Fan massa vacances els nens?

Volem saber la teva opinió sobre el calendari i els horaris escolars actuals a Catalunya

Som a les portes d'un nou curs escolar, després de les vacances d'estiu. Dos mesos i mig fora de les aules és massa temps? S'haurien de repartir d'una altra manera els descansos al llarg de l'any? Quins canvis faries al calendari per millorar la conciliació familiar? Aquest diumenge a l'ARA publicarem un reportatge amb l'opinió d'experts sobre si són massa llargues les vacances d'estiu, però abans ens agradaria saber la teva opinió.

Les vostres històries:

  • Merce roige bote

    crec que lo reonable seria fracccionarles un poc mes i que les sortides escolars com a altres paissos fosin no tan concentrades al istiu

  • Daniel

    Jo crec que sí. Són masses vacances. En la meva opinió, tot aquest període de temps es podria reduir, com a mínim, en dues setmanes. No cal que sigui fent classes. Podrien ser de caire diferent, escacs, lectura, ... enfocat cap a activitats tipus extraescolars formatives.

  • Jordi Reguant Danés

    prenguem nota dels països amb millors resultats en l'educació, bàsicament anglosaxons, escandinaus i bàltics, on fan 2 mesos sencers de vacances (juliol-agost), i l'horari és de 9 (petits) o 8h (grans) a 15h, ja dinats. A més fan la satmana blanca a febrer. El nostre és un dels països on més temps es dedica a estar a la feina o l'escola amb resultats més baixos

  • Jordi Higueras Sanz

    Ja ho crec que son mases, altres paisos de la UE con Belgica les reparteixen al llarg de l any fent mes facil la conciliacio familiar, d aquesta manera es totalment impossible, families hipotequen la vida dels avis, d altres que no compten amb l'ajuda d aquesta pq ja no hi son, s han de gratar la butxaca amb un munt de casals que acaben tambe esgotant als nens que amb qui volen compartir les vacances realment es amb els pares que no poden atendrels durant gaire be 3 mesos.

  • Niconsen

    Jo crec que son masses vacances, es fa molt dificil per els pares de gestionar la situació treballant els dos com passa a moltes families. Sempre hi ha els avis o els casals pero crec que no se n'ha d'abusar, els casals son caríssims i els avis tenen dret a descansar també.

  • Petrus

    Si, definitivament fan massa vacances a l'estiu. Haurien d'estar més distribuïdes durant el curs escolar. Tres mesos a l'estiu posa a prova totes les combinacions logístiques de campus, activitats, vacances, cangurs i avis.

  • Pep Fosalba

    Alumnat: - 2 mesos de vacances d’estiu com a màxim (juliol-agost). - 2 setmanes d’aturada per Nadal. - 1 setmana Santa. - Cap dia de lliure elecció. Professorat: - Adaptar les vacances a les de l’alumnat per poder finalitzar i començar el curs amb garanties: Entre 1mes i 1,5mesos de vacances a l’estiu. La resta igual.

  • Dag

    Són massa llargues!! Difícil conciliar feina i família!

  • Gaial

    Jo crec que fan masses vacances. Penso especialment amb els que tenen famílies amb problemes. Conec si nens que es passen el dia en baixos de 40m2 sense llum, en entorns marginals. Els seus pares no se'n ocupen o no s'en poden ocupar. 3 mesos en entorns depriment si i marginals merva la seva educació. El problema no només són les famílies normals que gasten diners en casals, sinó en nens d'entorns complicats que el seu millor entorn és l'escola. Perquè a l'estiu no han anat ni a la platja ni la piscina ni a la muntanya i el que han après no té res d'educatiu.

  • Anna

    Ni pensar-ne: en tot cas, vivim en un país on tenir criatures es penalitza i no existeix la conciliació familiar/laboral. Reduir les vacances de les criatures seria anar en la direcció equivocada. El mer fet d'estar plantejant-nos aquesta pregunta és molt preocupant. És com si, a aquestes alçades, algú es plantegés si cal "privilegiar" tant el transport públic... No caiguem en aquests paranys, com a societat, siusplau.

  • Dia

    Crec que les tenen massa concentrades a l'estiu. Seria millor un mes d'estiu com els pares i després més vacances durant el curs. Hi ha una desconnexió massa llarga i això fa que els costi agafar rutines. A més, es fa molt difícil conciliar el treball dels pares amb les vacances dels nens. No es tracta de que vagin fent casals per això fora millor que anessin a escola.

  • egoskor

    No crec que siguin massa llargues. El que crec és que és difícil conciliar per què els pares/mares treballem massa dies. Hem de reduir la jornada laboral.

