Tens dubtes sobre el coronavirus?

Antoni Bassas farà arribar les teves preguntes a l'especialista en medicina interna Marc Ramentol

Ja sabem algunes coses sobre els símptomes de la malaltia i la seva taxa de mortalitat, però encara estem en procés de conèixer com ens pot afectar el Covid-19. Tens dubtes sobre el coronavirus? Envia'ns les teves preguntes i Antoni Bassas les farà arribar al director de la direcció general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol i Sintas, especialista en medicina interna, durant l'entrevista que li farà aquest divendres telemàticament a l'Ara.cat.

Nom o àlies:

Email:

La teva història:

* Queden 1200 caràcters

La teva imatge (opcional):

Navega

Arxiu en format .jpg, mida màxima 2 Mb.

Les vostres històries:

 • Judith Juanhuix

  Sóc plantilla d'un institut de recerca de Catalunya que treballa en biociències. He constatat que no s'han fet servir les instal·lacions, instruments i persones del nostre institut i altres similars per fer testos de detecció i altres proves a pesar que ho podíem posar a punt. Només ens han demanat EPIs, que hem entregat. No hi ha hagut cap demanda d'ajuda en proves.
  Deixant de banda homologacions que podrien relaxar-se o obtenir-se amb rapidesa en aquests moments, hi ha alguna raó per aquest malbaratament dels recursos que té el país?

 • Glòria Soler Garcia

  Si no tinc símptomes i no em relaciono perillosament amb ningú, podran aparèixer al cap d'uns mesos quan abaixem la guàrdia o seré sempre asimptomàtica?

 • Anna

  A casa s una família de cinc i portem ja confinats desde fa 13 dies. Tenim risc de contagi? Només surt un a comprar i n guants i Mascareta. Els guants els llencem en arribar a casa.
  El meu pare viu sol al pis de dalt. Pujo jo cada dia a fer li lrs tasques diàries sempre amb guants i mascareta. I mantenint distancia. La meva pregunta és. Si el meu pare i nosaltres estem 13 dies tancats i vivim a un pis de distancia. Ens podem ja fer més companyia? Poden pujar a veure'l els meus fills? O pot baixar ell a casa. Gràcies

 • Roser

  Si la dona del meu company de feina ha donat positiu en covid-19 i està malalta aïllada a casa. Jo com a companya de feina del marit puc estar infectada? Per què al marit no li han fet la prova?

 • Joan

  Fa dies que tinc una cremor força molesta al pit, diria que són els bronquis. La tinc durant moltes hores diàries, no només quan tuso (també tinc tos)

  Pot ser un dels símptomes del covid-19?

  Moltes gràcies

 • Maria Pla Salas Salas

  El meu marit va començar amb símptomes el dimarts 17, vam prendre les mesures oportunes per evitar contagi dins de casa. Fins quant convé que estigui ”aïllat” . Avui fa 8 dies i encara té síntomes ( per sort lleu). Ha de fer els 14 ó uns quants més?

  Moltes gràcies

 • Montse

  Si tens una mica, no gaire, d' ofec perque cada canvi d'estacio pateixes de petits quadres d'alergia o asma, ara pots pendre Ventolin??
  Es a dir , es recomendable l' us de ventolin??

 • Bern

  Pot semblar una pregunta carallot, però com desinfectar superficies de paper o cartró?
  Provant-ho amb aigua i lleixiu no funciona. S'esborra qualsevol text i no hi ha manera de llegir-lo.
  Conyes a banda, és cert que el coronavirus pot sobreviure sobre paper uns quants dies ?

 • Maria

  Potser és una pregunta tonta, però aviat vindrà la calor...els mosquits poden ser portadors/transmissors del virus?

 • Enric Ros

  Bones, m'agradaria saber si en cas d'estar infectat, però sense presentar símptomes, si podria sortir de l'habitació (per la contaminació al resta de la casa) ja que convisc amb família. També si puc tocar les coses sense necessitat de desinfectar. (No sé si tinc coronavirus, no tinc símptomes, però podria estar infectat i això és el que em preocupa). Moltes gràcies! Ah, afegir que només surto de l'habitació per menjar i anar al lavabo.

 • Georgina

  Bona tarda,
  He tingut una simptomatologia lleu i amb molt poca febre. Al cap de 5 o 6 dies noto que no tinc gens d'olfacte i molt poc gust. A data d'avui ( 9 dies després del començament dels símptomes), em trobo perfecta però sense aquests dos sentits.
  Es recuperen?
  Gràcies per aquesta iniciativa!
  Georgina

 • Francesc Carmona Ruiz

  Molt bones,

  Es possible que hagin pogut passar el COVID-19 de forma asimptomàtica o de forma molt lleu, és a dir, amb un lleuger mal de coll i embotament al cap, però sense febre ni tos. Moltes gràcies i salutacions,

 • Ins Castellet

  Com es que el polítics saben desseguida si tenen coronavirus i els ciutadans ho saben quan ja estan molt urgents? Als polítics els paguem els ciutadans. També se'ls dóna retrovirals quan a nosaltres se'ns recepta paracetamol?

 • María Farrés

  Els pares que són amdos metges, que han de fer amb els seus fills petits? Quina solució te prevista el gobern? Hi han casos de nens de 0 a 10 anys infectats? Si hi són el seu promostic es greu?

 • Mercè Bosch

  Bona tarda
  Una pregunta molt bàsica perquè en països o mes ben dit zones de països càlids com Índia estan confinats ? el virus segons tinc entès amb calor no viu , es cert aquests informació ?
  Salutacions i molta salut

 • Joaquim monforte

  La meva pregunta es, Aquest virus pot mutar en un o altres virus mes perillosos ?

 • Marta Guasch Pons

  Jo fa més de 2 setmanes que tinc un refredat O...un coronavirus???...no ho sé.
  No empijoro però no milloro. Tinc dies més dolents...més xafada, febrícula....ja vaig parlar amb la meva metgessa un parell de vegades... però no he aclarit massa res. Com jo hi deu haver un munt de gent...com s, aclarirà la nostra situació???...no és una situació gens bona com a colectiu.....

 • Berta

  Si jo fa quinze dies que no he sortit de casa, i em rento les mans sovint, per què és tan perillós tocar - se la cara? Estic espantada perquè, al principi, em picaven molt els ulls i no parava de rascar-me'ls. No entenc que no surtis i et puguis encomanar. Moltes gràcies!!

 • Àngels

  Si guardes menjar al congelador en el qual hi ha quedat virus a l envoltori, el virus mor igualment amb les hores? O sobreviu al congelador?

 • Sara

  Estic separada i amb custòdia compartida. El meu ex fa 10 dies va tenir símptomes de Covid19 per aquest motiu els nens estan amb mi des del 1r dia de confinament.
  Quan podria considerar que el meu ex ja no és contagiós i que pugui estar amb els nens?
  Gràcies

 • Angels

  Hem preocupa la tornada.
  Quan acabi el confinament, si encara no hi ha vacuna (un any mínim oi?), quines precaucions haurem de prendre?

  Per sempre?
  Cada primavera?

  Tinc la sensació que canviarà tot!

 • Annalí Casanueva Artís

  A casa som dues persones. Ens anem alternant per fer la compra, qué és millor que ens alternem o que una sola persona surti durnat tot el confinament ?
  Al super no sempre hi ha de tot, tinc risc de manca de vitamines si durant el confinament menjo només carbaça i kiwis de fruita i verdurai res de fulla verda, no n'he pogut trobar...
  Sempre menjo les fruites amb pell, ecológiques i les rento amb aigua. Les he de rentar amb sabó o pelar per evitar contagis ?

 • Miquel Urroz

  Sabem que a les persones més grans de 70 anys no se les intuba en cas de necessitar-ho. Quina és la causa?. Se està treballant per solucionar-ho?

 • Marta

  Hola,
  Es pot confirmar que la pèrdua d’olfacte i gust és un sintoma relacionat amb el coronavirus?
  Merci!

 • Ferran

  Tinc 74 anys i visc sol am la meva mascota. Soc operat de cancer de colon i soc pacient amb colostomia des de 2011, soc molt propens als refredats de nas i crec que he perdut una mica l'olfacte. No hi ha manera de parlar amb el 061 i quan ho consegueixo em diuen que ja em trucara, la primera vegada dissabte passat i encara espero. Em sento desprotegit i cansat, prenc Propranolol Accord 10 mg. però en aquest moment no tinc cap control médic, ¿Que he de fer?. Gracies.

 • Maite Herrera

  Fa 15 dies que tinc tos seca i presió al pit. No m’ofego però em costa d’entrar l’aire. La meva temperatura es baixa de 35 a 36 màxim pero tinc calfreds
  Fa dos dies estava molt millor però de cop he empitjorat. Estic confinada des de fa 12 dies i ara m’he aillat a casa.
  Quan pot durar aquesta situació?? Que sabem de la llargada d’aquesta infecció vírica???
  Gracies

 • Mercè Miró Lligonya Lligonya

  Com es pot saber que ja no s'està malalt i que no pot encomanar?

 • Rafael Castillo

  Tinc alguns dubtes que m'agradaria traslladar al Dr. Ramentol:

  (1) Ens podem contagiar del Covid-19 caminant pel carrer (per anar a comprar, baixar escombraries, etc) si el contacte amb persones es superior als 2 metres de distancia?
  (2) El virus es pot quedar "viu" al volant del cotxe i teclat ordinador?
  (3) El numero de contagis en les estadistiques, està basat en positius reals del virus o suma "les persones amb simtomes"?
  (4) Finalment, com s'explica que la tasa de mortalitat a Alemanya amb un número similar de contagis sigui 10 vegades més baixa que a Catalunya i Espanya?

  Moltes gràcies,
  RAFA CASTILLO

 • Pere

  Poden anar 2 o 1 persona circulant dins el cotxe cotxe?

 • Blas Felez Torregrosa

  La meva pregunta, es si se ha pasar el el covid-19 es pot tornar agafar, en forma mes lleu forta o no Passar.
  Gracies per solucionar les nostres duptes.
  B.Fele.
  Yo estic completament aillat del contacte huma, aixo pot ser dolent a la larga, tindre que pasaro si o si.

 • Juan Carlos

  Como puedo saber si he pasado o estoy pasando el coronavirus si no me he hecho prueba porque no ha medios??

  Realmente somos inmunes cuando lo pasamos?

 • Marta

  Quina seguretat tenen quan disminueixin els casos, que es pot sortir, i com evitaran que hi hagi un rebot? Podria ser pitjor?

 • Toni

  Si el corona virus es congela... es mor o simplement s’adorm per tornar a ser actiu al descongelar-se

 • Quima

  Tinc diversos familiars que han estat diagnosticats amb COVID-19 tot i que no se'ls ha fet la prova. Estan a casa amb símptomes lleus, afortunadament. No han rebut instruccions clares sobre quines mesures extres de confinament han de prendre respecte a la resta de la població (quants dies han de romandre a casa, si poden sortir per anar a comprar, què han de fer les persones que hi han estat en contacte, etc.). Creu que s'està fent una bona gestió d'aquests casos lleus perquè no esdevinguin focus de contagi?

 • Antonio Rodríguez

  Pels que estem confinats a casa amb símptomes de febre durant dies, ens pots indicar quina és la mitja de dies amb febre fins que aquesta marxa?

  Un cop marxi la febre quants dies més tenim que respectar el confinament dintre de l habitació per evitar traspassar el virus a la resta de familia?

 • Cesc

  Com els virus tornen d'un any per l'altre? Quan arriba l'estiu el virus de la grup on es?
  I el covid? Funciona igual? Com el farem desaparèixer?
  Ens immunitzem fins una altre cepe? S diuen que no com farem una vacuna? Quins anticossos crearem?

 • Lídia Ribera Fondevilla

  Més q una pregunta és un posible suggeriment.Nungu parla de com pasen les interminables hores totes les persones ingressades q no poden rebre visites i molts ni paga la tele.Seria posible fer una crida per demanar llibres ja llegits per donar als malalts q potser els ajudaria a pasar millor la malaltia.Gracies
  .

 • Xavi Anglada

  Bon dia
  Voldria preguntar fins a quin punt és important
  netejar /desinfectar els productes que comprem
  als supermercats , per exemple brics, iogurts... i
  d’altres. De cara a que si es porta menjar i d’altres
  a la gent gran o per nosaltres mateixos.
  En cas afirmatiu , amb què i com s’hauria de fer.
  Moltes gràcies

 • Carmr

  Si crec que he agafat el Covid-19, i ja fa 3 setmanes que estic a casa, el puc tornar a agafar?

 • Remei Capitan Artacho

  Què hi ha de cert en la cura amb Mms ? Es pot dir cientícament que no funciona?
  S'ha prova' t?

  Moltes gràcies

 • Cristina

  Es pot comprar material i coses varies per inetrnet que no sigui menjar ? i de cara a tenir mesures de protecció, quines hem de seguir ? He sentit que abans de tocar o fer entrar un paquet a casa, és millor deixar-lo 24h a l'aire lliure ( a la terrassa per exemple) o bé, a parquing...... Com fer que estiguem segur perque un paquet quedi ben desinfectat ?

 • Elisabeth Aguilar

  La meva pregunta és: Si diuen que aquí quan arribi la calor el coronavirus perdrà efecte, com es possible que a països on ara fa calor, com Tanzània, també hi ha gent que mort pel virus? No hauria de ser poc efectiu aquest virus amb la calor? O és que aquest virus té una certa durada i es igual la temperatura que hi faci?

 • Joan batlle

  Es cert el warning emes que sintomes inicials de malaltia poden a vegades ser la perdua de gust i olfacte?
  Si fos cert timdria gran valor en frenar contagis
  Mercés

 • Laia

  Diuen que el pic de màxim de contagis encara ha d'arribar a mitjans d'abril. Si estem gairebé tots confinats i el virus dura uns 14 dies, i ja ens fa gairebé 15 que estem a casa... Com pot ser això? En principi hauria de frenar-se, no?
  Gràcies!

 • Neus

  Soc una persona amb bronquictasies i tinc 59 anys . En cas de contraure el coronavirus seria recomanable ingressar a l’hospital ?
  Sempre m’han explicat els metges que una neumonia no és gens bona per mi . I el coronavirus ?
  Moltes gràcies .

 • Francesc Pineda Munne

  Tard o d'hora el confinament acabarà, i segurament, haurem baixat els contagis a quasi cero, però encara no hi haurà vacuna.
  El percentatge de població afectada haurà estat baix per poder dir que toda la población está immunitzada. I continuarem visquent en un món global
  Com serà el retorn a la vida i activitat normal per poder evitar que una altra vegada caiguem en la mateixa expansión de la epidemia?

 • Marta

  Pel què sembla els nens són asintomatics, i diuen que alguns adults també. Tots aquests asintomatics i els infectats que han desenvolupat la malaltia, quines seqüeles deixarà el covid-19 en el cos? Si és que en deixa.
  Per exemple, menys capacitat pulmonar, més bronquitis,...
  Gràcies

 • Nini

  Es posible que agin creat aquest virus per eliminar l'accés de població mundial, principalment els jubilats.

 • Josep Maria

  Tinc síntomes lleus des del dc 18 (febre 37,5 a 38, dolor muscular, diarrea i tos) però no m’ofego. Després d’una setmana no acabo de millorar. Quan de temps puc trigar a superar la malaltia?

 • Albert Calero

  Com afecta el Covid-19 a la gent que té asma? Algun consell?

  Quan de temps ha de passar des que em contagio (encara que no noti els símptomes) fins que ja estic net del tot?


  Gràcies

 • Eusebi Pérez Crespo

  Ens recomanen rentar-nos les mans amb sabó. Es el mateix fer-ho amb un gel sense sabó, tipus Sebamed, Germisdin, etc. ?

  Moltes gràcies

 • Loli Arias de Celis

  Quan arribi la propera tardor, tornara a haver-hi un altre brot, com la grip de cada any? Estarem més immunitzats?

 • Rafel Ximelis Llabrés

  M'agradaria saber quins són el tempos de procés total de la infecció, es a a dir el nombre total de dies des de que es produeix l' infecció fins a la recuperació total, però per cada etapa:
  - Infecció
  -Quants de dies tarden en aparèixer els primers símptomes
  - Text del corvid19
  - Dies en que es tarde en tenir la confirmació de la malaltia
  - Convalescència, dies que es tarden en la recuperació total.

  Gràcies

 • Anna Jaureguizar

  Volia saber si un cop passi la pandèmia... Que esperem sigui aviat.... Al ser a nivell mundial, veig que cada país te el seu ritme de curació..... Donat que la gent seguirá viajan....... Es posible que es torni a repetir tot aquest procés de un nou contagi?.... (desitjo que s acabi a tot arreu).. Però el món és molt gran i potser costarà erradicar totalment......... Confiem en què trobin vacuna però arribarà a tots els racons? . Aquest és el meu dubte.

 • Núria

  Després de tenir símptomes i haver fet el test de l’app covid19, el resultat és: probablement tens el coronavirus. Quan tot això hagi passat, ens podran fer les proves a totes aquestes persones que vivim en la incertesa de si l’estem passant o no?
  Moltes gràcies

 • Gemma Muntane

  De moment no tinc sintomes però crec que pot ser que estigui infectada. La meva pregunta és : tot hi no tenir sintomes si tinc el virus puc contagiar a la meva família ?. Moltes gràcies !

 • Jordi Bellmunt Morera

  A Alemanya, amb dades del 24/03/2020, hi havia 29.212 casos i 126 morts, mentre que a Espanya se'n declaren 33.089 casos i 2.182 morts. A més, sembla que el govern d'allà permet sortir de casa a fer exercici i passejar, individualment o per parelles. És casualitat que hi hagi aquesta diferència tan accentuada de mesures i que, alhora, l'afectació en pacients i morts sigui tan diferent?

  A part, quina rellevància pren ara mateix les conseqüències de les retallades en sanitat que hi va haver fa uns anys? És part de l'explicació en referència a les mesures sobre la població?

  Moltes gràcies.

 • Anna S.

  Estem 4 a casa , el meu marit i jo i les meves filles de 15 i 17 anys. El meu marit ha començat a presentar símptomes. Al cap, molt amablement ens diuen q se l'ha de tractar com un potencial COVID 19 ,pq no hi ha tests per a tots i aillar-se tot el q pugui. Jo soc diabètica i portem molts dies el 4 confinats a casa, fins quan ens poden apareixer ela símptomes a nosaltres tres, si el darrer dia q va anar a treballar el meu marit va ser dilluna 16 ?

