Comunicació Audiovisual, si és possible a la URV perquè m'apassiona la fotografia i el cinema.
  Com estudio? Quantes hores dedico a l'estudi? Totes les que puc! Al col·legi n'hi dediquem unes quantes, ja que repassem les assignatures i tots els temes que hem fet durant el Batxillerat. I no tinc manera de desconnectar, i ja m'agradaria...
  La prova que més m'angoixa és la de Llengua i Literatura Castellana, perquè aquest any, la poesia és extremadament complexa i hi ha una gran diferència entre les lectures de català i castellà. Les Matemàtiques també són diferents per a mi. Jo he estat estudiant per les científiques durant tot l'any, però a la Selectivitat faré les Matemàtiques Socials. No hi ha gaire diferència entre elles, però hi ha algun tema que no "hem tocat" i aquests dies l'hem estat preparant.
  Finalment, per entrar a la Universitat, necessito un 8,852.
  Molts ànims a tots i a totes, a "tope"!

 • Tecnòcrata

  Sóc de numeros i amb un 5 entro a la ingenieria que vull, per la qual cosa no estic gens nerviós (la meva mare no pot dir el mateix). De bat he aconseguit un 8'7. Basicament em preocupa historia ja que se m'obliden tans conceptes a llarg termini. La resta d'assignatures ,en canvi, no em suposaran un gran problema ja que les he portat al dia durant el curs. Per evadirme faig esport i estic al mòvil. Ara per ara estudio una hora al dia o dos si m'apures però de cara al cap de setmana no sortire de casa. ??

 • Ferran Gil Molas

  He passat tota l'adolescència entenent la Selectivitat com una fita que encara em quedava lluny i, de fet, semblava que mai arribaria. Escric aquest text el dia 4 de juny, falten vuit dies per començar les proves i, efectivament, la famosa "Sele" ha arribat.

  Em considero una persona responsable i he d'agrair la col·laboració fonamental per part de l'Institut Jaume Callís de Vic per tal d'encarar en óptimes condicions aquest procès preuniversitari. Actualment, dedico bona part del dia a l'estudi des de que vam acabar els exàmens finals. Especialment, m'he centrat en Història d'Espanya, que és l'assignatura que surt més temari, i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials, que és la que em pondera més.

  L'objectiu de tot plegat, en definitiva, és un desig: entrar a la carrera de Dret a la Universitat Pompeu Fabra, per la que es necessita una nota d'un 10 sobre 14, segons la nota de tall de l'any passat. La nota mitjana que em va quedar de Batxillerat em permet anar una mica tranquil, però a la Selectivitat val més no desconcentrar-se per no esmicolar el treball de tot un any.

  Una forta abraçada a tots els companys que afrontem el repte de les PAU!

 • Júlia López Valera

  No sóc aluma, però aquest any pateixo el doble que altres "fornades". Sóc professora d'Història a un centre de secundària i dono classes a batxillerat. També sóc mare d'una alumna que aquest any farà les PAU. Així que aquest curs 2018-19 pateixo doble: la incertesa de saber si he preparat el meu alumnat per a sortir-ne victoriós, i la incertesa de saber si a la meva filla li anirà bé. Unes proves que condicionen molt el futur dels nostres nois i noies. Unes proves dures, exigents i que a vegades no acompanyen el procés d'aprenentatge com caldria. Unes proves que fins que no tinguem unes altres, són les que són... També sóc subscriptora del vostre diari des de ja fa uns anys. M'agradaria que el dia 26 de juny, quan es coneguin els resultats, no parleu només d'aquells que han sortit existosos, potser també podrieu parlar d'aquells als que les PAU els va marcar, en positiu i/o negatiu. Alguns no van assolir prou nota per entrar al grau que volien i per a ells va ser un desastre; per a d'altres va ser l'oportunitat de fer quelcom que no entrava dins els seus plans , però que els ha donat una nova oportunitat. Gràcies