  • Marta

    No es tracta de que facin menys vacances, sino de que les facin més repartides, com per exemple a Alemania: 6 setmanes només a l’estiu, però després fan una setmana ja a l’octubre, Nadal, setmana blanca, setmana santa i una setmana al juny (pq el curs acaba al final de juliol). Evidentment amb casals disponibles per si els pares no tenen festa... a més així no has de pagar tants casals de cop a l’estiu!

  • Pere Nicolas Barba

    Es cert que cubrir logisticament els quasi 3 mesos d'estiu per els pares que treballan tots dos es complicat, pero cal tindra en compte un altre factor logistic que son les instalacions dels centres, s'imagina algu soportar les calorades d'estiu amb 25 o mes nens en una clase a 30 graus? Els centres no estan preparats . Per cert en altres paisos amb una distribucio durant el curs amb vacances cada 6 setmanes 10 dies els problemes logistics dels pares treballadors es el mateix.

  • Magda Mas i Miquel

    si

  • Abdou Mawa Ndiaye Ndaw Ndaw

    El que fa falta es distribuir millor les vacances durant l'any, tornar a la Setmana blanca en final de febrer , parar mes dies a tots sants 2 dies mes ,

  • Rosa Turró

    I com conciliariem si fan vacances al mig del curs? ja es va probar de fer alguna setmana durant el curs i va ser un caos.

  • Daniel Rubio

    El problema no és pas que els nens facin massa vacantes, el problema és que els pares no en fan una quantitat similar ni es donen facilitats per a la concil.liació familiar, havent d'agafar les vacances per separar, recorrint als avis o a serveis extra com els campaments d'estiu, tot perquè el nen/a és una "càrrega" en no existir possibilitats d'estar amb ells. Així, parlem més aviat d'un problema de mercat laboral i familiar que no pas educatiu.

  • Sandra

    Els nens d'avui, se'n comença a parlar ja molt, van molt carregats d'estrès durant l'any. Escola 40 hores a la setmana, classes d'anglès o esport a les tardes, deures... Es just que disfrutin d'un període llarg de vacances (sense deures, a ser possible, perquè no és cert que ho oblidin tot... si han après amb passió, ho recorden). Ara bé, l'escola pública a l'estiu podria mantenir un servei públic per acollir els nens de les famílies amb dos pares que treballin fora de casa. Una mena de casals d'estiu dins l'escola però on els nens poguessin fer vacances reals, sense activitats obligatòries i on poguessin escollir lliurament si jugar, si fer una manualitat, si llegir...

  • Sandra

    Els nens avui, se'n comença a parlar ja molt, van molt carregats d'estrès durant l'any. Escola 40 hores a la setmana, classes d'anglès o esport a les tardes, deures el cap de setmana o fins i tot després de moltes hores d'escola... Es just que disfrutin d'un període llarg de vacances (sense deures, a ser possible, perquè no és cert que ho oblidin tot... si han après amb passió, ho recorden). Ara bé, l'escola pública a l'estiu podria mantenir un servei públic per acollir els nens de les famílies amb dos pares que treballin fora de casa. Una mena de casals d'estiu dins l'escola però on els nens poguessin fer vacances reals, sense activitats obligatòries i on poguessin escollir lliurament si jugar, si fer una manualitat, si llegir...

  • Sandra

    Els nens d'avui, se'n comença a parlar ja molt, van molt carregats d'estrès durant l'any. Escola 40 hores a la setmana, classes d'anglès o esport a les tardes, deures... Es just que disfrutin d'un període llarg de vacances (sense deures, a ser possible, perquè no és cert que ho oblidin tot... si han après amb passió, ho recorden). Ara bé, l'escola pública a l'estiu podria mantenir un servei públic per acollir els nens de les famílies amb dos pares que treballin fora de casa. Una mena de casals d'estiu dins l'escola però on els nens poguessin fer vacances reals, sense activitats obligatòries i on poguessin escollir lliurament si jugar, si fer una manualitat, si llegir...

  • Xavi

    Els nens i nenes no fan massa vacances per a mi. Recordo de petit els estius interminables amb familia, amistats, berbenes i mar com la millor època de l'any. No els podem prendre això als menuts i menudes escurçant les vacances.

  • San

    No són masses. Tinc molt bon record de les vacances d'estiu quan era nena, no voldria treure això a les generacions futures simplement perquè jo treballo i no hi ha cap mesura de conciliació en aquest país. Crec que s'hauria de treballar en la direcció contrària: adaptar els horaris i les vacances dels pares, o permetre més mesures de flexibilitat perquè ningú s'hagi de fer aquesta pregunta.

  • Opinador

    No, no són masses. Els adults en fem massa poques! Cada 3 mesos hauríem de fer 15 dies de vacances, treballaríem millor, més a gust, i activaríem molt l’economia! Dir que els nens fan massa vacances és la versió de l’adult amargat!

  • Marina Farre Torrente

    Jo penso, com gairebé tots els pares , q són excesives. Al setembre els nens ja estan avorrits... seria molt millor q fessin una setmana al febrer... i començar més aviat.