  Moltes gràcies

 • Ferran Aranda Lopez

  Penso que aquest virus ha vingut per quedar-se i que aconseguirem sortir-ne. Així com ara tenim consignes per evitar el contagi em pregunto: el día després quines recomanacions tindrem? serem tan prepotents que sortirem a pit descobert com si res hagues passat? Crec que abans del dia despres apart de les consignes actuals, caldria fer pedagogia per concienciar-nos de que hem de canviar alguns habits de vida, de socialitzacio, de cuidado personal.

 • Xavier Salla Simó

  Hola! Tinc 45 anys i, per tant, encara fora de l'edat de risc que, en un principi, es marcava com a més vulnerable al virus. Ara, cada vegada més, es diu que també afecta a persones joves.Sempre he tingut el nivell de globus blancs (linfocits) molt baix. Tot i controlar-ho, el nivell sempre s'ha mantingut similar. Estic més exposat, davant un virus com el COVID-19. Pot generar una situació de risc malgrat que per la meva edat, "no tocaria" ?

 • Núria Solé Casterà

  Si suposadament has passat el covid19 amb símptomes lleus, quants dies pots encomanar-lo després de recuperar-te? I pots tornar-te a encomanar?

 • Nekare

  És possible que el coronavirus faci donar positiu en un test ràpid d’influenza? Es pot tenir grip i coronavirus al mateix temps?

 • Carme Gómez

  La meva pregunta seria enfocada a les consecuencias econòmiques de tot això

  Perquè ningú parla de tota la gent que com jo treballem en una ett?

  Resulta que no tenim els mateixos drets que els companys de l'empresa on prestem el nostre servei
  P et que cap dirigent en parla ni ho regula?

  Moltes gràcies

 • Oscar Sunyer Folch

  Bona tarda,
  No sé si s'està en grau de respondre a la següent pregunta, que crec important :

  Una persona que ha passat la malaltia i l'ha superada, ha adquirit immunitat respecte de la mateixa, o bé és susceptible d'una reinfeccio per coronavirus ? (tipus hepatitis C, en que tot i després del tractament i guariment total, NO s'adquireix immunitat contra la malaltia).

  Merci i que tots ens en sortim el millor possible.

 • Nuria

  La meva pregunta és com podem ajudar a una familiar infermera a Barcelona. Emocionalment molt tocada x la situació a la feina, per la por a contagiar , la por a estar contagiada, desesperada per que la gent no manté els protocols de prevenció, per que s’ha hagut de separar de la família x prevenció, manca de EPIs a la feina, els companys de feina van caient, el seu codi deontològic és salvar vides i ara és triar quines prioritza i qui no...

  Alguna vitamina? Algun aliment? Algun consell x cuidar-la emocionalment?

  Moltes gràcies!

 • Joan Moles

  He rebut això de sota. És veritat?
  *_"Si nos hubieran explicado el Tema así"_*  *_El porque uno hace las cosas es super importante entenderlo antes!!!_*  * *El virus no es un organismo vivo, sino una molecula de proteina (ADN) cubierta por una capa protectora de lipido (grasa), que al ser absorbida por las celulas de las mucosas ocular, nasal o bucal, cambian el codigo genético de ellas (mutación) y las convierten en células agresoras y multiplicadoras.*  * *Como el virus no es un organismo vivo sino una molecula de proteina, no se le mata, sino que se desintegra solo.  El tiempo de desintegracion depende de la temperatura, humedad y tipo de material donde reposa.*  * *El virus es muy fragil, lo unico que lo protege es una capa fina externa de grasa.  Por eso es que cualquier jabon o detergente es el mejor remedio, porque la espuma CORTA la GRASA (por eso es que hay que frotarse tanto por 20 segs o mas, para hacer mucha espuma).  Al disolver la capa de grasa, la molécula de proteína se dispersa y desintegra sola.*  * *El CALOR derrite la grasa, por eso es tan bueno usar agua a mas de 25 grados centígrados para lavar

 • Josep Maria

  Una vegada arribes a casa de fer la compra, els guants de plàstic que hem fet servir és poden netejar amb Gel Hidroalcoholic i tornar-los a fer servir? Gràcies.

 • Xfi

  Quan sortim a fer les compre al supermercat, ho fem amb una mascareta de filtre i guants. Quan tornem a casa, que hem de fer amb la roba i sabates? Ens hem de rentar el cabell i la cara? Els guants ens els treiem i els llancem a les escombraries, els podriem netejar d'alguna manera? I la mascareta la podem deixar al balcó un parell de dies per fer-la servir?
  Gràcies pel vostre treball.

 • Araceli

  Som 4 persones a casa en aquests.moment, si sospitem que 2 poden esta inrectades x COVID, i no disposem mes que de dos lavabos, com ho hem de fer x no assegurar el contagi de la resta? Els dos han de fer servir el mateix lavabo,...o es millor que desinfectem superficie del water i lavabo cada cop que utilitIn i cadascu tingui na seva tovallola?. Per on es transmet. Si m'assec al wàter, cal desinfectar-lo?
  Quin seria el vademecum d'un aïllament de mínims?? Potser no tot és igual de prioritari...des de Cat Salut fan el seguiment de la APP x poder intervenir cas que es detecti una família infectada que la App detecta que no estan reaccionant positivament?

 • Neus

  Hola, Dr
  Visc sola i porto 14 dies confinada a casa, només he sortit 1 vegada (amb mascareta i guants)per anar a comprar aliments i no he tingut cap símptoma del virus. La meva mare de 83 anys també porta 14 dies confinada a casa seva sense sortir i sense cap contacte amb ningú i en perfecte estat de salut.
  Té algun risc per ella desplaçar-se fins a casa meva (a 20km) i quedarse a viure amb mi o és més segur que jo vagi a viure amb ella? Ningú parla de la soledat forçada en la que s'han quedat els nostres grans i veient que el confinament va per llarg, cal contemplar altres possibilitats xk no estiguin sols.
  Gràcies

 • Vicens

  Tinc 55 anys.
  És possible que hagi passat el covid ? , he estat en contacte amb clients italians fins finals de gener i he estat amb una mena de grip sense febre que encara arrossego en forma de refredat molt fort.
  El que l’ha passat, la pot transmetre ?
  Si em faig la prova, cosa de moment complicada, puc saber si l’he passat ? Gràcies

 • Marta Moreno

  Per què no es pot anar a passejar o fer esport sol? Si et trobes algú mantens la distància d'1,5 m i hauria de ser suficient no?
  Perquè el confinament de Catalunya hi ha qui diu que és necessari? Si la gent ha està confinada i només treballen serveis bàsics hauria de ser suficient no?
  Gràcies!

 • Anna

  Bones, jo tinc simptomes de constipat normal, amb llevo congestionada, sensació de goteix al nas i una mica de mal de coll. Puc prendre medicament tipus coldina, bisolgrip o similar?. O no ?
  Moltes gràcies i gràcies per estar al davant de la info els del Ara i als metges per la seva tasca

 • Neus

  Hola,
  Hola, Dr
  Visc sola i porto 14 dies confinada a casa, només he sortit 1 vegada (amb mascareta i guants)per anar a comprar aliments i no he tingut cap símptoma del virus. La meva mare de 83 anys també porta 14 dies confinada a casa seva sense sortir i sense cap contacte amb ningú i en perfecte estat de salut.
  Té algun risc per ella desplaçar-se fins a casa meva (a 20km) i quedarse a viure amb mi o és més segur que jo vagi a viure amb ella? Ningú parla de la soledat forçada en la que s'han quedat els nostres grans i veient que el confinament va per llarg, cal contemplar altres possibilitats xk no estiguin sols.
  Gràcies

 • Joan

  Córrer per les xarxes (Whatsapp) un vídeo que assegura que el Coronavirus es pot curar molt ràpidament amb Diòxid de Clor, molt fàcil de fabricar i molt barat.
  És una ”fake new”?
  Si no ho és, per què no es fa servir com a medicament contra la infecció per coronavirus?
  Moltes gràcies.

 • Marc

  Un cop el nombre d'infectats hagi disminït, podrem sortir de casa o el sancionament encara s'ahurà de mantenir per tal d'assegurar la seguretat de les persones i així que no es produiexi un altre brot del virus

 • Berta

  Em dic Berta i fa uns 4 mesos hem van diagnosrica diabetis tipus 2 i hipertensio. Desde el meu CAP no m'han donat cap directriu clara sobrecom he de actiar al estar dins d'un colectiu de risc. M'ho podria aclarir?
  Moltes gracies

 • Cristina oliva vives

  Voldria saber si els asmàtics som un grup de risc i com no confondre la bronquitis asmàtica amb el covid 19. Gràcies.

 • Paula Rivera Tomas

  S’ha estudiat si les persones amb al.lergies respiratòries tenen més risc de tenir símptomes greus si es contagien pel Coronavirus?

 • Isa Ricdemes

  Tinc un fill de 40 anys, casat i amb una filla. Vivim tots junts. Fa 10 dies que té febre i no li han fet la prova, però es troba prou bé com per treballar online. El tractem com si estigués infectat i està aïllat en una part de la casa. Fins quan ha d'estar aï llat?

 • Dolors López i Manrique

  Hola sóc trasplantada bipulmonar desde Juliol 2018 i encara em fan anar V. Hebrón a fer-analitiques i recollir medicació a farmàcia. A mi m'agradaria que les analitiques les poposessin dos mesos perquè em trobo molt bé. També m'agradaria que es puguès enviar la medicació a casa de la farmàcia de l'hospital ja que vivim a doscents kms. Si ara no és possible m'agradaria que més endavant per si tornés a passar una cosa excepcional es pogués fer.
  Moltes gràcies

 • Merce Gonzalez Rubio

  Vaig anar a comprar amb mascareta i guants, però vaig suar tant que sense voler, quan em vaig treure la mascareta, em vaig tocar la cara. De seguida em vaig fregar mans i cara amb gel desinfectant, però estic una mica engoixada.
  Tinc 68 anys i cap patología.
  Que puc trigar a notar sintomes, si estic infectada?

 • Olga Vallverdú

  Fa 5 dies que no tinc ni olfacte ni gust. He llegit en un article d'EL Nacional que aquests símptomes són seqüeles que deixa el virus. És veritat? Tornaré a tenir gust i olfacte? Puc fer-hi alguna cosa? Moltes gràcies.

 • Josep Miquel Diez

  Estic presuntament infectat per el coronavirus.
  Porto a casa desde divendres passat , encare me ofego i tinc tos.
  Pero no tinc febre.
  ¿Cuant temps mes en durara la malaltia?

 • Núria

  Bona tarda,
  Si tota la meva família a patit símptomes lleus (febre de 2 dies la meva fill; tos seca i dècimes de febre el meu marit; i jo, dècimes de febre, molt mal de cap i irritació al pit) i ara ja 5 dies que ningú té febre a casa, pot haver un empitjorament sobtat sense febre? Es adir, l'absència de febre vol dir que la malaltia ja va de baixa? o no té res a veure i podriem empitjorà en qualsevol moment? Som covid-19 positiu?
  Moltes gràcies

 • Mireia

  Hola
  Com la majoria de la gent estem confinats a casa i en principi tot va be, el meu marit surt a treballar però esta sol. Quant anem a comprar anem protegits. Primer, cal desinfectar totes les superficies del que compres?
  També quin tipus de contacte pots tenir entre la familia (fills, parella)si tots estem be?
  A més, quant tot això acabi, que puguem començar a sortir, amb quina normalitat ho podrem fer, perquè el virus no haura desaparegut?
  Gracies.

 • Carla

  Per algunes experiències properes de possibles positius als què no se'ls ha fet la prova, sembla raonable pensar q les dades oficials de positius són molt inferiors a les reals. Entenc q les dades oficials inclouen majoritàriament gent amb símptomes més greus, i per tant, els percentatges de lleus, greus, molt greus i morts no són els reals. Ho interpreto bé??

 • Joan Calvet

  A la meva parella li han diagnosticat la Covid-19. Està a la Vall d'Hebron i li han dit que s'hi estarà cinc dies fins que acabi un tractament amb antivirals. Jo tenia entès que a l'hospital s'hi passaven 20 dies. És així?
  Quan torni a casa, ja estarà curada?
  Mentres, quines mesures d'higiene, salut o confinament hem d'anar preparant? I quines haurem de tenir quan ella ja estigui a casa?
  Per altra banda, ella ha estat convivint amb mi i el nostre fill de 9 anys. Què hauríem de fer nosaltres? Quines mesures hem de seguir?Quan dura el virus en les superfícies? Netejo la seva habitació, o m'espero uns quants dies? Com netejo les coses? I la roba?
  Sóc un sac de dubtes...
  Moltes gràcies pel seu temps.

 • Anna M.C.C.

  Més o menys tinc clar els símptomes del Coronavirus, però voldria saber quin moment es el adequat per a notificar que creus tens el virus. Vull dir si hem d'esperar a tenir la sensació d'ofec o quan hi ha febre ja s'ha de comunicar.

 • JORDI GIRAL CARDONA

  Es pot tornar a repetir un episodi com aquest de cara, per exemple, el proper hivern (com passa cada any amb el virus de la grip)????.

 • Ramon Gasch i Pou

  Tinc l'edat de risc (70 anys) i estic confinat a casa des d'abans de l'anunci juntament amb la meva senyora (65 anys) No tenim febre (la prenem tres o quatre vegades al dia), ni mal de cap, ni problemes respiratoris, ni mal de coll, encara que jo una mica de tos. És una tos productiva i no seca, que m'ajuda a arrencar i netejar la gola . No he fumat mai. Per indicacions d'una farmacèutica amiga em prenc EFFERALGAN i IBOPRUFENO de manera alternativa, a part de molt suc de taronja i llimona. No he perdut la fam ni el gust o l'olor. Els darrers dos dies quan tosso (únicament quan tosso) em fa mal la cintura per la part del darrera. Això ja ve d'antics problemes esportius i fa tres anys em van infiltrar i no havia tingut més molèsties, però ara al no poder anar al traumatòleg i no poder caminar per fora, torno a tenir molèsties. encara que no com abans i sols al tossir. Tenia hora aquests dies per anar a la Dexeus per una visita de control de l'esquena que em fan cada any, però evidentment no puc anar-hi fins més endavant. Intentaré passar com pugui fins que acabi la quarantena. Li sembla bé que m'esperi o creu que m'hauria de fer la prova del CONVID19? Gràcies.

 • Manuel Vallejo

  cap pregunta.
  Només sug.gerir-vos a la redacció que al costat de cada pregunta assenyaleu quan s´ha rebut i quan s´ha acceptat per la redacció de ser exposada publicament( imagino que n´hi deu d´haver moltes d ´incompresibles o no publicables)
  No ho he sabut veure a la vostre pagina web. No deu ser gaire complicat incloure-ho, ni tampoc veig cap motiu de confidencialitat per no possar-ho.

  Sort, i bon confinament.
  Salut i recuperació als afectats.
  MV

 • Gustavo Roldán

  Tengo 61 años, desde el Domingo tengo tos (poca) 37.2 * fiebre, agotamiento. Trabajo en una VTC donde hoy un compañero dió+en Covid con quién tuve contacto. Desde el Domingo llamé al 112, 061 y nadie me volvió a llamar como me dijeron. En mi CAP solo hay un pediatra que me dio la baja por 11 días a través de una consulta telefónica...solo quiero saber si me pueden hacer el test rápido de Covid 19

 • Muntsa

  Tindrà alguna repercussió el Coronavirus, a llarg termini, per a totes aquelles persones greus que han hagut d’ingressar a la UCI? No serán més propensos a patir alguna malattia pulmonar?

 • Cristina

  Hola. El meu marit es asmàtic. Ha de seguir prenent la seva medicació habitual (Rilast i Ventolín) en cas de tenir algun simptoma relacionat amb el covid-19? Moltes gràcies!

 • Andreu Vives

  Bon dia, m'agradaria saber, si és possible , en quin moment la situació és podria donar per controlada.

  Moltes gràcies

 • Aurora

  Quin suport psicològic teniu els/les metges i infermers/eres que esteu vivint una situació tan extrema?
  Com es gestionarà l’estrès posttraumàtic que viurà tota la població quan sortim al carrer?
  S’està treballant també en aquest sentit des del Departament de Salut? (em consta que sí) Com?

 • Neus

  Hola, Dr
  Del 20 de gener al +-4 de febrer vaig patir un fort "constipat": febrícula, un parell de dies de febre alta (38-39), mucositats, moltissima tos, dificultat per respirar...inicialment no em van donar antibiòtics (només xarops,broncodilatadors...)però al no veure millora i dsp d'unes radiografies em van diagnosticar bronquitis i 10 dies d antibiòtics. Vaig perdre gust i olfacte els dies posteriors a la millora. A finals de febrer segueixo amb tos forta i dsp d'exploració mèdica em donen medicació per laringitis...
  Molts dels símptomes quadren amb els del COVID-19...què en pensa vosté? Creu que el virus, ja el teniem per aquí aquest inici d'any?
  Gràcies

 • Núria Trigueros

  Durant quants dies pots ser transmissor del virus si presentes símptomes lleus?

  Fa 7 dies que tinc febrícula i mal de cap. Des del meu CAP m'han dit que he d'estar aïllada a la meva habitació i tota la meva família no pot sortir de casa ni per comprar. Em trobo molt millor però encara no puc abandonar l'aïllament.

 • JordiCapo

  Hola,

  Vaig estar amb contacte amb un positiu el 10 de març. La qüestio es que no li van fer la prova fins el dia 21 (positiu). Pero jo desde el dia 10 que no el veig. Avui dia 25 segueixo sense sinptomes. Ja puc estar “tranqui”?

 • Montse Pedret

  Tinc moltes dubtes en com desinfectsr el que em portan a casa;
  Via amazon Nacex supermercat profuctes fredcos : fruita i verdura
  Yogurts paks formatge

  Gràcies

 • Cristina Nolla Miralles

  Tinc la meva mare en una residència de gent gran a Gràcia. Evidentment, no puc anar a veure-la, però ens tenen informats abastament i sabem que estan fent tot el que poden. Tenen un cas confirmat derivat a l'Hospital i altres avis amb simptomatologia.
  Avui ens han informat que han de reutilitzar els equips de protecció que porten , perquè des de Salut els hi han dit que no n'hi ha i no els hi poden enviar, així com tampoc els hi fan les proves.
  Hi ha alguna manera de revertir aquesta situació amb urgència?

 • Josep Fontan Algué Algué

  Les compres que et porten a casa són segures que no portin el coronavirus? Cal fer algunes mesures abans de consumir-les o utilitzar-les?

 • Xeco

  La meva filla te la síndrome de Rett , com a derivada sols li funciona bé un pulmó (esquena deformada). Es pot considerar que té un risc alt cas de contreure malaltia ?.

  En el cas d'una malaltia tan específica en que el seu hospital de referència és la Vall d'Hebrón, per urgències cal anar allà o a l'hospital més proper ?