 • Adria Garriga Puigdoménech

  Els matins vaig a les classes de repàs de l'Institut i alguns dies si en tinc poques decideixo anar a la biblioteca en comptes de a les classes. A les tardes, acostumo a anar a la biblioteca per estudiar unes 3 hores! Per desconectar escolto molta música, miro algun capítol d'alguna sèrie a Netflix, toco el saxo o la majoria de dies faig uns 30 minuts d'exercici a casa (ja que no tinc temps d'anar al gimnàs). De Batxillerat m'ha quedat un 8.76, per tant encara tinc esperances de poder entrar a la primera opció, en el meu cas vull fer International Business a l' UPF. La nota de tall en aquest grau el 2018 va acabar en un 12.25 així que m'ho prenc com un repte difícil però assolible. De moment no em preocupa gaire la selectivitat ja que si no entrés a la UPF podria acabar fent un grau molt semblan a la UB o Administració d'Empreses, on la nota e tall l'any passat estava entre 10 i 11. Així que si no entro allà on vull, el món no s'acaba! Finalment, en la fase específica faré els exàmens d'Economia de l'Empresa i Matemàtiques 'Socials', les quals les porto bé; l'únic examen que em preocupa és Història! Per acabar, passi el que passi sé que hauré fet tot el possible! Sort!

 • Marta Ventura Soler

  Al voler entrar a una carrera i a part treure una bona nota, mhe hagut de planificar una mica.
  Exactament, des del dia que vaig acabar el batxillerat (21 de maig) he estat estudiant constanment per no anar a correcuita els ultims dies i estudiar malament.
  Mes o menys, faig 6 - 8 hores al dia d'estudi (contant classes de repas a l'escola) i el diumenge una mica menys. A mes, entre aquestes hores faig altres activitats per desconnectar com esport, tocar el piano, practica de cotxe...
  L'assignatura que mes em preocupa es historia ja que hi ha molta materia, juntament amb les llengues catalana i castellana.
  Tot i aixi, com que mhe organitzat la feina per estar tranquil.la confio em poder realitzar una bona selectivitat que em permetra entrar a la carrera que vull : Economia + Estadisitica, nota de tall d'un 9'7

 • Fiona Cabot

  Aquest any m'examino a les PAU, i porto tres setmanes estudiant. No tant profundament com ara, ja que és la recta final, però estudiant. Vaig fent resums i a mida que vaig avançant se'm van quedant els conceptes, en realitat és un repàs de tot l'any però va bé. Tinc uns dies a la setmana on faig interpretació per la tarda aleshores desconencto, i sinó de tant en tant faig una mini-pausa i escolto música. L'examen que em preocupa més és el de Fonaments de les Arts ja que és el més feixuc a nivell de temari, i poden preguntar moltes coses. Però amb ànims sempre. Finalement no necessito cap nota concreta ja que estudiaré Teatre Musical i requereix d'una prova específica en aquell centre, però si que aspiro a la màxima que jo pugui treure per tal de, si algun dia canvio d'opinió, poder entrar a una carrera.

 • Xavi Trilla

  M'ho he pres amb tems i tranquilitat, sobretot això. Repassant tot el temari d'economia, fent-me eixos cronològics per cada tema d'història i fent molts exàmens de mates. Per les llengues hi dedico un temps mànim, ja que representa que t'examinen de forma força competencial. No em preucupa massa la nota però m'agradaria que el resultat de totes les matèries no doferi massa l'una de l'altra. PD: Des del punt de vista de graduat en Batx, no trobo gens necessàries les proves PAU. Considero que el que més s'hauria de valorar és el treball del dia a dia dels dos curos.

 • M

  Des de que vam acabar l'institut, ara farà  un mes, m'he estat preparant per les PAU. Vaig començar amb molt temps de marge per tal de poder estudiar-ho tot sense estressar-me. Per entrar a la carrera que m'agradaria no necessito una nota alta, però m'agradaria poder demanar una beca i per aquesta raó necessito la màxima nota possible (ha de ser superior al 8,5 en les matèries obligatòries). Les assignatures que em fan més por són, per ordre, història, economia de l'empresa i matemàtiques.

 • Cesca

  Vaig a unes classes al matí que ens fan a l'institut per repassar per la selectivitat i per resoldre dubtes. A les tardes estudio 4-5 hores i per descansar, dormo o bé menjo. Normalment faig esport per descansar, però ara estic lesionada del genoll i no puc.
  Necessito un 5 per entrar a una carrera d'enginyeria forestal a Lleida, i l'assignatura que em preocupa més és història. M'agrada estudiar-la però hi ha molt de temari.
  També em preocupa química ja que aquest curs no m'ha anat gaire bé.