  • Alex

    Considero que aquesta mena d'estiu llargs son els estius de la infantesa, la pàtria de la infantesa. És una experiència que gairebé només es té a la infància i on passen moltes coses. Crec que és positiu, però els adults som egoistes i només pensem en la nostra conveniència. I també som envejosos, perquè els mestres tenen dos mesos de vacances, però no ens recordem de tota la responsabilitat i feina extra que fan. Visca els estius de la infantesa!

  • Xavi

    Jo crec que els petits i petites no fan massa vacances. Recordo els meus estius de petit com el millor moment de l'any, les vacances amb els pares, al carrer amb amics i amigues, la platja, les nits de festa major. .. No els hi ho podem prendre això perquè com adults valorem que fan massa festes perquè com a infants no ho veiem pas així.

  • Tomàs Andreu Martínez

    Heu de tenir en compte a l' hora de parlar d' aquest tema, la calor que fa.

  • Juli Bassas Vila

    Vacances Juliol i Agost La resta repartides durant l’any,

  • Pipo

    Fan massa vacançes tots, Alumnes i mestres,..jo proposo fer del 1 juliol al 31 agost.- del 24 des. al 2 gener, la setmana Santa , una setmana blanca , i dos díes festes locals així tant per mestres com alumnes.

  • Alexandre Carol Marsal Marsal

    Per mi estan mal repartides. Una cosa és passar hores a la feina/escola i l'altre és que siguin rendibles. A l'estiu com a màxim 8 setmanes. Dues per Nadal, 1 setmana blanca a finals de febrer, 1.5 setmanes Setmana Santa, més algun cap de setmana llarg estratègicament situat al llarg de l'any. Entrada a l'escola a les 8 i sortida entre 15h i les 16h, evidentment dinats!! Això si, hem de canviar el concepte de dinar actual (1r,2n, postres, ...), per un dinar més lleuger, però suficient. Des de que visc fora de Catalunya mai havíem tingut un nivell de conciliació familiar tant bo. A la feina s'hi entra d'hora i 30min. per dinar. Hem de canviar una mica tots els horaris.

  • Jordi mercader castany

    Les vacances d'estiu son massa llargues, els mateixos nens ja estan cansats i actualment amb la vida professional dels pares ja no poden gaudir d'estar fora tants dies. Jo opino que els curs escolar tindria que començar el primer dilluns de setembre i durant el curs realitzar més setmanes de descans.

  • Mònic Mandonguill

    S'ha de comptar amb la climatologia. Amb la calor que carda a l'estiu, que ja comença a mitjans de juny, no és gaire raonable tenir la quitxalla enxubada en unes classes sense aires condicionats.

  • David R.

    Difícil conciar feina i tantes vacances. Gràcies als avis i als casals que podem tirar endavant (els casals a preu d'or a vegades.. ). El mes racional serien vacances al Juliol i agost nomes, ja estaria be.

  • Sònia Seoane Camps Camps

    Aquí a Suïssa crec que ho fan força bé. Sis setmanes a l'estiu, dues setmanes a l'octubre, per Nadal els dies justos, per carnestoltes dues setmanes i per pascua dues més!

  • Gpc

    Massa llargues a l'estiu...les vacances d'estiu escolars fa 50 anys que son així. Em sembla que en 50 anys hem evolucionat en molts camps però en aquest res de res. Els pares ens hauriem de manifestar en contra del calendari actual, som molts els afectats... Desde parelles que no poden compartir plegats cap dia de vacances perquè han d'estirar els dies com poden, des de canalla que perd la il.lusió perqué fer vacances però haver d'estar en casals on son una ovella mes d'un ramat els desmotiva, desde avis esgotats per la implicació que els hi suposa,....i això sense parlar dels nens menys afortunats, sense casals, ni avis, ni cangurs ni res de res... Hem de fer una canvi ja...la societat ha canviat però el calendari escolar encara és prehistòria....

  • Eduard Riera Raurell Raurell

    Crec que sí. De fet a la practica els apuntem un mes en casals d estiu, fent activitats d' esbarjo principalment, per despres fer vacances en familia propiament un altre mes. Crec seria mes interessant que el mes d esbarjo,casals nonstop es reprtis durant el periode escolar. El que vull dir es que crec que fan prou hores lectives i prou hores d esbarjo, pero estan mal distribuides.

  • Angel Manuel Martínez Rius Martínez Rius

    Com a professor jubilat crec que no, pero estan acumulades, Seria millor mes repartides Durant tot El cuts.