  Remarco que el més proper, Berga, no te UCI.

  2a. tema, no és una pregunta al doctor, sinó una reflexió als Sr. Bassas (a qui segueixo diàriament), pot informar-se, quantes comarques catalanes no tenen UCI ?. Poso exemple, Gósol és a una hora de Berga , l'hospital més proper, que a més no te UCI. Cal anar a Manresa.
  Al Berguedà de 31 municipis tenen cotxe de línia 7. Les rodalies no funcionen, les llunyanies no existeixen, per tot. Per la sanitat també.

  Gràcies.

 • Xavier Sánchez

  El asma per causes alèrgiques o estacionals es pot veure agravat si ens contagiem del COVID19?, hem de pendre mesures preventives la meva filla o jo? Només prenem el ventolín demanera puntual algunes èpoques del any, o quan estem amb gossos o quan sortim a correr (sobretot amb el aire fred).
  Gràcies.

 • Marisa Puwrtas

  Tenc un amic metge i m’explica que el més perillós és tota la gent que ha passejat o ‘passeja’ encara infectada i és asimptomàtica. Fer tests en massa ajudaria? Què es podria fer si no??

 • Txell

  Tinc tantes preguntes que ni les acabaria però la que hem preocupa més és, a l'aire també hi ha el virus, però les persones surten als seus patis i jardins, és pot fer tranquilament? I una altra és nosaltres som 2 a casa i evidentment tenim contacte, la meva parella treballa, només entrar per la porta es treu les sabates, les deixem al balcó fins al vespre i seguidament va a la dutxa, la roba que porta de feina com que no te prous recanvis l'ha de dur 2 o 3 dies, però la deixem apart de la resta, passa algo?

 • M.Àngels Roselló

  Si aquest virus ha vingut de forma “ natural” com la grip i pot mutar amb el temps, qui ens assegura que la futura vacuna servirà per possibles repeticions de la enfermetat?

 • Antoni Riera

  Vivim en un poble i tenim un avi de 91 anys vivint sol a Barcelona.
  Un cop es generalitzin els tests sobre el covi, amb un bon resultat, es podria trencar l'actual confinament i endur-nos el a casa per tal de reagrupar-nos i poder atendre'l millor?

 • Esther Pagès

  Un cop un malalt de coronavirus té l'alta mèdica, quants dies ha d'estar aïllat per no contagiar?

 • Anna5

  Què fer si es te rinitis al.lèrgica amb símptomes de refredat, tos i esternuts, però gens de febre?

 • Santi

  Hola,
  Nosaltres som 4 a casa, dos adults i dues nenes. Tenim l'avi ingressat per donar positiu en covid19. Estem confinats a casa, i el pare ha tingut marejos i petites nauseas, i la nena gran de deu anys marejos, res de febre. L'últim contacte amb l'avi es de fa 6 dies. Poden ser els primers simptomes?

 • de Mataró

  A la meva mare li ha detectat covid-19 i neumonia, infiltrat a un pulmó. Té 70 anys i va ingressar a l'hospital el dia 23. Quan de temps (encara que sigui de mitja) estarà en tractament i ingressada? Quan sorti, entenc que hem de tenir la seva habitació i tot desinfectat per tal de que no el pugui tornar a agafar, és així?

  Els que hem estat en contacte amb ella aquests dies, cal que anem mirant-nos la febre? Qiunes actuacions a nivell de control i seguiment (cap a nosaltres mateixos) hem de prendre?

  Jo visc amb el meu company i ens hem fet petons. Té sentit que no ens en fem més, o ara que ja han passat varis dies ja estarà contagiat, si és que jo també l'he agafat?

  Gràcies!! Tot això és un desconcert i crea molta incertesa.

 • Mario Zapa

  Hola, és possible que molta gent hi hagi passat el COVID 19 amb símptomes lleus com decimes de febre, mal cos i diarrees durante 3-4 díes ?
  Ja

 • Joan Acrat

  Quan un aliment és congela a -18 graus celsius, junt amb el recipient que el conté, en el supòsit de què estigues contaminat (aliment y/o recipient) el virus C-19 estaria definitivament eliminat o inactiu per sempre, tant si ho esta a l'alimemt como si esta al recipient?

 • Elena Condom

  Hi han dades de com pot afectar la covid 19 a persones amb malalties com artritis reumatoide o similars que prenem immunomoduladors?

 • Neus

  Porto 2 setmanes sense abraçar els meus fills, desde el dia 12 de març fins el 18, he estat xafada i amb febricula, després he estat quatre-cinc dies només amb febricula puntual i el 23 em va pujar la febre fins al dia d'avui. Estic al llit sense moure'm,. És força angoixant no saber si ho tinc o no, sobretot perquè tinc 2 fills petits i la meva parella, en un pis petit i força diàfan, l'aïllament és complicat.. S'han observat recaigudes en altres persones? Es pot estar molt més dies així? Quan deixes de contagiar? Moltes gràcies

 • Lurdes grau

  Bona tarda,

  Tinc la neva filla metge (ha fet MIR Gener-20) i es va apuntar x ajudar (dons es molt vocacional ) i ara l’han trucat desde Hospital de Vic (residim a prop vic) i li han dit que estarà amb els malalts de coronavirus i la meva pregunta es:

  Ja li han donat mesures de prevenció pro jo estic molt espantada per ella i per nosaltres doncs nosaltres treballem (empresa propia) amb alimentació de primera necessitat i som treballadors de casa i algun altre i hem de tenir molta prevenció de mesures higienicas.

  Que mes podem fer ? Estic espantada i no soc persona que m’espanti soc mes aviat molt animica .

  Gracies i disculpeu .

  Lurded

 • Àlex

  M'agradaria la seva opinió sobre perquè la corba de Corea, per exemple, ha arribat a un punt pla relativament ràpid, i manté un nivell baix de contagiats, sense un confinament com el nostre, i no obstant això la corba d'Itàlia o Espanya té un creixement de vertigen on costa veure el final, amb un nombre de morts a Espanya ja major que la Xina i trepitjant-li els peus a Itàlia.
  I m'agradaria saber la seva opinió sobre el paper en aquests valors que ha jugat la lentitud de resposta dels governs, la falta de tests ràpids, i eventualment, la manera de ser llatina o mediterrània d'espanyols o italians.

 • laCar

  Tinc 57 anys i tinc una malaltia autoimmune, i visc en un poble. M'he tancat des de fa 11 dies però el meu fill ve de casa el meu pare, que es mestre i se suposa que està confinat, però té una companya que es regidora. El nen està bé però em fa por pensar que malgrat les mesures que estic prenent (em porten el menjar a casa i els medicaments) m'acabin passant la malaltia a través del nen. Hauria de prendre alguna mesura extraordinària amb el meu fill?

  Gràcies
  Car

 • Ana Maria

  El que em fa molta por es el no saber si estas infectat i ho pots estar contagiant als teus, doncs si s'han d'esperar de 10 a 14 dies per tenir els sintomes, ja s'ha fet tard . I segons com, si estas passant un simple encostipat, t'has de preocupar? I com se sap?

 • Joan Soler Viñals

  Si el 061 no respon, que haig de fer ?.
  Quin és el tractament si estàs a casa amb símptomes ?.
  Si em trobo molt malament, a on vaig i com hi vaig?
  Si estem confinats el dos membres de la família (sensa poder sortir), com ho fem per tenir de qué menjar ?.
  A on puc trobar mascaretes ?.
  Que s'ha de fer si un del dos membres està infectat i la vivenda és petita, 40 m², i una sola habitació ?

 • Àlex

  M'agradaria la seva opinió sobre perquè la corba de Corea, per exemple, ha arribat a un punt pla relativament ràpid, i manté un nivell baix de contagiats, sense un confinament com el nostre, i no obstant això la corba d'Itàlia o Espanya té un creixement de vertigen on costa veure el final, amb un nombre de morts a Espanya ja major que la Xina i trepitjant-li els peus a Itàlia.
  I m'agradaria saber la seva opinió sobre el paper en aquests valors que ha jugat la lentitud de resposta dels governs, la falta de tests ràpids, i eventualment, la manera de ser llatina o mediterrània d'espanyols o italians.

 • Ana Mª Herrera Mata

  Quan portem la compra, com podem desinfectar els productes?
  I si fa falta també a les fruites i verdures.
  No he vist per la tele res que parlin de que s'ha de fer en aquest casos.
  Moltes gràcies
  Ana María

 • Núria Marquilles Fa

  He estat diagnosticada telefònicament i conjuntament amb el meu marit de coronavirus amb simptomes lleus, ara ja estem practicament bé, només que ell ha perdut l:olfacte i el gust, el recuperara sense problemes? Podem recaure? Quan temps tenim que estar sense sortir? Uns diuen 15 dies, altres 1 més.... Gràcies per les respostes
  Núria

 • Conxi Ricart

  La primera setmana de març, tenia molesties al coll i tos però sense febre, vaig anar al metga i em va dir que tenia una grip comuna, el dia 6 ja em vaig trobar bé i el 7 ja vaig sortir, però curiosament el dia 8 tornem'hi però amb febre que em va durar un dia, del 8 al 15 vaig estar rara i molt xafada, no se si realmente el vaig passar, però des del dia 8 fins a data d'avui , que estic confinada. La meva pregunta és, si podia ser-ho o no, i si fós que si podria tornar a recaure?, Gràcies

 • Elena Losada Soler

  És millor ventilar bé la casa cada matí o més aviat tancar?

 • ovm

  Bona tarda,

  És efectiu fer bafs? D'arbre del té, per exemple?

  Moltes gràcies,

  ovm

 • Silvia

  Treballo en una oficina de cara al public. De 15 treballadores, 8 van agafar la baixa per IT per febre i tos del dia 13 fins el dia 18. Dues d’elles ahir van quedar ingressades a l’Hospiral amb neumonia. No els passen el test imagino que perque no en tenen. Continuen ingressades. La redta continua amb tos. Una amb bronquitis. Ara, ens diuen que ens dedinfectaran l’oficina per tal que podem tornar a treballar. Aixo es segur per les que no tenim cap simptoma? No haurien de passar mes dies de “quarentena”?

 • Naso

  Hola porto uns dies amb malt de cap, tos I algunes es tones tremor de Fred amb porqués décimes de febre.
  I avui cuant me llevat, tenía el cos debil, podría tenir el coronavirus?porto varias dies així!

  Grácies

 • Josep

  Sembla que la perillositat del Covid 19 en persones grans és si esdevé en pneumònia. Si s'està vacunat contra la pneumònia (antipneomocòccica 23-valent) desapareix aquesta possibilitat?

 • margarida vila solé

  visc sola tin 70 anys estic bé, la meva pregunta es l'esperit de vi, vull dir alcohol de farmacia , i akests desinfectants likids tipus gel serveixen d'alguan cosa?

 • Josep Morral roca

  Que passarà fins que no surti una vacuna.

 • Anna Muñoz Nuñez Núñez

  A casa jo faig teletreball i el meu marit fa teletreball al matí i va a l'empresa a les tardes en funció dels horaris fixats pels responsables per assegurar la distància entre els treballadors. Quines mesures hauria d'adoptar el meu marit quan arriba a casa?

 • Carme Nebot

  Hola, soc una dona de 66 anys, sense cap patologia, per ara. Com molta gent, ens trobem a casa, sortint nomes de tan en tan quan cal anar a comprar. No tenim mascaretes, i per ara sembla que continuarem aixi. Veient que aixo s’allargara i caldra anar a comprar algun altre dia, voldria saber si podem fer quelcom mes per protegirnos quan sortim de casa, a part dels 2 metres de distancia i l’us de guants. Gracies!

 • Ariana

  Estic a casa amb simptomes lleus des de fa quasi deu dies. Febricula, atacs de tos esporadics pero amb sensacio d'ofec (prenc inhaladors) i mal de coll.
  M'han dit k haig d'estar 14 dies a casa per si de cas. La meva pregunta: si estic millor dilluns que ve (quan s'acabin i em donen l'alta, pero encara tinc tos, no diagnostic confirmat, i quan sorti al carrer començo a estornudar per l'alergia ( em passa sempre a la primavera) , es segur pels meus companys? Si he estat 14 dies des dels simptomes, ja no encomano? A la meva feina acaben de fer un ERTE pero jo tinc opcio de teletreball i les 4 hores les treballare a la oficina, amb altres companys, i sense cap mesura extra de proteccio. Treballare 4 hores i haure d'anar amb metro o taxi a la feina.
  Es segur pels meus companys? Haig d'esperar a no tossir gens? Em preocupa l'alergia i estar estornudant sovint tot i els antihestaminics. Gracies

 • Cati

  Hola, a casa hi ha dos persones que anem tenint tos des del principi de confinament, un dia sí i un altre també, però només al matí molt poca, quasi res durant el dia, i més a la vespre. No hem tingut febre, però si una mica de mal coll, de tant, ve i marxa. Jo, també de tant en tant, sento una mica de pressió a l'esquena, de costat a costat a l'altura de l'aixella. També teníem mocs al principi, i estava tranquil·la perquè vaig llegir que mentre hi havia mocs, no era COVID19, però ahir vaig veure un vídeo d'un professional de 061 que com a símptoma també deia els mocs. Són símptomes del coronavirus?

 • Daniel Gil Pérez Pérez

  No convindria insistir en l’estreta vinculació entre pandèmies com la del covid-19 i la degradació dels ecosistemes provocada per algunes activitats depredadores, per evitar que continuen produint-se?

 • Cati

  Hola, quan torno de comprar, netejo tots els productes de vidre, plàstic i cartró amb aigua i lleixiu per por que estiguin contaminats. És possible que ho estiguin? És necessària aquesta neteja o es pot fer d'alguna altra manera? I és segur menjar producte fresc sense coure com enciam, tomates, pastanagues, fruita,...? Poden tenir el virus i transmetre'ls? Com s'haurien de netejar?
  Gràcies

 • Josep.rbt

  Perquè aquesta manca de previsió , després de tot el que pasa a wuhan el mes de novembre 19 . Internet avui es la pantalla al segon de lo que està passant al món , perquè no es fa cas i es prenent mesures mèdiques de previsió , veien els hospitals que monten a Wuhan per 10.000 persones?
  Grácies .

 • Celestino Gil Codina

  És convenient el vell remei de fer banys de vapor? Ho recomaneu? Gràcies, Celestino

 • Mariangels

  Voldria saber: Quan ens arriben paquets a casa, o compres que s'han fet a botigues i a supermercats, quines mesures cal prendre?. Hi ha perill de contagi? Els agrairé la seva resposta.

 • Higini Martínez borras

  Al test diuen si tens dolor al costat i no se a quin costat n'hi on es refereixen.jo tinc com pressió al esterno ,no sé si és refereixen això.gracies

 • Imma Roca

  Pregunta: si una persona ha tingut el coronavirus, quina és la probabilitat de tornar a possar-se malalt pel mateix virus?

 • Albert Martinez Raventos Raventos

  La meva pregunta és , sabent l'alt grau de contagi del covid19, i tenint en compte que el confinament no pot ser etern, com es pot evitar que continuï infectant un gran nombre de persones en un ambient més relaxat. Només podem evitar-ho un cop es vacuni tot el món ?

 • Federico Ugarte Pascual

  En cuanto a prevención de riesgos , recomiendan ustedes el uso de lejía para la desinfeccion de superficies materiales y ropa y asumir el riesgo que puede representar para las vías respiratorias superiores y que ""todo sea por la lucha contra el virus". Segun tengo entendido, desde hace más de 5 años , esta prohibido su uso en hospitales.. ¿Quien sería el encargado de informar a los ciudadanos sobre que sustancias y/o productos serían adecuados para hacer una limpieza preventiva en nuestras casas? . Saludos, y disculpen por el uso del castellano.

 • Jordi

  Hola , pregunta ¿ si la xina hagues tractat el Corona virus com a una grip interna seva del seu pais ,sence la expansio cap a fora, on seriam ara ? ¿ Quina auria estat la reaccio de la resta de paisos devant la infeccio ? El que es evident es que el malait virus va per devant i tot el demes va tard . Espero i desitjo que tot passi el mes aviat possible ...anims i força per a tots.gracies..

 • Saga Loren

  Divendres 14/3 em vaig refredar (mocs , mal de coll i tos). He estat teletreballant a casa i m’he recuperat (8 dies). Des d’ahir els mocs han tornat i alguns punts de la cara em fan mal. No tinc febre. El farmacèutic m’ha dit que truqui al 061 i em quedi a casa.

  Podria ser coronavirus?

 • miquel farga

  Soc una persona de risc de 73 anys, la meva pregunta es: Atesa la ja important informació medica de les peculiaritats del Covid-19 i amb les mesures presses a nivell de estat i a Catalunya per la Generalitat, quin seria el Taiming de durada de aquesta epidèmia, fins a aconseguir un nivell de normalitat per al col·lectiu de risc de mes de 65 anys ?

 • Marta

  D'aquí poc he de tenir un fill, i s'ha dit que un percentatge molt alt de la població passarà el covid19. Si el meu nedó agafés el covid 19 quines repercussions podria tenir? He sentit a dir que el primer mes és important que estigui protegit. Caldrà mantenir la distància o aïllar-lo de la família directa per evitar contactes? I si qui és portadora sóc jo o el pare? Gràcies!

 • Gabriel F.

  Tenc 52 anys, tenc diabetis tipus dos i som hipertens. Tenc totes dues malalties controlades amb medicació.
  Som una de les persones anaomenades de risc?

  D'altra banda, prenc, per prescripció mèdica, el fàrmac ramipril per a la hipertensió. M'han enviat un missatge en què es diu que pot ésser molt perjudicial en cas d'infecció pel Covid-19.

  És això cert?

  Gràcies.
  (Ja sé que són dues preguntes)

 • Montserrat Segura Feliu Feliu

  A la meva feina som 6 persones en un despatx d'uns 15m2. Ara només hi treballa la mestressa i una treballadora, la resta hem optat pel confinament voluntari i el teletreball, però de tant en tant (un cop per setmana, aproximadament) la nostra cap ens demana d'anar-hi a una o altra. Quines mesures de seguretat s'haurien de prendre?

 • Anna

  Família confinada des del dia 13 de març. Un dubte, si sortim a comprar (només 1 adult), torna a començar el compte enrere de la "quarentena"?

