Com és la teva escola ideal?

Envia’ns els teus dibuixos sobre l’escola que voldries

Tens entre 3 i 12 anys? Volem saber com seria per a tu l’escola ideal, aquella escola d'on no voldries marxar mai! Com serien les aules? Què t’agradaria aprendre a classe? On seria l’edifici de l’escola? Al bosc, a la platja, al capdamunt d’un gratacel?  

Envia’ns un dibuix (important, ha de ser horitzontal!) sobre com t’imagines la teva escola ideal, i acompanya’l amb un text que expliqui com t’agradaria que fos i per què. El dibuix ha d'anar acompanyat del teu nom, la teva edat i la població des d'on l'envies.

Els millors textos i dibuixos es publicaran el dissabte 22 d’agost al suplement ‘Criatures’ i al reportatge interactiu "L’escola que volem".

Nom o àlies:

Email:

Edat

Població

La teva història:

* Queden 1200 caràcters

La teva imatge (opcional):

Navega

Arxiu en format .jpg, mida màxima 2 Mb.

Les vostres històries:

 • Mariona Fajardo Gallinal

  L'escola dels meus somnis és groga amb una teulada molt gran. Està en un núvol. Té un tobogan per sortir i una escala molt llarga per entrar. Hi ha arbres flotants i també crispetes, gelats i patates fregides. Hi passen molts avions, globus i helicòpters.

 • Genís Gaya Roca

  L'escola dels meus somnis està en una petita illa enmig del mar. Els nens i nenes juguen, fan esport, es banyen i exploren el fons marí.

 • Pol Biel Gamisans

  Vull que l'escola estigui a la neu, m'agradaria fer classe a la muntanya i quan fes molt fred voldria estar a l’aula. Quan jugués voldria jugar a tirar boles de neu i fer ninots amb els meus amics. M'agradaria que les cadires de l'escola fossin molt còmodes i que hi hagués molts contes, que m’encanten. M'agradaria que els mestres fossin simpàtics, com son tots sempre!

 • Francesc Masip Folch Folch

  A l’escola Volcà hi ha moltes coses guais perquè els nens i nenes es diverteixin. Està en un volcà, hi ha foc al mig, a l'esquerra hi ha el cole dels petits i a la dreta el cole dels grans, i tot de camins per anar d'un lloc a l'altre. També hi ha un riu, fonts i un bosc. La lava crema molt i has de vigilar de passar per túnels amb tobogans subterranis i ponts per a anar a jugar futbol i al parc de gronxadors.

 • Noa Ortega Rosanas

  A la meva escola ideal vull que hi hagi un pati molt gran, amb arbres, fulles, una bassa amb peixos, granotes, etc. I sobretot molt nens per poder jugar.

 • Meia Sendra Morera

  El meu cole és al bosc, és diu La Bosca, i es pot explorar la natura i sentir-te fresca i natural. Té plaques solars per fer electricitat i aigua calenta. Ho reciclem tot. Té grans finestrals i algun cop ens quedem a fer una festa pijama al cole amb els de la classe. A darrera té un gran parc per jugar i una caseta de fusta pel jardiner

 • Tanit Rovira Rosanas

  A la meua escola ideal, hi hauria d'haver un tren al pati, una tirolina molt llarga i una caseta molt gran perquè hi puguin viure molts ocells. Al cel hi hauria molts globos a colors i formes diferents i un estel que volès molt alt.

 • Pau Rovira Rosanas

  La meua escola ideal ja existeix, és l'escola Decroly de Barcelona, té una pista molt gran per fer esport i córrer, té arbres, animals, com tortugues i conills, un sorral i més coses. M'agradaria que tingues una tirolina per anar al pati i una antena de televisió i que tot els nens tinguéssim la nostra tele per mirar el que volguéssim a l'hora del pati.

 • Roc Rovira Rosanas

  La meua escola ideal ha de tenir un pati molt gran, amb un circuit de via de tren i un tren, un sorral, una tirolina que travessi tot el pati i molts arbres i animals.