  • Jaume Torrents Sanahuja SANAHUJA

    Jubilat i fent d'avi

  • Maria Vázquez

    No faria canvis al calendari escolar per millorar la conciliació familiar. Crec que la solució passa per una reforma laboral que sigui amable amb les famílies. Les escoles són per ensenyar, la seva funció no és de cuidar els nens i nenes mentre els pares treballin. No són pàrquings on aparques els infants les hores que calgui per anar a treballar. Els nens mereixen vacances i gaudir de temps amb la família. Calen polítiques de conciliació familiar al món laboral.

  • Lluís del Castell

    Dos mesos i mig, o casi 3 messos de vacances, son massa temps per els nens i qualsevol. Es increible la perdua de temps morts, les adiccions als movils, teles, instagrams, etc. No tinc ni idea del que cal fer, pero cal reinventar aquest periode ( per alumnes i professors no tant sols de les escoles, sino tambe de les unis) per fer altres activitats, ampliar coneixements, no ho se. Pero tal i com ha un programa anual de cada curs, hi hauria d'haver-hi un programa vacacional amb l'objectiu q ajudessim a les persones petites i grans a creixer, ser solidaris, i millorar les generacions actuals. Qui es dediqui a l'ensenyança q reinventi. Pero es casi un pecat perdre 3 mesos de la vida any rera any a fer "vacances.."

  • Joan Batista Guillot Quintana

    "la meva història" és l'experiència de molts anys i i en diferents països... però com que ara visc a França i tinc els néts de la meva companya que em diuen "avi", parlaré com a avi en plural, pels d'aquí i els d'allà. Dos mesos i mig de vacances és molt, molt i molt massa temps... per als mestres perfecta, per els infants meravellós, però per a l'aprenentatge UN DESASTRE. Deu fer "segles", quan això es decidí, no es va pensar en l'ensenyament, sinó en la comoditat/interés de pares i empreses... malgrat que, ben pensat, tampoc em convenç. Un mes o un mes i mig seria l'ideal per poder reprendre (ells), les activitats pròpies de la seva edat i sense portar cap prejudici als pares o tutors... però haurien de disposar de "petites vacances" a més a més de Nadal i Set. Santa... són infants i això no ho hem de perdre de vista, han d'aprendre (a més a més de llegir i escriure), disciplina i pautes de treball/repòs. Una setmana al Febrer, una al Maig/Abril i una a l'Octubre/Novembre seria perfecta, perquè entremig hi hauria el Nadal i Setmana Santa. Quant a la comoditat/compatibilitat de "llar i treball", dels pares... no s'han d'oblidar als avis, que estarien encantats de participar hi.

  • Bartomeu Viudez Garcia

    Pensant en preadolescents i adolescents, l'escola és un parèntesi a la vida. El període de vacances és una oportunitat per començar decidir què fan, cap a on orienten les seves vides. Cal temps perquè puguin tenir experiències que els ajudin a créixer. I els pares, doncs a buscar-nos la vida perquè els nostres nanos tirin endavant

  • FrancescJulia

    Sincerament no crec que siguin masses vacances el que hi ha són poques facilitats pels pares,, hi haurien d'haver mes alternatives pels nens a l'estiu, es a dir casals d'estiu municipals .generalitat-estat , com sempre problema de finançament. Com a mínim el 50

  • FrancescJulia

    Sincerament no crec que siguin masses vacances el que hi ha són poques facilitats pels pares,, hi haurien d'haver mes alternatives pels nens a l'estiu, es a dir casals d'estiu municipals .generalitat-estat , com sempre problema de finançament. Com a mínim el 50

  • Xavier Basora Roca

    Sí, les vacances d'estiu són massa llargues, atès que per als nens se'ls fa molt llarg i per als pares també. Els pares, a més, tenen molts problemes per conciliar aquestes vacances tan llargues amb la feina, malgrat les opcions disponibles. Penso que haurien de tenir 2 mesos, acabant a finals de juny i començant l'1 de setembre. Si això implica fer més vacances durant el curs, parlem-ne, però d'entrada no veig necessari reubicar aquest escurçament estiuenc al llarg de la resta de l'any. El meu dubte és: s'ha estudiat seriosament aquesta possibilitat? S'està discutint en algun fòrum? Té marge la Generalitat? Els pares necessitem respostes.

  • Juli Pujade Villar

    Llegint molts del comentaris sobre la compaginacio de temps, dedueixo que... no fan massa vacances el que passa és que nosaltres en fem poques.

  • Jaume Bosch Martí Martí

    Si fan massa vacances, mes aviat cap a 4 mesos. Se’n haurien de fer menys i mes repartides en períodes mes curts i en el possible coincidin amb períodes que es puguin concil.lisr amb els pares.

  • RPG

    Com a gran part de l'Administració, la Banca i altres organismes els horaris i les vacances haurien de ser racionals i no un privilegi d'unes classes socials. 2 mesos a l'estiu 2 setmanes per nadal 2 setmanes per setmana santa

  • Daniel C

    Crec que no fan massa vacances però sí mal repartides. No es pot concebre una conciliació familiar efectiva si els periodes de vacances escolars no s’ajusten als laborals i viceversa. Hauríem de trobar un equilibri entre escola i món laboral per tal de gaudir més del temps de lleure familiar i que els nens i nenes no se’ls faci llarg l’estiu ni perdin el contacte amb l’aprenentatge.