 • Nativitat Torrents Castells

  Cuán arribem de la compra ens hem de cabina de roba i de calçat, hem de rentar tota la fruita i tot el que portem de la compra. Moltas grácies

 • Manel Palà Montfort

  La meva muller està rebent quimioteràpia i jo immunoteràpia. Nosaltres, no podem parar. Ens fan analítiques i el tractament encara que estiguem confinats. La meva pregunta és: els què estem afectats per aquests tractaments, ens hi fan anar, però ningú ens dóna cap consell sobre el què hem de fer: si portar mascareta, quina mascareta, si guants, quins guants, .....Podria el Doctor donar-nos uns consells de prevenció al respecte i saber quin factor de risc suplementari tenim ?
  Molt agraït per la possibilitat que ens doneu
  Cordialment
  Manel Palà Montfort

 • Sara

  Molt bona tarda,
  Quines mesures s’han de fer-se servir quan arribes de casa amb la compra? Verdures i fruites cal desinfectar-les amb la proporció de lleixiu correcta i esbandir-la bé després o, deixant-la sense consumir 24 hores, ja n’hi ha prou? I els productes envasats amb plàstic o cartró, com s’ha de fer? Mantenim les mesures higièniques i totes les precaucions, però això no ho acabo de veure clar.
  Moltes gràcies . Tot anirà bé.
  Molta força a tot el personal dels hospitals. Els tenim molt presents!

 • Assun

  Em puc encomanar amb els productes de la compra? Haig de netejar-los? Com ho haig de Fer?

 • Joaquim Muntane Binefa

  Una amiga nostre ha donat positiu en el test de coronavirus. La meva dona i jo vàrem sopar junts amb ella abans de que presentés un quadre de febre alt. Jo he passat una setmana amb febrícula (entre 37 i 37,5oC) i la meva dona un parell de dies de febre amb pèrdua de sabor i olor. No hem pogut contactar amb el 061, i el CAP ens ha recomenat estar a casa. Ara estem bé, sense febre per més d'una setmana. No ens han fet el test i no crec que puguem saber mai si hem patit el coronavirus. Els meus pares de 84 i 85 anys estan a casa sense sortir i, afortunadament, hores d'ara sense cap síntoma de la malaltia. Com podem estar segur de que, un cop passada la quanrentena, no poso en risc els meus pares? He de fet el test per assegurar-me que no tinc cap resta de virus, si és que l'he tingut mai? Hi ha alguna dada de les persones que han tingut l'alta després de ser positius de coronavirus?

 • Rosa

  Hola. Quan es passa el covid-19 quedes immunitzat? O es podria tornar a passar/ o contagiar?

 • Joan Manuel

  Soc el marit d'un positiva (sanitària) i vaig començar a tenir síntomes 48 hores després d'ella.
  A mí no m'han fet mai el test.
  Com sabré que estic curat, i pert tant, inmunitzat i que no ho puc encomanar?.
  Necessitem saber a partir de quin dia que hagin passat els síntomes es pot considerar que s'està curat?.
  Quan podran tornar els nostres fills a casa?

 • Jan Méndez Navarro

  Bona tarda,

  Tinc 9 anys i voldria saber si el virus es transmet per l'aigua?

  Moltes gràcies

 • Núria

  Sóc persona de risc per l'edat i per l'hipertensió. La meva preocupació és que puc estar molt encostipada I/o engripada ( no tinc diagnòstic? vull dir puc estar amb tota la simptomatologia que es descriu , l'ofeg, pot ser quelcom de tipus nerviós.

  La meva preocupació és que en situació normal i de repós la temperatutra corporal és de 35 graus i si em trobo malament no passo de 37 graus, però si arribo als 37 graus estic molt malament.

  Això significa que si tinc 37 graus : JO TINC FEBRE si fos el cas de portar el Covid19 i estar fotuda : MAI M'ATENDRIEN A UN HOSPITAL I CAP s estan tancats i barrats a Sabadell....bé estant oberts però no hi pots entar has de telefonar a un telèfon i no respon cap metge!! que sempre comunica i ja ni cal dir el 061!! que és una presa de pèl mon,mental...perquè no és solució adreçar-te a un telèfon on mai : SALUT NO RESPON... gràcies al SEM que cobra per fer un servei que no DÓNA!

  Tinc molt clar que com que no tinc mai febre puc ser portadora sense saber-ho!! i NO HI HA TESTS ...això em sembla molt greu perquè els tests NO SÓN CARS i molt més car és haver d'entra un pacient a la UVI perquè no s'agafen pacients que no s'estigui ofegant . TERCERMÓN

 • Víctor

  Trobada el passat 11 de març amb una persona que el 22 de març va tenir símptomes i abans d'ahir va donar positiu . Hores d'ara jo no tinc cap símptoma. Però em podria haver contagiat?
  Moltes gràcies.

 • FRANCESC

  El passat mes de febrer vaig passar un procés gripal .
  Estic immunitzat del covid19 o no ?

 • Ànbert

  La setmana del 9/03 vaig anar-me carregant de pit, en epoques de polen ja em sol passar i el tractament que m'indiquen es a base d'antiestaminiccs, xarop i/o Ebastel forte, el divendres 13/03 un dia amb molt de vent baix haver d'estar més d'una hora sota uns plataners que em van provocar una rinitis i augment de la congestió pulmonar. Vaig intentar fer passar l'al.lergia amb un xarop Actithiol per la mucosidad i l'al.lergia però no vaig notar milloria i vaig canviar a Flutox que em va aliviar si bé mantenia el pic carregat, per tant el dilluns vaig començar a pendre una pastilla d'Ebastel forte 20 mg,durant 20 dies, tal com em va indicar la doctora de capçalera l'any anterior, durant el curs de la setmana passada va anar disminuínt la mucositat. En cap moment la meva temperatura ha superat els 36,8. Actualment tracto la hipertensió amb Enalapril, 20 mg.

  Tot i que sembla que vaig millorant, ens uns dies, una filla parirà i en principi estaré al seu cantó atès que serà família monoparental, em preocupa que pugui ser un perill per ella o per la seva filla.

  En espera de la seva resposta, cordialment

 • Ànbert

  La setmana del 9/03 vaig anar-me carregant de pit, en epoques de polen ja em sol passar i el tractament que m'indiquen es a base d'antiestaminiccs, xarop i/o Ebastel forte, el divendres 13/03 un dia amb molt de vent baix haver d'estar més d'una hora sota uns plataners que em van provocar una rinitis i augment de la congestió pulmonar. Vaig intentar fer passar l'al.lergia amb un xarop Actithiol per la mucosidad i l'al.lergia però no vaig notar milloria i vaig canviar a Flutox que em va aliviar si bé mantenia el pic carregat, per tant el dilluns vaig començar a pendre una pastilla d'Ebastel forte 20 mg,durant 20 dies, tal com em va indicar la doctora de capçalera l'any anterior, durant el curs de la setmana passada va anar disminuínt la mucositat. En cap moment la meva temperatura ha superat els 36,8. Actualment tracto la hipertensió amb Enalapril, 20 mg.

  Tot i que sembla que vaig millorant, ens uns dies, una filla parirà i en principi estaré al seu cantó atès que serà família monoparental, em preocupa que pugui ser un perill per ella o per la seva filla.

  En espera de la seva resposta, cordialment

 • nocoronada

  Voldria saber si hi ha alguna estadística o estudi sobre la incidència i els efectes del covid-19 en persones asmàtiques i/o amb bronquitis crònica ?
  He llegit que és un dels factors de risc... fins a quin punt ho pot ser en persones d'entre 50 i 60 anys? Se sap?

 • Josep Vidal Delion

  Quan ens donen les dades de xifra de morts, entenc que estem parlant de morts causats pel aquest virus del dimoni. Exclusivament. Hi ha qui discrepa i pensa que és una xifra global de morts. (???)

 • Lluís

  Sembla que hi han força falsos negatius amb els tests que tenim.Estem encara lluny de que siguin més fiables.

 • Joan Manuel

  Soc el marit d'un positiva (sanitària) i vaig començar a tenir símptomes 48 hores després d'ella.
  A mi no m'han fet mai el test.
  Com sabré que estic curat, i per tant, immunitzat i que no ho puc encomanar?.
  Necessitem saber a partir de quin dia que hagin passat els símptomes es pot considerar que s'està curat?.
  Quan podran tornar els nostres fills a casa?


  Gràcies

 • Joan

  Quan temps és contagiós El virus amb les bosses de plàstic?

 • Sònia Saiz

  Bona tarda,
  El principal símptome per a mi ha set la pèrdua d'olfacte i gust. M'agradaria saber perquè passa a nivell biològic i si ho tornaré a tenir.
  Moltes gràcies i ànims!!

 • Josep Rof Rof Rof

  Pateixo una ELA Esclerosis Lateral Amiotrófica des del 2001, tinc 77 anys. Soc d'un risc elevat d'aquesta COVID-19. JOEMQUEDOACASA. Vig començar el dijous 12, La Pregunta ¿Com sabre quant puc sortir al carrer? Gracies

 • ESL

  Quan s'aixequi el confinament I tothom es posi a anar d'un cantó a l'altre. On estarán més segures les persones de risc: a Taiwan i Cadaqués? O pel contrari a Òdena i Bèrgam?
  El que cal ara, en un temps sense vacuna, és estar en llocs on hi pugui haver immunitat de ramat, és a dir, llocs on el màxim nombre de persones Ja hagin passat la malaltia i estiguin immunità des.
  La grip "estacional" no tan sols s'acaba per la pujada de temperatures sinó per que s'aturen els contagis al haver-la passat (o estar prèviament vacunat) al voltant del 60% de la població

 • Miquel García Roca

  Som matrimoni de jubilats que vivim a Sant Cugat.
  Hem de baixar a Barcelona a portar menjar i cuidar de la meva sogra de 94 anys que viu prop de plaça Cerdà.
  Això, en transport públic, implica 1h30 d'anada + 1h30 tornada amb transbordaments i tot el perill d'infecció que implica. No volem correr aquest risc.

  Demanem que ens permetin anar-hi dins el meu cotxe particular (dos ocupants que resideixen al mateix domicili), jo resto al vehicle i ella puja a donar de menjar i atendre la seva mare i, posteriorment retornem a casa.

  La resposta que ens donen és que es pot fer en vehicle si aquest és un taxi, amb l'elevat cost diari que això suposa i la pitjor higiene -per que l'agafen molts clients- del vehicle.

  ÉS TANT SENZILL COM INCLOURE DINS ELS DESPLAÇAMENTS EN VEHICLE PARTICULAR AMB DUES PERSONES DEL MATEIX DOMICILI: LA CAUSA D'ANAR A ATENDRE UN FAMILIAR DEPENENT.

  És molt pitjor per salut agafar un taxi, a banda del seu preu. I ja no parlem d'estar-se 3 hores cada dia en FGC + Metro de BCN.

 • Carles Barnada Carrasco

  Dos companys de feina han donat positiu covid19, jo fa 8,9 dies que tinc mal de cap i mal estar i diarrea, no he tingut febre ni tos continuo treballant ja que ara mateix estic pràcticament dins la nau, guants i mascareta. Pot ser coronavirus?

 • Josep Vidal Delion

  Altres paisos permeten sortir a fer esport, passejar...., per espais amplis : camp, muntanya, platja... sol o amb força separació d'altra gent.
  Em sembla perfectamente assumible i recomanable. Per què no?

 • Joaquim Adell Calduch

  Tinc artritis soriasica desde 2013 prenc metotrexato un día per setmana 4 unitats. Per mantindre un nivell mínim del sistema immunologic puc deixarles de pendre durant tres o quatre setmanes?. Em trovo bé, camino, ara a casa un mínim de 8000 pasos diaris i els marcadors de les analítiques semestrals son correctes. tinc 74 anys. Moltes gracies

 • Ferran

  Desde divendres 13 som a casa la meva dona, la meva filla de 23 i jo de 58. Des d’aquest mateix dia aprox. jo tinc una mena d’opressió lleu no permanent, però recurrent, i un xic dolorosa al pit i una certa dificultat en respirar, lleu. La meva filla ha perdut el sentit del gust. No hi ha febre, ni cap altra símptoma notable, llevat d’un cert mal de cap. És això covid? Els dies passen i tot segueix igual. Com podem esperar que evolucioni? La dona està bé.

 • Jaume Montserrat Nono Nonó

  Una persona que ha passat el COVID-19 i desprès del període d'aïllament preventiu (15 dies o més) se li fa un PCR i surt negatiu:

  ¿Estarà curat?

  ¿Tindrà immunitat enfront del SARS-COV-2?

  ¿De quin mena: transitòria o permanent?

  ¿Sé saps o s'infereix amb relació al que sé sap d'altres coronavirus?

  ¿Serà ja immune a la malaltia?

  La resposta a aquesta qüestió pot tenir força transcendència epidemiològica, clínica i personal i laboral, no?

 • Antonio Martinez Gonzalez

  Qui està vacunat contra la, Neumonia i la grip, t'he algun tipus de immunitat sobre el Covid?

 • Montse Solé

  Tenint en compte la corba d número d'infectats i núm d morts als països catalans, he calculat el porcentatge d mortalitat i m'ha semblat q aquest percentatge cada dia és més alt. Ahir ja estàvem en un més del 5 % d mortalitat i al principi es parlava d'un 2.. Després un 3%.... M'ho he mirat malament o tinc raó en detectar aquest augment? Ens hem d preocupar per aquest augment d mortalitat entre els infectats o no és real?

 • Roser

  Quan donen les xifres d'infectats són dels que han donat positius al test. Com que el test no es fa a tothom sortirà major nombre d'infectats allà on es facin més tests. És així?
  Si és així no veig que puguin ser fiables els números que ens donen . Gràcies

 • Assumpta Talamàs Jofresa

  Bona tarda! Estic feta un embolic amb el tema de les mascaretes. Jo n'he fet unes quantes de cotò de llançols antics, però ara llegeixo q res de fer servir cotò pq no és el material més adequat. M'ho poden aclarir?, Que hem de fer si a les farmàcies no n'hi han?

  Gràcies!!

 • Ross

  Es veritat que hi ha malalts del COVID-19, que necessiten respiració assistida (respiradors) i que com que estan tots els respiradors ocupats, els deixen morir.

 • Tony Guisado

  Se acaba de demostrar que el virus entra en la célula del alvéolo pulmonar a través del receptor ECAII. Cuando se une a él lo sobreexpresa y mata la célula alveolar. De ahí todo lo que produce. Los hombres tienen más receptores que las mujeres, los asiáticos más que los caucásicos y la gente que toma anti-hipertensivos del tipo antiECAs y sobre todo Anti-ECAII tiene una sobreexpresión brutal del receptor y por lo tanto es más susceptible a la infección y la infección es más grave.
  Los casos graves de jovenes son pacientes que han tomado anti-inflamatorio a al comienzo de la enfermedad. Hay que evitar la aspirina, ibuprofeno, Naproxeno, Voltarene (diclofenaco), etc, porque favorecen las formas graves. Solo se debe tomar Paracetamol
  No toméis ibuprofeno ni antiinflamatorio en caso de sospecha de Covid
  En Francia 4 casos graves de jóvenes sin patología previas tienen en común la toma de ibuprofeno
  Es un anuncio de ministerio de sanidad
  Por lo visto hace q la infección se desarrolle mucho más rápido.
  Informacion real que acaba de remitir la Jefa de Urgencias
  https://dgs-urgent.sante.gouv.fr/dgsurgent/inter/detailsMessageBuilder.do;jsessionid=DBDC45510E9223CFBBFA2C8DD90E0E3F.du-dgsu

 • Francesc gol

  No entenc la corva en forma de campana de gauss que sembla que segueix el nombre de nous infectats a la Xina , en el que sembla que estem a la part final de casi 0 nous infectats diaris . Per molt confinament que hi pugui haver , la baixada exponencial no pot ser mes una consequencia de que ja tothom estigui minimament infectat en una quantitat molt baixa de virus i que ho hagi ja superat ? encara que el confinament sigui del 99% , un 1% d'una població de cents de Millons d'habitants implicaria encara un increment diari important .

 • LIDIA ROFES BORRAS

  Si ja has estat infectat per la covid-19, ja n'ets immune? Ja no pots tornar a contagiar-te?
  Gràcies per la iniciativa.
  Molta saut!!!!!

 • Josep Planella Müller

  tinc un dubte sobre la transmisibilitat del virus. Suposem un malalt que toca un objecte qualsevol, aquest objecte entra en contacte amb un altre objecte, si un altre persona toca el segon objecte, Pot quedar infectat?

 • Martav Vilanova

  Voldria diagrama de barres de morts per covid i edats.

 • Ana

  Buenos días,

  Me gustaría plantear tres preguntas:

  1. ¿Durante cuánto tiempo puede una persona, que haya pasado el coronavirus, resultar infecciosa para la sociedad (aunque haya sufrido el coronavirus de forma muy leve).

  2. ¿De qué forma podemos saber si tenemos o hemos tenido el coronavirus, ya que, en algunos casos, los síntomas son extremadamente leves ?

  3. ¿Cuándo se estima seguro que podamos ver a nuestros familiares mayores?


  Muchas gracias por el espacio.

  Un saludo,

 • Narcís Esparó Nualart

  Tin c 86 anys, visc sol, he intentat compar una mascareta i ni la farmacia ni el CAP en tenen, Porto 14 dies sense sortir de casa, tot el que necessito m''ho portent a casa, però hay de sortir per anar a buscat diners al banvc. Com ho puc fer?.
  Gràcies.

  Narcís.

 • Alba Brucart Torrents

  S'ha consultat amb metges especialistes de la medicina holistica?

 • Albert

  Quan de temps sobreviu el virus damunt les diferents superfícies? Embolcalls de plàstic de productes alimentaris, vidre, roba, paper, mòbil...? Com desinfectar-ho?
  Gràcies i salut!

 • Eloi Moya

  Hola,
  he volgut establir un protocol per sortir/entrar de casa quan es va a comprar. I em falta informació concreta i fiable sobre com sortir de casa (guants, mascareta, carretó, bosses d'un sol ús..). Quan paguem la tarja que la tornem a posar a la cartera (s'ha desinfectar?). Quan arribo a casa, què faig?; sabates, roba, productes comprats, i sobretot verdures fresques dels pagesos (com es neteja tot i això?). Verdures crues com l'enciam és pot menjar, pastanagues?..
  Finalment, com desinfectem, tenim mides de preparatori líquids de lleixiu o alcohol?... ens falta aquest detall d'una font fiable. I mira que he explorat a internet.
  Gràcies.
  Eloi

 • Nina

  Pot interferir amb un mini mioma pulmonar que em van detectar l’any passat i que m’han aplaçat la visita de revisió. És molt possible que l’hagi passat, sense confirmació. Em pot deixar alguna seqüela?

