Els efectes col·laterals del covid: Has patit retards en proves, operacions o tractaments?

Explica'ns el teu cas

Els malalts de covid-19 no són les úniques víctimes d'aquesta pandèmia. Els pacients d'altres malalties, com ara el càncer, però no només, s'han vist afectats pel retard en diagnòstics, proves, cirurgies i tractaments. És el teu cas? Durant la primera onada els hospitals es van veure abocats a desprogramar activitat no covid per poder atendre l’allau de pacients amb coronavirus, una situació que pot tornar-se a repetir durant la tercera onada. Volem explicar les conseqüències dels efectes col·laterals de la pandèmia. ¿Has tingut por d’anar al CAP o a l’hospital per a una visita mèdica a causa del covid-19? ¿Se t’han ajornat proves, visites o operacions? Si és el teu cas, explica’ns-ho.

Les vostres històries:

 • TERESA SANS GILABERT

  Després d'esperar un any per iun implant d'una pròtesi al genoll, se m'havia programada la intervenció per al dia 19 de l'corrent mes de Gener.Amb totes les indicacions d'horari de presentació, proves analítiques i de l'PCR, a l'endemà una trucada telefònica per part de la infermera primer i doctor posteriorment, em anuncien que s'anul·la fins a nova ordre i novament estic a l'espera sense poder gairebé caminar. gràcies

 • Xavi

  Durant el mes de novembre de 2019 vaig anar al CAP per un dolor intens al genoll. Em van enviar al traumatòleg i em van donar visita per finals de Març 2020. Òbviament em van canviar la data de visita amb el traumatòleg per a principis de Juny. Un dia abans de la visita em van trucar que la visita seria per telèfon...li vaig explicar al traumatòleg què em passava i va demanar una ressonància i raigs-X. Em van donar hora per aquest dijous 21 de gener per la ressonància i pel dia 8 de febrer pels raigs-X i la visita amb el traumatòleg. Des de mitjans de novembre 2019 que tinc dolor constant i puntualment més intens al genoll, a vegades no em permet caminar. Espero que no em tornin a anul·lar les visites i que la visita amb el traumatòleg no sigui per telèfon.

 • Miki Rueda

  Des de maig del 2018 que porto esperant per fer-me ecografies d'una lesió al bessó i al tendó d'Aquil·les. Em van trucar per fer-me la primera prova a principis de març de 2020 (em van donar hora per finals de març) però me la van ajornar dues setmanes després per la primera onada de la pandèmia. A hores d'ara assumeixo tornar a esperar forces mesos més amb la por de que la meva capacitat per fer exercici sigui cada cop menor. Ja anem pel tercer any!

 • Miki Rueda

  Des de maig del 2018 que porto esperant per fer-me ecografies d'una lesió al bessó i al tendó d'Aquil·les. Em van trucar per fer-me la primera prova a principis de març de 2020 (em van donar hora per finals de març) però me la van ajornar dues setmanes després per la primera onada de la pandèmia. A hores d'ara assumeixo tornar a esperar forces mesos més amb la por de que la meva capacitat per fer exercici sigui cada cop menor. Ja anem pel tercer any!

 • Jordi Esteban Calm

  Se m'ha atès molt bé durant el temps de pandèmia: amb rapidesa i professionalitat. He tingut un quadre gàstric diarreix durant un mes, una crisi d'àcid úric i problemes de visió.

 • Cristina Rubio Ortega

  El desembre de 2019 vaig fer la primera visita amb un doctor de la unitat de traumatologia per valorar el meu genoll (ja he passat per dues operacions, i encara no està 100% bé). Vam quedar que faríem una propera visita amb analítiques i imatges per acabar de valorar si calia operar per tercera vegada o no (que com a molt tard seria al cap de 6 mesos). La setmana passada (gener 2021) em van trucar dient que aquest febrer 2021 m'operaven. Així, PIM-PAM. Més d'un any sense saber res, i ara resulta que no només em contacten, sinó que em posen data d'una operació que ni tan sols s'havia decidit. Per petició meva m'han posat una cita amb el doctor 2 setmanes abans de l'operació, perquè evidentment amb 1 any han canviat moltes coses i s'ha de tornar a valorar el cas. Es podria dir que per culpa del covid el meu cas ha passat primer per un procés extremadament lent i, de cop i volta, una decisió precipitada sense passar per consulta de nou. En fi... que molt probablement no m'operi ara perquè m'hauran de tornar a fer proves i hagi de tornar a esperar un temps indefinit fins a nou avís.