  • TF Jenssen

    Si fa no fa, el còmput global de dies de vacances als països occidentals és el mateix a tot arreu. La diferència és com es fan i la seva freqüència. Caldria limitar les de l'estiu a juliol i agost, com no sigui que el país vulgui invertir en equipar cada escola amb aire condicionat (el que seria molt car econòmicament i ambiental). Amb les 3 setmanes que en surten de les vacances d'estiu, podríem tenir una pausa d'una setmana a mig trimestre a l'octubre. Les altres dues a repartir entre setmana santa (que podria ser de dues setmanes) i allà on faci falta depenent de quan sigui Pasqua aquell any concret. La majoria de professors a Catalunya FEM unes sis setmanes de vacances a l'estiu (potser a la pública en fan més, però a casa nostra la meitat dels professors no treballem a la pública). A més, les classes haurien de ser de 45 minuts, entrar a les 8 i sortir ales 15.30h dinats. Això implica una restructuració dels horaris laborals dels pares en el cas d'alumnes d'infantil i primària. Caldria també repensar els continguts del currículum per adaptar-lo al segle 21. No som al segle 19, com quan les primeres escoles públiques van començar.

  • DPV

    No son massa vacances... els nens necessiten aturar-se i desconnectar, el mateix q els mestres i professors. No sé si la idea de fer com alguns països, classes dos mesos i aturades, es bo per a l’alumnat, ho desconec... però cal tenir en compte que el mes de juny, al nostre país, ja es calorós, i l’alumnat es concentra poc ... les aules no estan preparades, climàticament parlant, perquè es doni una situació òptima per atendre i estar per a la feina els mesos de juliol i agost... Hem de tenir en compte tbé, q ser a l’escola no vol dir ser a la guarderia... En cas de fer menys vacances estiuenques, les activitats haurien de ser més lúdiques... no de concentració-estudi...

  • Irista

    Estic d'acord que el que cal són les vacances més ben repartides. Com ja han comentat abans: 2 mesos a l'estiu, 2 setmanes per setmana santa i 2 setmanes per nadal. La resta dies de lliure elecció, festa major... ja em sembla bé. Pels nens d'ambients deprimits: totalment d'acord que cal una solució, casal o colònies per sortir una miqueta i aprendre coses que no els hi poden ensenyar a casa.

  • Susana Muixi Rovira

    La conciliació familiar no ha de venir de l'escola, si no de la feina o l'administració. Les familias tenen problemes per les vacances i quan els nens i nenes es posen malalts. Per altre banda a les escoles no s'hi pot estar a l'estiu,sobretot a les públiques i més modernes ,les quals semblen forns, enfocades al sud, amb sostres de llauna i sense refrigeració. Els mesos de maig ,juny i setembre ja són durissims,pel que fa a la calor

  • Teresa

    Crec que com a país caldria començar les classes la `primera setmana de setembre (també pels pares i pels nens). Cpm a país s'explicaria l'11de Setembre. Ara ningú en parla. Potyser un dia a la vida dels 18 anys d'escolaritat quan es parla d'una guerra europea i ni veus que parli de la derrota de Catalunya i del regne d'Aragó. Això fa que la majpria de ciutadans no en saben res. Els castellans ho ignoren, en passen;L molts catalans si fa bo van a la platge... És més fàcil despreciar allò que no es coneix. Tota aquesta gent té dret a ser informats. A més, pels nens -que no són pas els més savis d'Europa no els vindrien malament uns dies més de classe. Estan cansats de vacances, ja tothom treballa. A qui no li interessa això és als mestres i tenen molta força. Haurien de començar els dies de preperació els dos o tres dies últims d'agost. No sé si ho voldrien. Potser amb un augment de sou?

  • Filip Geers

    Crec que el plantejament de les vacances escolars es el pitjor model de tot Europa! Com pretenem que els nens estiguin be durant 12 setmanes durant l’Estiu, quins pares es poden plantejar dedicar-se durant aquest temps als fills? Es literalment impossible, ens obliga a fer vacances concentrades durant aquest període, massa llarg pels nens i pels pares. Com si no hi haguéssim la resta de l’any per fer ne de manera més repartida, o de tenir l’oportunit de poder planificar se unes vacances d’hivern amb esports de muntanya, recorden que som un país que tenim la sort de tenir Pirineus amb unes fantàstiques instal·lacions per gaudir de les muntanyes i els seus esports, però no apostem de perque els catalans disposem d’una setmana per descobrir les.... es més fàcil trobar-hi algun francès (amb tots els respectes) que si tenen vacances d’hivern que no pas un català!!???? En definitiva moltes vacances a l’estiu, zero a la tardor, Nadals llargues novament, zero d’hivern i normals a setmana Santa, pero zero de primavera novament..... es ben be que es un model únic Una cosa si estem ensenyant als nens que aquí es concentra tot a l’estiu No anem pas bé