 • Joan Tomas

  He estudiat el batxillerat a l'escola Meritxell de Mataró i dimecres que ve em presentaré a les proves de la sele.
  L'any que ve estudiaré ADE, però segurament no ho faré aquí sino que marxaré a estudiar la carrera als EEUU.

 • Cheeta

  Bé, jo em llevo a quarts de nou i esmorzo per posar-me a les nou a estudiar. Dues horetes, descans per menjar fruita i dues horetes més. Dinar tranquil·lament i a les quatre tornar a estudiar un parell d'hores. Generalment surto a caminar amb el gos entre mitja i una hora. Quan torno estudio una hora algún tema més "light" o repasso el que he fet durant el dia. Sóc de les que estudia amb música, però també em va molt bé quedar amb algú per repassar conceptes i dubtes. Et sembla que no estiguis estudiant de forma tant pesada, però va molt bé per repassar, per exemple, l'evolució que hi ha hagut des de la Vaga de la Canadenca a la Batalla de l'Ebre.

  Jo necessito entre un 11 i un 12, però de moment tinc força confiança, que augmenta amb els comentaris de familiars i amics. Els primers dies que havia d'estudiar estava molt nerviossa i no em podia concentrar, però al cap de dos dies ja vaig calmar-me i vaig començar a organitzar-me un horari. De moment vaig endarrerida, però anem fent.

  Molta sort a totes les companyes!

 • M

  Tot i que he he tret molt bones notes de Batxillerat, la selectivitat no deixa de fer por. Aquesta darrera setmana he decidit aixecar-me d'hora (encara que no tan prest com els altres dies) i fer esquemes tot el matí. L'horabaixa el mateix, però amb més calma. Per descansar, el millor que he trobat ha estat ballar entre assignatures i mirat la televisió. A més, dormir un mínim de 8 hores els vespres. Pel que fa als exàmens, els que em preocupen més són els obligatoris, la part de teoria. Des del meu punt de vista, haver d'"empollar" un fotimer de teoria no fa que siguis més intel·ligent, sinó que és més important entendre les coses i saber solucionar possibles problemes que se'ns puguin presentar. Per acabar, dir que la nota que necessit per entrar al grau que em fa ganes és de més de 12. No obstant, com compartesc amb altres companys, el que fa més por és que no estam nerviosos (igual que als exàmens que hem fet durant el curs): notam com si la selectivitat no hagués d'arribar mai, com si no ens hi jugàssim res. Esper que aquesta informació vos serveixi d'ajuda

 • Jordi Tubi

  Estic encarant les PAU amb força tranquil·litat ja que el batxillerat m'ha anat molt bé i per entrar a Polítiques a la UPF necessito un 8,9 sobre 14. Tot i això voldria treure la nota més alta possible.
  L'examen que més em preocupa és matemàtiques aplicades a les CS. Ja que és un examen que és un 2x1, perqué et compta a la fase general i també a l'específica si passes del 5. Per tant, treure molt bona nota en aquest examen et pot ajudar molt per qualsevol carrera que ponderi 0,2. També soc un cas entrany, ja que he fet el Batxillerat Científic, però em presento a Matemàtiques aplicades a les CS, a Filosofia i a Quimica.

 • Sofia

  Encara que ho necessiti més o menys que altres es inevitable haver de estudiar cada dia, sempre de nou del dematí a una del mig dia i desprès de les quatre del horabaixa fins a les nou, entre mig està  el dinar i el sopar. No sóc una persona de fer la mig diada però el meu cos es troba esgotat de tot el curs i cada dia després de dinar dormo uns 30 min. Després del sopar segueixo estudiant. En total diria que dedico unes 10h, pot ser 11 cada dia.
  Al principi no ho sembla però és molt el que s'ha de fer i tot i això sembla que el temps no basta. Jo es que necesito bona nota perqué màxnim he de treure un 11.5, crec que puc arribar però això significa no badar.
  Aquests dies i en general segon de bachiller at et lleva molt de temps, fer coses com anar al cinema o quedar amb els amics es imposible.
  També em sembla que el curs cada vegada és més dur perqué demanen notes de tall més elevades. Abans em deien que segon era un gran curs, conec gent d'ara 22 o 25 anys que em deien que no feien res i que ara fan "grans carreres" que abans demanaven una nota lògica. Un pot treure molt bona nota, un 9 o 10 és genial, però realment és necessari tenir un 13 o un 14?