 • Jordi Puente De Palma

  La meva veïna riojana de 95 anys tenia una petita crosta a la templa dreta i li cremaven periòdicament. A indicació meva, va demanar que li fessin una biopsia, i va resultar un càncer de pell. 1 error. Li van treure i van dir que la zona havia quedat neta. 2 error. Li va tornar a créixer, prenent volum. Li havien de treure, però l'abril va quedat tot parat per la Covid. Després de l'estiu, li han fet quimio i després radio. Això no va. L'atiborren de neurolèptics i antidepressius. Curen algo aquests medicaments? Errors 3 i 4? És solament responsable la Covid?

 • Teresa Rovira

  Estic pendent d'una intervenció de ptòtesi de genoll a l'hospital de l'Alt Penedès des del 24 de febrer de 2020. El temps d'espera previst era de d'una mitjana de 122 dies i com a màxim 180. Abans de l'estiu em van dir que seria més tard. He fet el preoperatori a l'agost. Ara ja fa 328 dies d'espera. L'últim que em van dir és que seria a finals d'any o gener. Ja som al 18 de gener i pel que diuen l'hospital té molts malalts de covid.

 • Cristina Manzano Carreras

  Infecció de orina. Vaig trucar al Hospital de Palamós explicant els síntomes. De seguida en van trucar que anés el cap amb un potet amb la orina. Em va visitar la Dra, al moment em va dir que tenia infecció, però que hem trucaran per fer l'anàlisi més ben fet, hem van donar medicació. Els 3 dies em va trucar em va canviar la medicació per atacar millor el germen que tenia. Ja no ting cap molèstia. Com sempre a mi l'hospital de Palamós es excel·lent.

 • Albert

  Aquest estiu vaig patir un accident circulant per la carretera C-17, en el que vaig rebre cremades de segon grau i segon grau profund. Un bon ciutadà, en Fernando, em va recollir i em va portar a l’Hospital Universitari de Vic, que era el més proper, on després d’agafar-me les dades i cridar-me a urgències em van dir que no em podien atendre perquè “nomès atenien covids” (la sala d’espera era plena) i que havia d’anar a l’ambulatori. En Fernando ja havia marxat pensant que estava en bones mans i em va acabar portant a l’ambulatori en David, un noi que tenia una hemorràgia interna i també el van enviar al CAP. Al cap de tres dies vaig ingressar a la unitat de cremats de la Vall d’Hebron, on hi vaig estar vint dies, passant pel quiròfan. He de dir que l’atenció rebuda allà va ser impecable però la mala atenció prèvia, sobretot al CAP de Valldoreix, on resideixo, em va acabar passant factura.

 • Ariadna

  La meva doctora de capçalera aquesta tardor passada em demana una espirometria perquè creia que tenia els bronquis molt inflamats. Vaig al taulell del CAP i em diuen que no, que a causa de la covid no es fan les espirometries. Però resulta que a la privada sí que es fan (ho sé per familiars i amics que els i estaven fent). Em truca l'endemà la meva doctora i em diu que si, que ha esbrinat i a la privada es fan, però a la seguretat social no i no em sap dir el perquè. M'aconsella que si tinc assegurança vagui a un pneumòleg i la vagi informant. Hi he anat i m'han fet la prova sense cap problema. Ja sé que no és res greu, però em sorprèn que una prova respiratòria a un lloc es faci i a l'altre no per la covid.... Algú ho entén?, perquè jo no....

 • Gemma López Sorinas

  Directament, si no tens simptomes de seriosa alerta, no hi vas per no molestar. La medecina preventiva està definitivament morta. Vaig aconseguir q em fessin unes analitiques d control anual fa 3 mesos i esperamt estic q em truquin pel resultat i comentar els valors anòmals.