  • MJ

    No, els nens no fan massa vacances som els seus pares o tutors q en fem massa poques. És necessari q pares i fills passem temps junts. Temps tranquil i sense presses

  • Fayun

    Tinc seixanta-un anys i el calendari escolar és el mateix que quan jo anava a escola, el món ha canviat però l’escola es manté en un passat molt llunyà, que segurament ve de més enllà. Algú ens hauria d’ explicar les raons i motivacions del calendari escolar, de fet el primer trimestre el determina el dia de Nadal però el segon trimestre depèn de la lluna ja que aquesta determina la durada del segon trimestre, segons com cau la Setmana Santa. No s’ha fet cap mai planificació lògica del calendari escolar! Els edificis escolars no estan adequats per la calor , a finals de maig ja comença i el mes de setembre és dur de passar. L’horari és un altre tema a considerar, per què l’aturada del migdia ha de ser obligatòria com a mínim de dues hores? No es tracta només de parlar de les vacances, és urgent i necessari posar lògica i sentit comú a tot aquest desgavell d’horari i calendari escolar , només cal que es decideixin els que han de prendre les decisions i que comencin d’una vegada!

  • Sílvia Miras

    Jo no sóc ni experta en resultats acadèmics ni en com fraccionar períodes lectius... però posaré dues coses sobre la taula: 1.- els meus fills fa setmanes que van preguntant quan tornaran a l'escola perquè la troben a faltar i l'organització familiar de l'estiu ha estat complicada. 2.- per altra banda vaig anar a una reunió escolar a finals de juny i aguantar només una hora amb la calor que hi feia va ser tot un repte, com viuran les criatures sis hores a finals de juny o principis de setembre? Està molt bé comparar-se amb països més nòrdics... però per acostar-nos a ells primer hauríem de pensar alguna cosa per les temperatures a l'aula que tampoc impliqui una pujada a la factura pública inassequible. Per tant, crec que són massa vacances tan pels alumnes com per la gestió familiar, però la solució NO ÉS TAN SIMPLE...

  • Maite

    No cal reduir-les,però potser distribuir-les d'una altra manera.Fer tot el curs jornada intensiva, fer les extraescolars a primera hora de la tarda. I si es vol fer classes al juliol que es pensi que s'haurà de posar aire acondicionat en totes les aules i escoles de Catalunya. És impossible fer classe segons en quins territoris sense aire. I no és broma.

  • Merce De Riba Bouvier

    D'entrada, començar l'escola el primer dia de setembre. Fer menys hores lectives i mes activitats a la propia escola, de manera que no sigui una preso.

  • Clara Masriera-Esquerra

    Entenc que Juliol i Agost, al nostre país, siguin vacances i moment per fer casals d'estiu i emprendre noves experiències, necessàries i que haurien de ser subvencionades i que tots els infants en poguéssin gaudir. Però també seria raonable que el professorat comencés la última setmana d'agost a treballar i l'alumnat s'incorporés la primera de setembre, ja que al mes d'octubre, novembre i desembre hi ha ponts, es podrien allargar una mica i seria més raonable i no tant complicat de gestionar a nivell familiar.

  • Manuel Casado

    Jo soc pediatre i de petit feia vacances fins el 2 d’octubre i mai em vaig avorrir ni vaig ser un problema pels pares La familia era entesa diferent amb molta dedicacio als fills vacances incloses i ara sembla que les parelles pensin mes en ells en els seus viatges i repòs que en jugar i distreure la canalla Ja en tenen prou de hores lectives pobres xiquets

  • Montse

    Soc mestra i mare. He estat en escoles capdavanteres d’Europa on fan les vacances més repartides, i em sembla de conya. Ara bé; no hi ha punt de comparació. Ni en la conciliació, ni en la inversió, ni en els valors i per suposat tampoc en el clima. Aquí al maig no s’aguanta estar dins les classes amb 25 criatures, ni els alumnes ni els mestres. Poc se sap dels recursos que tenim a les escoles i poc valorada és la tasca que s’hi fa en segons quines condicions. I és molt fàcil criticar que si tenim massa vacances, però ningú es planteja per què