 • Irene

  Estudio gairebé tot el dia, per descansar estic amb el mobil (ja és obssessió) o vaig al gimnàs, pero per la nit.
  L'examen que preocupa més història, llatí i literatura castellana. Haig de treure un 11.333 per la carrera. No sé ben bé com ho porto, quan sigui davant l'examen ho sabré jajaja!!

 • Montserrat Gené Sanfeliu

  La meva filla esà  estudiant per la selectivitat.
  Assisteix a algunes classes a l'institut on els preparen. I a casa fa moltes hores d'estudi a la seva habitació. Acostuma a fer matí casa i tarda biblioteca. Algun cop hi va amb amigues o amb els seus germans q tb preparen exàmens finals. Un bon estrés, la nota, les décimes...i encara no sap ben bé quina estudis universitaris escollir. Diu q potser biologia... Trobo q hi ha massa oferta. Quan jo vaig estudiar a la UAB, les carreres duraven 5 anys, cada especialització de llavors ara és carrera. Biologia, bioquímica, biotecnologia, ingenieria biomèdica, nano ...
  Jo procuro q estigui assossegada, ben dormida i ben alimentada.
  Per desconectar, va a nedar i toca la flauta.
  Arreveure.

 • Gerard Garcia Tomeo

  Aquests dies estic preparant-me per fer les PAU. Al dia estudio entre 4 i 6 hores i al matí vaig a classe. Intento treballar sobretot aquelles materies on puc anar més fluix i en les que hi ha més temari. Els examens que més em preocupen són els de mates i química, perqué són els que ponderen més per la carrera i la nota d'accés és de 10,6. Aquests estan sent uns dies una mica durs on cal organitzar-se be i aprofitar tot allò que s'ha après durant el curs.

 • Marta Garrido

  Estudio unes 5 hores al dia i per descansar vaig a donar una volta amb els amics, faig esport, escolto musica a l'aire lliure... L'examen que més em preocupa és el d'Història d'Espanya perque hi ha moltes dates i noms propis i em podria quedar en blanc a mig examen, encara que només necessito aprovar la selectivitat per entrar a la carrera que vull això que no em preocupa del tot

 • Gerard Castro López

  Sóc un alumne de Segon de Batxillerat de l'Institut Angeleta Ferrer i Sensat (Sant Cugat del Vallés).

  Pel matí vaig a l'institut unes 6 hores, faig classes de repàs, i durant les hores de les assignatures que no m'examino estudio.

  Desprès vaig a casa on estic des de les 4-5 fins les 8-9 estudiant.

  Els dies que tinc entrenament entreno de 9-10:30. I els divendres faig anglès i guitarra, m'ocupa tota la tarda.

  Les dues úniques assignatures de modalitat que em ponderen 0.2 són matemàtiques i física només, i dels 8 punts que puc obtenir fent la selectivitat 4,8 depenen d'aquestes dues matéries.
  Per aquest motiu passo la major part del temps practicant matemàtiques i fisica, fent selectivitats d'altres anys majoritariament.

  Aspiro a treure bona nota per entrar a Matemàtiques a la universitat que vull, la nota de tall es un 12.7.

  Per desemboirar-me els dilluns miro "Les de l'hoquei' i quan tinc temps llegeixo algun comic del detectiu Conan.

 • Marc Urrutia

  Estudio aproximadament entre 8 i 10 hores al dia repartides entre matí i tarda. Per airejar-me m'agrada anar al gimnàs o quedar amb la meva parella, tot i que no tenim gaire temps aquests dies. Els examens que em preocupen més són el de història i el d'economia de l'empresa. Per entrar a la carrera que m'agradaria fer necessito treure entre un 8 i un 8,5 de nota mitja entre tots els examens (comuns i específics).