 • Alicia

  Què puc prendre si em fa mal el coll i tinc afonia??Normalment vaig al otorrino i m’ envia unes pastilles de cortisona o antibiòtic. No he anat , no he sortit desde el confinament. No tinc cap altre síntoma.Estic prenent paracetamol. Sóc asmàtica i amb alèrgies.Gràcies

 • Tony Guisado

  S'ha demostrar q el virus entra a la cèl·lula d l'alvèol a ​​través del receptor ECAII. Quan s'uneix a ell el sobreexpressa i mata la cèl·lula alveolar. Per aquest motiu tot el q produeix. Els homes tenen + receptors q les dones, els asiàtics + q els caucàsics i la gent q pren anti-hipertensius de l'tipus antiECAs i sobretot Anti-ECAII té una sobreexpressió brutal d el receptor i x tant és + susceptible a la infecció i la infecció és + greu.
  Els casos greus d joves són pacients q han pres antiinflamatori a el començament de la malaltia. Cal evitar l'aspirina, ibuprofè, Naproxèn, Voltarene (diclofenac), etc, perquè afavoreixen les formes greus. Només s'ha d prendre Paracetamol
  No prengueu ibuprofèn ni antiinflamatori en cas de sospita d Covid
  A França 4 casos greus d joves sense patologia prèvies tenen en comú la presa de ibuprofèn
  És un anunci de ministeri de sanitat
  Es veu q fa q la infecció es desenvolupi molt més ràpid.
  Informació real que acaba d remetre la Cap d'Urgències
  https://dgs-urgent.sante.gouv.fr/dgsurgent/inter/detailsMessageBuilder.do;jsessionid=DBDC45510E9223CFBBFA2C8DD90E0E3F.du-dgsu

 • Tony Guisado

  S'ha demostrar q el virus entra a la cèl·lula d l'alvèol a ​​través del receptor ECAII. Quan s'uneix a ell el sobreexpressa i mata la cèl·lula alveolar. Per aquest motiu tot el q produeix. Els homes tenen + receptors q les dones, els asiàtics + q els caucàsics i la gent q pren anti-hipertensius de l'tipus antiECAs i sobretot Anti-ECAII té una sobreexpressió brutal d el receptor i x tant és + susceptible a la infecció i la infecció és + greu.
  Els casos greus d joves són pacients q han pres antiinflamatori a el començament de la malaltia. Cal evitar l'aspirina, ibuprofè, Naproxèn, Voltarene (diclofenac), etc, perquè afavoreixen les formes greus. Només s'ha d prendre Paracetamol
  No prengueu ibuprofèn ni antiinflamatori en cas de sospita d Covid
  A França 4 casos greus d joves sense patologia prèvies tenen en comú la presa de ibuprofèn
  És un anunci de ministeri de sanitat
  Es veu q fa q la infecció es desenvolupi molt més ràpid.
  Informació real que acaba d remetre la Cap d'Urgències
  https://dgs-urgent.sante.gouv.fr/dgsurgent/inter/detailsMessageBuilder.do;jsessionid=DBDC45510E9223CFBBFA2C8DD90E0E3F.du-dgsu

 • Ricard Ripoll

  Per que ens diuen que les mascaretes, pels que no estan infectats, no serveixen de res i a la Xina tothom les portava ?

  Potser és per QUE NO HI HA PER A TOTA LA POBLACIÓ ?

 • Tony Guisado

  S'ha demostrar q el virus entra a la cèl·lula d l'alvèol a ​​través del receptor ECAII. Quan s'uneix a ell el sobreexpressa i mata la cèl·lula alveolar. Per aquest motiu tot el q produeix. Els homes tenen + receptors q les dones, els asiàtics + q els caucàsics i la gent q pren anti-hipertensius de l'tipus antiECAs i sobretot Anti-ECAII té una sobreexpressió brutal d el receptor i x tant és + susceptible a la infecció i la infecció és + greu.
  Els casos greus d joves són pacients q han pres antiinflamatori a el començament de la malaltia. Cal evitar l'aspirina, ibuprofè, Naproxèn, Voltarene (diclofenac), etc, perquè afavoreixen les formes greus. Només s'ha d prendre Paracetamol
  No prengueu ibuprofèn ni antiinflamatori en cas de sospita d Covid
  A França 4 casos greus d joves sense patologia prèvies tenen en comú la presa de ibuprofèn
  És un anunci de ministeri de sanitat
  Es veu q fa q la infecció es desenvolupi molt més ràpid.
  Informació real que acaba d remetre la Cap d'Urgències
  https://dgs-urgent.sante.gouv.fr/dgsurgent/inter/detailsMessageBuilder.do;jsessionid=DBDC45510E9223CFBBFA2C8DD90E0E3F.du-dgsu

 • josep maria ponte i llop

  tinc 72 anys, soc viduu d'una dona meravellós A QUE ES VA MORIR DE CANCER AMB Tn sols 64 anys y la meva pregunta es perquè en lloc de informarnos militars no ens informen cientifics

 • Tony Guisado

  S'ha demostrar q el virus entra a la cèl·lula d l'alvèol a ​​través del receptor ECAII. Quan s'uneix a ell el sobreexpressa i mata la cèl·lula alveolar. Per aquest motiu tot el q produeix. Els homes tenen + receptors q les dones, els asiàtics + q els caucàsics i la gent q pren anti-hipertensius de l'tipus antiECAs i sobretot Anti-ECAII té una sobreexpressió brutal d el receptor i x tant és + susceptible a la infecció i la infecció és + greu.
  Els casos greus d joves són pacients q han pres antiinflamatori a el començament de la malaltia. Cal evitar l'aspirina, ibuprofè, Naproxèn, Voltarene (diclofenac), etc, perquè afavoreixen les formes greus. Només s'ha d prendre Paracetamol
  No prengueu ibuprofèn ni antiinflamatori en cas de sospita d Covid
  A França 4 casos greus d joves sense patologia prèvies tenen en comú la presa de ibuprofèn
  És un anunci de ministeri de sanitat
  Es veu q fa q la infecció es desenvolupi molt més ràpid.
  Informació real que acaba d remetre la Cap d'Urgències
  https://dgs-urgent.sante.gouv.fr/dgsurgent/inter/detailsMessageBuilder.do;jsessionid=DBDC45510E9223CFBBFA2C8DD90E0E3F.du-dgsu

 • guillem obrador

  He llegit a https://www.investigacionyciencia.es/noticias/el-enigma-de-las-infecciones-asintomticas-de-covid-19-18483?utm_source=boletin&utm_medium=email&utm_campaign=LA+PANDEMIA+DEL+NUEVO+CORONAVIRUS , es . En ell s'explica que hi ha una part important de persones que sense presentar simptomes poden transmetre la malatia.

  S'ha pensat en fer algun estudi sobre una determinada població per poder copsar l'abast d'aquestes sospites? No seria millor obligar a totes les persones a portar mascaretes per evitar que els contagiats assimtomatics no infecten a altres persones?

 • Enric Farré Gasol

  Estic confinat a casa des del dimarts dia 17 nomes he sortit per comprar menjar, i avui dia 25 he tingut simptomes que poden ser de covid-19, He d'avisar els companys de feina que fa més de 8 dies que no veig?

  També volia saber si un cop han passat els simptomes de la malaltia encara he d'estar aïllat o confinat i durant quant de temps

  Gràcies

 • Anna Riera

  Hola, estic a casa cuidant el meu marti amb simptomes de Coronavirus des de fa 8 dies amb febre alta las vespres i tos. M’agradaria saber si es posible quina dirada té mes o menys l’enfermetat, quin proces segueix: quants dies de febre aproximadament i sobretot quatre normes básiques per cuidar-lo i tenir la sensació que ho estas fent mes o menys be, perque sense assistencia sanitaria jo tinc milions de dubtes.
  A mes tinc un fill inmunodeprimit a casa i això també em preocupa.

  Molta sort o força a tots, veurem la llum. Quedem-nos a casa perque sigui el mes aviat possible.

  Mil gràcies, Anna

 • Jaume Puig Barrera

  Comprem molts aliments que venen envasats, no sabem quí ni com els han manipulat, poden venir infectats.
  Es diu que a 28 graus centígrads el Covid-19 mor, però ningú parla del fred, a 4 o 5 graus, temperatura de nevera, el virus mor?
  Gràcies.

 • jordi parladé

  Bona tarde : estic trasplantat de fetge ara fara un any i la meva pregunta es : quin tipo de risc ting de contagi ? gracies

 • Leandre Macià

  Hola, voldria saber quants dies dura el coronavirus des dels primers simptomes fins que ja no es una persona potencialment contagiadora. I quins simptomes poder ser. Gracies

 • Maria Carme Mora Santaló Santaló

  És possible encomenar-se el coronavirus llegint el diari en paper ?
  Gràcies.

 • Rosa Campanya

  Si una persona ya a tingut el virus del Corona, pot tornarlo a agafar?

 • Dolors viladot grau

  Desde uns 10 dies tinc decimes de febra i el cap carregat.no tinc tos ni estic cansada....sembla que estigui refredada pero no pasa del nas.pot eser el viru dichos?...prenc paracetamol .
  Saludos

 • Sandra

  Quan sortim a fer la compra, d'un en un, amb guants i seguint totes les recomanacions, que passa quan arribem a casa amb la compra?. La podem endreçar sense fer res o hem de netejar els aliments i coses de neteja abans de posar-les a la nevera o a l'armari?
  Moltes gràcies

 • Núria Llistar Verdú

  Infermera jubilada.

  Com és que no és fa més cas al Dr. Oriol Mitja?

 • Joan Camps Cura Cura

  Que una pandemia d'aquestes característiques havia d'arribar, estava anunciat.

  - Bill Gates, en la conferència que va fer el 3 d'abril del 2015 a TED.com, ho deia clarament, i denunciava la inacció de l'OMS i dels governs en general. Per tant, que podia passar era una tema conegut.

  - Aquesta es la 6ª pandemia del segle XXI, sent la mes important la de la Grip A, en la que van morir 18.000 persones a tot el mon.

  Pregunta:

  Davant d'aquestes evidencies, perquè els paisos mes desenvolupats no han elaborat estratègies per afrontar aquests tipus de pandemies, com ha fet per exemple Taiwan?

 • Carlos Arnau

  Me pregunto porque no se hace nunca referencia a que reducción del número de trabajadores se ha llegado con el confinamiento actual. Es decir, de los 18 millones aprox.de trabajadores cuantos están actualmente trabajando y como afecta esto al índice de transmisiones de la infección.
  En paralelo, una comparativa de la mejora que representaría el confinamiento total que se defiende desde Catalunya y otras comunidades.
  ¿Nadie ha hecho estos números, o no se han publicado?

  C. Arnau

 • Antonio Florensa

  De fa dos mesos la meva dona, i poc desprès jo, tenim una afecció al coll d'embussament amb moc que, de vegades, ens provoca ennuegament al parlar, un taponament respiratori de molt curta durada (com allò que's diu: "passar quelcom per l'altre forat"). A afluixat però no se n'acaba d'anar. Al seu moment no li vàrem donar més importància pensant que era alguna variant nova de constipat que ja passaria. El mateix ens va dir el metge del CAP. I, ara, amb el colapse que té la sanitat, no és qüestió d'anar a donar feina al CAP.

  Pregunta: Sembla clar que agafant-ho fa dos mesos això no és el covid19 (i, excepte lo dit, no tenim cap dels altres sintomes) però, si ens contaminèssim del virus d'ara, aquesta afecció podria complicar encara més els efectes del covid19? Podria ser un agravant pel covid19 com ho pot ser l'edat o malalties respiratòries previes?

  Gràcies.

 • Carme Pastor Chorda

  Soc transplantada unilateral de pulmó
  Estic totalment confinada
  Hem noto constipada
  Un xic de tos toveta, no tinc febre
  ¿Cal amoïnar trucant algun servei?
  A part de les precaucions generalitzades,
  Hi ha altres precaucions respecte al transplant??
  Moooltes gràcies

 • Joan Cuixart Jove juve

  Una filla meva va tenir el dia 15 de març una mica de febre i també tos (poca). En dos o tres dies aquest símptomes van desaparèixer (ella ho va atribuir a un encostipat o una grip lleu) Al cap d'uns dies vam saber que la pèrdua d'olfacte és un també un símptoma de covid19. Hores d'ara l'olfacte no l'ha recuperat. Això vol dir que encara ho té o li pot tornar a venir amb més virulència?

 • Miquel Lluch Rodriguez

  Pregunta:
  Tinc un familiar ingressat a a una resifència,amb alzeimer.
  Atesses les restriccions estsblertes de visites a les Residències tinc dubres de quin servei de metges o infermers ès fan càrrec de l’atebció sanitària a les residències i també, si s’apliquen tractaments paliatius als incectsts, així com si s’atennen els testaments vitals dels pacients.

 • Jordi Masanell

  Voldría saber si es posible haver passat el COVIT-19 sense tindre'n sintomes greus i/o no desenvolupar la malaltía.

 • LídiaE

  La pregunta és: en una casa on s'ha estat al cas dels primers símptomes (per la poca informació que es donava inicialment), i per tant es considera que el contagi és extès a tots els membres? què s'ha de tenir en compte, a banda de les recomanacions generals (distàncies, neteja, ventilació...)? L'aïllament dels membres entre ells, ja no tindria sentit?

  Gràcies.

 • F. Xavier Anglès Traserra

  La globalització fa que qualsevol malaltia o epidèmia arribi a tot el planeta sigui d.on sigui. Per tant hem de lluitar constantment i a més els virus muten . No podrem tenir vacunes per tot?

 • Lluís Ramos Herrero Herrero

  Quant de temps es pot mantenir el coronavirus actiu sobre la superficie dels aliments? Ex.: pa i/o pastes, pizzes..., vegetals com pebrot, albergínia, carxofes..., fruites con taronges, pera , poma ..., fruits secs com nous, cacahuets, festucs, ...

 • Sebastià Bonet Espriu

  Després de quants dies de confinament domiciliari es pot sortir de casa per fer compres de supervivència si s'han tingut símptomes com tos i febre i malestar general tot i no haver pogut ser diagnosticat de coronavirus? Caldrà llavors l' ús de mascaretes i guants?

 • Jordi Nadal Bolos

  El diòxid de clor (gas) que s'utilitza en les boses de sang per transfusions, i que elimina tots els patògens (bacteries, virus i fongs), que no te efectes secundaris.
  Perquè no s'utilitza per tractar el coronavirus?

 • Gisela

  com es pot saber el nombre real de persones amb covid 19 si no es fan més testos? no són reals aleshores? la població infectada és molt més de la que surt a les estadístiques. com es pot parar el contagi d'aquesta manera? sí, confinament, però si algú dels que conviuen el té i no ho sap què passa?
  gràcies

 • Helena

  M'agradaria saber si actualment en els hospitals i en els centres de salut es discrimina entre la Covid-19 i la grip estacional. Pot ser que s'estiguin comptabilitzant les grips normals com a Covid-19? Si no es fan proves a molta de la gent que pateix simptomatologia, com es pot saber? Les dades colpegen però són fiables?
  M'agradaria saber, també, si en aquests moments ja se sap si els que han passat la Covid-19 quedaran immunitzats. I també si el virus mutarà anualment com ho fa el de la grip. Si no muta, els que ja l'han passat ja estaran immunitzats; si muta, la vacuna ben poca cosa podrà fer.
  Crec que necessitem molta més informació de la que ens donen per poder protegir-nos, no només ara sinó després quan tot això acabi.

 • Pilar

  Hola Antoni, la meva pregunta és relacionada amb la protecció de la nostra gent gran. En situacions de persones de risc, per patologies prèvies o inmunodeficiències se sap fins quan seria segur aillar-se per mantenir-se lluny del contagi? Moltes gràcies

 • VICENÇ

  Si desde diferents estaments es diu que les mascaretes FFP1 i encara menys les elaborades casolanament són segures per evitar el contagi, perquè no s'adverteix a la població que el seu ús al carrer no és efectiu i, encara més, contraproduent si després s'obvien altres mesures com mantenir la distància de seguretat de metre i mig?

 • Elisabet Daban Marin Marin

  Des de l'onze de Març tinc simptomes que han anat variant al llarg del temps. Des d'ahir ja no hi ha febre pero si la tos i el pès al pit. Quants dies més pot durar? I quan puc considerar que ja no hi ha perill pels demés.

 • Anna

  Saben quan de temps pot transmetre el virus una persona que, per la clínica, ha passat la COVID19 ?
  No se li ha fet test, però per els simtomes , encara que lleus, ha patit la malaltia.

 • Imma

  He llegit que uns dels símpomes que han trobat es perdre el gust i l'olfacte. Es cert? Si no tens cap símpoma més ens hem d'aïllar dels de casa?

 • Arnau

  https://elcaso.elnacional.cat/ca/successos/coronavirus-mor-chloe-jove-21-anys-sense-patologies-previes-regne-unit_28937_102_amp.html?__twitter_impression=true

  He trobat aquest article, i voldria saber quina és la realitat d'afectació en gent sana la del virus.

  Moltes gràcies :)

 • Teresa

  Tinc un familiar vivint en una Residència, i ara no podem entrar a veure'l.
  Nosaltres truquem cada dia, per veure com segueix, i l'hem vist per vídeo. Desde la Direcció ens han dit que hi ha algún resident confirmat de Coib, i alguna treballadora
  també i estàn de baixa laboral
  De moment diuen que no els hi han posat més personal, o no en troben, i també que es senten desbordats i abandonats que no ha passat cap metge ni la infermera desde
  fa una setmana, i a més envíen algún malalt a l'Hospital i el tornen cap a la Residència.
  Tot plegat molt caòtic.
  Com pensen solucionar-ho ?

 • esther arolas

  Bona tarda i gràcies per la oportunitat d'aclarir dubtes.
  A veure, si vaig al supermercat i compro producte de dins d la nevera,no congelador, de la nevera, com per exemple unes gelatines,iogurts,mantequilla,formatge ratllat,pernil en sobres.,begudes refrigerades.....pot mantenir-se actiu el virus o no per estar refrigerat .?
  Suposo que congelador no hi ha problema no?

 • Carme Florit

  Cal desinfectar el terra de casa amb lleixiu? Cal treure's les sabates quan tornem de fora? Cal treure's tota la roba en tornar del carrer encara que no haguem entrat a cap establiment? La falta d'olfacte ot ser un simptoma? Que es tingui picor al nas i una mica de mocs líquids pot ser simptoma?

 • Fernando

  Amb el creixent envelliment de la població, com es que tenim una ràtio tan baixa de llits de UCI per habitant, perquè ningú s'ha queixat fins ara que estem desbordats?,.

 • Quim Bos

  Bona tarda,

  Sóc malalt crònic i una de les patologies que pateixo es manca de vitamina D, tot i que prenc un medicament de vit D.Tinc necesitat de sortir a caminar per la vit D i també péls problemes al fetge, tot per recomanació mèdica,peró ará amb aixó del coronavirus no en deixen sortir a pendre el sol, que puc fer?