  • Mònica

    Sóc mestra de primària i crec que les vacances estan massa concentrades en els mesos d'estiu degut al nostre clima. La calor fa insoportable estar a les aules. De vegades la temperatura és superior als 36ªC. Des de riscos laborals ens alerten dels perills de treballar (i estudiar) en aquestes condicions. Si es fes una inversió econòmica en les escoles per adequar les aules i instal·lar aire condicionat es podria plantejar un canvi en el calendari escolar. D'altra banda, com seria adequat plantejar aquest canvi? Doncs responent a les necessitats pedagògiques i evolutives dels nostres infants i no a qüestions socials, familiars o econòmiques. Per tant, no podem pretendre que l'horari i el calendari s'adeqüi a les necessitats de cada família, ni a l'horari laboral dels pares, mares o tutors/es ni a si hi ha prou pressupost econòmic o no. Les polítiques en educació han de tenir en compte l'opinió dels professionals en educació (mestres i pedagogs) que són les persones que en saben, d'educació. Una altra cosa és si això es correspon o no amb necessitats socials com tenir la canalla "col·locada" mentre els pares i mares van a treballar.

  • julio

    A França 2019-2020: - vacances de tardor: 19. 10. 2019 - 4. 11. 2019 - vacances de Nadal: 21. 12. 2019 - 6. 1. 2020 - vacances d'hivern o carnestoltes: 22. 2. 2020 – 9. 3. 2020 (depèn de la regió però mateixa quantitat de dies) - vacances de primavera: 18. 4. 2020 – 4. 5. 2020 - vacances d'estiu: 6. 7. 2020 – 31. 8. 2020

  • IGNASI CAMPS PULIDO

    si poguessim repartir les vacances en altres époques de l'any i les empreses fossin flexibles per donar vacances fora de l'Agost aconseguiriem un calendari mès europeu, que ens convé, a mès l'economia s'enfortiria de l'impacte d'aquest nou horari com a França que es el que mès conec i els que vivim del turisme, que som molts, ho agrairïem per poguer conciliar la vida familiar que tant costa en ple estiu.

  • Joan

    El clima de les nostres latituds, inevitablement, condiciona l’activitat lectiva: juny i setembre són complexos atès que patim estrés tèrmic a les aules (moltes, amb una superfície justa, i tenim ràtios de 25 alumnes, generalment). El que cal, trobo, és millorar els horaris i vacances de les famílies, i recursos, ajuts, per a aquells casos amb dificultats per pagar un casal d’estiu (molts ajuntaments, de fet, ja programen casals-escoles d’estiu públiques, amb preus populars). El temps d’estiu és un temps molt preuat i significatiu de la infantesa, i no tornen al setembre “desorientats” ni amb “rutines i aprenentatges oblidats”, això no és així, i ho veig cada inici de curs. Tornen amb les piles ben carregades, han crescut i han consolidat coneixements (les proves inicials que passem a les escoles a l’octubre així ho assenyalen, a banda que a l’estiu, molts nens/es llegeixen, gaudeixen de la lectura amb calma i placidesa,tal i com sempre recomanem). Succintament: no tenen massa vacances, tenen i tenim les vacances que necessiten i necessitem, i les que condiciona el clima de les nostres latituds. Cal millorar en les mesures de conciliació, més dies i ajuts a les famílies.

  • Genis Sàbat

    Sempre hi ha queixes sobre les vacances dels menors en edat escolar. En canvi s'hauria de plantejar de manera positiva i exigir poder passar aquest temps (i més) amb els infants en edat de creixement. Aquest és, entenc, l'objectiu de ser pare o mare: acompanyar en el creixement integral dels fills i filles. Potser és que hi ha massa persones que tenen fills/filles i massa pocs que són pares i mares?!

  • Marina VE

    Sense dubtar-ho les vacances són massa seguides i caldria repartir-les al llarg del curs escolar. Tot i així la conciliació no seria més fàcil sense una reforma horària. Tanmateix, caldrà millor les instal·lacions dels centres per tal de poder assegurar que les aules son adequades a les altes temperatures de l’estiu. Soc professora i és molt difícil que el rendiment i l’aprofitament del temps es pugui mantenir quan adolescents, infants i docents no estan còmodes degut a la falta de ventiladors o climatització a les aules dels centres educatius.

  • Anna Verdaguer Vila

    No crec que facin massa vacances. El més de juliol els infants haurien d'anar a casals d'estiu o esplais i fer activitats de caire més lúdic, esportiu, artístic i a la natura. El mes d'agost hauria de ser per estar amb la família i els amics. A l'estiu, amb la calor és impossible estar a l'aula i concentrar-se per a les tasques escolars. També crec que les activitats del mes de juliol haurien d'estar subvencionades.

  • Míriam

    Crec que s'han de repartir més durant la resta de l any. Per exemple 1 setmana cada 2 mesos. Però com ja sabem els pares no tenim vacances en aquestes èpoques, per tant jo crec que també una bona iniciativa és equiparar l horari laboral amb l horari escolar. I tots contents! Ja sé que no totes les professions poden tenir aquest privilegi però per llei crec que haurien de facilitar almenys a un dels progenitors a que poguessin fer les vacances amb els nens.