 • Xavier

  Hola em dic Xavier, vaig a l'escola Sunion de Barcelona, acabo de finalitzar 2n de Batxillerat i m'estic preparant per treure'm la selectivitat la setmana que ve, de mitjana estic estudiant entre 4 i 5 hores al dia pel meu compte (bàsicament les tardes), per desconnectar bàsicament quedo amb amics, faig una mica d'esport o escolto música, però tampoc estic tenint tant estrès com m'esperava . Segurament l'examen que més por em fa és el d'història o el de castellà, ja que et poden sorprendre més, l'any que ve vull fer enginyeria civil que per sort té una nota de tall baixa, és un 5 o bé 8 si la faig en anglès, per tant tampoc resulta massa engoixant la selectivitat com altres persones que busquen més nota. Segurament el més important és haver anat treballant durant tot l'any de 2n de Batx, anar a les classes de preparació de l'escola, estudiar el temari (al final ja et sona quasi tot) mentre veus que tot et sona, fer excercicis per familiaritzar-te amb l'examen i estar tranquil i serè a l'hora de fer l'examen, ja que al final l'únic dolent de les PAU és que tenen bastant pes que a més d'una persona angoixa (cosa que crec que és normal al ser el 40Þ la nota d'accés).

 • Joan Gonzàlez Ferreres

  Sóc de Tarragona,nascut el 2001 i he realitzat el Batxillerat d'Arts. Com per la majoria de gent,aquest curs ha sigut molt estressant. Poc temps, molt per estudiar. Però he aconseguit organitzar-me com bonament he pogut. Ara m'estic dedicant a repassar tot el après durant el curs,i m'estic mentalitzant pels dies que venen. Crec que,com tot en el sistema educatiu,es podria haver portat millor. Per exemple,en la pressió que posen les professores i professors a l'hora de parlar-nos de la Selectivitat.
  M'agradaria estudiar la carrera de Filologia Catalana,que esta molt menyspreuada per totes les sortides que pot acabar oferint,i crec que s'hauria de potenciar-la. Això també es podria portar al camp de les arts i l'humanisme,normalment calificades de menys valor que carreres de ciències. Sense desmerèixer aquestes,crec que s'ha de valorar tant la feina d'una física o química com la d'una filòloga o una historiadora.

 • Mire Prat i Esquerdo

  Per preparar-me per la selectivitat estudio cada matí a l’escola i després tota la tarda a casa però vaig alternant assignatures i m’adono que n’hi ha que porto molt bé, com són química i matemàtiques, i que n’hi ha que pensava que portava millor però que a l’hora de fer un examen per practicar veig que la correcció fila molt prim i que he de vigilar molt amb què dic i amb com ho dic. D’altra banda, he confessar que l’examen que més en preocupa és història d’espanya, perquè es un temari molt llarg i molt dens i tot és important, tot i tenir un temari prou interessant.
  Per airejar-me de l’estudi vaig al gimnàs, però el fet d’escoltar música mentre estudio també afavoreix molt al fet que no m’atabali sovint mentre estudio. També trobo que va molt bé estudiar amb algú ja que això em permet sentir-me acompanyada durant l’estudi i complemento el meu coneixement amb qui m’acompanya, de manera que si jo no recordo quelcom ella m’ajuda i viceversa.
  També és cert que la carrera a la qual vull entrar requereix molta nota i llavors he d’estudiar molt per assegurar-me d’entrar a un grau universitari que ja d’entrada et demana una nota tan elevada.
  A veure si tinc sort!

 • Juls

  Cada dia dedico unes 5 hires a preparar els exàmens, hi ha dues que no estudio suficient però ho compenso amb els dies següents que estudio més

 • Alex Rubio

  Jo estudio unes 4 horses diaries: curso el batxillerat social i tot el que faig es prácticament matemátiques aplicades i historia, que son el que mes em preocupa. Els tres idiomes els miro per sobre I poc més, no crec que tingui problema per treure una bona nota. El que trono més difícil son els problemes de matemátiques (practico amb els exàmens de selecat.cat) i tot el temari de historia, que és massa extens per aprendre'l tot amb detall, i estudio dels meus resums i em faig esquemes de la mateixa cosa molts cops perquè se'm quedi. El descans es bàsicament fer el que faria ni no tingués la sele: estar amb els amics, jugar algunos videojocs, escoltar música I tocar el piano, que és una gran afició per a mi. Intento prendre'm-ho amb calma, pero la inquietud de tenir la sele a ja només una setmana no marxa.