  També m´han recomanat que quant vagi a comprar les medicines i alimentació en posi mascareta,ho he preguntat a les farmacies i al cap peró no ni han.Es necesari l´ús de la mascareta per sortir de casa?

 • Ricard Simó

  Que hi ha de cert en que si tens la ferritina alta ets potencial a que tinguis el coronavirus complicat. En aquest cas diuen que s'ha de donar corticoides per no entrar en fase aguda.

 • Teresa

  Hola, com ha de ser la higiene, quan tornem de la fruiteria o del supermercat, amb les fruites i bosses? poden estar infectades perquè tothom les toque encara que portem guants? gràcies.

 • Antoni romero

  Hola, voldría saber si la perdua total d'olfacte és un símptoma i si és reversible en període curt de temps. Gràcies.

 • Carme Mora

  Desprès de utilitzar una mascareta una vegada, put tornar a fer-la servir al cap de 7 dies, sense fer-li cap tractament?
  He sentit que el virus no viu tants dies en una superficie inorgànica.

  Gràcies

 • Ramon Ribes

  Un familiar 87 anys que se li va diagnosticar coronavirus a l'hospital. L'han tractat i ara li donen alta l'hospital.xq vagi a casa. Se'l.pot anar a visitar sense risc al contagi ó sense evitar a fet després quarentena?

 • Alfred Valentin Soler Soler

  Quines són les entitats internacionals que avalen les decisions sobre la no confinació de Madrid. Moltes gràcies i bon vespre.

 • Antonia Huerta Real

  Este virus puede ser que se reactive el próximo invierno si no se consigue una vacuna fiable ?

 • Antonia Huerta Real

  Este virus puede ser que se reactive el próximo invierno si no se consigue una vacuna fiable ?

 • Antonia Huerta Real

  Este virus puede ser que se reactive el próximo invierno si no se consigue una vacuna fiable ?

 • ana maria ruiz

  vull fer la pregunta.
  perquè no s´ha implementat un control de temperatura i ´preguntat signes de contagi al inici de cada torn laboral a tots els centres sanitaris i residències.
  es una forma de control de possible contagi ( tipo la Xina) si no es tenen els test ràpids

 • Roser Morraja

  Tinc entès que a la Conca d'Òdena el virus ha mutat i molts malalts d'allà donen doble positiu. En aquest cas, quin tractament se'ls pot fer? Tenen tractament? Ho esteu estudiant?

 • Abert

  Bona nit, estic amb febre des de dilluns al vespre, he seguit els procediments que continuament ens indiquen les autoritats, m'han derivat a una doctora via telefònica i m'indiqiem que devant la impossibilitat de fer les proves m'ailli a casa com si tingués el COVID 19. Els protocols diuen que s'han de confinar a totes les persones que han estat en contacte directe amb un cas. Jo treballo al sector de l'alimentació i fins dilluns vaig estar treballant, ¿com podem seguir les directrius si no estan fent les proves per descartar o confirmar?? L' engoixa que això provoca a les famílies i als companys es molt gran, ¿podem fer la prova a la gent que com jo ha estat treballant i per lo tant tenim contacte amb varies persones?,.
  Moltes gràcies i salut per tothom

 • Carmen

  Quan temps d'incubació té aquest malaït virus?
  Gràcies

 • Maite Escorihuela Audí

  Avui fa 14 dies que tinc simptomes, dolor al pit, dolor muscular, mal de gola. Al principi eren més lleus, però a partir del 12è dia més dolor muscular i cansament. Quan pot durar el procés aquest?
  Crec que a mi m'ho va encomanar una persona que treballa com a personal de neteja a un hospital i allà no els han fet la prova i continua anant a treballar. Pq no fan proves al personal dels hospitals?

 • Carles

  A la comunitat de veïns , tenim algun cas positiu. No disposem del servei de neteja. Com deuriem d'actuar ? desinfectar les parts comunes? i altres consells i com s'ha de fer?
  Moltes gràcies

 • Carles

  La meva pregunta és molt bàsica i molt senzilla. M'agradaria saber si aquest virus ha vingut per quedar-se o es podrà eradicar. Si pensem en la grip estacional podria molt bé ser que també es convertís en un virus més a tenir en compte, cada any, a banda del de la grip. En aquest sentit m'agradaria també conèixer una comparativa epidemiològica amb el virus de la grip quant a nombre de contagiats i nivells de mortalitat diferencials.

 • Mª Assumpció Arnau Prades Prades

  Si estic diagnosticada de bronquioectàsia, però no en mediquen, no he perdut capacitat pulmonar, no em canso I estic amb controls anuals des de fa 8 anys,tinc mès risc que una altra persona sense diagnosticar ? Seril un case de "patologies prèvies? Tinc 70 anys I tinc hipertensió controlada

 • ferran

  Tinc una filla amb AIJ (artitis Reumatoide Infantil), i acabo de veure les notícies que potser provaran com a vacuna contra el Covi19 que s'utilitza per l'AIJ.
  Ella ja actualment ja no es medica, però, és molt vulnerable en cas d'agafar el coronavirus?

 • Mercè Claramunt

  Tinc 63 anys i persona amb síndrome pospolio i movilitat reduïda, i estic confinada desde el dia 12 junt amb el meu pare de 95 anys, i el dia 20 em vaig començar a sentir malament i amb febre, vaig inscriure’m a l’app de la Generalitat i vaig seguir totes les recomanacions, la febra va desapareixia el dilluns i ara estic be( el meu pare va be), però el que he perdut es L’olfacte i el gust. Ho podré recuperar???. Gracies

 • Xavier Vallbona

  Un metge a la xarxa, comenta una sencilla prova d'auto-diagnòstic, per a persones asintomàtiques. Al llevar-se al matí, fer una inspiraciò profunda i aguantarla el temps que es pugui. Si no tenim ganes de tossir serà bona senyal. És cert?

 • Glòria

  Quants de dies es manté el virus dins del cos, des de que comences a notar els símptomes??

 • Ignasi Del Tarre Riba

  Com es que a Madrid hi han tans morts ?

  Quant triga a manifestar-se els sintomes del coranovirus ?

 • Montse

  Què s’ha de fer quan es reben paquets d’alimentació per missatgeria?
  Jo els poso en una habitació tancada i els ozonitzo durant 30 minuts i els trec passades dues hores. És correcte i suficient?
  Gràcies!!

 • Eva

  Hola, tinc varies preguntes... moltes gracies per la instancia. *Es cert q el virus por romandre a l'aire suspes unes tres hores? Com gestionar les sortides dels gats, no puc tenirlos tancats tant temps, pero no vull contagiar-me amb el q puguin portar de fora al pel (les potes si les puc rentar mes facil). Com gestionar la compra? Serveix posarla al sol? Quan temps román el virus a les fruites i verdures? D'altra banda soc
  de Barcelona, i asmática, pero estic a un país extranger sense recursos ni salut publica, i amb una gestió pésima del covid (chile) que em recomanen per no contagiarme si he de sortir a comprar, pero no Hi ha una quarentena real, i que em recomanen si en contagio tenint en compte la meva malaltia. Si visc sola Hi ha rutines de neteja q poden ser diferents, con per exemple els Poms de portes o teclats sic la única q els toca. Quina máscareta i de quins materials em puc fabricar jo mateixa perqué sigui efectiva 100%? Moltes gracies!!

 • Rosa

  Hola. Vaig pasar una grip l'ultima setmana de febrer, hi ha alguna manera de saber si va ser la grip "normal" o el coronavirus? Merci

 • Neus Rodríguez Mauri

  Fa un parell de dies que he perdut el gust i també olfacte... És un símptoma? A l' aplicació de Catsalut no surten. No tinc febre ni tos. Només em sento una mica tapada de pit, al vespre em costa uns mica més del compte agafar i treure aire. Però em trobo Bé i fa 13 dies que sóc a casa i no he sortit.

  Moltíssimes gràcies!!!
  Esteu fent una feina meravellosa. Tot el meu reconeixement
  Neus

 • Pep Juanhuix Vilabella

  Si l'afectació per coronavirus també pot ser asimptomàtica, es podrà saber d'una persona a qui no han fet la prova si en algun moment n'ha estat infectada? Això també inclou aquells casos en què s'hagin tingut símptomes lleus, o fins i tot no tan lleus, però que no hagi calgut atenció mèdica. En definitva, el virus deixa alguna pista, algun rastre del seu pas pel nostre cos? Podrem, doncs, saber si el nostre sistema immunològic n'ha creat anticossos?

 • Mercè Escayola Cabrejas

  Hem arribat al cim de persones infectades?

 • Maria Silvestre

  Tinc la meva mare a una residència d'avis. La directora ens informa que tenen un cas de coronavirus d'entre el personal. No reben gaire suport per fer més tests als residents. Ens comunica a les famílies que té molt personal de baixa; Van aplicar el protocol molt aviat per protegir els avis, però ara em sembla que tan el personal com els avis es troben desvalguts. Qui ha de fer el seguiment, recolzament i les inspeccions per no haver de sentir el que ja hem sentit aquests últims dies????

 • Just Creus

  Hola sóc llevador de l’Hospital Trueta Girona( vam ser els primers d’Espanya en assistir un part en que la dona estava infectada per covid)
  La meva pregunta és: Perquè a la Conca d’Odena la taxa de mortalitat és més alta que altres zones de Catalunya .
  Gràcies

 • encarna

  després de 15 a casa sense sortir per res podem pensar que estem sans? ara haurem de esperar fins que es doni el permis i tot s`acabi

 • Goretti Fenech Oliveras

  Es pot recaure igual que amb la grip o un constipat?

 • Susana lorenzo

  Treballo en un supermercat,vaig tenir mal de cap i gola i em van donar la baixa per 5 dies.quan vaig solicitar l alta pq estava millor la doctora no me la va voler donar,pq deia que podia tenir un covid fluix i q podia contagiar pel q em tinc d quedar 14 dies.Com puc saber si realment estic contagiada,si no em fan cap prova ni em truca ningú per veure com segueixo.

 • Doni

  Hola,
  Com pot afectar el Covid-19 a les persones que patim vàries malalties autoimmunes (tiroiditis de hasimoto, artitris psoriasica....). Com pot reaccionar el nostre sistema immunològic davant aquest virus. Tenim més risc? El risc d'afectació posterior (inflamació) a òrgans del nostre organisme podria ser més elevat que davant d'altres infeccions?

  Moltres gràcies i salut per tothom!

 • Nuri G

  Es veritat que podem infectar-nos tenint contacte amb el plàstic (els envoltoris dels aliments, bosses etc) i que el virus que ho poguin haver, moren al cap de 5 dies.
  Gràcies

 • Albert

  Un cop passat els primers 14 dies de confinament (aproximadament) i si tothom l’ha respectat al 100%, s’hauria de començar a veure millora en les xifres. Si en canvi no és així, vol dir que el virus encara circula per llocs concorreguts com supermercats i botigues de primera necessitat?
  Gràcies.

 • ESTER

  Un cop el passes, quedes immunitzat? Si ets treballador de la salut O has d atendre a familiars estàs en perill de passar-la de nou O s passa amb menor intensitat?

 • jacques torrents

  hola! aquesta es la pregunta que em faig jo mateix. He vist en els d iaris, que hi ha gent infectada, que en alguns casos, tenren mal de cap, dolors musculars, i al cap d'uns ies, es posen bé, es recuperen, altres els agafa molt f ort , tenen necesitat de anar a l'hospîtal, per culpa de dificultats per respirar, alguns d'aquests, moren, d'altra banda, hi han infectats qui ni tan sol s'en adonen, i la meva pregunta es per q uè? i si f os degut al fet que els mes greus, son infectats directes, per estar en contacte amb altres infectats? i si els menys greus, son els infectats per haber tocat objectes infectats, pero no de manera recen? i si els encara menys greus son els infectas a partir de contactes que varen ser infectats, fa algun temps? si fos aixi, aixo voldria dir que els virus exposats fora de lloc, son mes febles, menys potents, debilitats, i actuarien com una mena de vacuna als nou infectats, car aquesta es la manera de fer les vacunes, posar al cos, virus controlats , dis minuits, per a posar en marxa el sistema inmunitari, es a dir de defensa. a veure qué es el que en pensen els biolegs, els profesionals, no em queda espai per acabar,
  salutacions de Torrents

 • Nkrna

  Si hi ha una compartida, el fill pot anar, de la casa de la mare a la del pare, estant a prop.

 • Mon

  Bon dia
  Al principi notava un estrany tapament de nas però com que jugàvem al terrat i prenien el sol estant tot amb el polsim del pol.len pensava que era al.lergia i em vaig començar a prendre AERIUS...... En vistes que es un símptoma del coronavirus i ja no hi ha pol.len ni pugem al terrat Pq fa fred..... Cal que em segueixi prenent AERIUS????

  La meva parella i jo tenim els mateixos símptomes esgotament dificultat al respirar sense olfacte i dolor alçada omòplats, no passem de 37,5 ja fa 3 dies no tenim tos ni sortim de casa, cal que anem amb màscara guants i dormir separats......????

  Cal prendre ns paracetamol encara que no tinguem febre????

  Moltes gracies molta força i esperança

  Montse

 • Helena Privat Sàez

  Les mascaretes que es vendran al BON PREU (campanya ANC) a partir del 31/03/20 seran segures per a la població no sanitària?. Em refereixo a les cuidadores de gent gran i als ciutadans per sortir al carrer.

  Moltes gràcies!

 • Mercè

  Hola,
  Estic embarassada de 19 setmanes (4m), se saben ja les conseqüències que podria provocar el contraure el COVID-19?
  Si d’aquí 1 mes s’acaba el confinament, podré sortir al carrer normalment o hauré d’esperar al dia del part?
  Una altra pregunta, si una persona passa el Covid-19, quant temps ha d’esperar per a no contagiar als altres?
  Moltes grácies,

 • Anna Caire

  Voldria saber, si us plau, què passa amb aquella gent que ha estat donada d'alta per covid-19 i se'n va a casa seva, quants dies més ha d'estar confinada per no contagiar ningú? Té inmunitat o pot recaure com una altra grip qualsevol?

  Gràcies.

 • lis

  Quina és la probabilitat de sobreviure si t´infectes amb el covid-19 i ets asmàtic?
  Hi ha algún cas de pacients asmàtics que hagin sobreviscut al covid-19?

 • Imma

  La meva pregunta és si és possible tenir al mateix temps més d un virus. Per exemple, és possible tenir el grip estacional i desenvolupar a més el Coronavirus?
  Gràcies.

 • Carme Ríos

  Quin temps està viu el coronavirus a una superfície?
  En sortir a treure les cusses, anar a fer la compra al súper, obrir paquets...
  En arribar a casa canviam sabates i rentam mans, però i la compra que duim?
  Gràcies

 • Jordi Francàs

  Estic a casa, on la meva dona a donat possitiu i jo que treballo com a gerocultor he demanat la baixa, al estar en contacta amb ella..
  Si passats quinze dies a ella li surt negatiu, jo qu he de fer, demanar l'alta , més baixa o que hem fagin la prova. Com ho de gestionar i tot i donant negatiu, puc anar a la feina tot seguit, ho he de deixar passar un temps.

 • pepita

  Què passa quan el virus pren contacte amb els ulls. Quines conseqüències pot tenir per la vista? I dels ulls pot passar a una altra part del cos?

  Moltes gràcies.

 • María José Martínez

  Quisiera saber, que período de tiempo hay desde que te infectas asta los primeros síntomas???. Muchas gracias

 • Simó robert Segura Pesudo

  Cada vegada més se senten casos de parelles famoses en què només un té el COVID 19 confirmat. Com és possible que no haja contagiat el seu entorn més pròxim? Podria ser que hi haguera persones immunes ?

 • Margarita Tur Racero

  Bon dia, Segur que tots pregunten els mateix, si em puc contagiar, etc. Jo realment el que vull sentir d'algun expert es; creuen realment que amb aquests 15 dies de confinament serà suficient? ja que jo no ho veig, vists els contagis que tenim a Catalunya en aquests moments.
  Gràcies Margarita Tur

 • Rubén Cobos

  Quan disposarem d'un mapa detallat dels contagis a Catalunya?
  No sé si ja n'existeix algun, però si és així no l'he trobat. Per exemple, els meus coneguts a Itàlia fan servir aquest: https://lab.gedidigital.it/gedi-visual/2020/coronavirus-i-contagi-in-italia/?ref=RHPPTP-BH-I249998895-C12-P4-S1.8-L

  Que resulta molt útil per fer-se una idea de l'evolució i del nivell de risc per zones. Pot ser útil, a nivell individual, tant per conscienciar coneguts com per triar quan fer les despeses necessàries.

  Gràcies per avançat.
  Salut!

 • Marcos

  No pares d'escoltar aquest a donat positiu, l'altre a donat positiu.... però jo tinc els sintomes, visc sol i m'han dit que em quedi a casa fent repòs. A mi ningú em diu si soc positiu. Todo "se supone". Porto 12 dies i aixó no millora. Sabeu quan de temps ha de passar per començar a millorar ? Si no estas molt greu, sembla que ningú t'expliqui res. Però l'angoixa no te la treu ningú. Gràcies.

 • Carlos Domínguez

  Per que és preotegix més a qualsevol treballador de Catalunya més que als sanitaris? Sr.Puignero va treure instruccio 3/2020 on tot personal especialment sensible de l’administració Publilca s’ahavia d’anar a casa amb permís per deure public de caracter obligatori i el ministeri de sanidat també va treure un document on deia que qualsevol treballador especialment sensible s’havia d’enviar cap a casa. Aquest document el coniex la Direcció de l’ICS per que el sindicat CCOO li ha exigit explicacions de per que no s’aplica a l’ICS pero fan “oidos sordos” a la normativa i a CCOO. S’ens cau la baba parlant dels sanitaris però el propi ICS despretogeix als seus treballadors especialemnt sensisbles. Està més protegit un funcionari d’economia o qualsevol treballador que es pot anar a casa per aquesta raó ja que es un perill per la seva salut que un treballador de l’ICS que està menys protegit.

 • Josep Miquel Girart

  Les estadístiques de Lombardia mostren el que tindrem aquí donat que el Gobierno de España segueix la mateixa política d’allà. Allà, dues setmanes despres d’arribar al “pic” de contagis el numero de casos nous s’ha mantingut quasi constant (és a dir, no ha disminuit), i el numero de morts va estar augmentant durant una setmana i ara és quasi constant. El temps d’incubació es de 10-14 dies màxim i els italians van pendre mesures de confinament parcial fa mes o menys un mes. Això vol dir que l’efecte de transmissió ha disminuit però continua sent significatiu. Vol dir que no acabem d’entendre prou be com es contangia ? O que el virus pot estar dins d’un cos sense fer evident els efectes mes temps del que ens pensem?