 • M. Antònia Díaz Mata

  El febrer de 2020 em van diagnosticar un tumor al pit. Em van dir que era precanceros i van programar l'operació pel març. També se'm va informar que havia de fer una mica de ràdioterapia. La operació la van desprogramar, la van passar al mes d'abril i despres al maig. El tumor ja tenia un 25 per cent d'infiltració i em van tornar a intervenir per treure 3 ganglis. Aquests no estaven afectats. Vaig acabar amb 20 sessions de ràdioterapia, tractament hormonal i 8 mesos de baixa. Fa uns dies que ja tinc l'alta i l'empresa m'ha donat les vacances que no vaig poder fer. El que passi ara ja es veura!

 • Pau

  A mitjans d’agost vaig començar a fer deposicions irregulars i rares. Com en 2 setmanes no es regulaven, vaig decidir trucar al metge digestoleg. El 3 de setembre em va visitar el digestoleg via telefon i em va demanar una colonoscopia. El 9 de setembre me la van fer. El 10 de setembre em diagnosticaven un cancer de colon. El 17 de setembre m’operaven per laparoscopia. L’1 d’octubre em donaven resultats d’anatomia patologica, sense cap gangli afectat ni haver traspassat la pared. L’1 de novembre començava un tractament de quimio oral per rebaixar el poc % de recidiva. Seguiment cada 3 setmanes amb analisis i visita presencial, en un ambient absolutament acollidor. Mail i telefon de contacte per comunicar qualsevol incident o resoldre dubtes, que funciona 100%. Telefon d’urgencies 24h amb oncoleg de guardia per qualsevol incidencia. Tot aixo mitjançant una assegurança medica que sempre l’he tingut. I amb 53 anys, m’ha salvat la vida. El tractament integral es a l’Hospital Quiron Barcelona, del qual nomes tinc EXCEL.LENTS REFERENCIES, Un reconeixement per tot l’equip de l’Hospital, i especialment al Dr, HUGUÉ (cirurgia digestiu) i al Dr. CUADRA (oncoleg).

 • Pau

  A mitjans d’agost vaig començar a fer deposicions irregulars i rares. Com en 2 setmanes no es regulaven, vaig decidir trucar al metge digestoleg. El 3 de setembre em va visitar el digestoleg via telefon i em va demanar una colonoscopia. El 9 de setembre me la van fer. El 10 de setembre em diagnosticaven un cancer de colon. El 17 de setembre m’operaven per laparoscopia. L’1 d’octubre em donaven resultats d’anatomia patologica, sense cap gangli afectat ni haver traspassat la pared. L’1 de novembre començava un tractament de quimio oral per rebaixar el poc % de recidiva. Seguiment cada 3 setmanes amb analisis i visita presencial, en un ambient absolutament acollidor. Mail i telefon de contacte per comunicar qualsevol incident o resoldre dubtes, que funciona 100%. Telefon d’urgencies 24h amb oncoleg de guardia per qualsevol incidencia. Tot aixo mitjançant una assegurança medica que sempre l’he tingut. I amb 53 anys, m’ha salvat la vida. El tractament integral es a l’Hospital Quiron Barcelona, del qual nomes tinc EXCEL.LENTS REFERENCIES, Un reconeixement per tot l’equip de l’Hospital, i especialment al Dr, HUGUÉ (cirurgia digestiu) i al Dr. CUADRA (oncoleg).

 • Maria Rosa Muntane garcia

  Estic pendent d.una operació urgent per el mes de gener però no tinc manera de parlar amb la meva doctora al hospital del mar , vaig parlar fa varios dies amb la infermera , em va dir que em trucaria enseguida i encara estic esperant . Els dolors cada cop són mès intensos però com no tinc Covid doncs aguantarè !

 • Alejandro García Sáez

  Porto des de mitjans de gener de 2020 de baixa per una lesió a l'esquena. Resonància magnètica a finalsde setembre, electromiograma el 5 de gener i pendent de diagnòstic, a més de gener cita amb l'ICAM per haver exhaurit el termini legal. A part dels calmants receptats per telèfon per la metgessa de família, cap tractament.