 • Josep Montserrat

  Superar la selectivitat no ha de ser un problema per cap estudiant si has treballat al llarg del curs. Ara bé, no pots pretendre estudiar amb dos setmanes el que no has estudiat amb nou mesos. La preparació s'ha de fer, bàsicament, fent exàmens d'anys anteriors i refrescant la teoria (sobretot amb assignatures com història). Des del meu punt de vista, matemàtiques i física són les assignatures amb un nivell més elevat en què hi ha d'haver moltes hores de pràctica si vols treure nota. Per altra banda, les llengües, sobretot anglès, són les matèries que presentaen un nivell més baix (només cal comprovar la nota mitjana de l'any passat). Cadascú té tècniques d'estudi diferent, el que és imprescindible és descansar cada un parell d'hores per no quedar saturat.
  Sense esforç es pot superar la prova, però els que volem treure nota haurem d'apretar ben fort aquesta darrera setmana. I com diria el Llach "que tinguem sort!".

 • Marina Morales

  Hola. Jo vull fer el Doble grau de Traducció, interpretació O Llengües Aplicades a la UPF. La nota de tall és un 6'75. Tot i així, el meu objectiu final seria treure entre un 10'25 i un 12'25 per assegurar qualsevol canvi de grau, en el cas que el vulgués fer. Per preparar-me les PAU estic fent resums i anant a les classes de preparació per les assignatures que poden ser més difícils com Història (classes i resums), Castellà (classes i resums) i Català (classes i exàmens de PAU d'anys anteriors). D'altra banda, estic fent classes esporàdiques de Llatí (on repassem el temari), Greg (on corregim exàmens de PAU que em preparo a casa) i deixo el repàs d'anglès per aquests últims dies, que faré exàmens de PAU. Sense cap dubte, les assignatures que provoquen més pavor són castellà i història ja que són les que a altres anys han estat les més difícils i a les que t'entra més temari memorístic. Per descansar de l'estudi faig extraescolars, els apats ja els conto com un descans O reviso les xarxes socials. També miro vídeos de repàs del temari de història, per descansar el cap però seguir repassant tot i que no es tracti d'un repàs feixuc. Alguna sèrie O video de youtube còmic també.

 • Lara

  Jo necessito un 12,7 i estic súper estressada. Em sé el temari però és impossible dominar-ho TOT. He estudiat unes 6 h diàries i dies sense cole unes 14h (moltes molt poc productives). De l'estrès em poso a llorar i tot a vegades però això ja s'acaba. Ànims a tots!

 • Júlia Falcó Champion

  Estudio als 3 turons i la veritat és que he superat el batxillerat sense problemes i amb més nota de la que m'esperava.
  Per a la selectivitat em preparo estudiant pel matí quan em desperto i relaxant me per la tarda. Per mi és la millor opció, 0 estrès i recordo prou bé les coses.

 • Jaume, lo xiqüelo del Xato

  Bona tarde, he acabat 2n de BAT científic i penso que la sele no és per a tant. Si que és cert que necessito un 5 per entrar al grau que vull i això em fa anar mes a relentí. Acaba de començar la setmana mes important de la meua vida i aquí estic. Història es el que més respecte em fa tot i que la prova de CTMA es bastant difícil. Vaig estudiant sobre la marxa i amb una parsimònia digna d'algú que no s'està jugant gaire. Tot i això confio en mi mateix per a fer-ho lo millor possible.

 • Oriol Ibáñez

  En el meu cas, just des que vam acabar amb els exàmens, o potser des d’uns dies després, he estat preparant les proves. Si es porta bé i amb calma no hi ha molts problemes: sense haver de fer nou temari, repassant continguts ja tractats, comentant exercicis amb els companys... els dies van passant tranquil·lament. És bo també no anar fent invents amb el son i descansar bé cada dia, combinant l’estudi i alguns moments d’esbarjo.

  A tot això he de dir que jo tampoc m’he plantejat molts problemes amb la nota: tan sols sé la carrera que vull fer, a hores d’ara. Sí, ja comença a ser moment de fer la preinscripció, però hi ha moltes opcions... De tota manera, tinc la petita sort que del grapat de graus no n’hi ha cap amb una nota desorbitada.

  Tot i això, la preparació de la selectivitat pot abstreure molt, segons com. Recordo anar a entrenar a futbol un dia i estar una mica perdut al camp i una mica aïllat al vestidor. Quant a això també, hi ha moltes opcions, però els clàssics de sortir al carrer a fer un passeig, llegir un llibre o escoltar música mai fallen.

  Són dies importants, i per a alguns més que d’altres, però amb paciència i fent pinya entre tots poden anar molt bé.