 • Lola Izquierdo Cancho

  Algú ha observat si les persones que s’estan tractant amb antiretrovirals per ser seropositius per l’HIV s’infecten en la mateixa proporció que la resta? M’ho pregunto per si el tractament amb antiretrovirals podria ser útil i també per si han de prendre precaucions especials.

 • Xavi Caelles

  Quant temps poden les partícules mantenir-se suspeses en l'aire?

 • Montserrat

  Un veï de l'escala va ser ingressat per coronavirus el diumenge. Viu sol amb el seu fill ja gran. La meva pregunta, el fill ha de observar el confinament ? Continua surtin a comprar i ¿treballar?, i utilitza espais comunitaris de l'escala.
  Moltes gràcies i salut !!!

 • Paulí

  Tinc bona salut i cap malaltia, però quan em refredo de vegades acabo em dificultats respiratòries i em van receptar una vegada antihistamínics i posteriorment bromur d'ipratropi, voldria saber que si tingués símptomes de coronavirus m'ho podria prendre o seria contraproduent?.
  Gràcies per endavant.

 • Carlos Torné Formosa Formosa

  que em diguin com es pot fer el confinament en un pis de 60 m. durant tants diez amb la sogra de 96 anys i jo en sintomes .
  (es totalment imposible)

 • Lou

  Bon dia.
  La setmana del 13 de març vaig començar amb mals de cap lleugers que van desaparèixer la següent setmana, però m'ha quedat un malestar general, sensació de mareig, pèrdua de l'olfacte des del 17 de març i cada matí em llevo a 37 o 37,2 (prenc 500mg de paracetamol i baixa fins al matí següent) No he sortit de casa des del 14 per la nit i malgrat el malestar, puc fer vida "normal" és a dir, moltes hores davant l'ordinador treballant i les feines diàries de casa.
  Pot ser covid-19? I... el cap de setmana 14,15 i 16 la meva parella era a casa amb mi, no té cap símptoma però ell viu ara amb els seus pares grans. Han d'estar alerta?
  Moltes gràcies.

 • Carles López

  Vis amb la meva mare tinc 48 anys i ella 83 jo surto cada dos dias a comprar aliments i estic mort de por per poder contagiar-me al supermercat o al forn i encomanar-li l´enfermat a ella...Que tinc que fer per poder fer-ho tot bé hi estar més tranquil...a vegades de tant neguit que sento començo a suar i ho paso realment molt malament...fins ara crec que estem bé hi sense sintomes pero clar cada dos dies sortir comença tornar a cero i ja no sé com fer...

 • Àngel

  Els que hem estat vacunats de la pneumònia, tenim alguna defensa addicional contra el coronavirus?

 • Marellano

  Bon dia,

  Voldria saber si els conductes de l'aire condicionat en uns instalació que és individual per la nostra llar només i que té la maquinaria al terrat, pot ser un focus de transmissió del virus si el connectem. No sé si es pot transmetre per l'aire que passa pels conductes.

  Moltes gràcies,

 • Susana Robel

  Fa un mes i mig, vaig passar una grip del tipus A, que hem va provocar una pneumonia, de la que encara no estic del tot recuperada, el meu dubte, es si havent passat aquesta grip, puc contarure també el coronavirus..estic molt preocupada.

  Gràcies!

 • Gabriel Izard

  Bon dia:
  El meu fill de 11 anys té asma alèrgica. De tant en quant se li tapen molt els bronquis, Està en una situació de més risc?
  Moltes gràcies

 • Cristina

  El meu dubte es per les mascaretes, no se si totes valen, o quines son millors, i tampoc se quina es l´higiene necesaria per que siguin utils.
  De tota manera si no puc trubar-ne enlloc , tampoc hem podrer protegir correctament.

 • Ferran Pujantell

  Vaig camí als EUA en un vaixell mercant i hem de fer provisió de menjar. Tinc pensat de fumigar els pallets amb una concentració de lleixiu 1:50 a 37 l'abreviatura.---#---gr.---#---gr" style="padding-bottom: 2px; background-image: url("../../../../../images/squiggle.png"); background-repeat: repeat-x; background-position: left bottom; cursor: default; color: rgb(102, 102, 102); font-family: "Open Sans", Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 300; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">gr, que és la que tenim a bord. La provisió seca i de fresc la deixaré a coberta mínim tres dies. Però q faig amb el congelat? Ho fumigaré d'igual manera el plàstic del pallet i les caixes congelades també i netejaré l'exterior abans de guardar-les a les càmeres? La gent encarregada portarà guants de nitril mascareta i ulleres. Millor ulleres o pantalla protectora? Moltes gràcies. Evitar q entri al vaix

 • Laia VC

  Som una parella amb una nena. El meu marit surt cada dia a treballar a una fàbrica petita (contacte amb 6 persones més, tots amb guants i molt separats). Jo i la nena portem des del primer dia a casa. És millor repartir les sortides a comprar o és millor concentrar-les en un de sol? O sigui: té sentit que quan surt algú a comprar sigui el que ja surt per treballar o no?
  També voldria saber quant temps viu el Covid-19 a sobre de les superfícies i com netejar-les: alcohol, sabó, lleixiu... què és més eficaç?

  Moltes gràcies i salut!

 • MaCarmen

  Perqué ens diuen que tot terminarà al maig o al juny, es que el virus s'autodestruirà...?

  La gent que es cura, com ho fa, per si sols?

  Moltes gracies!

 • Núria Suesa i Noè

  Gràcies per la iniciativa, el primer de tot.

  La meva pregunta va associada a la detecció:
  En què consisteix (principi analític en el qual es fonamenta) el test o tests (crec que hi ha més d'un ... ?) de detecció de contagi pel COVID19 i quins són els seus marges de fiabilitat / error, és a dir, les seves precisions, exactituds, sensibilitats i especificitats per tal de saber índexs de falsos positius o falsos negatius possibles?
  És fan tests abans de fer donació de sang, per exemple, cas que el virus es pogués contagiar per via sanguínia, si és que s' ha considerat aquesta possibilitat per remota que sembli ara mateix i en base al desconeixement important que tenim d' aquesta variable vírica?

 • Maria

  És recomanable netejar o intentar desinfectar els productes comprats al supermercat? O és del tot innecessari?
  En cas que sigui una mesura útil, quina és la millor manera de fer-ho?
  Moltes gràcies.

 • Cristina

  Bon dia, la meva filla (19 anys) Torna dimecres 1 d'abril de Tampa. Volarà Miami-Boston-Londres-Barcelona. Ha de fer cuaretena quan arribi a casa? Serem ella i jo, hem de guardar la distància? Tenim una gossa. La podrà treure?. Quan arribi a l'aeroport (14h) com no la puc anar a recollir és millor que agafi un taxi o el tren? Vivim a Sant Feliu de Llobregat a 5 minuts del tren.
  Moltes gràcies!!!!!!!!

 • Ferran Diaz Mañosa

  Hola bon dia, estic acabant de pasar un constipat, aquesta nit o matinada mi trobat fatal com si fos algo epatic, suo freda, mans i peus freds, tinc la sensació que em costa empasar, de moment menjo bé i respiro be amb una mica de mucositat, tinc 67 anys. Estic preocupat, estic tancat a casa hi surto poc al jardí, visc amb una casa amb pati al volta, els meus nets es veig de lluny per si de cas, casa seva esta 7m i el pati es comun. Moltes gràcies per l'atenció.

 • Maria

  Hola, volia preguntar si els animals poden estar infectats pel coronavirus i, si és així, ens poden contagiar a nosaltres?
  Gràcies.

 • Maria

  Hola, volia preguntar si els animals poden estar infectats pel coronavirus i, si és així, ens poden contagiar a nosaltres?
  Gràcies.

 • Ana María Prosper Iborra

  Soc subscriptora de ara.cat Es tic a Salzburg. (confinada pel COVID 19) intentó contactar al ara i em diu : contraseña no correcta ??? Podeu ajudarme. .???

 • Olga Gornals Ferré

  El meu ex i jo tenim custodia compartida del gos. Ens el podem passar? Vivim a 12 Km

 • Montserrat Trepat i Quintana

  Voldria saber quines consequències pot porta per el futur haver estat infectat amb el coronavirus.
  Gracies.

 • Ester

  Els meus pares ( padrins)son majors de 80 anys i tenen patologies associades pulmonars (mare) i d'hipertensió (pare) , però en general estan be de salut i mobilitat. vivim tots en cases separades però tenim el jardi en comu. En l'actualitat els pares estan completament aïllats del carrer i tenen concate amb nosaltres , respectant la distancia de seguretat al jardi . El meu nucli familiar amb el meu marit i el meu fill de 15 mesos també estem confinats a casa però els adults sortim de casa per fer la compra el just i necessari . Passats aquest primer 15 dies de confinament , si cap de nosaltres ha donat simptomatologia , ens podem relacionar amb els pares ( padrins) normalment , sense marcar distancies, al jardi? .El meu fill de 15 meses podra disfrutar dels padrins, al menys al jardi? quines mesures hem de pendre?
  gracies

  A l'hospital , es poden negar a intubar ( respiradors) a les persones grans si en aquells moment escara no s'ha arribat amb un nivell de saturació?

  Jurídicament , la llei i la constitució empara que ,es pot deixar morir a unes persones en detriment d'unes altres?

  moltes gracies

 • Francesc Torrebadella Esquerda

  Des del últim dia de febrer que no he sortit de casa i mitja sant l'ordinador i la TV 3, segueixo les noticies. Baix en camí dels 91 anys, estic be de salut i si voleu saber mes de la meva persona busqueu-me a INTERNET. Soc vidu i no estic mai sol, gràcies a les meves fillies.

 • Pilar Pina

  Som una família de 5 (tres fills, dos de 15 anys i un de 11). El meu marit (50 anys) va començar amb febre i malestar el dia 18 de març, i avui, dia 26 encara te febre, però no te tos ni sensació d'ofec. La doctora de capçalera ens fa seguiment telefònic. He enviat les dades a l'applicació STOP Coronavirus i vam trucar al 061 però no hem rebut resposta.
  Ell està aïllat a una habitació i no el deixem surtir per res. Té un bany per ell sol, li rento la roba de llit cada dia, i ventilem la habitació a diari durant 10 minuts.
  La resta de família estem be, tot i que dos dels meus fills han tingut un parell de dies de febrícula. No surtim de casa ni per anar a comprar, ens porten el menjar i els medicaments altres familiars, que ho deixen a l'ascensor i marxen.

  Tinc dos preguntes:
  1) Hem de prendre altres mesures de protecció diferents de les que estem fent?
  2) M'han dit que el meu marit ha d'estar aïllat fins a 1 setmana després de deixar de tenir símptomes, es així??
  3) I en el meu cas, fins quan haig d'estar aïllada sense sortir a comprar menjar i a la farmacia?

  Moltes gràcies,

 • Imma Closas

  Es necessari portar mascareta per anar pel carre a fer les compres ?

 • Rosamaria Trèmols i Farreró

  La meva jove va tenir febre fa 15 dies i tos, al cap d'uns dies va marxar la febre però va continuar la tos, passats uns dies sense febre, n'ha tornat a tenir. És normal això? L'ha trucat la dra. del CAP dient que te tots els sintomes però no hi va ni gu a fer el test.. Són 5 a casa.

 • Amèrica Planas Ruiz

  crec que tots els satélits que volten la terra i els mobils també, ens fan mal.
  es pot relacionar amb el coronavirus ?

 • CARMEN RAMOS MALDONADO

  Porto des del dia 15 de Març de baixa , amb símptomes de covid 19 desde dos dies abans . He tingut febre , tos, marejos, calfreds, mal de cos , de coll, de cap i pèrdua de gust i d'olfacte.
  Primerament després de trucar al CAP d'urgències i d'informar de quin era el meu estat de la salut , em fan desplaçar fins allà .
  La doctora em fa la baixa sense cap diagnòstic de covid19, ni prova ni res... Em fica malaltia comuna, això si, amb 11dies de confinament, tot hi haver explicat que treballo amb Italians que han estat en contacte amb família d'Itàlia i alguns han estat malalts.
  Després de passar una setmana amb febre, marejos i molt de malestar, truco preocupada al meu CAP del poble i em diuen que estic apuntada per fer seguiment...Ah si?? Ara si la meva doctora em fa un qüestionari...Això una setmana després d'estar sola a casa passant-lo fatal i amb el paracetamol .
  Finalment em va fer un canvi al diagnòstic de la baixa: " covid19 sense especificar... "D'on treuen les estadístiques d'infectats si no ens fan cap prova als que estem malalts?
  Ni seguiment seriós ni tractament adequat . Com ser que tornaré a la feina tranquil·la d'estar curada i no hi contagiaré ningú ?

 • Soto

  Visc amb el meu pare de més de 90 anys, confinat tot el dia a casa. Jo només surto de casa per anar a treballar al camp, a les meves vinyes, on hi ha molta feina inajornable. Allà no entro en contacte amb ningú doncs no hi ha ningú més; tampoc durant el trajecte de casa a la vinya. Si la transmissió és exclusivament persona a persona, en teoria hauria d'estar absolutament tranquil que no em puc contagiar? O bé hauria de prendre alguna precaució addicional?

 • CARMEN RAMOS MALDONADO

  Porto des del dia 15 de Març de baixa , amb símptomes de covid 19 des de dos dies abans. He tingut febre, tos, marejos, calfreds, mal de cos , de coll, de cap i pèrdua de gust i d'olfacte.
  Primerament després de trucar al CAP d'urgències i d'informar de quin era el meu estat de la salut , em fan desplaçar fins allà ...
  La doctora em fa la baixa sense cap diagnòstic de covid19, ni prova ni res... Em fica malaltia comuna, això si, amb 11dies de confinament, tot hi haver explicat que treballo amb Italians que han estat en contacte amb família d'Itàlia i alguns han estat malalts.
  Després de passar una setmana amb febre, marejos i molt de malestar, truco preocupada al meu CAP del poble i em diuen que estic apuntada per fer seguiment...Ah si?? Ara si la meva doctora em fa un qüestionari...Això una setmana després d'estar sola a casa passant-lo fatal i amb el paracetamol .
  Finalment em va fer un canvi al diagnòstic a la baixa: " covid19 sense especificar... " D'on treuen les estadístiques d'infectats si no ens fan cap prova als que estem malalts?
  Ni seguiment seriós ni tractament adequat . Com ser que tornaré a la feina tranquil·la d'estar curada i no hi contagiaré ningú ?

 • Tere Xiol

  El diari en paper pot ser un focus de contagi del coronavirus?

 • Joan Andreu Serrat

  ESTEM A CASA ENCLAUSTRATS, NO TENIM MASCARES, COM HO PODEM FER PER ANAR A LA FARMÀCIA A COMPRAR MEDICAMENTS. EXISTEIX ALGUNA SOLUCIÓ PER A PERSONES MES GRANS DE 70 ANYS.???????? EXISTEIXEN ALGUNS SUPERMERCATS QUE NO FAN LA VENDA ONLINE, LLAVORS COM HEM DE ANAR A COMPRAR PROTEGITS AMB QUE???????????. TOT PLEGAT SEMBLA UN CÀSTIG A LA GENT GRAN, ES TOTALMENT IMMORAL. GRACIES.!!!!

 • Àngel

  Fa 1 Mes i mig tenim un gat que va aparèixer a l'entrada de casa i s'ha quedat amb nosaltres . La nostra casa te jardí i el gat està fora habitualment, però es clar de tant en tant entra o el fem entrar. També com es propi dels gats marxa i torna. Sempre torna dorm a casa encara que a l'exterior.
  A casa som la parella de 65 anys i una filla de 22 anys. La meva Sra va patir un tumor neuroendocrí de pàncrees, fa 4 anys. I a l'última revisió li han trobat possibles metàstasi hepàtiques que està en estudi. Jo pateixo asma, molt ben tolerat fa anys, però quan em refredo sempre em costa molt curar-me pel problema pulmonar. Quin possible risc representa aquest gat?. Una petita salvetat vivim a Igualada.
  Gràcies

 • Jordi Izard Granados Granados

  Es diu que la propagació vertiginosa del Covid-19 s'ha produït sobretot pels avions. El trànsit aeri ha posat en contacte molta gent sana amb d'altra de malalta, expandint-ho per tot el món. Aquest fet ha generat un sentiment pessimista de culpabilització, que associa la pandèmia amb el frenètic estil de vida modern. Quin va ser el vector de propagació de la Grip espanyola de 1918 que també va ser molt letal i difosa per tot el món? (https://ca.wikipedia.org/wiki/Pand%C3

 • Àngels Estruch Trullà

  Com desinfectem el menjar fresc? amb lleixiu, vinagre, aigua calenta o amb un dia de repós?

 • Lluïsa Palacio

  Escolto versions contradictòries sobre la utilitat de les mascaretes si en principi et trobes bé. Diuen que no són necessàries , en canvi tohom en porta, tant si són personal sanitari, com treballadors a botigues, gent en general.
  Jo no en tinc i voldria saber si m’he de preocupar o no, doncs per una banda penso que quan parlo , tot i la distància, puc estar infectant el meu espai tot i no tenir cap síntoma. Naturalment, a la inversa, em poden estar infectant indirectament a través d’objectes comuns.
  Gràcies

 • Victoria

  Si no s'atura el costum d'utilitzar animals salvatges com a aliment o medicament per part dels xinesos, això es repetirà. Hi ha alguna proposta internacional per fer-ho? Els mercats xinesos són armes de destrucció massiva.

 • Antoni G Buxade

  Una vegada reduida la curva del cavid19 a Catalunya. Com podem estar segurs d'erradicar el virus si la pandemia comença a altres paisos (Africa/Sudamérica)?

 • Maria Mercè Farré Cervelló

  De moment, a nivell familiar i d'amics estem bé i usem cada dia l'app Covid19cat per informar del nostre estat. La pregunta: cas que algú passi a trobar-se malament amb ofec greu, i no li responguin al 061 o al 112, què ha de fer? Anar a un hospital?
  Per què no es posa, de manera imminent, més gent a respondre el 061? Suggereixo funcionaris de les diverses administracions.
  Gràcies

 • Toni

  El 8 de març em vaig refredar, amb malt de cap continuat, el dia 15 vaig perdre el gust i l'olfacte, i amb cuissor de coll. La cuissor del coll ha desaparegut, però segueixo sense gust i olfacte.