 • Teresa Lozano Martí

  Estic pendent de l' operació d'un mioma uterí des del juliol del 2020.Em varen dir que abans de finals d'any estaria operada i , de moment , no m'ha trucat ningú ni he fet visita pre- operatòria. I encara vaig tenir la sort que em visitessin i em donessin un diagnòstic.Això en el segon hospital on em vaig visitar. Al primer hospital on em vaig visitar d'urgència em varen dir que no feien operacions ginecològiques de moment i no sabien quan en tornarien a fer.El que jo tenia , deien , no era greu .

 • Abel Mancho

  La meva tieta de 75 anys va morir de càncer de pàncrees al octubre. Estava bé de salut i no tenia cap patologia prèvia. Es va començar a queixar al juny, no la van voler atendre a cap centre de medicina primària (ni del Vallés Occidental, ni del Baix Penedes on tenia una segona residencia), els símptomes els duien a pensar que era una pedra als ronyons i no van fer cap prova fins al setembre, després de diverses visites a urgències del Taulí de Sabadell. Va morir al octubre sense rebre cap tipus de tractament contra el càncer.

 • Erica Pérez

  Tota seguretat social a merda, paguem perquè no ens agafin el telèfon a cap CAP, estic esperant desde fa una setmana que em truquin. Però com els símptomes no són de la covid... No truquen ni em fan la baixa que em cal a la feina. Així desde ja fa mesos. Arribes al cap i està pràcticament buit de pacients. Perquè no agafen els telèfons?

 • ramon culell

  Cirrosis aguda, dos ictus, varius a l'estómac, diabètic, hipertens. Tinc vomits constants, el cap m'envia d'urgència al S. Cor. Dues hores sense fer triatge, solament erem tres persones esperant. Em fan una analítica i la "cuota" del que fà referència a la cirrosis sobrepassa en més de 400, del que no tindría que arribar a més de 20. Més vomits i , per fi fan una analítica, com dona que els paràmetre de més de 400 han baixat a 390, m'envíen a casa, fen constatar que al S.Cor, no hi han Especialistes digestòlecs de urgencia, i que ja he baixat una mica. Tinc 82 anys. Això, va passar a mitjans de desembre. Si no m'ho anulen em visitaran a finals de gener.

 • Ania G.

  No s'ha detectat una displàsia de cadera a un bebé de 16 mesos per no haver fet les ecografies de control pertinents, que es van aturar al març del 2020. Ara ens trobem que una cosa que s'hauria solucionat de forma molt senzilla als sis mesos (abril de 2020) haurà de passar per tractament o cirurgia. El nen no camina bé i pot tenir seqüeles de per vida. A tot això, aconseguir la ecografia quasi deu mesos més tard ha estat molt complicat i a dia d'avui encara no tenim hora per la traumatòloga pediàtrica.

 • Marc

  A inicis de 2020 el meu pare de 82 anys comença a patir una lleu falta d’aire, ens dirigim a la seva doctora al CAP de Badalona centre i, desprès de visitar-lo i fent un electro i regulació de medicació dieun son nervis i cap a casa. Al març el problema no aminora i s’afegeix una baixada de pes notable però ja és impossible poder-hi tornar, la doctora no vol rebre’l i només l’atèn telefònicament. Li diagnostica cuadre d’ansietat i li recepta ansiolitics i tractament antidepressiu. El cuadre no millora i segueixen sense voler rebre’l alegant es tracta de transtorn d’ansietat. Finalment ingressa juliol a UCI amb neumonia sense covid que requereix intubació després de entrar em coma. 2 mesos més tard i desprès d’un llarg patiment finalment mor. Els metges que el van tractar en la darrera etapa no entenen com mai se li van fer més probes davant els síntomes que presentaba i van receptar medicació que encara va deteriorar més ràpid la seva salut, queda clar que la seva doctora de capçalera fou negligent i ho sap, mai més va preguntar per ell. En pau descansis papa¡