 • Martí Perelló Gutiérrez

  M’agradaria que la meva escola tingués més arbres i més flors, encara que estigui al mig de la ciutat, i que es veiés el mar. I també que tingués un pati molt gran amb uns tobogans gegants, una tirolina i uns gronxadors altíssims per jugar. També m’agradaria tenir gats per jugar i un llac amb peixos.

 • Nil i Júlia Visa Ollé

  Nil: La meva escola ideal és la meva, allà soc molt feliç i no canviaria res. Es diu Escola Cooperativa el Puig a Esparreguera. He pensat que fer algunes classes sota terra seria molt interessant perquè podríem aprendre moltes coses sobre les plaques tectòniques, els volcans i els terratrèmols. Els nens hi baixaríem per un tobogan gegant.


  Júlia: La meva escola m’agrada moltíssim però m’imagino una escola sempre al bosc, amb casetes als arbres on podríem escriure i dibuixar les fulles, els arbres, els insectes i aprendre moltes coses però també jugar, córrer i ser lliures!

 • Martina Ollé Salvador

  A mi m’agradaria poder fer classe al mig de la naturalesa, a prop d’un riu, per exemple, i poder escoltar el soroll que fa l’aigua en el seu curs. Crec que em relaxaria i m’ajudaria a concentrar-me.

 • Joana Schindler López

  Hola! Sóc la Joana de Münster. La meva escola està prou bé, però la meva escola ideal és una mica diferent. A la meva escola ideal els mestres no criden i els nens poden xerrar i riure. El menjador és tranquil i s'hi pot menjar pizza i patates fregides, hi ha una super biblioteca i un cinema, piscina, natura i tothom pot triar l'esport que més li agrada (nedar!). Els nens i nenes de la meva escola ideal també poden triar un o dos instruments musicals. Hi ha un taller per fer manualitats i pintar i un taller per aprendre màgia. S'hi pot aprendre xinès. Els nens i nenes són macos, respectuosos i riuen.

 • Giulia Russo Xicola

  La meva escola ideal seria amb un pati molt gran on s'hi poguessin fer moltes activitats, que a la paret sortissin totes les matèries que es fan, que tingués moltes finestres, molt a prop de la muntanya i que hi hagués una terrassa molt gran a dalt de l'escola. I finalment voldria una sala de pintura, amb tot el necessari per pintar.

 • Sara Didier

  L'escola que m'agradaria té una bandera d’algun animal, també que sigui molt gran i que tingui festes de pijama amb menjar bo. I que tingui guixetes per guardar els llibres.

 • Elsa Exposito Bales

  La meva escola ideal és la que tinc, la Pia d’Olot. Però voldria una escola sense mascaretes, sense espais de seguretat i podent compartir totes les coses. La mascareta fa calor, fa mal a les orelles i no em deixa veure els somriures dels altres. Voldria poder abraçar les meves amigues i les senyoretes. M'agradaria poder continuar treballant amb grups cooperatius i jugar junts al pati i a jocs de taula.

 • Sara Exposito Balés

  M'encanta la meva escola. L'escola Pia Olot és l’escola dels meus somnis. No vull que els nens i nenes de la classe portin mascareta perquè tindran calor. Voldria que no calgués respectar distàncies de seguretat perquè si no els nens i nenes haurem d'estar separats i no podrem jugar junts. Vull que la meva escola sigui com abans.

 • Iara Baronat Felix

  Hola sóc la Iara i tinc vuit anys. Visc el Brasil . M'agradaria anar a una escola que fos en un arbre molt alt que arribés a tocar el cel. Una escola amb molts nens i a cada branca de l' arbre ple de jocs, gronxadors,tobogan ... Tots els professors tenien que ser divertits i a la hora de la classe tots atents escoltant. Però amb moments de xibarri també. Petons.

 • Nora Baronat Felix

  Em dic Nora i tinc quatre anys. M' agradaria una escola amb un coet, una cuina, un arbre petit i una escala.