 • Maria Mercè Farré Cervelló

  De moment, a nivell familiar i d'amics estem bé i usem cada dia l'app Covid19cat per informar del nostre estat. La pregunta: cas que algú passi a trobar-se malament amb ofec greu, i no li responguin al 061 o al 112, què ha de fer? Anar a un hospital?
  Per què no es posa, de manera imminent, més gent a respondre el 061? Suggereixo funcionaris de les diverses administracions.
  Gràcies

 • Anna Corominas

  Tinc diarrea des de fa 15 dies. No he tingut febre i no m'acabo de trobar bé.

 • Meritxell

  Bona tarda Dr. Estic embarassada de 20 setmanes i fa 14 dies que estic confinada a casa amb la meva filla de 3 anys i el meu marit. Ell continua treballant i és l'únic que d'alguna manera s'exposa més al contagi. En cas que ens contagiem, tenim dades clíniques de dones embarassades contagiades durant el segon trimestre de l'embaràs? Pot afectar al fetus? La febre alta i la ingesta de medicació per fer-la baixa pot arribar a ser molt perjudicial? I en els nens petits? Si ens contagiem els dos adults, com podem protegir la nostra filla a dins a casa? Gràcies!

 • Lydia Riera Martí Martí

  Els que prenem medicacio x la Hipertensio d la familia': ARAII,hauríem de canviar la?
  Gràcies

 • Maria Dolors

  A pesar de la dramàtica situació d’hospitals , residències i doloroses morts, em queda el dubte si el mes correcte no hagués sigut protegir i reservar tots els recursos per la gent grand i més vulnerable. Quanta gent jove està necessitant cures intensives u hospitalització?

  Salutacions,

 • Eli

  Hola!

  Els mocs en el coll amb carraspeig, res de tos (només de tant en tant per treure els mocs) i una mica de pressió a l'esquena, es pot considerar COVID 19?
  Porto així des de 13-14 de març, i no acabo de fer nèt... En cap moment he tingut nas congestionat.

 • Jordi Planchart Montpeó

  La meva parella treballa a la Creu Roja com a educadora Social. La meva parella ha estat en contacte amb tres persones amb COVID-19 positiu, ara la meva parella presenta símptomes, com tos, dificultat alhora de respirar, però no presenta símptomes de febre, potser que tingui el Covid-19?

 • M.Dolors Mora Domingo

  No se si es una bajanada. Es parle mol de vacunes per el coranovirus com si fos la sol-lucio miraculosa. Una vacuna per una cosa que no es viva pot ser efectiva o pot generar un ristra de intoleràncies que a la llarga perjudicaràn de una forma indirecta.

  Jo soc una persona amb intolerancia química múltiple i no vec que una vacuna em sería masa favorable si es que funcione, pero a mes molt em temo que sutiràn mes i mes virus i anirem fen mes i mes vacunes. Hasta quin punt el cos no es tornarà boix sino li tenim ja.

  Cada cop hi ha mes nens i persones amb al-lergies e intolerancies no ens tindrie que fer pensar una mica i buscar sol-lucions noves i mes creatives.

 • Elvira

  Està arribant per molts diferents canals les propietats del diòxid de clor, i que podria aturar la pandèmia. El biofísic Andreas Kalcker argumenta la seva eficàcia i entre d'altres, que desde l'any 94 el porten totes les ambulàncies i també les bosses de sang de les transfussions . Diu que ell té algunes patents i aquest diòxid de clor es comercialitza a Suïssa,país on viu fa uns anys. No és el MMS, és un nou compost. Sisplau, pot alguna autoritat sanitària llegir l'argumentació de Herr Kalcker i aclarir quina eefectivitat pot tenir aquest diòxid de clor. Perquè no es parla en mitjans públics?

 • Santiago Puigmarti Dodas

  Perque serveix i quins afectes te el DIOXIDO DE CLORO

 • Jordi Izard Granados

  Es diu que la propagació vertiginosa del Covid-19 s'ha produït sobretot pels avions. El trànsit aeri ha posat en contacte molta gent sana amb d'altra de malalta, expandint-ho per tot el món. Aquest fet ha generat un sentiment pessimista de culpabilització, que associa la pandèmia amb el frenètic estil de vida modern. Quin va ser el vector de propagació de la Grip espanyola de 1918 que també va ser molt letal i difosa per tot el món? (https://ca.wikipedia.org/wiki/Pand%C3

 • Montserrat Golobardes Subirana

  Volia preguntar si surto 3 cops per treure la mascota i 2 dies la setmana per anar a comprar aliments, tot i que porto sempre la mascareta i em rento les mans al tornar a casa, igualment em puc contaminar amb el virus? És que no em queda un altre que sortir per encarregar-me d' això. Gràcies.

 • Pere

  I la grip estacional? Ha desaparegut de les estadístiques? O s'assimila a la causada pel Covid-19?
  Els casos diagnosticats a distància, o basant-se només en els símptomes, sense efectuar la prova específica de detecció de Covid-19, es comptabilitzen com a persones infectades? Això és rigorós?

 • Dolors

  Fa 15 dies q estic aillada per simptomes coronavirus, encara tinc una mica de tos, pel demes estic be. Puc deixar l'aillament? Si ja no tinc simptomes puc contagiar despres de 15 dies aillada?

 • Jordi Castellvi valls

  El pronostic dels que contraeun la infeccio sembla que ve donat per el grau d'inflamacio a nivell pulmonar. I apuesta inflamación pulmonar no es igual per tothom, independentment de l'edad. Creu que hi ha una idiosincracia individual envers el grau de apuesta inflamacio??.
  I si aixo es així, com podriem esbrinar qui te aquest sensibilit especial ??

 • Francesc Olivé

  En algún mitjà, sento que tot i que els animals de companyia no poden transmetre el contagi, sí que el poden portar a sobre i traspasarlo a un altre animal estan-hi a prop i que quan l'acaronis te'l deixarà en les mans. Quina mesura hem de tenir respecte això? Gràcies

 • Jordi Izard Granados

  Tinc la impressió que l' epidèmia de la grip espanyola del 1918 fou pitjor que la d'ara, quan l'estil de vida era molt diferent a l'actual. Hem de pensar que per aturar futures infeccions només podrà actuar-se reactivament? Quines mesures de prevenció han fallat? Com és que coneixent l'enfermetat tres mesos abans que arribés de Xina, cap país se n'ha lliurat? Com han influït les diferents estratègies dels països de cara a evitar contagis i morts? El mapamundi que adjunto és molt clar: https://www.covidvisualizer.com/

 • Marta

  Estic embaraçada i tinc un fill que encara no té els 4 anys.
  Portem 14 dies confinats a casa. Cada dia intentem fer activitats diverses per aprofitar el temps i no caure en l'aborriment peró arriba un moment en que es cansa.
  Cada cop el nivell d'angoixa i d'estrès per no poder sortir a còrrer i desfogar-se és més alt. No creieu que també és perjudicial per a la salut de tots (inclós el fetus) aquest nivell d'angoixa i estrès?
  Gràcies

 • Lalila

  M'agradaria saber si haver patit càncer de mama em fa més vulnerable al virus. Vaig ser operada d'un tumor maligne fa un any i mig. Estic recuperada. Em van fer radioteràpia i encara ara és un moment que, si bé estic en actiu, treballant (bé en aquests moments concrets, confinada obligatòriament a casa), em trobo més cansada que abans de l'operació, no he recuperat tota l'energia que tenia abans.

  Sóc més susceptible al virus?
  Hi ha alguna manera per a lluitar contra el virus des de casa? És a dir, per exemple, es recomana una determinada dieta anticàncer... Hi ha alguna cosa que puguem fer per a què tinguem menys possibilitats de patir el coronavirus, des de l'alimentació o els hàbits diaris de vida?

  Gràcies de bestreta.

 • Lidia Pérez Vicens

  Som dos amigues que vivim a la mateixa escala, i solem jugar a cartes alguns dies, ara no sabem si podem jugar , prenent la distància de 1 metro en la taula. Gràcies

 • Lídia Est.

  Voldria saber quin perjudici pot tenir algú que és positiu en COVID-19 estant en contacte amb un altre positiu. Si hi ha una parella i grup contagiats tots, poden estar junts fent el confinament?

 • Ester

  Sóc farmacèutica, pacient immunodeprida i asmàtica. Porto 15 dies a casa amb símptomes lleus i sense saber segur si és realment el virus Covid-19 ja que com a la majoria no se m´ha testat. Com a profesional sanitària,he sentit molta indignació en veure que només es realitzava el test a polítics i futbolistes. No hauria estat més econòmic en quan a vides, recursos i temps de control de la malaltia realitzar d'un bon començament proves d'una manera més generalizada?

 • Jaume Figueras Casamada

  Per la gent inequívocament sana:
  Tot i la higiene de mans i guardar la distància mínima, han de portar mascaretes si o no?

  Al final un ja no sap....

 • Climent

  M'agradaria saber si una barra de pa ha estat tocada per una dependenta que tenia el Coronavirus, quan jo em menji aquella barra de pa, hi ha possibilitats de contagiar-me? Si fos així, quines precaucions hauria de prendre per no infectar-me? Congelant el pa o torrant-lo en una torradora eliminaria el Coronavirus del pa? I amb la fruita? Com podria eliminar el coronavirus de la fruita? Netejant la fruita amb aigua ni hauria suficient?

  Moltes gràcies.

 • Climent

  Hi ha carnisseries que amb els mateixos guants que et donen els embotits, també toquen els bitllets i les monedes amb els que paguen els seus clients. Voldria saber si hi ha cap possibilitat d'infectar-se si toques un bitllet que ha estat tocat per una persona infectada i si aquest virus pot passar a l'embotit de les carnisseries i dintre el nostre organisme quan ens el mengem?

  Moltes gràcies.

 • Joana Juanhuix Carreras

  A l'oficina on treballo, la persona que fa la neteja utilitza alcohol de cremar per netejar poms de portes, interruptors, teclats d'ordinadors, etc. , alegant que és alcohol.
  Voldria saber si aquest tipus de producte és efectiu com a desinfectant de la llar o s'ha d'utilitzar lleixiu diluïda.
  Quin percentatge de lleixiu per litre d'aigua correspon perquè sigui efectiu?

  Gràcies

 • glòria

  Perquè els governs aquest darrers dies no informen de les franjes d´edat de contagiats i morts?
  No sabem lleus i assimptomàtics que són sobretot els de 40-50 anys i que sí contagien.
  La lectura de la corba de contagis no és una mica esbiaixada?

 • Nuri Trigo Boix Boix

  Sota quines condicions climàtiques i de seguretat sanitària podrem iniciar un programa perquè la població que viu a prop d'àrees verdes comenci a sortir, encara que sigui un parell d'hores a la setmana -distribuïts en horaris específics per a cada grup d'edat-. Cada dia que passa és més necessari atendre aquesta necessitat, sobretot per als nens i joves. Estic segura que hi ha pobles i ciutats mitjanes que podrien organitzar-se amb seny i molta cura quan la temperatura pugi.

 • Francesc Cuadrado Giménez Giménez

  Segons el test de Stop Cobiv 19 probablement estic passant l'infeccio, porto dues setmanes en sintomes que poc a poc van millorant, quan puc estar segur que estic guarit de la malaltia?
  Sóc homa i tinc 77 anys.

 • Maria Rodera

  Bon dia, degut a una operació em van extreure la melsa. Soc població de risc per aquesta manca?

 • Xavier Costas Soler Soler

  Bon dia,

  Voldria saber perquè les persones amb hipertensió diagnosticada son especialment sensibles. El Ministeri així ho diu en un document al seu web. Es parla que els fàrmacs de les famílies IECAs i ARA-II provoquen una sobre-exposició del receptor anomentat ECAII, que precisament és el que utilitza aquest virus per entrar a les cèlules alveolars.
  Això es així?
  Què poden fer les persones hipertenses que prenen aquestes medicacions per protegir-se, a banda de les proteccións recomanades per a la població en general?
  Un canvi de medicació, degudament controlada mèdicament, podria ser una solució per evadir el sobre-risc?

  Gràcies

  Gràcies

 • Mafra

  Bon dia!
  Primer de tot, moltes gràcies per crear aquest espai d'escola i ajuda.
  Treballo en una casa d'acollida per persones refugiades. La protecció dels educadors ja sabem que és mínima, però em preocupen les persones (més de 50 en total, adults i nens) que viuen en aquesta casa. La mesura de protecció que se'ns va donar des del inici és que les famílies estiguéssin tot el dia a les seves habitacions. Té sentit? Són 16 famílies que viuen en una mateixa llar, comparteixen aquest espai, i cal "obligar-les" a estar 24h a les seves habitacions pràcticament, sense relacionar-se entre elles? Per la seva salut i la dels altres. Si cap d'ells té cap símptome i no surten al carrer. També em preocupa el factor de risc que som nosaltres com a treballadors, que entrem i sortim.

 • Judit

  Gràcies per aquest mur, d'entrada.
  Fa una setmana que m'he quedat sense olfacte ni gust. Vaig començar tenint el nas tapat cosa que em feia respirar malament; aixo va despareixer en un parell d ies pero no han tornat ni l'olfacte ni el gust. No tinc febre ni tos. Ahir una amiga em va dir que era un símptoma del virus. És així?
  Salutacions i agraïments.

 • Francesc Malea Collado Collado

  Les xarxes van plenes de respostes diferents o si mes no contradictòries sobre el temps que sobreviu el virus sobre un material amb unes condicions determinades. Podríeu fer publica una llista el mes verídica possible d’aquest tema? Gracies

 • Dolors Solé

  Hola......El marit de la meva compnya de feia està ingressat per coronavirus, a ella li fan fer la quarentena corresponent sense cap síntoma, la meva pregunta és, quin risc tinc jo ?

 • ENCARNA DIAZ

  QUINS SON ELS SINTOIMAS MES FREQUENTS.GRACIES

 • Josep palau

  El polen de la primavera agreujara el corona virus .

 • Marga Segarra

  Hola,
  Confinada a casa, tal i com diu l'slogan "QUEDAT A CASA"
  Tinc una curiositat, quan una persona que ha superat el coronavirus, es enviada a casa seva, ha de guardar la quarentena? o pot circular lliurement pel carrer i fer activitat i treballar?
  En quina probabilitat pot contagiar a altres?
  En quina probabilitat pot tornar agafar la malaltia?
  Es dona poca informació al respecte.
  Gràcies

 • Joan

  Com pot afectar el corona virus als malalts de Crohn? Gràcies!

 • Marco julio

  Hepatitis c,pero tratada con un fármaco nuevo,soy peligroso c-19

 • MartiBa

  bon dia , voldria saber si tothom podrà saber si ha passat el corona virus , i si té immunitat
  Gràcies
  salut

 • Pere

  Fa com 3 setmanes que estic constipat, amb dolor al cap , cap a les cervicals. també tinc mal de coll, produït per la mucositat . tot això em passa quan m'aixeco al matí. però no tinc febre , entre 36,5 i 37 graus, per això no li he donat gaire importància. el que em preocupa és aquesta sensació de fred continu, inclòs amb tremolors. Prenc Paracetamol , que m'alivia els sintomes. Visc sol i em relaciono fora de la llar.
  Moltes Gràcies,
  Pere.

 • Elvira

  Quan una persona passa el coronavirus i es cura, queda inmunitzada per sempre ?

  gràcies

 • Antoni López Gonzàlez

  Com puc saber si soc portador. No tinc cap simtoma. Surto de casa per anar a comprar dos vegades a la setmana. tinc 86 anys i no pateixo cap malaltia, de moment. Soc un ultra del confinament, és com estic millor. Gracies

 • Lucia Argenté

  Soc persona de risc tinc una malaltia respiratoria important, el meu marid ara tornarà a la feina a Barcelona (vivim en un poble)que puc fer per reguardar-me del perill que ell vingui amb el virus?

 • Joan

  Un cop acabat Al confinament voluntari en una habitació de casa i trovan-me bé que tinc que fer?
  Puc contaminar als familiars?
  Fa 10 dies que no tinc sintomas
  Puc sortir al carrer seguint les indicacions de l’estat d’alarma?

 • Sandra C

  Si soc positiva covid19, i estic aïllada a una habitació, quan puc sortir amb la resta de família?
  Ja porto 14 dies i no tinc simptòmes

 • Mangels Viladrich Pares

  El meu fill viu amb parella, tots dos treballant a una residència de disminuïts psíquics, divendres els hi van fer la prova ràpida van donar negatiu, i també els hi van fer l'altre, avui el resultat el meu fill negatiu i la parella positiu, fa una setmana el meu fill ha perdut l'olfacte i el gust, pot ser q ja ha passat la malaltia?, Hi ha alguna prova O analítica per saber si ja l'ha passat?

 • Francina

  Vaig tenir símptomes , tos i disnea, al mes de començar amb aquest símptomes em van fer una prova PCR i va sortir negativa, puc saber si ting anticossos i si realment aquests símptomes eren realment pel COVID 19?

 • Pep Font

  He tingut tots els simptomes del covid19, vaig començar amb febre el 20/03 i en vaig tenir 10 dies seguits amb molta senceció de xafament, però ara des de ja dies em trobo molt més bé sense febre, però continuu tenint un pés al pit i encara em costa parlar amb tota normalitat, diria que tinc petites acceleracions al cor. Tinc alguns dubtes, això és normal ? Em recuperaré al 100% ?? Estic immunitzat ??
  Moltes gràcies

 • Ma Àngels Pascual

  Una persona que ja fa 3 setmanes que ha passat el coronavirus, encara pot ser transmissor?

 • Sara Laura Bagés Domínguez

  Les persones que són assimptomàtiques, és a dir passen la malaltia sense símptomes, fins quant tenen el virus, és a dir, fins quant poden transmetre la malaltia? És que desenvolupen també anticossos o, simplement, el seu cos és capaç de conviure amb el virus i ells són sempre transmissors? O arriba un moment que el virus s'extingeix al seu cos?
  Poden resoldre'm aquest dubte?
  Gràcies

 • Sara Laura Bagés Domínguez

  Les persones que són assimptomàtiques, és a dir passen la malaltia sense símptomes, fins quant tenen el virus, és a dir, fins quant poden transmetre la malaltia? És que desenvolupen també anticossos o, simplement, el seu cos és capaç de conviure amb el virus i ells són sempre transmissors? O arriba un moment que el virus s'extingeix al seu cos?
  Poden resoldre'm aquest dubte?
  Gràcies.

 • rosa maria sola marti

  Fa un any I mig vaix tenir una neumonia greu de contagi de quirofano. Puc agafar el virus

 • ilenia gomez catillo

  par que al covi 19 es diu coronavirus?

 • hats

  fa 2 dies que ting tos i una mica de febre. Quina prova o test caldria fer per a saber la causa d'aquest símptomes????

 • armand

  Bon dia tinc un fill de 9 anys amb displasia broncopulmonar quines mesures té que pendre la meva escola concertada per garantir la seva seguretat?