 • Menelic

  La meva mare té degeneració de màcula des de fa molt de temps. Segons els metges de la S.S. se li han de posar injeccions a l'ull cada mes i cada tres mesos l'ha de visitar un oftalmòleg per valorar si continua amb el tractament o no. Durant el primer any el tractament va ser força puntual, molt abans d'aquesta pandèmia ja la cosa s'havia desmadrat de tal manera que les visites no les hi feien i el resultat era que tampoc li posaven el tractament i cada vegada s'hi veu menys. Des de la pandèmia ha estat impossible, intentar trucar o parlar amb algú és la odissea més xiripitiflàutica que et puguis haver tirar a la cara, mai hem trobat a ningú que ens orientés de com s'havia de seguir aquest tractament. Si alguna vegada aconsegueixes que t'agafin el telèfon, no saben mai res i resulta totalment improductiu i una absurda pèrdua de temps. Ara s'està tractat en consulta privada, cosa que li costa una barbaritat de diners. Fins quan? Estic totalment d'acord que el tema pandèmia ens ha trastocat a tots però, per desgràcia, hi ha d'altres malalties que també s'han de tractar. Perquè pagar SS si que ho hem de fer i la única cosa que trobem és la manca d'atenciò constant!

 • Pol

  Hèrnia discal amb pinçament molt fort al nervi de la cama, Em van receptar els tractaments a base d'anar a urgències quan el dolor era insoportable. Des d'un inici em recomenaven que anés per privat els mateixos metges que em visitaven. Al final avanço amb visites, ressonància i infiltració pagant, varis mesos després em truquen de traumatologia, sumant totes les derivacions se'n va cap a un any i mig dos el temps per operar! Demà m'operen pagant un ronyó. Jo ferm defensor de la pública! Un zero en gestió i inversió! El meu fill te menys d'un any i no recordo quan l agafava!

 • Farners Ferragutcasas Butiñá

  L’1 d’octubre del 2020 vaig anar a l’hospital de Santa Caterina de Girona a fer-me la mamografia bianual. M’havien citat sense que jo demanés hora, ja que entro dins el programa de cribratge de detecció de càncer de mama. Al cap de 15 dies, em truquen i em citen per fer-me una biòpsia i el 30 d’octubre em comuniquen que tinc tres tumors malignes al pit. Em van operar el dia 15 de desembre i he anat presencialment a l’hospital a totes les visites necessàries: ginecòleg, infermera, cirurgiana, psicòloga, etc. La setmana vinent ja començo tractament preventiu. Estic molt agraïda per la professionalitat i escalf de tots els sanitaris que m’han atès.

 • Santfeliuenca

  La meva mare de 73 anys pateix picors desde octubre i fins aquest 25 de gener no té hora amb el dermatòleg del CAP, mentrestant fent viatges a urgències perquè té moltes molèsties i no pot dormir, i li han posat injecció de histaminics i li van receptant cremes, la majoria de cops que la visiten ni li miren la pell, i les picors no marxen... A part tenia una taca a l'esquena que després de anar al dermatòleg privat hem sabut que era un carcinoma, no una picada de un bitxo com deia la metgessa de capçalera. CAP Sant Feliu de Llobregat.

 • xavi alcala batlle

  Si per donarte de baixa fa falta un pcr, perque es negen a fer-ne un pcr, per donar-te d’alta? Es el cas de gent que coneixo que ha passat el covid, incloen-me a mi......

 • Mariona Bosch

  El març de 2020 tenia hora per a la revisió ginecològica anual. A causa del COVID no hi vaig poder anar fins a finals de novembre del mateix any. Primer em van ajornar la visita i quan me la van reprogramar de nou no hi havia hora fins aleshores. Diagnòstic després de la revisió: càncer d’ovari i d’entometri als 33 anys d’edat. I 8 mesos perduts per culpa del COVID! A més m’havien d’operar el 16 de desembre però pocs dies abans vaig donar positiu en coronavirus i em varen haver d’ajornar l’operació. Finalment em van operar el 7 de gener del 2021 i el proper 1 de febrer m’he de sotmetre a una segona operació. Si no ens mata el COVID, ens mataran altres malalties que sovint es detecten massa tard!

 • antonio gracia canut

  Bon dia, el juny del 2016 em van operar de càncer de pròstata, actualment feia una revisió anual, el 2020 em tocava el mes de setembre, no em van trucar, després de diverses reclamacions per telèfon, la resposta sempre és la mateixa, ja li trucaran, però el dia d'avui, han passat sis mesos i ningú ha trucat, el 2020 a passat sense revisió, veurem el 2021.