  • joan carles saball marti

    Si , fan massa vacances i més atenent als resultats acadèmics dels alumnes .

  • Maria Glòria Molero

    És agobiant tan pels nens com per la família .

  • Joan Serras

    El Calendari escolar català és lamentable. Tan sols són 8 mesos de docència,... Agrupats per 3 trimestres, quan arriben al 3 s'adonen q encara van per la meitat del temari. Llavors acceleren, i fan els temes a tota castanya. El nens són molt innocents, la seva resposta es, els últims temes del curs són molt curts. Si compten les hores lectives q fan i les setmanes, veurem q fan com 1 més menys d'apranantatge, q al final del període escolar de primària i secundària es tradueix en més d'un any i mig menys de formació. Això sí, mestres i departament d'educació sempre es posen d'accord ràpid ja sigui en reduir hores o dies, ... I els pares com sempre a dos veles.

  • M. Dolores Prieto

    Jo no crec que siguin massa vacances, els que tenim poques som els pares, a més les empreses normalment no ofereixen possibilitats de conciliació familiar. A part d'això avui en dia hi ha molts pares que no prioritzen la relació i la cura dels seus fills, respecte del seu treball. Potser ens hauríem de plantejar si enlloc de dedicar tant d'esforç a aconseguir més comoditats materials volem disfrutar més de la nostra família.

  • Ferran Coll Ibanez Ibanez

    No cal anar a fer proves imaginatives. Fixem nos amb el que fan paissos del voltant i apliquem ho. Gairebe tres mesos es una bestiessa. Aixi de rotund. Trenca ritmes, habits i els pares jano saben qje fer amb ells

  • Eduard

    1) Les escoles no són guarderies. Si els pares tenen problemes de compatibilitat amb els horaris de feina s'haurien d'articular, per part de l'administració, altres sistemes com monitors a les escoles i instituts, fora d'horari escolar. 2) Les vacances deuen de deixar de regir-se per el sistema religiós, setmana santa variable (trimestres de més de tres mesos són excessius) i festes religioses. 3) Som un dels paisos de Europa que més hores lectives fem. 4) Les vacances estan mal repartides (sistema religiós). 5) Els horaris escolars, especialment a la primària, són excessivament llargs. 6) El model francès es un referent: cada dos mesos de classe, quinze dies de descans a casa. 7) A Catalunya som un dels paisos que menys invertim en Educació de Europa. El tema de les vacances no es pot separar d'altres problemàtiques escolars com manca de mestres i professors, horaris excessius, etc.

  • Anna

    Tinc dos fills i m'ho apanyo amb casals i alguns anys amb permisos sense sou a la feina. No tinc una opinió massa feta, però tots aquells que diuen que 3 mesos a l'estiu és massa, que costa de conciliar i que s'hauria de repartir... no pensen que si posen dues setmanes al febrer (per exemple) tindran el mateix problema que estan tenint ara, a principis de setembre?

  • Maria Olivella

    Trobo que si els pares només tenim 3 setmanes i els nens quasi 3 mesos, està una mica descompensat en el sentit que has fer una logística important. Si no tens avís que te'ls cuidin mentre treballes, has de tirar d'esplais, cangurs i són molts diners. Esta be q els estudis acabin al juny però podrien anar al cole al juliol i dedicar aquest mes a fer activitats d'entreteniment.

  • Rosa Fontanals Camprubi

    Els dies lectius i de vacances són semblants a tots els països del nostre àmbit, o sigui Europa, podeu consultar-ho. És més , no som el país que fa més vacances i si es fan totes a l'estiu és per qüestió climàtica. Ja es va provar de fer "setmana blanca " i va ser un desastre, els pares es van queixar moltíssim.Si volguessin repartir-les implicaria instal.lar aire acondicionat a totes les escoles, perquè amb les temperatures d'estiu no es pot estar en una escola i menys fer classe. El que s'ha de fer és que els casals o colònies siguin subvencionats perque hi puguin anar tots els nens/es que ho necessitin.

  • Ramon Niubo

    Crec q estaria be a l’estiu un mes i mig de vacances i el mes q sobre repartit entre Nadal i Semana Santa i conciliar la feina amb les vacances

  • Maria Lourdes Cairo Munné Munné

    Edificis com cal, jardins en comptes de patis pelats i aire condicionat són requisits imprescindibles en els centres educatius d'un país amb les condicions meteorològiques del nostre. Es podria començar racionalitzant els tres trimestres del curs, aconseguint que no depenguin del calendari lunar.

  • Robert

    Quan parlem dels altres països d'Europa ens oblidem del clima. A meitat de juny tenim alguns dies (a l'igual que al setembre) amb temperatures de 35 graus i cap aula té aire condicionat. És molt fàcil parlar de calendari des dels despatxos de la conselleria que si tenen aire condicionat.